Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 31

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 10 sty 2006, 15:31

stan_mic pisze:no może jeszcze Diogo
Diogo ma wlsoki paszport.

*_For_zaza_Milan_* pisze:A negocjacje z Chelsea pokazały że nie sie sie go złamac 5 milionami. Wóz albo przewóz.

Zaza ale Perez ma lekką ręke do wydawania milionów, z pewnością sumka byla by podobna do tej co za Essiena...

stan_mic pisze:Diarra bardzo przypomina mi Seedorf'a z czasów jego gry dla Realu

Chyba tylko kolorem skory...gracz podobny do Makelele...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sty 2006, 15:46

Stan no racja :) coś jest na rzeczy z tym porówaniem do Clarence i nie mówie tylko o włosach :wink:

Jeśli jest tak jak Stan pisze że tylko Robinho "Bestia" i Diogo nie maja paszportu UE. A prawo nie pozwala Diarze się strawać o taki to ja bym sie nie wachał ani chwili i sprzedał do Kanonierów (o ile jescze chca) Baptista. Diarra już teraz ma możliowśc by grać jak Makelele i Vieria. Mistrzowie w destrukcji. I on też ma to coś co wspomnani byli gracz Ligue 1. Jest młodszy i to o wiele. A cena ? w przypadku Real nie może mówić że nie stać Króleskich na gracza ale coś mi mówi że Perez nie zainwestował by w niego z 30 milionów euro. A ta inwestycja mogła by przynieś tylko jeden pozyty. Budowe druzyny od tyłu opartej na Ikerze Ramosie i Dierze.

Bez obrazy ale jak dla mnie Gravesen i Pablo Rambo nie mogą sie równać z młodym Malijczykiem. I to pod kazdym wzgledem. Duńczyk zrobił na mnie wrazenie jak Davids w Barcelonie ale to chyba było mylne wrażenie. Choc moze i potrzebuje ciądłośc i zaufanie. Bo poczatek miał naprawde dobry. A Pablo ma umnie kiepskie notowanie od Milanu :)

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 10 sty 2006, 17:05

Toudinho pisze:Chyba tylko kolorem skory...gracz podobny do Makelele...
Może niepamiętasz, ale Seedorf był kiedyś prawdziwym królem środka boiska(zresztą nadal jest, tyle że teraz gra trochę inaczej- bardziej ofensywnie). Jak mało kto potrafił odebrać piłkę na środku boiska i wspaniale ją wyprowadzić !!. Był prawdziwym motorem napędowym ówczesnego Realu, ale jeśli chcesz porównywać Diarrę do Makelele to OK. Ja poprostu nigdy "nietrawiłem" tego zawodnika, więc wolę nawet o nim niewspominać...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 sty 2006, 17:43

*_For_zaza_Milan_* nie zapomniałeś przypadkiem o Cicinho :lol: :?:
stan_mic Seedorf do dziś czsami ma taki przebłysk że wspaniale piłke odbierze ale napewno znacznie odbiega od np. Makalele ale za to w przodzie nadrabia. Wogóle dziwne porównanie, obaj piłkarze obecnie grają na całkowicie różnych pozycjach.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 10 sty 2006, 20:09

stan_mic pisze:Może niepamiętasz, ale Seedorf był kiedyś prawdziwym królem środka boiska(zresztą nadal jest, tyle że teraz gra trochę inaczej- bardziej ofensywnie).

To byl krótki epizod w Madrycie Clarence jednak prezentowałsie bardzo dobrze, w Realu tez gral dosć ofensywnie, stzrelil kilka goli ejdna bardzo spektakularną...no i zdobyl LM, przyszedł razem z R.Carlosm, Sukerem i Predragiem do dziś gra tylko Roberto...
Na moje oko Makelele odwalal wiecej czarnej roboty niz Seedorf.

Nowa plota Riqulme nastepcą Zizou :wink:

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 10 sty 2006, 21:41

Toudinho pisze:Na moje oko Makelele odwalal wiecej czarnej roboty niz Seedorf

Wtedy trenerem byl Capello i troszke inaczej układał zespół. A zresztą nie ma co porównywać bo jak wiemy Makelele i Seedorf grają na innych pozycjach. Seedorf [przynajmniej w Milanie, mie wiem jak w Madrycie kiedyś] jest ustawiony ofensywnie . A Makelele w Chelsea jak i większość kariery gra na pozycji defensywnego pomocnika i "czarna robota" należy i należała do niego zawsze. Nie można ich porównywać gdyż Seedorf rozpoczyna ataki a Makelele rozwala je i kropka :wink: .

Mam pytanko...Czy Seedorf może grać na skrzydłach??
Toudinho pisze:Nowa plota Riqulme nastepcą Zizou
Ostatnio dużo mówi się o Argentyńczyku..ostatnio interesował się nim Inter.. A więc to pewnie jedna z wielu plotek które ukazują się w czasie okienek transferwoych. :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sty 2006, 22:03

ZameR pisze:Mam pytanko...Czy Seedorf może grać na skrzydłach??

On chyba grał już na każdej pozycji w pomocy. I odziwo radzi sobie. :wink: W Real grał na chyba środku i prawej - w Ajaxie prawa i lewa flanka, w Milanie od x czasu na lewej a teraz zaczyna grać na prawej coraz częściej. I wychodzmi mu to trzeba przynać. Piłkarzu uniwersalny - żadnej poyzcji sie nie boi :wink:

Łukasz[ACM] nie zapomniałem o Cicinho on pół Brazylijczyk - pół Włoch :lol: także z prawem UEFA wszystko gra.

Pozdro :!:

Roman w Real ? no ciekawe ... :roll:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 10 sty 2006, 22:45

*_For_zaza_Milan_* pisze:Roman w Real ? no ciekawe ...

Ciekawe czy odezwal by się u niego zew krwi w kolorach Blaugrana...Jeśli tak to odmówi w co wątpie...Barca nie wierzyla w niego wiec czemu miał by mieć do niej jeszcze jakiś sentyment...Fakt to oni dali mu przepustka na salony, ale nie sama Blaugrana go chciała...Szkoda tylko że Roman ma prawie 28 lat na karku, jesli przejdzie to jak Zidane w tym samym wieku, ta sama pozycja... :wink: Oczywiście przyjście Romana zamyka drzwi innemu rozgrywającemy jakim mogl by być Ballack, niby kontrakt w Juve...pewnie plota.

Mam nadzieje ze Perez jeszcze wyda coś kasy lekką ręką, a moze poprostu pieniędzy nie ma a mydla nam oczy :wink:

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 10 sty 2006, 23:22

Toudinho pisze:To byl krótki epizod w Madrycie Clarence jednak prezentowałsie bardzo dobrze
O ile mnie pamięć niemyli to Clarence grał w Realu 4 sezonu, więc to chyba niejest "krótki epizod",chyba, że sądzisz inaczej?!?
Toudinho pisze:Ciekawe czy odezwal by się u niego zew krwi w kolorach Blaugrana...
A co z niego był za katalończyk??!!?? Akurat byłem w Barcelonie, gdy Roman został kupiony przez Barce i wtedy jeszcze pokładano w nim olbrzymie nadzieję, ale później katalończycy szybko przestali w niego wierzyć, więc on niema żadnych obowiązków w stosunku do tego klubu. Tak naprawdę Barca i jej trener Rijkaard złamali mu karierę!! Gdyby Roman wtedy lepiej trafił już teraz byłby gwiazdą pierwszej wielkości, a tak ma prawie 28 lat i gra w Villarreal(stosunkowo prowincjonalnym klubie) I jeszcze jedno: do niedawna Celades był zawodnikiem Realu, a przychodząc do nas chyba nieprzeszkadzało mu, że jest wychowankiem Barcy...

PS grając w Realu Seedorf grał na pozycji środkowego pomocnika i miał stosunkowo wiele zadań defensywnych co wcale niezwalniało go z zadań ofensywnych...Niebył ofensywnym pomocnikiem jak często piszecie, miał za zadanie walczyć o piłkę, a potem ją umiejętnie rozegrać. O ile się niemylę Diarra robi w Lyonie to samo...
Ostatnio zmieniony 10 sty 2006, 23:29 przez stan_mic, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 10 sty 2006, 23:26

stan_mic pisze:Tak naprawdę Barca i jej trener Rijkaard złamali mu karierę!!

chyba ci sie pomyliło, w jaki sposób Barca i Ryjek złamali mu kariere??
po prostu nie sprawdził sie w Barcelonie i musiał odejsc tak jak wielu przed nim :P a pozatym teraz spisuje sie bardzo dobrze i jakos nikt nie mów ze sie zmarnował :!:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 10 sty 2006, 23:29

stan_mic pisze:A co z niego był za katalończyk??!!??

Wiesz to jest to ich śmieszne przywiazanie do barw klubowych. Kazdy pilkarz ktory niegdys gral w Blaugranie, nie moze stać sie graczem Blancos tak twierdza fani Blaugrany, były kiedyś spekulacje na temat Luisa Garci, teraz o Romanie czy chcoiazby o Luqe. W ich cozach teransfery tego typu nie dojda do skutku :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 sty 2006, 23:29

Podobno istnieje umowa miedzy Realem a Interem w sprawie Ballacka - Real ma odstapic od staran o Niemca i tym samym odwdzieczyc sie Interowi za to, ze nie zabiegal o Cassano. Jesli to prawda, to Krolewscy traca swietna alternatywe dla Zizou. Nie od dzis wiadomo ze Real i Inter potrafia sie dogadywac w sprawach transferowych. Szkoda by bylo Miszy, nadaje sie na rezysera gry... Ale rozne historie juz hiszpanska prasa wymyslala wiec nie ma co gdybac na razie :) Roman w Realu :?: Jakos nie umiem sobie tego wyobrazic :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 sty 2006, 0:02

Makis podobno jest układ ale nie od dziś wiadomo że Inter też chce Romana więc teraz to sie komplikuje. Chyba nawet "wiecej zrobią" dla Romana niz Miszy Ballacka. Veron odejdzie po sezonie na 100 i namaści Riqualme swoim nastepca. :wink:

Roman to świetni piłkarz żałuje że nie gra na Camp Nou :P Juz pozbył sie nawyków temtej piłki. Ale Frank nie widział dla niego miejsca. Nie sądze by pałach checia jakiegoś rewanżu, i bardzo zależało mu na transferze do "wroga" Barcy. Za Interzem przemawia Veron, i armia Argentyńczyków.

Jest taki młody piłkarz któremu wróżono większa kariere niz Kace (porównywało ich do siebie) a okazuje się ze teraz nawet nie gra regularnie. A szkoda. Mowa o Diego z Porto. Brazylijczyk miał "papiery na gre w europie" i chyba lepszego startu niz Porto nie mógł sobie wymarzeć. Ale chyba nie podołał presi zastąpinie Deco.

Nie wiem czy wiecie ale Barcelona ma jeszcze jakiś aneks w tej nowej umowe Romana z Villareal. :roll: W momecie transferu im też cos skapnie. :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sty 2006, 0:23

Chcialbym zebys mial racje *_For_zaza_Milan_*, bo naprawde chetnie widzialbym Ballacka w bialym trykocie. Diego wrozono podobna kariere co Robinho, jak na razie oboje nie graja na miare swych umiejetnosci, chociaz o ile wiem Diego jest dluzej w Europie niz nasza 10. Widac teraz, ze talent to tylko jeden z wielu czynnikow ktore tworza wielkich pilkarzy. Mam nadzieje, ze chlopak sie odnajdzie bo zawsze chetnie patrze na gre wirtuozow z Brazylii :) Pozdro dla Ciebie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 sty 2006, 1:10

Wiesz jeśli Massimo Moratti poważnie myśli o Riqualme to sądze że Inter ma wiecej szans na ten transfer niż Real. Jak napisałe namaści go Veron jako swojego nastepce. A 7 kolegów z reprezentacji go przekona (7 dobrze licze ? - mały test Zanetti, Samuel, Solari, Cambiasso, Burdisso, Cruz, hmm 6 i jeszcze Veron i Killy ale oni odejdą na 100%),[3 pkt za test :lol:]

Wtedy żadne układy o "nieagresywność na rynku mercato" :wink: jak to ładnie siemówi nie będa miały znaczenie bo i Inter i Real sięgną po innych piłkarz. Czyli każdy zadowolony.

No właśnie szkoda tego Diego troche, można wyrost mu zrobiono "etykietke złotego dziecka" ale trzeba czekać jest młody syndrom młodośc działa. Podobnie jak Robinho. Roman sie długo pozbywał nawyków gry z Argentyny. Czyli holowanie piłka, drybling na siłe, czy zero agresywność w obronie, Zobaczymy czy Robinho szybciej załapie. Już pokazał w kilku meczach że jak chce to moze :wink:

Coś mi się przypomniał :wink: piszecie o nastepcy Zizou, Ty Makis napisałeś że Diego z Porto wróżono mu podobnie jak Robinho oczarownie europy, bo mieli papiery na to.

Ja kiedyś dosyć dawno czytałem wywiad z Leanardo, byłym piłkarzem (pomocnikiem) Milanu obecnie działaczem, i skautem, Tak naprawde trudno powiedzić czym się zajmuje. Jest uśmiechem rossoneri :wink: Leanardo sciągną do Milanu Kake, po tym jak Brazylijczyk oczarował fanów serie A, w pierwszym sezonie. Choc tak naprawde nie liczni go znali wcześniej. Zaczeli sie pytać jak to jest z tymi transfermi. I tam on mówił że w Brazyli każdy klub ma jakiegoś młodego gwiazdora, są dzieki które graja na ulicy, nowa piłka to ich skarb. Najlepszych piłkarz w Brazyli trzeba szukać samemu, bo piłka dla nich to religia - i każdy ja wyznaje. A wiekszoś tych "gwiazdek" szukają media, prasa. Lansuja ich - A tak naprawde takie mega talent nie musi tam wymiatać on może tu wybuchnąć. Po oszlifowaniu - Pamietacie Ronaldo w PSV ? Romario? Dla każdego takiego piłkarze z Brazyli Europa to inny świat. Mało razy słyszy sie o problemach z aklimatyzają ile to było takich piłkarzy :rol: Luis Fabiano pierwszy z brzegu.

Przykład Kaki, Diego, Robinho, Adriano, Freda czy Baptisty czy nawet Ronaldinho to Canarinhos na tobie. Każdy to przechodził inaczej aklimatyzacje. Porto sprowadził Diego za chyba o.k 15 milionów euro :!: Milan Kake za nie całe 9... i czas pokazał że trzeba szukać, szukać i ufac... Robinho przychodził do Realu z etykitka cudownego dziecka, i spada na młokosa presja jakich mało. A Ronaldinho "po cichu" zbierał szlify w Ligue 1 - chyba najbardzie technicznej lidze w europie. I to też pokazuje że nie kiedy same umiejetności nie wystarczą. Adriano sprowadzono i nie zaufano mu odrazu aż tak. Czas pokazał że Inter może dziekować Bogu że sam Adriano ich nie skreslił. Bo przeciesz został odkupiony z powrotem. Baptista jeden z lepszych DM w Brazyli - taki komentarz słyszałem podczas jednego z jego pierwszym spotkan w Sevilli. A teraz w Real za grubie miliony i nikt tak naprawde nie wie na jakiej pozycji gra. Fred - młokos który miał w Brazyli statystyki które powalały. Wybrał Lyon - i gwarantuje Wam że lepej nie mógł zrobić. Ten koleś będzie wielki. Bo przygotuje sie "na zapleczu"

Ale sie rozpisałem :]
Pozdrawiam
Dobranoc :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”