Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 3049

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sty 2014, 15:47

A może to nie fizyczny problem tylko psychiczny? Bo rozumiem, że taką pracę posiadasz. Może po prostu jesteś przesilony w głowie, a nie mięśniach

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 807

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 sty 2014, 15:48

piotrcies pisze:
Cris7 pisze:Siemanko, zaręczyłem się dzisiaj! Liczę, że wypijecie moje (nasze) zdrowie Pozdro ziomki
Gratki, stary :beer:
Dołączam się do gratulacji :beer: A kiedy weselicho?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 sty 2014, 15:50

kup sobie Yerba Mate.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 sty 2014, 15:51

ryba_82 pisze:
piotrcies pisze:
Cris7 pisze:Siemanko, zaręczyłem się dzisiaj! Liczę, że wypijecie moje (nasze) zdrowie Pozdro ziomki
Gratki, stary :beer:
Dołączam się do gratulacji :beer: A kiedy weselicho?
Jeszcze nie było takich ustaleń. Pewnie z minimum rok minie :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 sty 2014, 15:52

Teraz mogło też wrócić kiepskie samopoczucie ze względu na porę roku, bo przecież o wiele mniejsze dawki światła słonecznego jakie człowiek otrzymuje zimą także źle wpływają na organizm.

Gratulacje Cris :!: Kto jeszcze będzie bronił ze mną bastionu kawalerów świata piłki?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 sty 2014, 15:53

Kto jeszcze będzie bronił ze mną bastionu kawalerów świata piłki?
Badz spokojny, Doktor nie wychodzi z formy.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2296
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 sty 2014, 15:54

emdżej pisze:dawki światła słonecznego jakie człowiek otrzymuje zimą także źle wpływają na organizm.
O, to to.Mnie przybija to, że dzień jest taki krótki i ponury, a tym bardziej jak wstanę po południu.
emdżej pisze: Kto jeszcze będzie bronił ze mną bastionu kawalerów świata piłki?
Mnie jeszcze daleko do tego typu kwestii ;).

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 807

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 sty 2014, 15:54

emdżej pisze:Kto jeszcze będzie bronił ze mną bastionu kawalerów świata piłki?
Pewnie Doktor,chyba,że jakiś 15-letni crack zawróci mu w głowie :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8798
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 sty 2014, 15:55

Emdżej: spokojnie, my tu z Enjoyem trzymamy tryb kawalerski :beer:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 sty 2014, 15:56

Doctore, Ty masz chociaż dziewczynę, więc goń się. :twisted:
Przynajmniej na hanysów można liczyć. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 06 sty 2014, 15:56 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 sty 2014, 15:56

Chociaz w sumie moze zalegalizuje swoj zwiazek, bo place teraz tzw. "bykowe" i mnie podatki zra.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 06 sty 2014, 15:57

Tomusmc pisze:A może to nie fizyczny problem tylko psychiczny? Bo rozumiem, że taką pracę posiadasz. Może po prostu jesteś przesilony w głowie, a nie mięśniach
Ciekawe, o tym nie pomyslalem, a faktycznie w pracy sie spinaja ostatnio strasznie i moze to procentuje.

Yerbe kiedys probowalem, srednio kopala to raz (moze za malo wypilem), ale strasznie na zoladek mi siadala ;/ Chyba ze rozne rodzaje jakies sa, i inne moga nie siadac tak bardzo?

A do kawalerow mnie tez mozecie przez dlugi czas jeszcze zaliczac, malolatki nie chca slubu na szczescie ;d

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 sty 2014, 15:57

Dr.Football1 pisze:Chociaz w sumie moze zalegalizuje swoj zwiazek, bo place teraz tzw. "bykowe" i mnie podatki zra.
zacznij od tego oświadczyny, a będzie twoja na zawsze :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sty 2014, 15:58

Przecież kawalerów to tutaj zdecydowana większość.

W Belgii jest bykowe? Co za złodziejski kraj.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 06 sty 2014, 16:00

DDK pisze:
masacra pisze: Oczywiście, że nie. Gdzie ja tak napisałem? Przykładem na lewicowania świata jest to, że osoba, jak Ty, uważająca swoje poglądy za prawicowe, pewne fundamentalne dla światopoglądu założenia, nieświadomie czerpie od ojców nowożytnej lewicy. To jest przerażające.
Jeśli pogląd, że moralność mówi mi co jest dobre, a co złe pochodzi od lewicy to ok, muszę to przeboleć, ale swojego poglądu nie zmienie. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, byłbym tylko wdzięczny jakbyś mi odpowiedział na jedno pytanie: jakie poglądy na ten temat (czyli co nam mówi co jest dobre a co złe) może mieć niewierzący, żeby te jego poglądy w tej kwestii nie zostały uznane za lewicowe? Są w ogóle takie? Bo na pewno nie może powiedzieć, że pochodzą od Boga (bo w niego nie wierzy), ani ze od sumienia (bo to poglądy lewicowe), więc jak? Jakaś inna opcja? ;)
masacra pisze: E:
Dudek radze sie zacząc zastanawiać nad zbudowaniem trwalszego fundamentu pod swój światopogląd bo w tej chwili oblatany retorycznie lewak zmiecie Ciebie z powierzchni ziemi.
Pozdro.
Dlaczego mnie zmiecie? Udowodniłeś mi tylko że w moich poglądach jest jakaś część lewicowego myślenia. Może i tak - jak mówię niechcę się spierać, gdyż musiałbym naprawdę poczytać coś więcej o marksizmie czy poglądach na temat Nitzschego. To raz, a po drugie poruszyliśmy aktualnie tylko jeden temat, w którym jak napisałeś prezentuje poglądy lewicowe - dlaczego więc jakiś lewak miałby mnie zmieść? Możesz mi to wytłumaczyć? ;)
Dudek możesz sobie wierzy nawet, ze dobro i zło pochodzą od skrzatów spod Twojego łóżka, tylko musisz zdawać sobie sprawę z konsekwencji takiego podejścia do tematu. Ja przez cały wczorajszy wieczór próbowałem wam wskazac do jakich paradoksów prowadzi pogląd, ze to co dobre, a co złe pochodzi z wnętrza człowieka ale widzę, że jak grochem o ściane. Trudno, rozpaczać z tego powodu nie będę.

Co do drugiej kwestii, wyobraź sobie, że całość poglądów człowieka do drzewo. U podstawy gruby solidny ale relatywnie wąski względem korony pień i na górze rzeczona korona, która z tego pnia wychodzi. Bujna, pełna ale o wątłych gałęziach.
Ten pień dla konserwatysty tworzą trzy fundamenty filozofia grecka (głównie podejście do prawdy Sokratesa), zapisy prawa rzymskiego i etyka chrześcijańska. Odrzucając kredo tej ostatniej, mówiące, że przekonanie co dobre pochodzi od Boga podważasz ja całą. I naprawde pal licho gdybys w tym wszystkim (odrzucając wiarę w Boga) wierzył, ze dobro wynika z pewnego porządku wszechświata albo twierdził, ze jest metafizycznym bytem niezależnym od woli ludzi to niczego by nie przekreslało na dobra sprawę. Ale twierdząc, ze dobro pochdzi z wnętrza człowieka skreslasz siebie na starcie w polemice z lewactwem. Z takim podejściem oni sa Ci w stanie wszystko udowodnic ale to juz próbowałem wykazać wczoraj, tylko kluska nie chciał podjąć rękawicy.

W każdym bądź razie to ostatni post na ten temat z mojej strony. Nie chce psuć nikomu dobrego samopoczucia. Tylko jesli ktos robi sobie taki patchwork w głowie, musi sobie do pewnego stopnia chociaz zdawać ze wszystkich tego konekwencji. Takie łaczenie tez, mysli i idei być moze jest fajne ale wszystko do pewnego momentu. Nie można pic co weekend i jednoczesnie deklarowac siebie jako abstynenta.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”