Manchester City (zbiorczy) - Strona 31

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 sty 2011, 22:57

Chyba nigdy nie zrozumiem za co wyleciał Zabaleta. Niech City składa odwołanie, bo ta kartka to jakaś parodia.

Jeśli chodzi o sam mecz, to druga połowa znacznie gorsza. Oprócz strzału van Persiego z dystansu i świetnej interwencji Harta nie działo się dosłownie nic.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 sty 2011, 23:10

MGiggs pisze:Arsenal wcisnie 1 i zapewne 2, nie mam wątpliwości
I jak? Bo ja nie mialem watpliwosci ze nie straca. Jakas przypadkowa mogli stracic. Problemem w grze z takimi zespolami jak Inter (poza obecnym) czy City, ze jak sie mialo jedna swietna okazje to raczej nie nalezy wierzyc ze musi ona byc zapowiedzia kolejnych. Raczej zalowac ze tak dobrej sie nie wykorzystalo.

Otoz City nauczylo juz sie niezle bronic. Mistrzostwa pewnie jeszcze nie wygraja, a pewnie powinni wykorzystywac wieksze srodki w ofensywie przy ich potencjale, ale coz nie wszystko od razu. Oczywiscie Mancini ma swoje wady, ale na pewno odcisnal na City jakies pietno. To ze komus sie ono nie podoba to juz nie wina Mancio. Na pewno zostawi po sobie dobra organizacje defensywna, czy wystarczy na mistrza za kadencji Manciniego? Ja nie wiem. Wiem wbrew obiegowym opiniom ze to wiecej niz solidny trener.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sty 2011, 23:29

Dobrze się bronili, ale w 2 połowie dopiero. W pierwszej Arsenal miał mase okazji i nie wygrał na własne życzenie. Podobnie wyglądał mecz w 1 kolejce, gdy grali z Tottenhamem. Spursi cisnęli, a Hart robił cuda w bramce (tam oczywiście jeszcze ręki Manciniego nie można było zobaczyć z wiadomych względów). Tam też się 0;0 skończyło.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 05 sty 2011, 23:45

Tez ze zdziwieniem czytam w tym temacie liczne jazdy po Roberto.
Jak na trenera stosunkowo nowego w lidze, ktora jakby nie patrzec rozni se ogromnie od wloskiej wyniki ma co najmniej dobre. Do tego sklad pod wzgledem zgrania pozostaje lata swietlne za czolowka, MU, Arsenal czy Chelsea tylko kosmetycznie zmienily sklad latem, trzon na dobra sprawe od lat ten sam pozostaje.

Mysle, ze Tevez odejdzie latem i stad transfer Dzeko. Argentynczyk co prawda wycofal sie ze swoich zadan, ale to raczej tylko tymczasowe uspokojenie sytuacji i w City juz wiedza, ze nie mozna na nim polegac. Adebayor czy Mario to zreszta rowniez nie sa do konca przewidywalni ludzie. :P

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 06 sty 2011, 10:16

Chyba pierwszy raz widziałem Teveza we własnym polu karnym. W tym spotkaniu bardzo dobrze było widać, kto jest na drugim miejscu w tabeli z przewagą 2 punktów nad rywalem. Arsenal, jeżeli chciał być drugi, to musiał wygrać. I dążył do tego. City wystarczył remis dla utrzymania przewagi punktowej i miejsca w tabeli. I swój cel także osiągnęli. Po pierwszych 5 minutach, to myślałem, że zobaczymy kilka ładnych bramek, a tu takie nic.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 sty 2011, 12:36

Może w City. Grając dla United bardzo często cofał się na własną połowę, czy nawet pole karne i walczył w odbiorze. Teraz jest jedynym napastnikiem, więc pewnie trochę inne zadania ma, ale myślę, że musiałeś nigdy nie zwrócić na to uwagi :wink:

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 06 sty 2011, 16:03

No w City, City.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 sty 2011, 17:24

Tevez jaki rajd.... gol rodem z pesa na ps2 :mrgreen:

edit: Swietny mecz.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 sty 2011, 18:52

Bent w debiucie :) 1-0 nieźle.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 sty 2011, 19:21

Mancini to geniusz, zaczął grać 2 napastników ale z 3 środkowych nie rezygnuje :mrgreen: .Skrzydła nie istnieją a Kolarov przy takim systemie gry padnie ok 60 minuty, bo ileż można grać obronce i skrzydłowego jednocześnie? Silva nie wie gdzie ma grać bo nie ma skrzydeł, Yaya sam nie wie jaką role ma na boisku.Totalnie bez ładu i składu....

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sty 2011, 19:38

Aston Villa gra bez defensywnego pomocnika, bo ciężko choćby Petrova do takich zaliczyć. City nie potrafi ich przygnieść i zdominować. Nie wiem na co czeka Mancini, od początku drugiej połowy powinien dać Johnsona, czy Jo.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 sty 2011, 20:09

Gdzieś po 60' nadszedł ten moment, w którym tej nudnej kopanino-bieganiny nie byłem już w stanie dalej oglądać. Szkoda, liczyłem na dobry mecz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 sty 2011, 20:24

Villa dobrze się broni , zawsze 1 napastnik schodził do boku w grze defensywnej. City po wejsciu Jonhsona dużo lepiej, jednak dajej zbyt wąsko, jeśli mancini chce grać 2 napastników to musi przestać grać 3 w środku plus Silva.Mecz słaby ale Villa pokazała jaja.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sty 2011, 20:52

Mancini to ich musi taktycznie uporządkować. Tevez jest zazwyczaj wszędzie, tylko nie tam gdzie przeważnie powinien być napastnik. Skupisko w środku w liczbie 5 zawodników. Dodając do tego małą ilość zapędów Kolarova czy Boatenga wychodzi totalny brak pomysłu na grę. Jeszcze w pewnym momencie i Dzeko widząc brak piłek do siebie zaczął schodzić i wyglądało to dość śmiesznie, kiedy szedł atak a w przodzie nikogo.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 sty 2011, 20:55

Jarzinho. o jakiej małej ilości zapędów Koralova piszesz? Facet w tym meczu(szczególnie w 1 połowie) grał jako skrzydłowy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”