Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 303

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 lis 2012, 18:26

bartbuks pisze:Obrazek

Kulawik to wieki motywator :P (tak przy okazji, to nie powinien tam ustawienia rozpisać chłopakom? :lol:
Polski Al Pacino!

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5300
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 06 sty 2013, 15:32

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 sty 2013, 13:07

I nowe informacje:
Kończy się przygoda z Wisłą Kraków Maora Meliksona. Jeśli nie wydarzy się nic niespodziewanego, to izraelski pomocnik zostanie sprzedany do Valenciennes. Drużyna ta zajmuje aktualnie szóste miejsce w tabeli francuskiej Ligue 1. Kwota transakcji - 900 tys. euro.
900tys Euro. A 1,5 roku temu chodziły plotki o 3,4mln.
Do Wisły Kraków wraca Kamil Kosowski! Zawodnik, który w barwach Białej Gwiazdy rozegrał do tej pory 173 mecze, był kapitanem drużyny, podpisał z Wisłą półroczny kontrakt.
Zaczynam się bać powoli o to utrzymanie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 sty 2013, 13:49

Dudek pisze:Zaczynam się bać powoli o to utrzymanie.
Cytując trybuny: Dobry Jezu, a nasz Panie... daj Wisełce utrzymanie :pray:

Serio szkoda, że Podbeskidzie i Bełchatów lecą niemal na 100%, bo walka o utrzymanie mogłaby być w tym sezonie emocjonująca, o ile w ogóle może być coś emocjonującego w naszej "Ekstraklasie". Zresztą gdyby interesowała mnie piłka... :wink:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 17 sty 2013, 14:35

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 lut 2013, 17:18

Wywiad z Serge Branco:
Co się z Tobą działo po wygaśnięciu kontraktu w Wiśle Kraków?

Po skończeniu przygody z Wisłą byłem dwa dni w więzieniu w Duisburgu, ponieważ uderzyłem moją dziewczynę. Spotkałem tam Polaka skazanego na 15 lat, który był fanem Wisły. Miał nawet na plecach tatuaż Wisły i wtedy żałowałem, że opuściłem klub.

Jakie miłe aspekty będziesz pamiętał po pobycie w Krakowie?

Na pewno kibiców – w niektórych momentach może i są za bardzo agresywni, ale robią to z miłości do klubu. Żałuję tylko, że na derbach w meczu z Cracovią stadion był pusty.

W życiu jest tak, że nie wszystko jest „na różowo”...

Moim najgorszym wspomnieniem z Krakowa jest moja polska dziewczyna Klaudia. Jej rodzice mnie nie lubili – kibicowali Cracovii. Zostawiłem u nich jakieś rzeczy. Kiedy po 3 miesiącach przyszedłem je odebrać okazało się, że są sprzedane. Było to dziwne, ale nie zawracam sobie tym głowy. Było minęło.

Co powiesz o współpracy z Robertem Maaskantem?

Dziękuję Robertowi Maaskantowi za to, że wspierał mnie w trudnych momentach, nawet jeśli nie dawał mi pograć. Bardzo dobry trener, poważny. Nie lubiłem natomiast Kazimierza Moskala, bo on nie był przekonany do obcokrajowców.

W Internecie można znaleźć teledysk muzyczny z Twoim udziałem. Skąd w ogóle ten pomysł?

Zaśpiewałem razem z afrykańskim zespołem o nazwie „Momo de londre”, by pomóc im się wypromować.

To prawda, że uwielbiasz tatuaże?

Kocham je! Mam na ciele 26 tatuaży!

Co powiesz o różnicy w poziomie polskiej ligi w porównaniu do rozgrywek w Niemczech, Anglii czy Rosji, w których przyszło Ci grać?

Polscy piłkarze są bardzo dobrzy i mają dużo charakteru. Są lepsi niż zawodnicy w Rosji. Poziom polskich rozgrywek jest jednak niższy niż w Niemczech, czy Anglii. Być może zmieni się to wraz z nowymi stadionami, ale problemem są środki finansowe – w końcu to one umożliwiają ściąganie do Polski lepszych graczy, którzy przyciągną więcej widzów na stadiony. Jednak wielcy zawodnicy nie będą grać za 10, 15, 20 tysięcy euro za miesiąc. Nawet mimo wielu atutów życia w Polsce – tańszego życia i pięknych kobiet.

Wyróżniasz się specyficznym ubiorem, dużą uwagę przyciągają Twoje kapelusze.

Uwielbiam kapelusze! Przywiązuję dużą wagę do ubioru, zawsze staram się być dobrze ubranym. Wzoruję się na ubiorze ludzi w Stanach z lat 60-tych ubiegłego wieku.

Jakiej muzyki słuchasz?

Uwielbiam muzykę country. Słucham też takich wykonawców, jak Elvis Presley, Marvin Gay czy Michael Jackson.

Jakie masz plany na przyszłość? W jakiej jesteś aktualnie sytuacji prywatnej?

Teraz mam pięcioro dzieci z trzema różnymi kobietami i odkąd straciłem 3 lata temu moją mamę mieszkam w Londynie i mam nadzieję grać przez najbliższe 2-3 lata w krajach Zatoki Perskiej. Po zakończeniu kariery bardzo chcę zostać agentem piłkarskim i z powrotem ściągnąć dobrych piłkarzy do Wisły. Mam w planach również zostanie agentem nieruchomości. Mam jeszcze jedno wielkie marzenie - skonstruowanie centrów futbolu.

Masz jakieś dokładniejsze plany w sprawie centrów futbolowych?

Chciałbym je założyć we wszystkich biednych miejscowościach w Afryce, dlatego że wszystkie dzieciaki żyją w Afryce piłką. Niestety w Afryce wszystkie pieniądze idą do kieszeni polityków. Ale wątpię, by mi się to udało.

Skąd to zwątpienie?

Powiedzmy, że nie „zarządzam” moimi finansami w najlepszy sposób.

Skąd zrodził się pomysł na agenta piłkarskiego?

Macie nas, piłkarzy, za szczęściarzy, którym brakuje dojrzałości, żeby wykorzystać możliwości, jakie mamy. Nic nie mówi się jednak o naszych agentach. Prawda jest taka, że 95 na 100 agentów to nieuczciwi ludzie, którzy zajmują się tylko wypchaniem swoich kieszeni pieniędzmi. Kiedy masz najmniejszy problem, ni stąd ni zowąd cię opuszczają.

Nie myślałeś o trenerce?

Nigdy nie będę trenerem, bo jestem zbyt porywczy. Postanowiłem zostać agentem, ponieważ poruszyło mnie to, jak zawodnicy są wykorzystywani zarówno przez agentów, jak i kluby.

Na koniec jeszcze kilka słów od Serge’a Branco ...

Do boju Wisła! Będę wam kibicował nawet jeśli myślę, że przez najbliższe trzy lata nie macie drużyny na mistrzostwo. Chcę też wspomnieć kilka słów o Patryku Małeckim – w jego kierunku płynie wiele negatywnych słów, a to bardzo dobry chłopak - prosty, trochę szalony, dokładnie tak jak ja! Czarek Wilk to również bardzo fajny człowiek. Maor Melikson to kapitalny piłkarz! Pozdrawiam wcześniej wymienionych, jak i resztę zawodników i sztab szkoleniowy oraz fanów Wisły. Na koniec pragnę również pozdrowić Sergiei’a Pareiko – mojego przyjaciela z Rosji!

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 07 lut 2013, 19:37

Hmm, jaka jest data tego wywiadu? Bo mam wrażenie, że czytałem go już znacznie wcześniej.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 lut 2013, 19:48

Hmmm w sumie racja. Wywiad był przeprowadzone pare miesięcy temu, ale w sumei był publikowany chyba na 1 stronie. Teraz się o nim zrobiło głośniej, nawet nie wiem czemu.

Do tego oficjalnie już ogłoszono że udalo się skrócić wypożyczenie Małeckiego, wszystkie formalności zostały załatwione i teraz już może spokojnie na wiosne grać w Wiśle.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 lut 2013, 14:36

- Wisła też kiedyś słynęła ze zdolnej młodzieży. I Ajax Amsterdam też. Ale czasy się zmieniły. Wyszkolenie młodego zawodnika kosztuje. A ostatecznie i tak pojawi się agent, który zamąci w głowach temu chłopcu, jego rodzicom, trenerowi i prezesowi. To ja wolę postawić na zawodnika z zagranicy, który bywa tańszy i mniej z nim kłopotu.
Oby jak najmniej ludzi z takim podejściem w polskiej piłce.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 lut 2013, 15:15

Zajmuje miejsce komuś, kto zrobiłby w Wiśle La Masie? Przez te 10 lat i tak Wisła wychowała parę solidnych zawodników, więcej niż inne kluby. Osiągnęła też trochę więcej niż inne kluby. Znając polskie realia, mając jeszcze w pamięci co zrobił choćby Kokoszka, nic dziwnego, że bał inwestować, po by zostać okradzionym. Inna sprawa, ze inni udowodnili, że jednak się da co zrobić w tej dziedzinie i czas pokazał jak bardzo się pomylił.

Mniej Cupiałów, więcej Ptaków, Grajewskich Wojciechowskich, Filipiaków i Krółów. Myślę, że są jakieś granice krytyki i definiowanie człowieka, który jako jedyny nie uczestniczył w korupcji, jako zło polskiej piłki, jest moim zdaniem lekką przesadą. Gdyby było wcześniej więcej Cupiałów, to być może sytuacja zmusiłaby go do szkolenia. Ale w sytuacji gdzie wokół byli sami złodzieje, sprzedajni sędziowie, komunistyczni działacze, ciężko było myśleć w zdroworynkowych kategoriach.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 25 lut 2013, 17:17

emdżej pisze:
- Wisła też kiedyś słynęła ze zdolnej młodzieży. I Ajax Amsterdam też. Ale czasy się zmieniły. Wyszkolenie młodego zawodnika kosztuje. A ostatecznie i tak pojawi się agent, który zamąci w głowach temu chłopcu, jego rodzicom, trenerowi i prezesowi. To ja wolę postawić na zawodnika z zagranicy, który bywa tańszy i mniej z nim kłopotu.
Oby jak najmniej ludzi z takim podejściem w polskiej piłce.
Jeżeli ma szkolić takie gówno jak 3/5 Polskich pilkarzy grających w Polskiej kopanej to ja dziękuje. Niech stworzy za tą kasę nowe miejsca pracy ;)

Pierwszy przykład z brzegu? Syn Clebera. Zdolny, młody. Przyjechał jakiś agencik, namącił w głowie staremu Cleberowi i tyle ich widzieli, mimo tego że młody chciał zostać.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 lut 2013, 17:19

No_Name pisze:Jeżeli ma szkolić takie gówno jak 3/5 Polskich pilkarzy grających w Polskiej kopanej to ja dziękuje.
Polscy piłkarze są słabi, bo są źle wyszkoleni. W takim razie ich nie szkolmy, bo są słabi. I koło się zamyka.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 25 lut 2013, 17:23

emdżej pisze:
No_Name pisze:Jeżeli ma szkolić takie gówno jak 3/5 Polskich pilkarzy grających w Polskiej kopanej to ja dziękuje.
Polscy piłkarze są słabi, bo są źle wyszkoleni. W takim razie ich nie szkolmy, bo są słabi. I koło się zamyka.
Jeden Cupiał Barcelony w Polsce nie zrobi ;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 lut 2013, 17:25

Wymagam od niego robienie Barcelony? Może jakoś to ujmę szerzej skoro tak trudno to zrozumieć. Napisałem "oby jak najmniej", a nie "nigdy" ludzi z takim podejściem w polskiej piłce. Gdyby każdy kierował się taką zasadą i sprowadzał obcokrajowców zamiast budować akademie, to z naszą piłką będzie jeszcze gorzej. I w kwestii Cupiała chodzi mi tylko i wyłącznie o podejście do tej sprawy. Nie krytykuję całego jego 15-letniego wkładu w Wisłę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”