Ekstraklasa w sezonie 2009/2010 - Strona 31

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Mistrz 2009/2010

Cracovia
2
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
Korona Kielce
2
4%
Lech Poznań
26
48%
Legia Warszawa
6
11%
Polonia Bytom
4
7%
Polonia Warszawa
0
Brak głosów
Śląsk Wrocław
2
4%
Wisła Kraków
12
22%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Ekstraklasa w sezonie 2009/2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 07 maja 2010, 7:52

Marco_Van_Basten pisze:Arka nie gra dobrej piłki. Często oglądasz naszą ekstraklasę ?
Jak jest czas tzn. 2-4 razy w miesiącu :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 maja 2010, 17:41

glupie bledy w obronie i tylko remis.... a tak slask mialby juz naprawde cieplo... teraz raczj Piast ma... wyjazd do Gdynii bez pauzujacych, ale w Arce tez Tshibamba nie zagra - nie wiem czy zle czy dobrze ale przypomina Chinyame... pudluje niesamowicie

Legia :lol: I Wisla wraca do pozycji faworya do koncowego triumfu

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6757

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 maja 2010, 18:07

Ja pizgam jaka deklasacja. Nie wiem czy to Legia jest aż tak słaba, czy po prostu Wisła zagrała mecz życia ale dzisiaj wyglądało to jak mecz z drużyną z II ligi. Zaczynam się poważnie obawiać, że Wisła może obronić tytuł. Ciekawe czy ludzie będą się doszukiwać spisku, jak w meczu Lazio - Inter.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 maja 2010, 18:10

Żenujący występ Legii. Rybus w wywiadzie powiedział, że wyglądało jakby im się nie chciało, zamiast szczerze powiedzieć, że tak po prostu było. Najlepszym komentarzem dla ich postawy było głośne "ole!ole!" na trybunach.
A Wisła jednak niezniszczalna. Brożek obudził się wtedy kiedy miał się obudzić. Do tego dzisiaj świetny Małecki, nie lubię tego pyskacza, ale trzeba przyznać, że dzisiaj dograł kilka naprawdę świetnych piłek. Gorzej było u niego z wykończeniem.
Mecz mógł tak naprawdę się nie odbyć, wystarczyło 3 punkty wpisać Wiśle, 3 gole Brożkowi i tyle.

E: Jakiego spisku? To nagle Legii zależy, aby Wisła zdobyła tytuł?!

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1381
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 08 maja 2010, 18:50

E: Jakiego spisku? To nagle Legii zależy, aby Wisła zdobyła tytuł?!
I do tego nie zależy na wyprzedzeniu Ruchu (awans do eliminacji LE)?Po prostu część zawodników już wie,że jest na wylocie i leją na wszytko ciepłym moczem.Najlepszym na to dowodem jest fakt,że najlepsze wrażenie z Legionistów pozostawił sobie młody Kosecki...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 maja 2010, 21:25

Ja dostałem burę od czehera za zbytnią pewność siebie i arogancję, a tymczasem Lech już skanduje "mistrz, mistrz Kolejorz" w meczu z Polonią :lol:.

Co do meczu, to po strzeleniu odpowiedniej liczby bramek momentami przypominał sparing albo mecz z San Marino czy Beitarem, bo rywal przestał grać - równie dobrze mógł iść na pączki. Szkoda, że nie udało się wyżej, nawet nie wiem ile Wisła miała setek: pięć Brożek, trzy Boguski, 2 Małecki jedna Diaz, dwie Kirm... Z wyjątkiem jakichś 20 minut, kiedy Wisła się cofnęła, wychodziło (poza strzałami) absolutnie wszystko. Nie takiego meczu się spodziewałem, bałem się go jak cholera, ale najwidoczniej wraz z Urbanem opuściła motywacja przeciw Wiśle. A może Kasperczak jest trudniejszy do odczytania niż Skorża? W końcu w tym sezonie trafił się mecz, który mogłem oglądać z autentycznym uśmiechem na twarzy. Zawsze przed meczem z Legią wklejałem ten filmik: mówiąc, że Paweł zmiecie Legię. Tym razem nawet nie musiałem, sam się ogarnał i zagrał w stylu Pawła Brożka. Mistrzostwo byłoby miłe w tym sezonie i wygrana w derbach też byłaby miła. Mam nadzieję, że chłopaki to połączą i wybiegają ten mecz jak Lechem i Legią, nie jak z Koroną i Arką.
MazurXIII pisze:Najlepszym na to dowodem jest fakt,że najlepsze wrażenie z Legionistów pozostawił sobie młody Kosecki...
Bo przecież nie Mucha, który odchodzi na Wyspy.

Mocne strony Legii, dzięki którym może wygrać, to z kolei…
Jakub Wawrzyniak - Przekonacie się wszyscy w sobotę!
PS. Czy hattrick Brożka nie jest czasem pierwszym w tym sezonie w ektraklasie?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 maja 2010, 22:54

Żal było patrzeć dzisiaj na ten mecz. Legia zagrała po prostu koszmarnie i Wisła nawet nie musiała się specjalnie wysilać by rozjechać warszawiaków. Przez to mecz był nudny jak "Moda na sukces". Dużo lepszy mecz był dziś w Sosnowcu.
Piłkarzy grających tak jak Kiełbowicz i Szala to Legia powinna wykopać jak najszybciej.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 08 maja 2010, 23:39

Ci piłkarze dosłownie hańbią cały klub. Legia Warszawa gra cały sezon żenadę, czasami ma przebłyski, typu Lechia Gdańsk 2:3 Legia, ale dzisiaj przebili wszystko. Jakby Rafał Boguski wiedział, że ma strzelać do bramki, to wynik by brzmiał 0:5. Mimo wszystko Wisła Kraków dzisiaj pod każdym względem rozbiła Legię. Lech Poznań nadal ciśnie równo, ale według mnie przyszła kolejka wszystko rozstrzygnie. Jeżeli Ruch Chorzów urwie punkt Kolejorzowi a Wisła na Suchych Stawach wygra "Świętą Wojnę", to Krakowianie sięgają po 13 mistrzostwo Polski.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 maja 2010, 0:06

Fishbone pisze: Jeżeli Ruch Chorzów urwie punkt Kolejorzowi a Wisła na Suchych Stawach wygra "Świętą Wojnę", to Krakowianie sięgają po 13 mistrzostwo Polski.
A wtedy Levadio Tallin atakuj znów. :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 maja 2010, 1:56

Rezus pisze:A wtedy Levadio Tallin atakuj znów.
FC Tiraspol i Vetra Wilno też mogą być ciężkie :roll:.

Polska liga jest fascynująca z wielu powodów ale również dlatego, ponieważ jest to prawdopodobnie jedyna liga, w której nie ma znaczenia kto jest aktualnie liderem i zdobywa mistrzostwo. Pod warunkiem, że nie jest to Legia, czy ostatnio Lech. W trakcie sezonu najciekawsze są zespoły między od trzeciego do drugiego miejsca (znowu - pod warunkiem, że jest to Ruch). Po sezonie zaczyna się następny sezon i typowanie kto zostanie mistrzem następnego sezonu, urozmaicone okienkiem transferowym, które w Polsce ma obecnie ważniejszy status niż liga. Zespoły są oceniane pod kątem wzmocnień, wybierany jest król transferów, papierową wartość zespołu (przed obecnym sezonem Legia miała najsilniejszą i najbardziej wyrównaną kadrę, fachowcy), a następnie na tej podstawie wybierani są faworyci. Wisła udowodniła, że mistrza może zdobyć nawet słaba drużyna, więc mistrzostwo nie zasługuje od paru lat na żadne słowa uznania :lol:.

A tymczasem są szanse na trzecie z rzędu mistrzostwo Polski - pierwsze trzy z rzędu od dwudziestu lat. Myślę, że inne zespoły by za to przecierpiały 5 takich Levadii. Ale nie piszmy, że Wisła grała słabo w tym sezonie tylko od razu zrównajmy z zerem mistrzowski tytuł. Wartości nabierze jak zdobędzie go inna drużyna, wtedy dopiero się przekonam ile znaczy tytuł mistrzowski :lol:.
Jeśli Wisła zdobędzie teraz mistrzostwo, nie będzie ono smakowało tak świetnie jak po tej pogoni za słabiutkim Lechem, ale i tak dobrze, bo wciąż przeciwko wszystkim - szansom i opiniom. A reszcie pozostałoby tradycyjnie trzymać kciuki, by ktoś upokorzył tę Wisłę za granicą, bo w Polsce się nie da.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 09 maja 2010, 12:16

Rzeczywiście jakby grali tak dla Legii to byłaby hańba, ale grają dla stworków z ITI i ich gra znakomicie obrazuje ten nędzny klub. :D Brawo Wisła, Lech i Ruch za zwycięstwa nad nimi, oby do końca tak grali i nie było ich w pucharach.

Wisła na luzie, szkoda, że aż na takim bo była okazja na prawdziwy pogrom. :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 maja 2010, 20:09

Nikt nie zaspał ? Dzisiaj we Wtorek, mamy przedostatnią kolejkę Ekstraklasy.
Póki co do przerwy Polonia ogrywa Legionistów co .... chyba nie jest niespodzianką ;)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 maja 2010, 20:57

Jop znów zrobił swoje...
Takiego scenariusza nikt by chyba nie napisał :shock:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 maja 2010, 20:57

No się doczekaliśmy po emocjach, Lech nareszcie na pozycji lidera :!: :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2010, 20:58

Cały Poznań dziękuje sędziemu za błąd przy bramce Głowackiego. :lol:

Zablokowany

Wróć do „Polska”