Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 31

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8736
Kontakt:

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 gru 2008, 12:40

Fishbone: wklejasz artykuły, a sam ich nie czytasz. Zrobiles z siebie posmiewisko i Twoja wypowiedz powinna wygrac zlote usta milenium.
Fishbone pisze:Legia w czołówce ligi i nie dostawała premii za zwycięstwa? Górnik rozumiem, ale sprawa z Legią dla mnie dziwna. Może jakiś legionista się wypowiedzieć?
Odpowiem Ci cytatem z Twojego artykułu:
Fishbone pisze:Sporo mogą dostać gracze Legii, ale najpierw muszą zdobyć mistrzostwo Polski – wtedy na ich konta wpłyną łącznie aż 3 mln zł.
:haha:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 gru 2008, 13:10

Cloner, chyba chodzi o to, że regularnie po meczach wygranych nie dostawali kasy, tylko jak wygrają ligę - dostaną automatycznie wiecej.

Z tego wynika, że jak nie zdobędą mistrza, to za wygrane mecze w sezonie nic premii nie bedzie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 gru 2008, 13:33

fieldy pisze:Z tego wynika, że jak nie zdobędą mistrza, to za wygrane mecze w sezonie nic premii nie bedzie.
No taka mają umowę i tak jest w artykule napisane.

Tak samo w Górniku, premia jedynie w przypadku zajęcia miejsca w czołówce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 gru 2008, 13:42

cloner pisze:No taka mają umowę i tak jest w artykule napisane.
no i o to się chyba "rozchodzi"
nie chce tu wyjść na jakiegoś adwokata Fishbone'a - ale imo o to mu chodzi, aby jakiś kibic Legii wytłumaczył mu, czy rzeczywiście taką maja umowę [o ile ktoś wie], bo to troche bez sensu. Czołowa drużna, wiadomo ze będą walczyć o mistrza, ale czy go zdobędą ? Niekoniecznie :D więc dziwna umowa jak dla mnie. No i jedyna z czołówki z taką umową [wynika z artykułu]

Reasumując, nie odniosłem wrażenia aby Fishbone zrobił z siebie pośmiewisko [bo moim zdaniem pytał o samą umowę] ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 gru 2008, 14:04

fieldy pisze:zołowa drużna, wiadomo ze będą walczyć o mistrza, ale czy go zdobędą ? Niekoniecznie
I w tym sęk. To ciekawa zagrywka dzialaczy Legii. W wielu klubach takie dzialania są praktykowane, jak sie okazuje także i w Polsce. Piłkarze wiedzą jakie umowy podpisują, choc oczywiscie niektorzy pozniej twierdza, ze nie wiedza - tak jak Hajto w Górniku. Żabole szans na top5 już nie mają, wiec Hajto odchodzi, bo dostanie tylko 70% zarobków, choc i to mało nie jest, bo ponoc ma 30 tys. miesiecznie.

U nas w Polonii moze i premie niewielkie, ale ... są już wyplacane dość regularnie, klub nie ma żadnych długów, idziemy do przodu 8)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 gru 2008, 14:05

cloner pisze:Fishbone: wklejasz artykuły, a sam ich nie czytasz. Zrobiles z siebie posmiewisko i Twoja wypowiedz powinna wygrac zlote usta milenium.
Fishbone pisze:Legia w czołówce ligi i nie dostawała premii za zwycięstwa? Górnik rozumiem, ale sprawa z Legią dla mnie dziwna. Może jakiś legionista się wypowiedzieć?
Odpowiem Ci cytatem z Twojego artykułu:
Fishbone pisze:Sporo mogą dostać gracze Legii, ale najpierw muszą zdobyć mistrzostwo Polski – wtedy na ich konta wpłyną łącznie aż 3 mln zł.
:haha:
I kto tu kogo nie potrafi zrozumieć? A czytać ze zrozumieniem nigdy nie miałem kłopotu. Fieldy wyjaśnił o co mi dokładnie chodziło.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 gru 2008, 14:30

Fishbone - no faktycznie, nie mam pojęcia o co Ci chodziło. Moze wytlumaczysz mi, bo post fieldy'ego także mi nie pomógł.
Legia w czołówce ligi i nie dostawała premii za zwycięstwa? Górnik rozumiem, ale sprawa z Legią dla mnie dziwna. Może jakiś legionista się wypowiedzieć?
Zarówno Legia, jak i Górnik dostanie premie, gdy osiagnie zalozony cel przed sezonem. W przypadku Górnika to rozumiesz, w przypadku Legii nie.

Wytlumacz mi to.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 gru 2008, 14:40

cloner pisze:Żabole szans na top5 już nie mają, wiec Hajto odchodzi, bo dostanie tylko 70% zarobków, choc i to mało nie jest, bo ponoc ma 30 tys. miesiecznie.
Dla mnie to Hajto i reszta i tak dostanie 100% zarobków a po otrzymaniu premii mieliby 130%.
ustalono, że otrzymają premię w wysokości aż 30 proc. wartości kontraktu, ale pod warunkiem, że zespół zrealizuje wyznaczony cel, czyli zajmie przynajmniej piąte miejsce w tabeli.
I tak powinno być właśnie, dla mnie głupotą jest płacenie za wygrany mecz. Kogo z Legii zadowoli inne miejsce niż pierwsze? Podobnie a nawet tym bardziej tyczy się to Wisły. A miesięczne pensje za co są? Za to żeby zechcieli przychodzić na trening i pokopać piłę? P_O_J_E_B_A_N_E.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 gru 2008, 17:41

cloner pisze:Fishbone - no faktycznie, nie mam pojęcia o co Ci chodziło. Moze wytlumaczysz mi, bo post fieldy'ego także mi nie pomógł.
Legia w czołówce ligi i nie dostawała premii za zwycięstwa? Górnik rozumiem, ale sprawa z Legią dla mnie dziwna. Może jakiś legionista się wypowiedzieć?
Zarówno Legia, jak i Górnik dostanie premie, gdy osiagnie zalozony cel przed sezonem. W przypadku Górnika to rozumiesz, w przypadku Legii nie.

Wytlumacz mi to.
Lech za zwycięstwo ligowe ma określoną premię i ją dostaje za ten właśnie mecz a dostanie jeszcze jedną jak zdobędzie mistrza Polski. Z Legią jest tak, że za wygrany mecz nie dostają premii (tzw. zachęty) i dopiero jak zdobędą mistrza dostaną premię. Zdziwiło mnie właśnie to, że Legia na chwile obecną nie dostaje premii za zwycięstwo w lidze, tylko piłkarze zostaną nagrodzeni gdy zdobędą mistrzostwo. Dziwnie to właśnie wygląda, że Legia bez premii za określony mecz jest tak wysoko a są jednym z dwóch zespołów na 18, które nie otrzymują premii za określony mecz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 gru 2008, 18:46

Fishbone pisze:Dziwnie to właśnie wygląda, że Legia bez premii za określony mecz jest tak wysoko a są jednym z dwóch zespołów na 18, które nie otrzymują premii za określony mecz.
A mnie dziwi to, ze w Legii Cie to dziwi, a w Górniku już nie. I tu, i tu placa za to samo, i zaplaca w przypadku osiagniecia konkretnego celu.

Pierwsza runda za nami. Na gorze tabeli bez niespodzianek, przewidywalem Lecha i tak też jest. Legia, dyskopolo, Wisla, Bełchatów i niespodziewaie Slask Wroclaw. Ta szóstka będzie walczyc o majstra wiosną. Wydaje się, ze najwieksze szanse ma Lech i Legia, ale ... jesli Bełchatów się wzmocni, to nigdy nic nie wiadomo :P Najmniejsze szanse daje oczywiście Slaskowi, który jak na beniaminka, gra rewelacyjnie, duza w tym zasluga trenera imho. Mam nadzieje, ze mistrzostwa nie zdobedzie dyskopolo, klub bez kibiców, a na dodatek grający najbrzydszy futbol z ww. ekip. Srodek tabeli także bez wiekszego zaskoczenia, Arka, Ruch, Polonia B., Jagiellonia, Lechia, Odra i LKS. W strefie zagrozonej jest Piast, Cracovia i Górnik - co moze byc sporym zaskoczeniem. Arka i Ruch powinna wiosną utrzymać formę, a moze nawet pograją lepiej, potencjał mają na pewno. Jaga gra nierówno, a na wyjazdach nie zdobywają prawie w ogóle punktów. No, ale to domena Probierza, strzelenie jednej bramki, a pozniej obrona Czestochowy (tak grala Polonia na wiosne, w zeszlym sezonie). Lechia i Odra moim zdaniem powinne sie miec na baczności, gdyz ŁKS zapewne znowu sie utrzyma. Pieniedzy tam wielkich nie ma, ale najwidoczniej atmosfera bardzo dobra i pilkarze potrafią zdobywac jakoś te punkciki. Ze strefy zagrozeonej, najgorzej moim zdaniem wyglada sprawa Gornika i Piasta. Żabole maja slabego trenera, kiepska atmosfere w druzynie, ale ... są też czystki. Hajto wywalony, obcokrajowcy wywaleni, ma też odejść Brzeczek, mają grać mlodsi, bardziej ambitni i spokojniejsi gracze.A Piast gra caly sezon na wyjeździe. Mysmy grali w zeszlym tylko pół, a i tak przez 99% expertów bylismy głownym kandydatem do spadku. O Cracovie jakos jestem dziwnie spokojny, wydaje mi sie, ze Płatek ich tam dobrze poustawia i chłopaki wiosną będa grać lepiej, tak jak to miało miejsce w zeszłym sezonie :wink:

Nie mozna zapominac o korupcji. Dlatego też typuje do spadku: Górnik Zabrze, Piast Gliwice i Jagiellonię Białystok (za korupcję).

Do boju POLONIO 8)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 gru 2008, 18:58

cloner pisze:przewidywalem Lecha i tak też jest. Legia, dyskopolo,
Dlaczego Lecha nazywasz Lechem, a Polonię dyskopolem? :think:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 gru 2008, 19:04

Fishbone pisze:Z Legią jest tak, że za wygrany mecz nie dostają premii (tzw. zachęty) i dopiero jak zdobędą mistrza dostaną premię. Zdziwiło mnie właśnie to, że Legia na chwile obecną nie dostaje premii za zwycięstwo w lidze, tylko piłkarze zostaną nagrodzeni gdy zdobędą mistrzostwo. Dziwnie to właśnie wygląda, że Legia bez premii za określony mecz jest tak wysoko a są jednym z dwóch zespołów na 18, które nie otrzymują premii za określony mecz.
No chyba żartujesz :o Piszesz tak jakbyś uważał że sukces klubu jest uzależniony od premii a nawet jej wysokości :o A piniendze to nie fszysko. Popatrz na Real który mimo że i tak dostaje premie został jeszcze 'zmotywowany' o kolejny dodatek a dało to tyle co nic bo i tak i tak gra beznadziejnie. Jak piłkarze nie mają jakichkolwiek ambicji aby podnosić swoje umiejętności i wygrywać (sława :arrow: kasa) a grają tylko dla kasy to ja dziękuję za takich zawodników. Zresztą Legia to kurczak :P
cloner pisze:W strefie zagrozonej jest Piast
A co z ich mega wielkim sponsorem? Oplem?
Zico_FCI pisze:Dlaczego Lecha nazywasz Lechem, a Polonię dyskopolem? :think:
Bo jedni grają ładny futbol a drudzy nie :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 gru 2008, 19:40

Zico_FCI pisze:Dlaczego Lecha nazywasz Lechem
A z przyzwyczajenia, tak sie niestety w Polsce przyjęło. Faktycznie powinni sie nazywac Amica Poznan i oni doskonale o tym wiedzą.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 gru 2008, 10:31

Obecny Lech Poznań nie ma nic wspólnego z Lechem sprzed lat, więc nie może zostać ukarany za jego winy. Obecny Lech zajmuje miejsce Amiki, od Lecha kupił tylko herb, historię, nazwę i stadion. Już w czerwcu dostałem zapewnienie z PZPN, że nie będziemy degradowani za dawne czyny Lecha - mówił w Radiu Merkury wiceprezes Arkadiusz Kasprzak.
Widzisz Cloner jaki Lech jest sprytny. W takim razie Legia Iti nie ma nic wspolnego z 93 rokiem wiec niech Kasprzak pokornie odda ukradziony tytul :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 gru 2008, 13:17

Bienias pisze:Widzisz Cloner jaki Lech jest sprytny
To ja wiem. Ale tak sprytny nie był szef Polonii W-wa, chyba Wojciechowski. Bo on kupil Groclin i przeniósł do stolicy, wiec za machlojki Grodziszczan będzie odpowiadać :P

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”