Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 302

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 wrz 2007, 22:30

Cris7 pisze:Przepaść
Chyba przespać. Zależy które 20 minut oglądałeś, bo jesli w pierwszej połowie to troche dziwne, bo tempo gry siadło w drugiej połowie. Pewnie trudno zaakceptowa, że Inter nie wali głową w mur tak jak United z Sunderlandem dzisiaj czy z wcześniej z Reading, no ale catenaccio [']

Mecz na katastrofalnym poziomie, poza pierwsza połowką. Niby kontrolowalismy, ale wuja kontrolowaliśmy. Nie można dopuszczać do takich sytuacji. Toldo dzis nam dupe uratował z dwa razy. Pozytywy to profesor Samuel w obronie, Ibra, Suazo, asysta Maicona i wynik. Cesar całkiem przyzwoicie, był chyba najlepszym pomocnikiem Interu w tym spotkaniu. Co jest dośc obrazowe.

Negatywy to brak środka pola. Oczywiście nie bede się wieszał, bo wiem, że to dopiero poczatek i oni wrócą do dyspozycji. Dzis niewielka pomoc w destrukcji, praktycznie zerowa w ofensywie. Napastnicy chcieli grać, ale nie mieli z kim. Podobnie licze, że forma bocznych obrońców bedzie rosła. Mnie osobiscie denerwuje gdy na dwie minuty przed końcem Ibrahimovic się nie rusza, ale to taki niuans. Potrzeba spokju, pracy i czasu.

Fajnie ten malutki z Empoli wyglądał przy Maiconie :P

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 wrz 2007, 22:31

Fieldy'emu się coś chyba pomieszało , bo Giovinco wszedł dosyć późno i nie pokazał nic ciekawego. Może chodziło mu o Saudatiego z 11 :]. Swoją drogą ciekawe dlaczego zdjęli swojego najgroźniejszego napastnika. Kontuzja?

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 01 wrz 2007, 22:38

fieldy pisze:Świetnie gra piłkrz Empoli z numerem 21 - nie znam nazwiska [bo niby skąd ] ale robi dużo zamieszania
Giovinco, wypożyczony z Juve :D Następca Nedveda :] ale wszedł z ławki i krótko grał.

Inter zagrał po prostu słaby mecz. Spodziewałem się dużo więcej... Słaba gra Cesara, może za mocno dostał w głowe ;) ale kiedy trzeba było, to asysta i 0-2 ;) ogólnie jakoś nieruchawa pomoc, napastnicy- Ibra i Suazo za bardzo się cofali IMHO. Dużo strat... Wszedł Figo i też niczego nie wniósł do gry. II połowa zdecydowanie dla Empoli, może z wyjątkiem spokojnej już końcówki. Nie jest to zdecydowanie ten Inter z poprzedniego sezonu. Empoli wcale nie ustępowało i powiedziałbym, że wynik nie odzwierciedla tego, co działo się na boisku. Empoli zasłużyło na bramkę. W Interze brakowało Vieiry, może też Crespo :P dziwne zmiany Mancia ale co by nie mówić, jest zwycięstwo i wstrzymam się z krytyką ;) Z tego co wiem, to Interowi zazwyczaj słabo wychodzą początki sezonów. Lig dopiero się rozkręca i Inter pewnie też się jeszcze rozkręci :maruda:

Żałuję, że nie gramy z Wami w 3. kolejce :P Gratki :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 wrz 2007, 22:43

Diamen23 pisze:
mecz Sunderland-Man.U to to nie był :]
Nie będę się licytował, bo nie o to mi chodzi. Po prostu po każdym seansie z Serie A dochodzę do wniosku, że nie mógłbym być fanem tej ligi.

Babel, oglądałem 20 minut wyrwane z kontekstu. Z kontekstu drugiej połowy. :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 wrz 2007, 22:47

maestro pisze:Żałuję, że nie gramy z Wami w 3. kolejce
Tak Ci spieszno do kompromitacji :D Rozumiem wczesny masochizm

Szczerze nie wiem gdzie i kiedy zauważyłes wracającego się Ibre, no ale pewnie zaraz mi napiszesz. Chyba za Capello w Juventusie :o . A Suazo się wracał, bo nikt z pomocy nie chciał mu stworzyć okazji więc próbowal sam byc sterem, żeglarzem, okretem.

p.s Idziemy na mistrza \o/ komentator który myli Cordobe z Samulem i wszytskich innych graczy Interu [']

edit: Cris w takim razie masz moja dyspense i nie dziwie Ci sie generalnie

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 wrz 2007, 23:12

Mecz przeciętny w wykonaniu Interu. Widać, że forma jest baaardzo daleka od optymalnej. Trudno jakoś szczególnie wyróżnić, któregoś z ofensywnych graczy. Na pewno na takie wyróżnienie zasługuje Zlatan za dwie bramki, ale poza tym grał trochę nonszalancko i notował sporo strat, tak jak to ma w zwyczaju. Suzao miał swoje przebłyski i szansę bramkowe, ale jeszcze się nie udało. Pomoc zagrała bardzo przeciętnie. To, że najlepszy w tej formacji był Cesar o czymś świadczy. Deki zupełnie bez formy od początku sezonu, zupełnie nie poznaje tego zawodnika. Javier i Cuchu co najwyżej przeciętnie. Obrona w miarę dobrze, ale do kilku ni bezpiecznych sytuacji gospodarze zdołali dojść. Dobrze, że są trzy punkty, ale forma musi pójść w górę.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 01 wrz 2007, 23:15

Babel pisze:Szczerze nie wiem gdzie i kiedy zauważyłes wracającego się Ibre, no ale pewnie zaraz mi napiszesz.
Może napisze, a może nie :P W ogóle znów jesteś bardzo poważny :foch:
W zasadzie może za bardzo 'uogólniłem' ale tak jak Suazo próbował rozgrywać przez większą częsć spotkania (bo rzeczywicie pomoc kulała), tak samo Ibra próbował kilka razy w 1. połowie i to mi utkwiło w pamięci ;) Bo w 2. to już pasywność na całego :P

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 wrz 2007, 23:15

Środek pola ['] Toldo na plus, w końcu. Dużo wyżej go cenię od Julio, ale w zeszłym sezonie nie było zbyt wielu zasztrzeżeń do niego. Na szczęście mamy nowy rok i mam nadzieję, że to właśnie Włoch będzie numero uno ;)

Znów rozczarowuje Dejan. Można mówić, że to początek sezonu, ale jak sobie przypomnę pierwszą kolejkę sprzed roku i wspaniałą grę we Florencji to... eh...

Nie ma co narzekać. Empoli nie jest takie słabe jak się niektórym wydaje ;) Najważniejsze są 3 punkty, a na dobrą grę poczekamy, mam nadzieję, że nie za długo ;]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 wrz 2007, 23:51

Dzisiaj jestem w czepialskim humorze, a że pamięć mam zajebiście selektywna i zapamietałem dziwne ustawienie bez Dekiego, to sie bede czepiał.
Martin Pellegrino pisze:Znów rozczarowuje Dejan. Można mówić, że to początek sezonu, ale jak sobie przypomnę pierwszą kolejkę sprzed roku i wspaniałą grę we Florencji to... eh...
Skład z inaguracji zeszłego sezonu znalazłem:

Kod: Zaznacz cały

Inter Mediolan: Toldo, Maicon, Cordoba, Materazzi (59’ Samuel), Javier Zanetti, Vieira (76’ Stankovic), Cambiasso (84’ Grosso), Dacourt, Figo, Ibrahimovic, Crespo.
O inny mecz Ci chyba chodziło, pewnie z Chievo i następne. Na pewno nie z Florencja :P
Martin Pellegrino pisze:Toldo na plus, w końcu. Dużo wyżej go cenię od Julio
Tutaj wypada przypomniec pierwszy finałowy mecz Coppa Italia. Byc może Toldo był kiedys lepszym bramkarzem od Julio, ale te czasy mineły bezpowrotnie i nawet tysiać panów Kowalskich mowiacych o reflesie Toldone mnie nie przekona. Co nie zmienia faktu, że jest optymalnym zmiennikiem i w roli strażaka spisuje sie bardzo dobrze. Zreszta od tego on jest. Od tego jest on.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 02 wrz 2007, 8:53

Martin Pellegrino pisze:Znów rozczarowuje Dejan. Można mówić, że to początek sezonu, ale jak sobie przypomnę pierwszą kolejkę sprzed roku i wspaniałą grę we Florencji to... eh...
Babel pisze:O inny mecz Ci chyba chodziło, pewnie z Chievo i następne. Na pewno nie z Florencja

Niefortunnie napisałem to zdanie :roll: Chodziło mi o styl drużyny, a nie o samą grę Serba ;)

Co do Toldo to masz rację - wiek nie ten sam, a co za tym idzie refleks już inny, ale Cesar nie jest na tyle wybitnym bramkarzem bym był w stanie postawić go wyrzej od Włocha ;]

Z innej beczki. Czytałem, że Adriano może zostać niezgłoszony do Ligi Mistrzów. Z tego co pamiętam to brazylijczyk przyszedł do Interu w bardzo młodym wieku. Z tego co pamiętam pierwszą bramkę strzelił Fiorentinie w wieku 17 lat. Czy nie jest on czasem traktowany jako nasz wychowanek?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 wrz 2007, 9:12

Czepiacie się tego Stankovica :P a jak się nie patrzy Cambiasso, Dacourt czy Vieira w Superpucharze Włoch w niczym nie byli lepsi od Dejana.

Lista na LM

Goalkeepers
1 Francesco Toldo
12 Julio Cesar
22 Paolo Orlandoni

Defenders
2 Ivan Cordoba
4 Javier Zanetti
6 Maxwell
13 Maicon
16 Nicolas Burdisso
23 Marco Materazzi
24 Nelson Rivas
25 Walter Samuel
26 Cristian Chivu
35 Dennis Esposito

Midfielders
5 Dejan Stankovic
7 Luis Figo
11 Luis Jimenez
14 Patrick Vieira
15 Olivier Dacourt
19 Esteban Cambiasso
21 Santiago Solari
36 Francesco Bolzoni

Strikers
8 Zlatan Ibrahimovic
9 Julio Cruz
18 Hernan Crespo
29 David Suazo

B list
34 Paolo Tornaghi (gk)
38 Daniele Federici (d)
47 Fabio Perissinotto (d)
37 Gabriele Puccio (m)
48 Giorgio Schiavini (m)
49 Goran Slavkovski (s)

Czyli jednak nie ma Adriano. Skoro już został to trzeba dać mu ostatnią szansę i coś mi się wydaje, że Mancini celowo czeka z tym na Coppa Italia :roll: I teraz albo Brazylijczyk naprawde weźmie się do pracy, żeby udowodnić coś trenerowi, albo może się pakować i czekać na mecze pucharu Włoch po których i tak opuści klub. Nie ma też Cesara (tego z pomocy ;] ) i nowego nabytku Pele.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 wrz 2007, 11:37

Sero pisze:nie ma Adriano.
brazylijczyk bedzie na pewno baaaardzo rozchywytwany w zimie
skoro bedzie mógł grać w pucharach

głupio zrobił, zmiana otoczenia mogła mu zrobić tylko lepiej

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 wrz 2007, 11:41

Imperatore pewnie by odszedł, ale w Interze trzymają go mocno pieniążki, stad te cotygodniowe spowiedzi i obiecanki że sie jeszcze odrodzi. Widać, że ze strony władz klubu zarty się skończyły. Albo to zrozumie, albo odejdzie. Istnieje jeszcze trzecia opcja, że bedzie nas karmił swoimi przemyśleniami i rozterkami do 2010.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 wrz 2007, 11:48

Babel pisze:jeszcze odrodzi
gdyby naprawde chcial naprawde sie odrodzic to odszedłby

w Interze nie ma na nic szans

mogł wybrać np. oferte Valencii hiszpanska liga by mu dobrze zrobila

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 wrz 2007, 17:24

Dzisiejszy mecz do złudzenia przypominał spotkanie z Empoli. Mało było dobrych okresów gry, jeśli już to w pierwszej połowie gdzie momentami mieliśmy miażdżącą przewagę. W drugiej natomiast skupiliśmy się na posiadaniu piłki, dość powiedzieć, że to goście lepiej radzili sobie z rozgrywaniem przed bramką, ale tak jak dwa tygodnie temu Inter wyprowadził jedną kontrę i było po ptakach.
Warto podkreślić, że znowu punkty do punktacji kanadyjskiej uzyskują Maicon i ... Cesar. Ten pierwszy kolejna asysta przy pierwszej bramce Crespo (przy drugim golu rozpoczął kontrę) natomiast Cesar tym razem strzela i choć można na niego psioczyć, to uczciwie trzeba przyznać, że Mancini nie popełnia błędu stawiając na niego. Najaktywniejszy na boisku chyba Adriano. Zresztą w tamtym sezonie też miał takie okresy, ale później zacinał się na kilka spotkań w których był zagubiony. Więc z wystawieniem laurek w jego przypadku trzeba się wstrzymać.
Z losem igra J.Cesar. Co prawda jeśli chodzi o czujność i interwencje nie można mieć większych zastrzeżeń. Ale tak jak w 1 kolejce zarobił czerwień, tak teraz omal przez jego 'brazyliane' nie straciliśmy gola.

Kolejka dobra. Milan gubi, Juve przegrywa jedyne co martwi to dobra dyspozycja Romy :P

Forza Inter

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”