Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 305

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
11%
Real 2016/2017/2018
3
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
33%
Bayern 2020
1
6%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
2
11%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
6%
Inny
3
17%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 lis 2011, 23:57

Tak,osmieszylem sie. Dojebales mi wielki znafco. Jestes boski. Ide umrzec. Ty tez idz,ale najpierw napisz list do FIFA,a potem wyslij koperte z waglikiem dla Vucinica.

WP

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 lis 2011, 3:30

Dr.Football1 pisze:Aha,i przypomnijcie mi kto na forum mowil,ze Lavezzi jest przereklamowany,bo nie pamietam ?
Nie ja to pisalem ale dla mnie tez Lavezzi jest przereklamowany. Jak na napastnika. Robi duzo wiatru za wklad artystyczny nalezy sie mu dysia ale jezeli chodzi o strzelanie bramek to bardzo nedznie. Czesto odnosze wrazenie ze jego dryblingi sa robione na zasadzie "biegne jak nie zabije sie na pilce to moze cos z tego bedzie".
Ma papiery na bycie pilkarzem wiecej niz bardzo dobrym - to mu oddam. Chyba powinien sie zbierac powoli z Neapolu bo tam juz pewnego poziomu nie przeskoczy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lis 2011, 3:44

Czesto odnosze wrazenie ze jego dryblingi sa robione na zasadzie "biegne jak nie zabije sie na pilce to moze cos z tego bedzie".
No w sumie tak,ale musisz przyznac,ze gosc ma niesamowite przyspieszenie. Zawodnik wprost wymarzony do kontr.
Chyba powinien sie zbierac powoli z Neapolu bo tam juz pewnego poziomu nie przeskoczy.
A mi by bylo szkoda. Przyjemnie patrzy sie na machine Mazzarriego,a Lavezzi jest jednym z wazniejszych jej trybow. Napoli ma sie wzmacniac,a nie oslabiac ! :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 lis 2011, 3:57

Ma swietne przyspieszenie i jak pisalem przyjemnie sie go oglada w akcji. Gorzek z efektywnoscia. Szybkie spojrzenie w statystyki i widze ze w ubieglym sezonie Serie A trafil do siatki 6 razy. To swietny wynik dla obroncy a nie napastnika...
Lavezzi ratuje sie asystami i najwyrazniej w Neapolu nie wymagaja od niego wiecej. A powinni. Wydaje mi sie ze on jest tam pod kloszem. Osobiscie nie spotkalem sie z jakas krytyka pod adresem Argentynczyka wychodzaca ze srodowiska zwiazanego z Napoli - zarzad sztab trenerski czy kibice. Inna sprawa ze nie interesuje sie tym zbytnio wiec niech lepiej poinformowani mnie poprawia jezeli sie myle - chetnie bym przeczytal.

Gdyby Lavezzi mial 20 lat to mozna by powiedziec "ok jeszcze sie wyrobi nabierze doswiadczenia bedzie lepiej" ale chlopina dobija juz do 27 roku zycia. Moglby czasami przekroczyc magiczna granice 10 bramek w sezonie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lis 2011, 8:37

Ciekawe, ze bardzo mozliwe odpadniecie City wcale nie musi oznaczac dla nich czegos strasznego, a wrecz przeciwnie: kolejne 100 milionow euro w zimie na transfery i całkowite skupienie sie na lidze. City sa chyba za malo ogranym zespolem zeby walczyc na kilku frontach. Oczywiscie za rok po takiej wpadce prozno bedzie szukac Manciniego i wysla go do Argentyny na poszukiwania zagubionego Teveza.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 lis 2011, 9:37

Dzibas, ale mnie cieszy to co zrobiło Napoli. Teraz jeszcze muszą wykonać jeden krok i są autorami prawdziwej sensacji. Tak piekielnie mocna grupa się w ostatnich latach nie zdarzyła, a tu proszę. Wygrana z fantastycznym w PL City, i to w pełni zasłużona! Szkoda tylko, że Hamsik, Maggio czy Lavezzi nie trafili bo powinno być wyżej.

Swoją drogą i Napoli i City to nowicjusze w Lidze Mistrzów. Tyle, że Angielskim zespole ludzi którzy mają za sobą mecze w CL trochę jest (Mancini, Aguero, Dzeko, Balo,Yaya, Nasri, Silva, Clichy) w Napoli (De Sanctis i Dossena) a to grajki z południa w Włoch zagrali swoją piłkę i nie mieli problemów z presją. Brawo!

Jeśli chodzi o Lavezziego to ja kiedyś od niego oczekiwałem przyzwoitej skuteczności, bo mógłby być dzięki temu znakomitym zawodnikiem. Mało kto jest tak koszmarnie mocny w akcjach indywidualny, potrafi tak rozpędzić drużynę czy być tak nieprzewidywalnym w rozegraniu co on. Gdyby był skuteczny by bił na głowę wielu wybitnych napastników, ale skuteczny nigdy nie będzie i w Napoli muszą cieszyć się z tego co mają, czyli z jego techniki, dynamiki, aktywności i kreatywności. On i tak bardzo dużo daje tej drużynie i ja sobie groźnego Napoli w ofensywie bez El Pocho nie wyobrażam.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 183

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 lis 2011, 9:41

Dr.Football1 pisze:Aha,i przypomnijcie mi kto na forum mowil,ze Lavezzi jest przereklamowany,bo nie pamietam ?
Pamietam, ze byla mowa o 30mln za Lavezziego i jak dla mnie to za taka kwote Napoli powinno go sprzedac i zakupic mniej chimerycznego Rossiego, na ktorego wydaja sie od jakiegos czasu polowac.

Pamietam jak Lavezzi wygladal w pierwszych sezonach, troche przypominal Zlatana. Jednak gosc stoi w miejscu i patrzac na wiek raczej skoku nie bedzie. Szczegolnie jest to bolesne w zderzeniu z tym czego dokonal Cavani.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 23 lis 2011, 9:57

Mnie męczarnie City cieszą. Nie dlatego, że nienawidzę "milionerów", ale dla mnie pocieszające jest to, że na pewnym poziomie(tzn najwyższym bo takim jest LM) nie wystarczy kupić nawet znakomitych piłkarzy potrenować zespół circa dwa lata, przez dobrego trenera, żeby zrobić sukces tudzież kosić wszystkich jak leci. Bo biorąc pod uwagę nazwiska w City, szerokość kadry, to można ich określić jak top 3 w Europie. Liga to co innego, bardziej zróżnicowany poziom, 38 spotkań itd.
Grupę mają trudną czy raczej ciekawą, ale jednak wydawało się, ze Napoli i Villareal nie mają startu do City.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 lis 2011, 10:36

grzegorzfcb pisze: przez dobrego trenera,
Mowisz o Mancinim? :shock:

No wyglada na to, ze w Anglii i Lidze Europejskiej jest juz pozamiatane... City zgarnie oba trofea. (zakladam tak bo jedyna szanse na potkniecia szejkow widzialem w grze na dwa fronty, ale jak beda grac tylko w LE to z taka kadra raczej nie pogubia punktow.)

No z calych sil trzymam kciuki za Napoli, zeby doszli jak najdalej! (zaczynam dopiero teraz bo wczesniej nie wierzylem, ze maja jakiekolwiek szanse z City.)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2011, 11:50

Emerald pisze:No wyglada na to, ze w Anglii i Lidze Europejskiej jest juz pozamiatane... City zgarnie oba trofea.
liga jeszcze nawet do 1/3 nie doszła, mają 5 pkt przewagi, którą mozna zmarnować w dwie kolejki. Naprawdę myślisz, że już wygrali ligę ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 lis 2011, 11:59

Emerald pisze:No wyglada na to, ze w Anglii i Lidze Europejskiej jest juz pozamiatane... City zgarnie oba trofea.
Śmiem twierdzić, że w LE też mogą dostać bęcki od kogoś. Jeśli nawet dojdą do finału, to nie ma pewności, że go wygrają. A PL to inna bajka. Pamiętacie Liverpool, bodajże 2 lata temu? Już mieli taką przewagę i United wciągnęło ich nosem :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lis 2011, 12:00

City z Mancinim ma sporą szansę na wygranie Ligi. Co jak co, ale jest to trener dość regularny w rozgrywkach ligowych a przy kadrze jaką ma w Manchesterze powinien dać rady zwłaszcza, że w zimie raczej kogoś kupią. Liga Mistrzów to już inna bajka i raczej nie dla Manciniego.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 lis 2011, 12:02

fieldy pisze:liga jeszcze nawet do 1/3 nie doszła, mają 5 pkt przewagi, którą mozna zmarnować w dwie kolejki. Naprawdę myślisz, że już wygrali ligę ?
No nie, bez przesady, ze juz wygrali, ale mysle, ze szalenie ciezko bedzie ich zatrzymac...

Nad MU maja tylko 5 punktow, ale MU gra teraz taka padake!!
Tottenham tez predzej czy pozniej spuchnie, bo nie maja odpowiednio szerokiej kadry.
A nizej jest Chelsea, Liverpool i Arsenal z 12 punktowa strata.

Natomiast City ma w zasadzie dwie jedenastki, z ktorych kazda jest niesamowicie silna, w zwiazku z czym latwiej im bedzie przezwyciezac kryzysy...

A co do Twojej wypowiedzi janop: od poczatku sezonu w PL jasne jest (przynajmniej ja nie spodziewalem sie, zeby Liverpool, Arsenal czy Tottenham byli w stanie sie wlaczyc w ta walke) ze walka o mistrzostwo to bedzie starcie klubow z Manchesteru i Chelsea... Co do Niemiec to nigdy nie komentuje bo kompletnie nie mam pojecia co sie w tej lidze dzieje.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 23 lis 2011, 12:32

W życiu pewne są tylko śmierć i podatki a w piłce to, ze w Hiszpanii mistrzem będzie ktoś z dwójki Barca Real :wink:
Piłkarzom City w LE może się po prostu nie chcieć, zwłaszcza, ze w marcu PL wkracza w decydującą fazę. Oni chcą zawojować LM,anie grać z ogórami w czwartki :lol: Aguero ma pewnie LE po dziurki w nosie, Yaya też jest do trochę innych rozgrywek przyzwyczajony, itp

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 lis 2011, 12:35

grzegorzfcb pisze:Piłkarzom City w LE może się po prostu nie chcieć
Zgoda.

No i OK, ja przeciez nie wydaje sadow ostatecznych, tylko dziele sie swoimi subiektywnymi odczuciami :D

Poczekamy, zobaczymy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”