Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 31

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2006, 17:17

ATI pisze:Nie żebym prowokował, ale ile bramek w tym sezonie strzelił Ronaldo, a ile inni skrzydłowi? Wszyscy krytykują Ronaldo czy to za gre samolubną, teraz nawet za nie strzelanie goli Rolling Eyes . W ubiegłym sezonie dla samego United strzelił chyba z 13 bramek.
a pamiętasz taki okres w tym sezonie, kiedy nawet najwięksi nkibice ManU przeklinali jego żenującą grę ? ile miał dizś okazji do zdobycia gola ? ile ? z 8 ? strzelił tylko dlatego, ze Deco czy Figo karnego nie wykonywali.
ATI pisze:P.S. Fieldy masz racje, dobrze że gra w United a nie w Londynie
ja bym go nie chciał u nas, skoro tobie pasuje, to OK :D
ATI pisze:Jeszcze proszę sobie zobaczyć,
prosze sobie jeszcze raz dzisiejszy mecz obejrzeć i zwrócić na niecelne zagrania boskiego Ronaldo, tylko napij się wczesniej, żebys się nie zdziwił za mocno, jak sie okaże, że 70% wszystkich podań było niecelnych

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2006, 17:23

ATI pisze:Jeszcze proszę sobie zobaczyć, że w statystykach angielskiej Premiership to właśnie Ronaldo jest najskuteczniejszym skrzydłowym (nie Joe Cole) i to zarówno w ilości strzelonych bramek, jak i asyst.
poważnie ? chętnie to sobie zobacze, daj linka, bo ja mam linka do statystyk z ligi angielskiej i tam Ronaldo w asystach jest na 20 miejscu :D
jesli chodzi o bramki, tez go nie ma długo z przodu :D

wieć podrzuć linka, to porównamy źródła :D

sorki za posta pod postem, chciałem, żeby szybko odpisałm bo na mecz sie spiesze :D

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 17 cze 2006, 17:28

Niggaz pisze:Fajnie ATI, ale zwróć uwagę na to, że Cristiano jest bardzo często przy piłce a 90% czasu kiedy jest przy piłce poświęca na dryblingi i próby strzelenia bramki. Jego skuteczność i tak jest marna a przynajmniej do poprawy.

I nie porównuj jego gry do gry Joe Cole'a bo obrażasz tego drugiego.

Marco_Van_Basten
Quaresma w Barcelonie grał beznadziejnie i poszedł w rozliczeniu za Deco. Nie poradził sobie w La Liga. Może był za młody. Ogólnie grywał podobnie do Cristiano teraz tylko gorzej. Dużo dryblował i jeszcze więcej tracił.

Oczywiście każdy ma swoje zdanie. Przyznam oczywiście, że dzisiaj Cris nie zagrał najlepszego meczu. Otóż Joe Cole'a bardzo chciałbym zobaczyć w United, jednak moim zdaniem to właśnie Cristiano Ronaldo jest piłkarzem, który może stać się najlepszym zawodnikiem na świecie. Wszystko jednak jest w rękach jego partnerów z drużyny oraz Fergusona i Scolariego. Jeśli będą go umiejętnie karać za egoistyczne zachowanie na boisku(zabranie żelów jest fantastycznym pomysłem) a partnerzy z zespołu przestaną mu wtedy podawać może zmieni się on na jeszcze lepszego piłkarza. Bo jest on piłkarzem który potrafi fantastycznie okiwać przeciwnika, a wtedy jedynie w rachube wchodzi świetne podanie do lepiej ustawionego partnera. Mimo wszystko myślę, że Cris jak na swój wiek i tak gra bardzo dobrze, wystarczy wspomnieć dwie bramki przeciwko Arsenalowi na Highbury, asyste w meczu z Chelsea, czy świetne rajdy często z własnej połowy i wspaniałe wykończenie akcji lub świetna asysta (Tottenham, Wigan). Po prostu musi on stać się piłkarzem bardziej powtarzalnym.

P.S. fieldy zaraz poszukam. A jak chcesz coś dopisać to wystarczy dać zmień tak na przyszłość. :wink:
Ostatnio zmieniony 17 cze 2006, 17:30 przez ATI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2006, 17:30

ATI pisze:Mimo wszystko myślę, że Cris jak na swój wiek i tak gra bardzo dobrze, wystarczy wspomnieć dwie bramki przeciwko Arsenalowi na Highbury
Cygan strzelił 2 gole w derbach londynu i nie czyni ten fakt go piłkarzem genialnym.

to jak z tym linkiem ?

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 17 cze 2006, 17:37

Jak znajde to zarzuce, może troszke potrwać. Wyraźnie napisałem jak na swój wiek, Cygan ma ponad 30 lat, a Cris 20. Pozatym chodzi mi, że jest najlepszym skrzydłowym, a nie pomocnikiem. Bo tam w statach dzielą i rządzą Gerrard, Lampard, Carrick.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2006, 17:39

Reyes miał 3 asysty w lidze więcej on Ronaldo - jest skrzydłowym,
to smao Giggs :shock: tak, miał 3 asysty więcej niż boski Ronaldo

ATI pisze:Wyraźnie napisałem jak na swój wiek, Cygan ma ponad 30 lat, a Cris 20.
jak na swój wiek jest najlepszy, czy w swojej kategorii wiekowej ? bo jak w wieku 20 latków, to chyba nie jest najlepszy na świecie co ?

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 17 cze 2006, 17:45

"Mimo wszystko myślę, że Cris jak na swój wiek i tak gra bardzo dobrze" to chyba nie oznacza, że jest najlepszy na świecie :wink: . Może i tak było co to Reyes'a i Giggs'a, ale uwzględnić trzeba też czas spędzony na boisku i wtedy właśnie Cris był bardzo dobrym asystentem. No ale tak jak już wcześniej napisałem trzeba go jeszcze oszlifować. Pozatym pozostaje mi i wam życzyć aby takie talenty rodziły się w Polsce. :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2006, 17:48

ATI pisze:ale uwzględnić trzeba też czas spędzony na boisku i wtedy właśnie Cris był bardzo dobrym asystentem.
Eeeeeee o co kaman?
Z ławki rezerwowych trudno podawać. Dobrze prawisz. No chyba, że chodziło Ci o coś innego :roll:

Czas spędzany na boisku Cristiano wykorzystuje bardzo egoistycznie i co do tego nie ma żadnych wątpliwości raczej.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 17 cze 2006, 17:56

@up

Moim zdaniem Cristiano z meczu na mecz jest coraz gorszy. Kiedyś czarował na Mistrszostwach Europy 2004 a teraz? Jakiś Irańczyk, byle kto odebrał mu piłkę jednym ruchem nogi. Więcej się spodziewałem po tym zawodniku

Niggaz zmieniłeś avatara? :shock: Robimy postępy ;)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 17 cze 2006, 18:06

bravo Ghana..ale sie ciesze z tej bramki!!!

ulatwia to Wlochom zajecia pierwszego miejsca w grupie!!!..a czechom znacznie utrudnia zadanie...zostaje im mecz z Italia...ktory beda musieli wygrac...a to malo prawdopodobne :roll:

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 17 cze 2006, 18:09

Niggaz pisze:
ATI pisze:ale uwzględnić trzeba też czas spędzony na boisku i wtedy właśnie Cris był bardzo dobrym asystentem.
Eeeeeee o co kaman?
Z ławki rezerwowych trudno podawać. Dobrze prawisz. No chyba, że chodziło Ci o coś innego :roll:

Czas spędzany na boisku Cristiano wykorzystuje bardzo egoistycznie i co do tego nie ma żadnych wątpliwości raczej.
Chodziło mi o coś innego. Na takiej jednej angielskiej stronce było zestawienie skrzydłowych Cris miał najwięcej goli i najwięcej asyst. Było to jednak niejako wyliczenie średniej poprzez ilość spędzonego czasu na boisku. Portugalczyk nie występował w każdym spotkaniu Diabłów, a i nieraz wchodził z ławki z reguły ratując Man United od remisów.

I nadal pozostane przy moim zdaniu, że Ronaldo to jest największy brylant, który jednak trzeba starannie utemperować i oszlifować :).

Peace

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 17 cze 2006, 18:09

Ja się nie cieszę, tylko płaczę ;( Mam na kuponie na czechy, ale jeszcze wierze że odorbią ;)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 17 cze 2006, 18:09

Niggaz pisze:Czas spędzany na boisku Cristiano wykorzystuje bardzo egoistycznie i co do tego nie ma żadnych wątpliwości raczej.
Podpisuje się wszytkimi czterema kończynami (bez raczej...) :wink: Egoista w każdym calu. Wydaję mi się, że gdy jest na boisku juz myśli jakie to nowe kompilacje zrobią z nim w roli głównej młodzi kompilatorzy (nie wspominając juz o ilosci żelu na włosach. Cristiano ma duży potencjał, posiada także świetne warunki fizyczne do tego, by być jednym z najlepszych zawodników na świecie. Jednak jego egoizm nie pozwala mu na zaistnienie i uznanie najlepszych. Irytuje mnie podejście do uprawniania piłki nożnej przez Ronaldo. W niemal każdym wywiadzie podkreśla, że chciałby być gwiazdą. Ale to chyba nie o to chodzi. Bo jeśli sie gra na wysokim poziomie, dla dobra drużyny można być uważanym przez innych za gwiazdę, ale w żaden sposób nie można tak pomyśleć o sobie. Ah ten Cris (:*)... :lol:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 cze 2006, 18:10

Ujfalusi :angry2:

Appiah 8)

Alez Cech ma beznadziejne wykopy :P

Jestem rozdarty miedzy Wlochami i Czechami :(

Ale juz czuje w kosciach, ze to bedzie wspaniale widowisko :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 cze 2006, 18:22

ATI pisze:Na takiej jednej angielskiej stronce było zestawienie skrzydłowych Cris miał najwięcej goli i najwięcej asyst. Było to jednak niejako wyliczenie średniej poprzez ilość spędzonego czasu na boisku. Portugalczyk nie występował w każdym spotkaniu Diabłów, a i nieraz wchodził z ławki z reguły ratując Man United od remisów.

Również bardzo chętnie obejrzałbym tą stronkę. Reyes w tym sezonie również występował bardzo rzadko (ze względu na swoje częste kontuzje) a mimo wszystko miał o trzy asysty więcej. Więc coś tu nie gra :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”