Liverpool (zbiorczy) - Strona 302

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 maja 2011, 22:42

Przecież to nawet Malouda w najwyższej formie tyle nie strzelał :lol:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 10 maja 2011, 21:22

:mike: :mike: :mike: :mike: :mike:

Nie mam pojęcia jak Maxi to robi. Siódma bramka w trzech ostatnich meczach? Gość wie gdzie się pojawić. Wie również jak strzelić, bo trzecia bramka była wg mnie piękna, w ogóle została strzelona w momencie, w którym Fulham zaczęło zbytnio szaleć - dzięki temu podcięliśmy im skrzydła. Szkoda, że nie ma 0-5, po ostatnich meczach byłem do tego przyzwyczajony :lol: dość trudno nam ostatnio strzelić z akcji, więc tu należą się jeszcze większe brawa dla Fulham.

Kolejny akapit będzie dla naszego El Pistolero - Hangeland chyba dość długo zapamięta ten mecz :mrgreen: Był niemiłosiernie wkręcany w ziemię [w sumie tak jak cała defensywa] i jak dobrze pamiętam to już na początku mógł wyłapać czerwień. Bramka była tylko ukoronowaniem jego występu.

A w międzyczasie były zawodnik LFC pomaga nam uchować piąte miejsce - dzięki Peter, dzięki. :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 maja 2011, 17:21

Suarez jest zajebisty. Tyle o meczu.

Liverpool prowadzi w wyścigu o Ashley'a Younga. Wczoraj wieczorem napisał o tym Tony Barrett z The Times, a dzisiaj podobne informacje ukazały się w innych angielskich gazetach. Poza tym, Randy Larner podobno przyleciał dzisiaj do Anglii, żeby negocjować transfer Anglika (mówi się, że Young ma kosztować 12-15 mln funtów) oraz, co również powinno zainteresować kibiców Liverpoolu, zadecydować o przyszłości Gerarda Houlliera.

Na celowniku Kenny'ego Dalglisha znajduje się również inny skrzydłowy Aston Villi - Stewart Downing. Informację tą potwierdził dzisiaj Olivier Kay. No i można się już na stałe pożegnać z Alberto Aquilanim. Umowa z Juventusem bardzo bliska finalizacji.

W ramach ciekawostki:

Obrazek

Obrazek

Charytatywne gotowanie dla fundacji Mariny Dalglish. Cel rywalizacji - zdobycie 50 tysięcy funtów.
Na wzór telewizyjnego hitu, "Piekielnej Kuchni Gordona Ramsey'a", menedżer The Reds rywalizował z legendą The Blues, Alanem Stubbsem, o głosy gości w Birkdale's Gastro Bar and Grill. Drużynę Stubbsa stanowili Jack Rodwell, Leighton Baines i Tony Hibbert, natomiast Kenny'ego wspierali Mark Lawrenson, Alan Hansen, Gary Gillespie, Sammy Lee oraz Steve Clarke.
Wisienka na torcie w tej rywalizacji, czyli wypowiedź żony Kenny'ego:
Marina Dalglish pisze:Jesteśmy z Kennym małżeństwem od ponad 30 lat, ale to pierwszy raz kiedy coś dla mnie ugotował.
:lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 maja 2011, 17:23

No i można się już na stałe pożegnać z Alberto Aquilanim. Umowa z Juventusem bardzo bliska finalizacji.
na jakich zasadach? Bo na włoskich stronach piszą, że albo LFC zejdzie z oczekiwaniami, albo Alberto wraca do was.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 maja 2011, 17:43

Nie mam pojęcia na jakich zasadach.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 maja 2011, 14:21

Ponoć w niedzielę przed meczem z Tottenhamem ma zostać ogłoszone podpisanie kontraktu przez Kenny'ego. Do Liverpoolu specjalnie w tym celu przylecą John Henry i Tom Werner. Mówi się, że Dalglish zostanie w klubie przynajmniej do 2014 roku.

:jupi:

No i Downing ogłosił, że zostaje w Aston Villi.

EDIT:

Jednak nie w niedzielę. Dalglish i Clarke z nowymi kontraktami. Obaj zostaną w klubie na kolejne trzy lata.

:jupi:

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 12 maja 2011, 16:27

świetna wiadomość. teraz z Commollim na zakupy!

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 maja 2011, 11:00

Dobrych informacji ciąg dalszy. Reina rozwiał wszelkie wątpliwości i powiedział, że zostaje w Liverpoolu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 maja 2011, 14:11

Podobno kolejnym kandydatem do wzmocnienia środka obrony jest Dejan Lovren. Możecie coś powiedzieć na temat tego zawodnika?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 maja 2011, 14:20

Młody Chorwat, twardy środkowy obrońca, w Lyonie nabrał nieco masy której zdecydowanie nie miał gdy przychodził. Dobrze gra głową, dobrze się względnie ustawia, wolny jednak jak cholera i pojedynki biegowe zwykle przegrywa. Ogólnie to taka 2 klasy słabsza wersja Carvalho mniej więcej, z tym że jeszcze pewnie może się nieco rozwinąć. Jak przychodził do Lyonu to mówiło się o wielkim talencie, ale jak dla mnie w Ligue 1 jest dużo lepszych obrońców (inna sprawa, że jest chyba i tak najlepszym środkowym obrońcą przeciętnego niestety Lyonu). Plus Dejana jest taki, że od biedy można go ustawić na boku obrony, w Chorwacji na początku robił za zapchajdziurę i ustawiany był wszędzie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 maja 2011, 14:37

Niezbyt pochlebna opinia. Mamadou Sakho - inny kandydat do gry w Liverpoolu - to chyba lepszy piłkarz, prawda?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 maja 2011, 14:56

Oj zdecydowanie, on ostatnio zatrzymał się w rozwoju i im szybciej zmieni klub tym lepiej bo chyba zaczął się dusić w Paryżu. Dla mnie to jest kopia Yayi Toure tyle, że grająca na środku obrony. Z piłką przy nodze strasznie pokraczny, do tego silny, wybiegany, dość szybki mimo swojego wzrostu, potrafi mordę wydrzeć na partnerów, szkoda tylko że łapie dużo żółtych kartek, np. za dyskusje z sędziami. Zdecydowanie jeden z lepszych obrońców młodego pokolenia, chociaż na mnie osobiście dużo lepsze wrażenie robi młodszy Varane z Lens, z tym że jest młodszy chyba 3 lata.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2011, 15:38

Jeśli wierzyć dziennikarzom (z Londynu i Francji) to Arsenal jest bardzo zainteresowany i złożył już za niego nawet ofertę. Oczywisice na pewno nic nie wiadomo, ale Arsenal nigdy nie potwierdza zlozenia za kogoś oferty ani ceny transferu. :P

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 15 maja 2011, 17:48

Carroll... :| [na początku chciałem tu wstawić emotkę śmiechu, ale się powstrzymałem] ale jednak...

...czuję się jakbym oglądał zawodników Barcy w meczu z Realem. I tu już wstawię emotkę śmiechu -> znaczy kss, nie wypada.

Suarez na serio jest tak ostro traktowany, czy co? Bo leży w każdym pojedynku i macha łapami. Na szczęście na koniec wziął się do roboty i coś zaczął robić. Maxi też, zamiast wypieprzyć w bramkę strzał to ten woli leżeć. Straszne. Nie spodziewałem się tego po nich.

Niech oni się wezmą do roboty i przestaną szukać wszędzie faulu - oni chyba nie widzą, że dostajemy. W garść kuźwa, w garść.

@MGiggs
On i w tej grze w powietrzu jest okropny. Widziałeś tą sytuację...? :roll:
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 17:53 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 maja 2011, 17:51

Jak to jest z tymi miejscami do LE, Stoke ma juz 1 a wy walczycie o 2?

Co do meczu to widze ze Suarez wrocil do starego nawyku :wink: o Carolu nie warto pisac bo facet poza gra w powietrzu jest okropny .Maxi tez dobry z ta smieszna symulką.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”