Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 31

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 05 sty 2007, 12:18

Obronca Borussi Dortmund 26-letni Christoph Metzelder nie dawno przyznal ze chetnie zmienilby otoczenie najchetniej gdzies poza granicami Niemiec. Metzelderowi po tym sezonie konczy sie kontrakt i w czerwcu bedzie mogl odejsc za free. Jednoczesnie podkresla ze jesli Borussia Dortmund zlozy mu odpowiednia, spelniajaca jego wymagania oferte to nie wyklucza pozostania na Signal-Iduna Park na kolejne sezony, narazie jednak nie zarzad nie poczynil zadnych krokow w celu zatrzymania Christopha u siebie ;)

Prezydent Bayernu, legenda swiatowej pilki noznej Franz Beckenbauer przyznal ze w wypadku potwierdzenia sie doniesien prasy odnosnie sumy jaka ManU zoferuje w zamian za uslugi Owena Hargreavesa tj. 15-17 mln funtow, zarzad Bayernu bedzie musial sie powaznie zastanowic nad dalsza przyszloscia Owena w Bayernie. Dodal ze nie klub nie moze na sile zatrzymywac Owena jesli w sprawe nie wchodza wieksze zarobki jakie moze zaoferowac mu ManU tylko powody osobiste jakie podaje w tej sprawie sam zainteresowany. Nalezy teraz czekac na reakcje ze strony Manchesteru ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 sty 2007, 16:40

spyrczak pisze: sumy jaka ManU zoferuje w zamian za uslugi Owena Hargreavesa tj. 15-17 mln funtow, zarzad Bayernu bedzie musial sie powaznie zastanowic nad dalsza przyszloscia Owena w Bayernie.
ja czytałem w nimieckiej telegazecie, że zaczną się zanstanawiać jesli oferta będzie nie mniejsza niż 30 mln euro
jeśli naprawdę dadzą 30 mln to dla mnie Owen może iść, takiej kasy to on wart nie jest (z całym szacunkiem dla niego), a waidomo, że Hoeness targuje się o każde euro więc pewnie z ceny nie spuszczą

A co do nowości transferowych, to zapowiadany transfer Brazylijskiego obrońcy Gustvo do Schalke nie dojdzie do skutku, bo piłkarz zdecydowal się zostać w Brazyli z powodów osobistych i nie chce jechać do Gelsenkirchen, mimo iż podpsał kontrakt do 2009 roku. :o
Poza tym Frank Rost został już zawodnikiem HSV Hamburg. Kwoty transferu nie znam, ale będzie występowal z nr 35 na plecach. Kierownictwo z tego co słyszłem to było bardzo zadowolone, że on zdecydował sie do nich dołączyć.
A i jeszcze jedno podobno (wg onetu :roll: ) Mainz, Bochum zainteresowane są sprowadzieniem...... Szamotulskiego :roll: co dla mnie jest zupełną fikcją i wątpię, żeby on stanowił wzmocnienie dla tych klubów

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sty 2007, 16:41

spyrczak pisze:Obronca Borussi Dortmund 26-letni Christoph Metzelder nie dawno przyznal ze chetnie zmienilby otoczenie najchetniej gdzies poza granicami Niemiec

Pewnie gdyby nei kontuzje to chetnych by było kilku na dzien, jednak jak wyglada jego stan zdrowia :?: Choc i tak nie powinien miec problemow ze znalezieniem nowego pracodawcy, tym bardziej, ze bedzie za free. Kiedys z tych najwiekszych interesował sie nim Inter, wiec moze zawita do SerieA...

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 05 sty 2007, 16:46

Akarin pisze:ja czytałem w nimieckiej telegazecie, że zaczną się zanstanawiać jesli oferta będzie nie mniejsza niż 30 mln euro
jeśli naprawdę dadzą 30 mln to dla mnie Owen może iść, takiej kasy to on wart nie jest (z całym szacunkiem dla niego), a waidomo, że Hoeness targuje się o każde euro więc pewnie z ceny nie spuszczą
15-17 mln funtow w przeliczeniu daje mniej wiecej wlasnie 30 mln euro ;)
Jarzinho pisze:jednak jak wyglada jego stan zdrowia Question
hmm wydaje mi sie ze obecnie jest zdrow i w pelni sil, zaraz po MŚ mial bodajze kontuzje barku i dlugo sie kurowal ale najprawdopodobniej juz jest z nim wszystko ok ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 sty 2007, 17:11

spyrczak pisze:hmm wydaje mi sie ze obecnie jest zdrow i w pelni sil, zaraz po MŚ mial bodajze kontuzje barku i dlugo sie kurowal ale najprawdopodobniej juz jest z nim wszystko ok
jest zdrowy obecnie, ale częściej w tym, sezonie siedzi na ławie niż gra, z to z powodu tej kontuzji oraz tego, że Bert stawiał na mlodych Almedica, Kruske, Brzenske a Christoph raczej wchodzi z ławki, ale z tego co sobie przypominam to żadko grał w pierwszym skadzie, a wg mnie powinien tworzyć parę na środku z Wornsem który jest chyba nie do ruszenia
15-17 mln funtow w przeliczeniu daje mniej wiecej wlasnie 30 mln euro
nie chcialo mi sie przeliczać :P ni znałem kursów obu walut a poza tym widziałem, że ktoś zaraz napisze ile to mniej więcej jest :P

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 05 sty 2007, 18:01

Akarin pisze:a wg mnie powinien tworzyć parę na środku z Wornsem który jest chyba nie do ruszenia
Zobaczymy jak to bedzie widzial nowy trener no chyba ze dzialacze maja tez do Christopha jakies "ale" :P no a swoja droga to troche go szkoda bo swego czasu byl na liscie zyczen wielu europejskich klubow no ale wiadomo kontuzje :?

Tymczasem okienko transferowe w Niemczech rozbujalo sie na dobre :P HSV wreszcie zaczelo cos robic w kierunku polepszenia swej kadry na runde walki o utrzymanie i dzis pozyskalo doswiadczonego 33-letniego bramkarza Franka Rosta z Schalke 04 :) nie ujawniono kwoty zaplaconej przez ekipe z AOL-Arena ale wiadomo natomiast ze Franek podpisal kontrakt do czerwca 2009 ;) przewidywany debiut - 8 styczen HSV - Iran 8)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 sty 2007, 19:34

Przeczytalem niedawno, ze Ervin Skela wraca do Bundesligi. Albanczyk opuscil K'lautern latem poprzedniego roku, gdy Czerwone Diably spadly klase nizej. Przeniosl sie do Ascoli, ale tam nie gral zbyt czesto i teraz wraca do Niemiec, a konkretniej do Cottbus. Zawodnik przeszedl za darmo, umowa wiaze go z nowym klubem do czerwca 2009 r.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 sty 2007, 15:24

Mainz postanowiło nieźle się wzmocnić, aby tylko się utrzymac w lidze
kolejny pomocnik po Leonie Andreasenie (wypożyczonym z Bremy) dołączył dzisiaj do klubu z Moguncji, a mianowicie jest to Elkin Soto, kolumbijski piłkarz, ostatnio grał w Barcelonie (tej kolumbijskiej :wink:)
Podpisał kontrakt obowiązujący do 2008 roku z opcją przedłużenia do 2010 r. W ostatnim sezonie dla swojego byłego klubu rozegrał 36 spotkań i strzelił 7 bramek.
Natomiast z Maizn odchodzi jeden zawodnik- pozyskany przed tym sezonem Bakary Diakité- napastnik ten został wypożyczony do beniaminka 2. Bundsligi - Kolbenz, spędzi tam całą runde rewanżową.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 07 sty 2007, 12:21

Byc moze bedziemy miec kolejnego Polaka w Bundeslidze :P bramkarz Sturmu Graz Grzegorz Szamotulski najprawdopodobniej zmieni barwy klubowe i to bardzo mozliwe ze juz podczas trwania tego okna transferowego. Spowodowane jest to nie wyplacalnosci klubu z Austrii i aby odbic sie od dna zarzad bedzie chcial sprzedac Szamo juz zima zwlaszcza ze w czerwcu konczy mu sie kontrakt i odejdzie za darmo. Chec pozyskania Polaka zdeklarowaly 3 kluby z dolnej czesci tabeli Bundesligi: Alemannia Aachen, Vfl Bochum i FSV Mainz ;)

Borussia M'Gladbach pozyskala 19-letniego pomocnika Alexandra Baumjohanna ktory jak dotad wystepowal w ekipie z Gelsenkirchen. Kwote jaka za mlodziana zaplacily popularne Źrebaki nie zostala ujawniona natomiast wiadomo ze Baumjohann podpisal kontrakt do 30 czerwca 2009 roku. Jest to juz druga nowa twarz w ekipie z Borussia-Park sprowadzona tej zimy, wczesniej Borussia pozyskala obrońcę Steve'a Gohouri ;)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 sty 2007, 18:58

Ciekawa informacja odnosnie Kuby Blaszczykowskiego :P otoz jak donosi "Zycie Warszawy" Borussia Dortmund zaoferowala Wisle Krakow 3 mln euro za transfer po tym sezonie wlasnie Blaszczykowskiego. Bylaby to korzystna dla Wisly propozycja gdyz klub z Krakowa nie chce sie pozbywac swojej gwiazdy juz teraz albowiem wtedy szanse na zdobycie Mistrzostwa Polski gwaltownie by spadly.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 sty 2007, 20:37

Ja wyczytalem dzisiaj rzeczy jeszcze ciekawsze :lol:. Podobno Chelsea jest powaznie zainteresowana sprowadzeniem obroncy Herthy, Josipa Simunica. Chorwat nie wyklucza transferu, zobaczymy co przyniesie jutro :roll:.

Klaus Augenthaler powaznie mysli o pozostaniu w BL. Wolfsburg jest zainteresowany pozyskaniem Marcelinho, ktory latem przeniosl sie z Niemiec do Turcji, do Trabzonsporu. Obie strony niechetnie wypowiadaja sie na ten temat, ale podobno transfer jest calkiem mozliwy. A dos Santos mial miec pewne miejsce w zespole :P.

Smolarek a takze dyrektor sportowy BVB zapewniaja, ze Polak nigdzie sie zima nie wybiera. Ebi rozpoczal wraz z zespolem przygotowania do rundy wiosennej i zdementowal doniesienia prasowe o rzekomym transferze do Man City.

Inny zawodnik z Dortmundu, Christoph Metzelder, zapewnia, ze nie podjal jeszcze rozmow z zadnym klubem w sprawie letniego transferu [Niemcowi latem wygasa kontrakt]. Zapewnia tez, ze oczekuje spotkania z wlodarzami Borussii w sprawie nowej umowy w najblizszych kilku dniach.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 sty 2007, 20:56

olson pisze:Ja wyczytalem dzisiaj rzeczy jeszcze ciekawsze Laughing. Podobno Chelsea jest powaznie zainteresowana sprowadzeniem obroncy Herthy, Josipa Simunica. Chorwat nie wyklucza transferu, zobaczymy co przyniesie jutro Rolling Eyes.
Z calym szacunkiem dla Josipa ale jesli to prawda to swiadczy to o niczym innym jak tylko o calkowitym zdesperowaniu Jose :roll: chyba ze... Portugalczyk liczy na mniejsza ilosc czerwonych kartek w zespole :think: przeciez powszechnie wiadomo ze Josipa dwie zolte kartki wogole nie ruszaja :P dopiero od dwoch w zwyz przestaje byc nietykalny :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sty 2007, 21:13

Simunic twierzi, ze Chelsea jest nim zaonteresowana, klub jakis znakow nie daje co do jego osoby. Moze Chorwat stara sie o nowy kontrakt, a moze poprostu buja w obłokach... Nie wiem skad wie, ze Londynczycy sa nim zainteresowani.... Przynajmniej smieszny jest....

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 12 sty 2007, 11:12

Krol strzelcow ubieglorocznego Mundialu Miro Klose zapowiedzial ze jesli nie uda mu sie przedluzyc kontraktu z Werderem Brema to napewno odejdzie on z Niemiec i tym samym uciol liczne spekulacje na temat jego przenosin na Allianz Arena ;) ujawnil rowniez ze tylko 5 klubow wchodzi w gre odnosnie jego przyszlosci ale nie ujawnil narazie ich nazw, powiedzial tylko ze jesli juz to bedzie gral w Hiszpanii, Wloszech lub Anglii ;)

Amerykanski snajper Conor Casey ktory obecnie jest zawodnikiem FSV Mainz 05 byc moze zmieni juz niedlugo otoczenie ;) Casey byl nie dawno na testach w holenderskim RKC Waalwijk i ponoc zrobil pozytywne wrazenie na dzialaczach ktozy sa zdeterminowani go pozyskac juz zima. Casey jest obecnie na zgrupowaniu w Portugalii z druzyna z Mainz i cala sprawa powinna sie wyjasnic zaraz po powrocie do Niemiec ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 sty 2007, 23:51

Marcelinho wrócił do Niemiec po nieudanej przygodzie z tureckim footballem ;) wrócił nie do swojego byłego klubu, tylko do Wilków i będzie grał razem z Krzyniem w teamie. KOntrakt podpisał do 2009 roku z opcją przedłużenia o rok. Suma transferu wyniosła podobno 2,75 mnl euro.

A w trakcie finalizacji, lub już sfianlizowany (wg tureckiej prasy) jest transfer Hamita Altontopa do mistrza - Galatasaray. Za jaką sumę mialby tam sie przenieć to nie wiem i czy już się przeniósł- tego nie wiem. Jedni podają, że jest już zawodnikiem Galata a inni, że jeszcze nie i że dostał propozycję przedlużenia kontaraktu do 2009 roku. Zobaczymy czy zostanie w Schalke, w każdym bądź razie Turcy są nim bardzo zaintersowani.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”