Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 302

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Slipknot83
FORZA INTER !!!
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 15 wrz 2009, 23:53

Dopiero co ze szpitala powracali Zebina, Marchisio i Giovinco, a tu lista kontuzjowanych zamiast się kurczyć, rozszerza się :roll: : Cannavaro, Tiago, Sissoko, Melo, Sali, Del Piero, Diego ... who's next ?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 wrz 2009, 23:58

a co wiadomo coś o urazach Cannavaro, Tiago czy Melo, czy tak sobie panikujesz?

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 16 wrz 2009, 0:00

pierwsza dwójka usiadła na murawie podobnie jak dieguś w sobote - wszyscy z powodu mięsni. melo kulał ostatnie 2 minuty meczu, pewnie też dla jajec.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 16 wrz 2009, 11:54

No i co (L)oczkerson, Bordeaux takie słabe, a Juve sięgnie po pewne zwycięstwo? :wink:

Ja już po losowaniu typowałem Żyrondystów na 1 miejsce w grupie i ten wynik ich absolutnie do tego przybliża.

Sam mecz bardzo fajny i wyrównany, z przebiegu wydarzeń remis to sprawiedliwy wynik. Gdyby Gigi 3 razy wyjmował piłke z siatki, myslę że niemiałby do siebie pretensji, a tak jeden gol, ale ze spalonego. Juve stworzyło nieco wiecej groźnych sytuacji, ale Mistrz Francji wygrał walke w środku pola. I to oni wyglądali na kolektyw a nie Juve :P

Myslę że i tak nie macie się co martwić z taką grą. Bayern jest słaby :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 wrz 2009, 12:13

dyby Gigi 3 razy wyjmował piłke z siatki, myslę że niemiałby do siebie pretensji
Gigi takie piłki jak wczoraj broni zawsze. To nie szczęście, a umiejętności. Gdyby puścił gola z tych sytuacji, które wybronił pewnie większość kibiców by jęczała że zawalił. No, ale taki los GK tej klasy :wink: Tak to już jest, że jak Bramkarz pokazuje wielką piłkę to wszyscy myślą, że klub miał farta, a jak Fernando dwa razy walnie na bramkę to już wspaniały występ i pokaz siły w środku pola Francuzów :roll:
Natomiast mecz był wyrównany tylko wizualnie. JUVE miał znacznie więcej okazji a Bordeaux sporo farta.
Myslę że i tak nie macie się co martwić z taką grą
Co do naszej gry to wyglądała ona raczej przeciętnie. W pełnym składzie taka gra jest nie do pomyślenia :roll:

Dla mnie jeden zremisowany mecz wcale nie powoduje, że Bordeaux staje się faworytem grupy, bo obiektywnie dalej najsilniejszym zespołem jest JUVE (wczoraj graliśmy bez 5 podstawowych graczy jednak, choć mimo tego wynik to rozczarowanie) natomiast Bordeaux jest mocne i pisałem o tym juź po losowaniu, gdzie wróżyłem Bayernowi bardzo ciężką przeprawę
PS: I nigdy nie pisałem, że Bordeaux to slaby zespół :wink:
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 12:16 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 16 wrz 2009, 12:15

Remis w Turynie wcale nie oznacza, że Bordeaux awansuje, a tym bardziej, że zajmie pierwsze miejsce. Na razie to Bayern jest liderem, a przed nami jeszcze pięć kolejek.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6629

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 wrz 2009, 12:24

W zeszłym sezonie mieliśmy 3 zwycięstw i 3 remisy. 2 razy wygraliśmy z Realem, 2 remisy z BATE. I wygraliśmy grupę. Nie mówię, że ten wynik mnie cieszy bo to strata 2 pkt, ale jestem dobrej myśli. Bayern, choć mocny, jest do ogrania. Nie ma powodów do paniki, nawet jeśli zremisujemy w Niemczech. Priorytet to 6 pkt z Maccabi.
Chiellini będzie mógł grać z Bayernem?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 wrz 2009, 12:27

Chiellini będzie mógł grać z Bayernem?
O ile pamiętam zawieszony był standardowo na jeden mecz...

A co do Bayernu to są kadrowo bardzo nierówni. Owszem mają fantastyczne skrzydła. Ale pozostałe formacje znacznie odbiegają klasą i są najnormalniej w świecie przeciętne.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 wrz 2009, 12:48

Logan pisze:Myslę że i tak nie macie się co martwić z taką grą. Bayern jest słaby :)
Pożyjemy, zobaczymy, kibicu mocnego Arsenalu.
(L)oczkerson pisze:natomiast Bordeaux jest mocne i pisałem o tym juź po losowaniu, gdzie wróżyłem Bayernowi bardzo ciężką przeprawę
Ogólnie poziom piłki bardzo sie wyrównał w ostatnich latach i szczególnie w fazie grupowej, gdzie sporo drużyn z czołówki nie uzyskało jeszcze optymalnej formy po przerwie wakacyjnej, może dochodzić do niespodzianek. Ale nam dobrze się gra z drużynami francuskimi, włoskimi w sumie również (choć z Juventusem jak wiadomo różnie bywało :) ), więc myślę, że źle nie będzie. Tym bardziej że sporo tej naszej "nierównej" kadry powoli dochodzi do optymalnej dyspozycji - jak Ribery czy choćby van Buyten i Schweinsteiger. Kto wie, kto tu będzie miał cięższą przeprawę - może to własnie Wasz zespół?
Boromir pisze: Nie ma powodów do paniki, nawet jeśli zremisujemy w Niemczech.
A jeśli przegracie, to będziesz panikował :?: :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6629

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 wrz 2009, 12:57

Michał M pisze: Ale nam dobrze się gra z drużynami francuskimi, włoskimi w sumie również (choć z Juventusem jak wiadomo różnie bywało :) )
Nam też się dobrze grało z francuskimi drużynami, aż do wczoraj.
Michał M pisze:A jeśli przegracie, to będziesz panikował :?: :P
Nie ma takiej opcji jak przegrana :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 wrz 2009, 12:58

Van Buytenem i Schweinsteingerem to nas możesz straszyć :lol: . Nie są lepsi od Camoranesiego czy Legrottaglie, którzy siedzą w JUVE na ławie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 wrz 2009, 13:04

Boromir pisze:Nie ma takiej opcji jak przegrana :P
Tak jasne...Pogadamy po meczu. Czeherek rok temu też był pewny swego, a gdzie skończyła jego Viola :lol: Oczywiście, że "gdzie Rzym gdzie Krym"/gdzie Juve gdzie Viola, ale jak pisałem wyżej - pewności nie można mieć z nikim, a tym bardziej z drużyną prezentującą podobny poziom.
(L)oczkerson pisze:Van Buytenem i Schweinsteingerem to nas możesz straszyć :lol: . Nie są lepsi od Camoranesiego czy Legrottaglie, którzy siedzą w JUVE na ławie.
Van buyten i Schweinsteiger to tylko przykłady przeciętniaków, których forma jednak wzrasta. Ale co tam, szkoda póki co czasu na jałową dyskusję, skoro mecz za 2 tyg.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 wrz 2009, 13:08

n buyten i Schweinsteiger to tylko przykłady przeciętniaków, których forma jednak wzrasta
A nie są to też gracze aktualnie najlepsi w Bayernie na środku obrony i pomocy przypadkiem?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 wrz 2009, 13:13

(L)oczkerson pisze:
n buyten i Schweinsteiger to tylko przykłady przeciętniaków, których forma jednak wzrasta
A nie są to też gracze aktualnie najlepsi w Bayernie na środku obrony i pomocy przypadkiem?
Środek obrony to zdaje się 2 zawodników? No rzeczywiście, van Buyten jest tym lepszym z dwóch. Bo jeśli miałeś na myśli obronę ogólnie, to jest jeszcze niejaki Phillipp Lahm.

Środek pomocy czy znów myślisz o pomocy ogólnie? W pomocy to ogólnie bryluje ostatnio 20-latek Mueller :P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 wrz 2009, 13:19

O środek tych formacji. Ten Muellera obawiam się chyba najbardziej z Waszej drużyny... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”