Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 303

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 wrz 2007, 17:42

Nie da się ukryć, że jeszcze nie gramy najlepiej. Tak jak pisze Sero, przebieg spotkania podobny jak z Empoli. Strzeliliśmy gola i oddajemy inicjatywe, niestety nasza obrona nie jest (jeszcze :o) monolitem i sami prokurujemy sobie problemy. W sumie i tym razem na zero, wiec nie powinienem narzekać.

Adriano może i się starał, ale w pierwszej połowie irytował mnie strasznie, a w drugiej niewiele mniej. Nie pilnowany podaje do zawodnika Catanii, dostaje piłke od Figo i ta odskakuje mu na aut. Wyglada na to, że za wszelka cene chce pokazać klasę i gra samolubnie. Przy pierwszej bramce miał jednak spory udział, poslizgnął się i piłke przejał Maicon i Crespo nie pozostało nic innego jak skierowac piłke do siatki. Wg mnie nadal jest 5 napastnikiem w kolejce i ten mecz to tylko udowodnił. Cesar ładnie wykończył kontre i w sumie jak mamy wygrywac w każdym meczu 2-0, a on bedzie miał udział przy golu to może grać dalej w pierwszym składzie. Warto dodać, że po wejściu Ibry i Stanko gra sie polepszyła.

Dobrze, że Milan, Juve traca punkty, Roma tez straci. Good.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 wrz 2007, 17:45

Mecz jakich wiele było w zeszłym sezonie. Jest w składzie kilka kontuzji i jest kilku piłkarzy, którzy odpoczywali przed nadchodzącym meczem w Lidze Mistrzów. Na pewno cenne trzy punkty w obliczu potknięć wszystkich bezpośrednich rywali poza Romą. Adriano zgrał momentami całkiem przyzwoicie, ale w sumie to jest napastnik, a gola nie strzelił, więc pochwalić go zbytnio nie można. Crespo niby mniej widoczny, ale swoje zrobił. Cesar to chyba największe zaskoczenie początku sezonu, chociaż już w przedsezonowych sparingach pokazywał, że jest w niezłej formie.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 22 wrz 2007, 12:01

najwiekszy minus Manciniego to taki ze nie ma odwagi siągnąc np. Ibrahimovica z boiska chociaz gra fatalnie. tez przywracanie zawodników do formy w jego wykonaniu jest dziwne. jak Adriano byl na początku swojego kryzysu powinien dac mu tydzien wolnego zeby odpocząl i wrocił swiezy do treningów na ktorych kazalby mu zapieprzac. wtedy mysle ze nie byloby tego slynnego kryzysu Brazylijczyka. Mancio zamiast tego wystawial go w kazdym meczu w podstawowej jedenastce. byl to zly pomysl bo Adriano zamiast byc na boisku swiezy to on poruszal sie ociezale bez checi. potem przyszly Mistrzostwa Świata. i znowu nie mial jak odpocząc. w koncu kiedy dostal urlop wrocil po nim do treningów to odrazu widac róznice

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 wrz 2007, 14:59

Chuchu pisze:jak Adriano byl na początku swojego kryzysu powinien dac mu tydzien wolnego zeby odpocząl i wrocił swiezy do treningów na ktorych kazalby mu zapieprzac. wtedy mysle ze nie byloby tego slynnego kryzysu Brazylijczyka.
Każdy inaczej zachowuje się w takich sytuacjach. Nie sądzę, by ktokolwiek spodziewał się, że Adriano popadnie w aż tak głęboki kryzys. Raczej zakładano, że to chwilowy spadek formy, stąd przerwa w treningach nie została zastosowana. Z resztą sam zawodnik różnie mógłby to odebrać. Mancini podjął inny, prawda, ryzykowny krok. Mógł na nim wiele zyskać. Mógł też niestety stracić. Niestety stało się to drugie.

Nic nadzwyczajnego. Każdy na to patrzy inaczej. Mancini uznał, że nic nie może zawodnikowi zagwarantować dobrej formy lepiej niż poczucie zaufania ze strony trenera. Grasz słabo, a mimo to widzisz, że trener ci ufa i wierzy w twoje przełamanie. Właśnie poprzez grę. Z perspektywy czasu widzimy, że można było podjąć lepsze kroki. Ale czy wtedy naprawdę było to takie oczywiste co należy zrobić? Nie było. Poza tym sam Adriano również mocno przyczynił się do pogłębienia tej zapaści.

Jeździć po Mancinim nie ma sensu i ja będę go bronił. Z resztą bronić go nie trzeba. Umówmy się, że na razie bronią go wyniki :]

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 22 wrz 2007, 15:15

moze i masz racje. ja mysle ze Inter powinien zimą kupic jakiegos kreatywnego ofensywnego pomocnika bo Stankovic poki co gra padake. ja mysle ze Rosina bylby dobry.zawsze jest Figo ale on nawet jak zostanie ustawiony na srodku to często z przyzwyczajenia zbiega na prawo. albo Aimar tez bylby dobry. pewnie mnie skrytykujecie ale mysle ze by sie sprawdził.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 23 wrz 2007, 18:16

nie wiem jak Wy, ale ja w 3ciej bramce Zlatana spalonego nie widziałem...

co do meczu ostatniego to szkoda, że straciliśmy punkty, ale cieszy to, że nasi napastnicy chyba dochodzą do formy... Adriano pogrywa sobie coraz lepiej, a Ibra walnął już w sezonie 4 bramy, jedyne co do szczęścia potrzeba to wyniki :)..

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 wrz 2007, 18:41

http://www.d1g.com/video/show/?id=1407883

no comment :shock: :lol:

Meczu nie oglądałem, ale jak się takich sytuacji nie wykorzystuje to ciężko o zwycięstwo. Dzisiaj 22:30 jest powtórka na Polsacie Sport. Dobrze, że żaden rywal nie odskoczył za bardzo.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 wrz 2007, 21:27

Spotkania nie oglądałem gdyż wyjechałem, ale powoli nadrabiam informacje ze świata futoblu ostatnich 4 dni i ściągnąłem także skrót meczu. Jeśli chodzi o sytuacje to wyglądało to na wyrównany mecz. Co nasi robili jednak w akcji podanej w linku przez Zico to szok. Kiedyś widziałem w internecie coś podobnego bodaj w lidze angielskiej. Ibra w lidze niezawodny, troche pecha znów miał Adriano jednak widać poprawe w grze Imperatora.

Maicon :roll: 3 mecze dyskwalifikacji za coś takiego :roll: niejednokrotnie można spotkać się z bardziej chamskim i dzikim zachowaniem, a komisja przymyka oko. Jak napisał Babel w komentarzach "za zawieszenie Adriano za wymuszenie faulu nic mnie już nie zdziwi". Ogólnie początek sezonu mocno przeciętny. Dobrze przynajmniej, że Milan i Juve z Romą potraciły punkty.

Jeszcze jedna sprawa. Rivas zasłabł na sobotnim treningu, oby nic ciężkiego chłopakowi się nie stało bo jeszcze tego brakuje aby na Lige Mistrzów wypadł kolejny obrońca. Póki co jednak najważniejsze jest jego zdrowie i jeśli jest konieczność to trzeba będzie na niego poczekać.

Forza Inter

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 wrz 2007, 21:40

Zico_FCI pisze:Dzisiaj 22:30 jest powtórka na Polsacie Sport.
Obejrzałem i twierdzę, że zagraliśmy chyba najlepszy mecz w tym sezonie. Oczywiście trzeba wziąć jeszcze poprawkę na słabość przeciwnika. Było naprawdę sporo sytuacji do strzelenia gola. Nawet jak graliśmy w 10 to Ibra strzelił trzecią bramkę, która nie została uznana z powodu bardzo wątpliwego spalonego. Karny na Livorno też moim zdaniem bardzo mocno kontrowersyjny. Ogólnie u nas najlepszy chyba … Maicon :roll: Bardzo szkoda tej jego czerwonej kartki. Po pierwsze, byłaby duża szansa na zdobycie trzech punktów z Livorno gdybyśmy mecz kończyli w 11. Po drugie, jeden z najlepszych zawodników nie zgra w trzech następnych meczach, w tym w bardzo ważnym z Romą w Rzymie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 wrz 2007, 22:04

Wielu juz przekresla Manciniego. A ja cały czas apeluje o spokój, bo że linia środkowa jest jeszcze daleka od formy to fakt, ale taki stan nie bedzie utrzymywał sie do końca sezonu. Rok temu tez poczatek był niemrawy i tez traciliśmy punkty lub męczyliśmy sie bardzo. Dajmy czas zawodnikom, którzy grali na Copa America (i nie nazywają sie Maicon) i np. Patrickowi który tez nie przepracował pełnego, jak zwykle bardzo krótkiego okresu przygotowawczego w Italii. Oni teraz muszą popracowac nad fizyka, bo w tej maks dyspozycji bedziemy musieli byc w innym momencie. A zapewniam was, że grać w piłke sie nie zapomina. Powiem szczerze wkurzają mnie, że w każdej sondzie gdzie bedzie pracować Mourinho wymieniają zupełnie bezpodstawnie Inter. Jedyny problem jaki widze to dyskwalifikacje na CL, bo w tej chwili gramy bez najkreatywniejszego rozgrywającego (Maicona :P) a dodatkowo kontzuje Matrixa i Chivu. Ponoć wracja do treniongów i chwała za to naszym znachorom.

Podobnie jak Zico uważam, że zagraliśmy najlepszy mecz w sezonie (nie oglądałem tego z Udine, bo siedziałem z jakimis pijakami w WLKP). Czasami tak po prostu bywa, że sie remisuje i trudno na to poradzić. Niefrasobliość w pierwszej minucie, głupi karny. Ta sytuacja co sie tak kotłowało pod bramką Amelii, to nie wiem jakim cudem nie wpadło do sieci. Chyba tego dnia bóg ubrał koszulke Livorno. Co do zawieszenia Maicona to jest to śmieszne, oczywiście czerwona kartka zasadna, ale dwa mecze to maksymalnie powinien dostać. Chlop nie ma szczescia do gry w Livorno, choć poprzednia kartka był jeszcze bardziej idiotyczna i niesprawiedliwa. Najważniejsze, że inni tez potracili punkty.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 25 wrz 2007, 19:01

Adriano wraca do formy wg. mnie i powtarzam WRACA a nie WRÓCIŁ mowie to bo zaraz mnie wszyscy zjadą. odzyskał juz swoją szybkosc(teraz to za Suazo i Maiconem najlepszy sprinter w druzynie) widac u niego wole walki duzo strzela rozgrywa... jak tak dalej pojdzie to Suazo sobie siądzie na lawce

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 wrz 2007, 22:28

Taki Inter chcemy oglądać. Gładko, równo i pewnie ogrywamy Sampdorie 3-0 :] Ibra to jednak Ibra 8) miód to co zrobił przy drugiej bramce, jednym zwodem minął trzech obrońców. Bardzo dobry mecz całej drużyny. W zasadzie jeśli chodzi o grę defensywną zaczynając już od środka boiska to było niemal bezbłędnie. Goście naprawde z rzadka dochodzili do sytuacji strzeleckich i musze tu nawet pochwalić niezbyt faworyzowanego przeze mnie Dacourta ba coraz bardziej przekonuje się do Cesara (nie bramkarza ;) ). O grze Zlatana nie trzeba pisać, po prostu najlepszy na boisku, choć kilka razy spowolnił grę. W zasadzie o jedyne o co można się przyczepić to fakt, że nie stworzyliśmy 2 tuzinów sytuacji, ale można przeżyć, a muszę przyznać iż troche się obawiałem tego spotkania ze względu na brak jednego z najlepszych naszych graczy Maicona. Zanetti zagrał jednak na prawej obronie jak za najlepszych lat.

Szansę gry otrzymał nowy nabytek - Pele jednak w 15 minut ciężko było zrobić cokolwiek młodemu.

Milan :roll: doprawdy nikt chyba nie wie co się dzieje z tą drużyną. Płakać jednak nie będe :] Dzięki remisowi Violi z Romą zrównamy się punktami z liderującymi Rzymianami.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 wrz 2007, 0:00

Wreszcie bardzo dobry mecz wykonaniu Interu od początku do końca. Myślałem, że będzie ciężko, bo zwłaszcza pomoc przed meczem nie prezentowała się kadrowo najlepiej. Brak Dekiego jednak bardzo pozytywnie odbił się na grze :roll: Niezła ta druga bramka Zlatana :o Trzeba przyznać, że rzadko się widzi aby jednym prostym zwodem ograć trzech obrońców. Tak w ogóle to ci obrońcy praktycznie przy wszystkich naszych bramkach zachowywali się co najmniej dziwnie :think: Miejmy tylko nadzieję, że forma Ibry z ligi przełoży się także na Ligę Mistrzów. Wreszcie Maxwell zagrał dobry mecz, bo do tej pory prezentował się słabiutko i już zaczynałem się o niego martwić. Po tym meczy trochę bardziej optymistycznie będę podchodził do meczu z Romą.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 27 wrz 2007, 19:22

Adriano to zaczyna sie przekształcac w pomocnika. po wejsciu na boisko to na lewym skrzydle fantastyczne rajdy. nareszcie na miarę oczekiwań zagrał Maxwell. poprostu fantastycznie ciągnął gre po lewej stronie a i na prawą schodził. cała obrona zagrala fantastycznie. nie stworzylismy 2 tuzinów sytuacji?? 24 moze nie ale naprawde bylo ich duzo i mysle ze jakby padl wynik 4:0 lub 5:0 nikt nie mogłby sie poczuc skrzywdzony. oby tak dalej i na Rome ten sam sklad. na treningach troche Ibre musi Mancio oszczedzac bo poki w tym sezonie najlepszy zawodnik Serie A nie tylko ze względu na ilosc bramek ale i na jakosc gry. reasumując Inter nareszcie zagrał na miare mistrza Włoch

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 wrz 2007, 21:10

Chuchu pisze:Adriano to zaczyna sie przekształcac w pomocnika. po wejsciu na boisko to na lewym skrzydle fantastyczne rajdy.

To co wczoraj robił przypominało mi Mariano Gonzaleza. Również siał wiatr na skrzydle, ale zawsze czegoś brakowało. Nie oszukujmy się to nie jest jeszcze ten Adriano. Wydaje mi się, że brakuje mu kilku bramek na nabranie pewności w grze. Pozytyw to napewno to, że stara się być aktywny i prędzej czy później powinien zacząć nie tylko asystować ale i strzelać.

Zico_FCI pisze:Miejmy tylko nadzieję, że forma Ibry z ligi przełoży się także na Ligę Mistrzów

Oby. Bo jak narazie Ibra nie zagrał żadnego dobrego meczu w Lidze Mistrzów w barwach Interu (o jakiejkolwiek bramce nie wspominając). Ale najpierw niech podtrzyma passę i strzeli 2 gole Romie :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”