Liga Europy (zbiorczy) - Strona 31

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2008, 9:30

Michał M pisze:A niektórzy jeszcze niedawno twierdzili, że taki Tottenham to główny faworyt
do mnie piszesz ? :P
jedyne co napisałem, to:
fieldy pisze:Mogą naprawdę daleko zajść, nie twierdzę ze na pewno wygrają, ale stać ich na to
Stać ich na to, podobnie jak stać Arsenal na ponowne dojscie do finału LM>
Ja nie mówie, ze sa głównym faworytem, bo nie są. Ale stać ich.
Wczoraj Spurs zagrali słabo. Co prawda dominowali po utracie gola, ale co z tego, jak w ataku grali chaotycznie.
Niemniej jednak podtrzymuje swoje zdanie, że Tottenham stać na sukcesy.
Przed 2 tyg wygrali pierwsze trofeum w tym wieku :lol: pierwszy raz [także w tym wieku] pokonali Arsenal [już pominę fakt, ze grajacy rezerwami :P] a także [chyba również 1 raz w tym wieku, choć tu się moge mylić] wygrali z Chelsea. Widac u nich zdecydowaną poprawę gry i choć to moze jeszcze nie to - za rok mogą się właczyć do walki o top4, kosztem Liverpoolu [tak sobie myśle :D]

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 mar 2008, 9:42

fieldy pisze: do mnie piszesz ?
Bardziej miałem na myśli czehera
czeher pisze:Dla mnie faworyt nr jeden ... Tottenham :!:
ale skoro już się odezwałeś...:P
fieldy pisze:Niemniej jednak podtrzymuje swoje zdanie, że Tottenham stać na sukcesy.
No może i stać ich... będzie w przyszłym sezonie, bo raczej nie w tym :) Nie sądzę, żeby PSV przeputał taką dobrą sytuację wyjściową przed meczem rewanżowym, w końcu Holendrzy to też nie jest słaba drużyna :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2008, 9:45

Michał M pisze:Nie sądzę, żeby PSB przeputał taką dobrą sytuację wyjściową przed meczem rewanżowym, w końcu Holendrzy to też nie jest słaba drużyna
Mi tego mówić nie musisz ... oni chyba lubią londyńskie ekipy eliminować :lol:
Spurs przegrali na własnym terenie, ale mimo wszystko na straconej pozycji bym ich nie stawiał. Mogą na wyjeździe wygrać. I mam nadzieje, ze wygrają, bo chciałbym zobaczyć mecz Spurs - Bayern :]

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 mar 2008, 9:59

Michał M pisze:to jest mistrz z tego naszego Tima - albo w przeciągu 3 dni broni 2-3 karne, albo wpuszcza 2-3 wtopy "Dzięki" niemu zapewne Werder pożegna się z P. UEFA, choć u siebie mogą jeszcze rozpykać Rangersów
Wiese ma smykałke do puszczania szmat w najważniejszych meczach. Ze dwa lata temu Werder był bliski od wyeliminowania Juventusu, ale po fatalnej interwencji Wiese Emerson wpakował piłkę do siatki. W dodatku to była 80-któraś minuta. Teraz dwa katastrofalne błędy. Gdyby nie głupie wpadki, to Wiese może obecnie byłby najlepszym niemieckim bramkarzem. No, ale dobrze, że mają jeszcze Adlera i Neuera w zanadrzu.
Ale to bardzo dobrze, że Werder odpadnie. Za dużo niemieckich klubów w ćwierćfinale to niezdrowo. Dwa wystarczą.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 mar 2008, 18:27

Może mi ktoś wytłumaczyć za co Wasilewski dostał drugą żółtą kartkę bo za cholerę nie potrafię się tam niczego dopatrzyć w starciu z Tonim, chcem ale nie mogem :angry:
A brama Altintopa miodzio, cloner też nie najgorzej przymierzył z wolnego :shock:

Co do Wiese to :brawo: bo go nie cierpię i w tej swojej obcisłej koszulce i nażelowanych włosach kojarzy mi się z uczestnikiem parady równości :smile2:

Zico_FCI pisze:Słabiutko coś angielskie kluby. Po dzisiejszych meczach wydaje się, że żaden nie przejdzie dalej.

Fiorentina 2 - 0 Everton
Bolton W. 1 - 1 Sporting Lisbon
Tottenham H. 0 - 1 PSV Eindhoven
Jak to :o Przecież Anglicy w tej edycji PUEFA zajęli pierwsze trzy miejsca :P Z tych angielskich drużyn kciuki będę trzymał tylko za Koguciki i rywali Evertonu którego nie lubię oraz Boltonu który nawet mi lotto alebardziej odpowiada mi Sporting :]

Co do Fiorentiny to imo powinni zrobić wszystko aby zagrać w przyszłym sezonie w LM a biorąc pod uwagę odpadnięcie Milanu z Arsenalem może być o to trudno. Choć pewnie Viola z każdym kolejnym awansem będzie coraz bardziej poważnie traktowała puchar.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 mar 2008, 19:10

Najbardziej po pierwszej kolejce cieszy zwycięstwo Getafe 1-2 z Benficą które ma teraz 80% szans na awans :)

Jednak szkoda że na 1/8 mamy już tylko jeden Hiszpański klub ... dla przypomnienia dodam że w zeszłym sezonie w półfinale były aż 3 drużyny.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 mar 2008, 19:24

Yukasz pisze:Co do Fiorentiny to imo powinni zrobić wszystko aby zagrać w przyszłym sezonie w LM a biorąc pod uwagę odpadnięcie Milanu z Arsenalem może być o to trudno.
Ja tylko przypomne, ze Fiorentina juz 2 lata z zrzedu zakwalifikowała sie do el.lm :!: A teraz tak
:arrow: Inter chwycil dosc powazna zadyszke i moze dosc do niedotlenienia :lol:
:arrow: Roma chwycila ostatnio wiatr w zagle, co pokazuje ze szykowala forme na spotkania z Realem ale teraz pewnie wiatr ucichnie a same wiosla nie pomoga na kilku frontach
:arrow: Juve sie posypalo, wg mnie etraz klucozwe spotkanie z Genua jezeli straca pkt to trudno im sie bedzie z tego wygrzebac bowiem presja bedzie coraz wieksza, moze dosc do zwolnienia coacha :P jest :ok:
:arrow: Szkoda ze Milan odpadl ale w sumie moze ich podlamac ta sytuacja, ktora nie jest zbyt dobra, kontuzje, atmosfera chyba tez niezbyt, dodatkowo u siebie graja zle a napad zlozony z mlokosa i emeryta niczego nei gwarantuje
:arrow: Fiorentina - ostatnie wygrane zadzwily nawte mnie :P takie zwyciestwa podnosza morale i w dodtaku bez dosc waznego ogniwa jakim jest Mutu - o ktorym pisano ze to 75% Violi :? Lawka mocna - to oni rozklepali Juve - Gobbi, Waigo :o, Osvaldo

Reasumujac - Scudetto na wyciagniecie reki :D
Yukasz pisze:Choć pewnie Viola z każdym kolejnym awansem będzie coraz bardziej poważnie traktowała puchar.
Bylem pewny ze przegraja :P Ale moze Doni pomogl

PS. Najpierw pisano ze bez Toniego Viola nie sitnieje i ze on jest nie do zastapienia, teraz o Mutu a prawda jest taka ze kazdy gracz jest do zastapienia, sercem Violi jest Cesare a nie jakis grajek :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 mar 2008, 19:20

Taa początek o Romie i Violce taki sam a już później Roma straci wiatr w żaglach a Violka dalej będzie płynęła na swoim wietrze bo te zwycięstwa ją podbudują :lol: Prawie nie jest to tendencyjnie powiedziane :>
czeher pisze:Bylem pewny ze przegraja Razz Ale moze Doni pomogl

PS. Najpierw pisano ze bez Toniego Viola nie sitnieje i ze on jest nie do zastapienia, teraz o Mutu a prawda jest taka ze kazdy gracz jest do zastapienia, sercem Violi jest Cesare a nie jakis grajek
I może przy nieobecności tych największych gwiazd które dodatkowo są zdecydowanie najlepszymi strzelcami drużyny Prandelli potrafi tak zmobilizować tych teoretycznie słabszych i spowodować aby ciężar który wcześniej spoczywał na barkach innych, teraz wzięli na siebie bo nikt inny go nie udźwignie. A jak widać potrafią niemało tylko muszą bardziej w siebie uwierzyć - tak się mnie wydaje :] Zobaczymy ja będzie im szło w kolejnych meczach :think:

Jakim składem gracie od początku tegorocznej edycji PUEFA aż do teraz, mniej więcej takim samym rezerwowym/pierwszym czy się to zmienia w miarę jedzenia :?:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 mar 2008, 20:53

Yukasz pisze:Jakim składem gracie od początku tegorocznej edycji PUEFA aż do teraz, mniej więcej takim samym rezerwowym/pierwszym czy się to zmienia w miarę jedzenia
A ja ci powiem ze jestem dosc zdziwiony delegowanym skaldem, myslalem ze w lwiej czesci beda grac bardziej rezerwowym skaldem anizeli tym pierwszym a to pierwszy garnitur z wstawkami drugiego - szanse dostali w tych meczach glownie ci ktorzy w lidze nie grali w pierwszym skaldzie w ataku (nie liczac w sumie Mutu, gdy byl zdrow) Vieri, Osvaldo swoje szanse dostawal, nawet Cacia swoje debiutanckie trafienie zaliczyl ale kilka minut sie zlozylo jedynie - teraz jest jeszcze Waigo wiec rotacja moze byc ale sila ofensywna nie wiele mniejsza pozniej pomocnicy typu Sanstana, Siemioli, Jorgensen. W sumie to Gobbi wywalczyl sobie dzieki UEFA mocniejsza pozycje
Yukasz pisze:Taa początek o Romie i Violce taki sam a już później Roma straci wiatr w żaglach a Violka dalej będzie płynęła na swoim wietrze bo te zwycięstwa ją podbudują Laughing Prawie nie jest to tendencyjnie powiedziane
Bo Viola to Viola a Roma to Roma :? nie wspominajac o Juve czy Interze :puke:
Yukasz pisze:tak się mnie wydaje
:spoko: Cesare to jest klucz do sukcesu :!: dobrze ze "olal" Rome :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 mar 2008, 9:17

Yukasz pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć za co Wasilewski dostał drugą żółtą kartkę bo za cholerę nie potrafię się tam niczego dopatrzyć w starciu z Tonim, chcem ale nie mogem
Podobno za pyskówkę z sędzią :wink: W starciu (przy wyskoku o piłkę) Wasyl przyłożył Toniemu łokciem w kark, no ale raczej tego sędzia nie zauważył, bo byśmy mieli karny. Więc chyba faktycznie za dyskutowanie :think:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 mar 2008, 13:02

Dla mnie do uderzenia łokciem dużo tam brakowało a było to raczej jak mówił komentator takie oparcie ręki na Tonim. A dyskutować zaczął chyba po otrzymaniu drugiej żółtej kartki :wink: Może sędzia zinterpretował późniejszym upadek jako faul Wasilewskiego choć jeśli tak to grubo się pomylił. No nic wszyscy sędziowie... :smile2:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2008, 18:20

Zenit prowadzi po pierwszej połowie z Marsylią 1:0.
Rosjanie mają przewagę, kilka razy poważnie zagrozili bramce Francuzów, choć często są łapani na spalonych.
Goście mieli swoje okazje, ale je zmarnowali ... Cisse w swoim stylu prosto w bramkarza uderzył.

Zenit potrzebuje jeszcze 1 bramkę do awansu. Po tym co zobaczyłem w pierwszej połowie uważam, ze ich stać na wyeliminowanie rywali ... ale mam nadzieje, ze im sie nie uda :]

W drugim meczu, który już trwa Leverkusen prowadzi z HSV na wyjeździe i losy rywalizacji już raczej są przesądzone. Osłabieni gospodarze 3 goli pewnie nie strzelą [nie tracąc przy tym żadnego]

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 mar 2008, 18:38

fieldy pisze:Zenit prowadzi po pierwszej połowie z Marsylią 1:0.
Rosjanie mają przewagę, kilka razy poważnie zagrozili bramce Francuzów, choć często są łapani na spalonych.
Goście mieli swoje okazje, ale je zmarnowali ... Cisse w swoim stylu prosto w bramkarza uderzył.

Zenit potrzebuje jeszcze 1 bramkę do awansu. Po tym co zobaczyłem w pierwszej połowie uważam, ze ich stać na wyeliminowanie rywali ... ale mam nadzieje, ze im sie nie uda :]

W drugim meczu, który już trwa Leverkusen prowadzi z HSV na wyjeździe i losy rywalizacji już raczej są przesądzone. Osłabieni gospodarze 3 goli pewnie nie strzelą [nie tracąc przy tym żadnego]
Nie wiem jak Wy, ale ja kibicuję Zenitowi. Po prostu uwielbiam być przeciw wszystkim, jak wszyscy skreślają jakiś klub z tutaj na przekór wszystkim awansuje dalej ;-)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 mar 2008, 18:40

Ja od kilku lat trzymam kciuki za Zenit i mam nadzieje ze uderza jeszcze

fieldy pisze:mam nadzieje, ze im sie nie uda
:idzze:

A ten HSV slabiutko

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 12 mar 2008, 18:41

Ja też jestem za Zenitem. Też lubię być na przekór wszystkim, chociaż nie spotkałem się ze zdecydowanym skreślaniem Rosjan. Zresztą 3-1 to wynik do odrobienia, a z takimi piłkarzami jak Tymoszczuk, Arszawin czy Pogrebniak wszystko jest możliwe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”