Gry... - Strona 302

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4455
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 31 paź 2018, 21:13

Tomusmc pisze:
Delpiero14 pisze: Podziwiam, że komuś chce się grać w te całe Unchurtedy. Dla mnie ta cała seria jest kompletnie niegrywalna.
Może jedynka Ci nie podeszła i olałeś? Świetny pomysł i fabuła na przygodówkę z elementami strzelanki. Coś jak Tomb Rider, dla mnie rewelka, a jeszcze nie grałem w Zaginione dziedzictwo. Bez Drejka jakoś mnie do tego nie ciągnie ;)

Dla mnie 4 to najlepsza gra na te generację na PS. No może obok Wieska i Last of Us. A 5 faktycznie mnie nie ciągnie przez brak Nate'a :)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 31 paź 2018, 21:15

Delpiero14 pisze: Mnie ogólnie cała ta mechanika rozgrywki nie podeszła. Nie wiem jak wyglada ten Kres złodzieja bo nie grałem ale ostatnie części wyglądały prawie tak samo. Jakaś wspinaczka, zagadka do rozwiązania i moment strzelanki i tak do znudzenia.

Daj się przekonać i zagraj w 4. Klimat jakbyś grał w filmie bo te gry są niesamowicie filmowe właśnie. Jesli lubisz Indiane Jonesa Mumie czy Lare Croft to Ci na pewno podejdzie.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 31 paź 2018, 21:16

Eyesmon pisze: Jesli lubisz Indiane Jonesa Mumie czy Lare Croft to Ci na pewno podejdzie.
No sęk w tym, że nie lubię :mrgreen:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 31 paź 2018, 21:22

Delpiero14 pisze:
Eyesmon pisze: Jesli lubisz Indiane Jonesa Mumie czy Lare Croft to Ci na pewno podejdzie.
No sęk w tym, że nie lubię :mrgreen:
:shock:
No to Ci nie podejda:)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 31 paź 2018, 21:33

Normalne, że każdy ma inne gusta. Ja na przykład raczej a pewno nie zagram w to co jarał się bodajże cruel. Coś na n hehe dużo gier mnie nie jara dlatego mało gram i nie dziwi mnie jak ktoś np nie lubi Fify ;)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 856

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 lis 2018, 7:56

Pewnie o Nioh chodzi

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 lis 2018, 14:24

Nioh albo Nier: Automata pewnie. To pierwsze jest dość specyficzne i wymaga dużego nakładu żeby się gry nauczyć, ale za to w NieR każdy powinien zagrać, gra roku 2017.

Sent from my SM-G935V using Tapatalk

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 lis 2018, 14:37

Ja wyobrażam sobie, że Automata to też produkt, od którego bardzo wiele osób może się odbić. Jak jednak człowiek się do niego przekona i "wsiąknie", to zafunduje sobie unikalne doświadczenie. Rzadko się spotyka gry opowiadające tak trudne historie w tak wymagający i nieoczywisty sposób ale dzięki temu także będące bardzo satysfakcjonujące po zrozumieniu całej historii. W pewnym sensie to taki Blade Runner dla świata gier. Tu podpisuję się pod cruelem, zdecydowanie gra roku 2017 i tytuł, który zostaje na długo w głowie. Porządny remaster jedynki, który eliminowałby bugi, mógłby osiągnąć to samo.

Wracając do RDR2. Ostatnio nie miałem czasu w ogóle grać więc nie napiszę nic nowego ale wrócę jeszcze do tych recenzji użytkowników z metacritic. Nadal uważam, że są gówno warte w tym konkretnym przypadku ale o ile jestem w stanie przyjąć, że komuś gra się nie podoba albo jej konkretne elementy mu nie odpowiadają, tak wystawianie hurtowo 0/10 w dniu premiery całkowicie dyskredytuje takie recenzje. Można mieć różne opinie o nowej pozycji Rockstara ale z pewnością na 0/10 nie zasługuje.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 lis 2018, 15:07

Morrow pisze:Ja wyobrażam sobie, że Automata to też produkt, od którego bardzo wiele osób może się odbić. Jak jednak człowiek się do niego przekona i "wsiąknie", to zafunduje sobie unikalne doświadczenie. Rzadko się spotyka gry opowiadające tak trudne historie w tak wymagający i nieoczywisty sposób ale dzięki temu także będące bardzo satysfakcjonujące po zrozumieniu całej historii. W pewnym sensie to taki Blade Runner dla świata gier. Tu podpisuję się pod cruelem, zdecydowanie gra roku 2017 i tytuł, który zostaje na długo w głowie. Porządny remaster jedynki, który eliminowałby bugi, mógłby osiągnąć to samo.

Wracając do RDR2. Ostatnio nie miałem czasu w ogóle grać więc nie napiszę nic nowego ale wrócę jeszcze do tych recenzji użytkowników z metacritic. Nadal uważam, że są gówno warte w tym konkretnym przypadku ale o ile jestem w stanie przyjąć, że komuś gra się nie podoba albo jej konkretne elementy mu nie odpowiadają, tak wystawianie hurtowo 0/10 w dniu premiery całkowicie dyskredytuje takie recenzje. Można mieć różne opinie o nowej pozycji Rockstara ale z pewnością na 0/10 nie zasługuje.

Nier Automat jest świetne fakt :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 lis 2018, 19:09

O Niera mi właśnie chodziło ;) gameplay kompletnie mnie nie porwał, ale może kiedyś spróbuję

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 02 lis 2018, 8:49

cruel pisze:
dziki pisze:
cruel pisze:Pogralem chwile w RDR2 i hm... Gra wydaje sie niesamowicie gowniana, sztywna, ujowy interfejs, generalnie film przerywany na ujowe strzelanie z zaslony. Sprobuje moze raz jeszcze jutro, ale zanosi sie ze to oddam w pizdu. Rockstar musial dobrze zaplacic za te recenzje.
Tak z ciekawości - jaka jest najlepsza gra w którą grałeś?
Tak jak Boro pisze, Planescape: Torment. Niedługo za nim Baldur's Gate 2, pierwszy Deus Ex i pierwsze Dark Souls. A potem chyba Persona 4 Golden i Gothic.

Tak myślałem. No ja całkowicie nie trawię takich gierek więc rozumiem Twoją nie za pozytywną opinię na temat RDR2 :D

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 03 lis 2018, 15:41

Wczoraj wystartował BlizzCon i wygląda na to, że jest to najgorszy BlizzCon w historii.
Najciekawszą zapowiedzią twórców takich gier jak seria StarCraft, WarCraft, Diablo, World of WarCraft, Hearthstone, Overwatch Heroes of The Storm było wydanie w 2019 roku WarCraft 3 Reforged - co jest odnowioną klasyką z przed lat. Dalej ogłoszono tylko nową postać do Overwatch i HOTS oraz pokazano cinematic do WoW'a no i standardowo rozszerzenie do HS'a. Natomiast przed BlizzConem dość duże nadzieje Blizzard zbudował wokół Diablo, stale dając do zrozumienia, że to najlepszy czas na powrót do Diablo, że pracują nad wieloma projektami w tym uniwersum, że ten BlizzCon dla fanów tego uniwersum będzie niezapomniany i owszem.. będzie...
Blizzard zapowiedział Diablo:Immortals które jest nową grą tego uniwersum ale na... telefony. Konsternacja na hali była niesamowita, zapadła cisza a Wayatt Chang prezentujący grę był przybity grobową atmosferą aż mu głosu zabrakło. To było wszystko, nic więcej nie powiedziano.

Zaraz po tych zapowiedziach fora Diablo zapełniły się falą hejtu, setki tematów, ogrom krytycznych wypowiedzi, wrogie petycje nawołujące do anulowania projektu pod filmikami na youtube prezentującymi trailer i gameplay fala negatywnych komentarzy i minusów gdzie obecnie trailer Diablo:Immortals w ciągu zaledwie kilkunastu godzin zebrał ponad 200 tys negatywnych ocen.

Kompilacje z reakcjami graczy ;

W całej historii gier jak żyje nie widziałem aby jakaś gra chwilę po zapowiedzi zebrała taki hejt ale należy naprostować, że hejt nie dotyczy samej gry. Blizzard po negatywnym odbiorze Diablo 3 właściwie porzucił ten tytuł. Obecnie nie są tam dodawne żadne sensowne updaty, żadnego nowego contentu, zero urozmaicenia, start nowego sezonu polega jedynie na dodaniu nowych elementów ozdobnych za osiągnięcia sezonowe i tyle. Rok temu było 20 lecie tej serii a Blizzard zaprezentował event w grze jaki polegał na odwzorowaniu lochów Diablo 1 co jak się okazało było robione przez jedną osobę i tak naprawdę wciśnięte na chama aby coś było, hejt już wtedy był niesamowity. W tym roku Blizzard rozbudził przed BlizzConem nadzieje fanów, spodziewano się Diablo MMO lub Diablo 4 albo remasterki Diablo 1 i 2 mniejszą radością było by rozszerzenie do D3 ale nawet to... Kilka dni przed BlizzConem Blizzard wydał informację jaka miała ostudzić zapędy fanów i już tutaj rozgrzała się atmosfera bo pierw Blizzard nakręcił hype by potem się powoli z tego wycofywać, od razu poszły oskarżenia zw. z naciąganiem ludzi na zakup biletów, jednak kulminacja przyszła na BlizzConie podczas prezentacji Diablo:Immortals, tego dnia Pan Wayatt Chang nie zapomni.

Czegoś takiego jeszcze nie było. Blizzard stara się tonować krytykę, usuwa wypowiedzi z for internetowych i pod filmami youtube, także kasuje filmy na youtubie i uploaduje ponownie resetując wskaźnik ocen.

Jakościowo pod względem ogłoszonych nowości ten BlizzCon stoi na najgorszym poziomie od lat a może i w ogóle. Z kolei też nigdy nie spotkałem się z tak wielkim rozczarowaniem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 03 lis 2018, 15:42

Pytanie do osób posiadających ps4. Czy da się zmienić kolor podświetlenia kontrolera? Podczas gry świeci na czerwono a chciałbym żeby świecił na niebiesko.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 lis 2018, 17:10

Różne gry, różny kolor

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 03 lis 2018, 18:45

Delpiero14 pisze: Pytanie do osób posiadających ps4. Czy da się zmienić kolor podświetlenia kontrolera? Podczas gry świeci na czerwono a chciałbym żeby świecił na niebiesko.
Gdzieś to jest w ustawieniach z tego co pamiętam. Da się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”