i graty dla crisa.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 06 sty 2014, 16:01
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 sty 2014, 16:04
No są różne rodzaje, jak miałeś problemy z żołądkiem to może jakaś ziołowa albo organiczna. Co do pobudzenia to są różne, generalnie ja piłem dużo kawy, energetyki w ogóle na mnie nie działały, ale jak wypiłem duże zalanie pobudzającej odmiany to nieźle mnie pobudziło. Przez jakieś 2 miesiące musiałem łazić rano na praktyki, siedzieć przy komputerze bez przerwy i kombinować przez 8 godzin, potem wracałem do domu i musiałem znowu siedzieć przy kompie i kombinować gdzieś do 1-2 nad inżynierką i przedmiotami ze studiów i Yerba mi bardzo pomagała.cruel pisze: Yerbe kiedys probowalem, srednio kopala to raz (moze za malo wypilem), ale strasznie na zoladek mi siadala ;/ Chyba ze rozne rodzaje jakies sa, i inne moga nie siadac tak bardzo?
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 06 sty 2014, 16:18
a ja Ci pokazywałem paradoks Twojego myślenia. Jak mówi Bog - wszystko jest ok. Jak mnie wychowane na podstawie kanonów wiary katolickiej, ale nie wierze w Boga, tylko w to co mi mówi sumienie - już jest źle i lewackomasacra pisze: Dudek możesz sobie wierzy nawet, ze dobro i zło pochodzą od skrzatów spod Twojego łóżka, tylko musisz zdawać sobie sprawę z konsekwencji takiego podejścia do tematu. Ja przez cały wczorajszy wieczór próbowałem wam wskazac do jakich paradoksów prowadzi pogląd, ze to co dobre, a co złe pochodzi z wnętrza człowieka ale widzę, że jak grochem o ściane. Trudno, rozpaczać z tego powodu nie będę.
napisałeś że tworzą 3 fundamenty w tym etyka chrześcijańska. Piszesz że odrzucam jej kredo, mówiące że pochodzi od Boga. Ok, ale w takim razie odrzucam TYLKO to, a z etyką chrześcijańska (w zalęzności też jak rozumianą) zgadzam się, o czym wcześniei pisałem.masacra pisze: Co do drugiej kwestii, wyobraź sobie, że całość poglądów człowieka do drzewo. U podstawy gruby solidny ale relatywnie wąski względem korony pień i na górze rzeczona korona, która z tego pnia wychodzi. Bujna, pełna ale o wątłych gałęziach.
Ten pień dla konserwatysty tworzą trzy fundamenty filozofia grecka (głównie podejście do prawdy Sokratesa), zapisy prawa rzymskiego i etyka chrześcijańska. Odrzucając kredo tej ostatniej, mówiące, że przekonanie co dobre pochodzi od Boga podważasz ja całą. I naprawde pal licho gdybys w tym wszystkim (odrzucając wiarę w Boga) wierzył, ze dobro wynika z pewnego porządku wszechświata albo twierdził, ze jest metafizycznym bytem niezależnym od woli ludzi to niczego by nie przekreslało na dobra sprawę. Ale twierdząc, ze dobro pochdzi z wnętrza człowieka skreslasz siebie na starcie w polemice z lewactwem. Z takim podejściem oni sa Ci w stanie wszystko udowodnic ale to juz próbowałem wykazać wczoraj, tylko kluska nie chciał podjąć rękawicy.
W każdym bądź razie to ostatni post na ten temat z mojej strony. Nie chce psuć nikomu dobrego samopoczucia. Tylko jesli ktos robi sobie taki patchwork w głowie, musi sobie do pewnego stopnia chociaz zdawać ze wszystkich tego konekwencji. Takie łaczenie tez, mysli i idei być moze jest fajne ale wszystko do pewnego momentu. Nie można pic co weekend i jednoczesnie deklarowac siebie jako abstynenta.
Pozdrawiam
Moja moralnośc ukształtowała się własnie m.in dzięki etyce chrześcijaństwa. Natomiast to skąd powstała ta etyka to jest dla mnie inna kwestia, czy wymyslił ją Bóg czy ludzie to już mało ważne. O to mi chodzi.Etyka to nauka, której celem jest dochodzić źródeł powstawania moralności,
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 sty 2014, 16:39
Rojiblanco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sty 2014, 16:45
Masacra coraz bardziej odlatuje. Już nawet kościół uwzględnia w swoich poglądach o moralności coś takiego jak prawo natury. Poważne pytanie: Co to jest etyka chrześcijańska i co się na nią składa?masacra pisze:Co do drugiej kwestii, wyobraź sobie, że całość poglądów człowieka do drzewo. U podstawy gruby solidny ale relatywnie wąski względem korony pień i na górze rzeczona korona, która z tego pnia wychodzi. Bujna, pełna ale o wątłych gałęziach.
Ten pień dla konserwatysty tworzą trzy fundamenty filozofia grecka (głównie podejście do prawdy Sokratesa), zapisy prawa rzymskiego i etyka chrześcijańska.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 sty 2014, 17:06
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 sty 2014, 17:12
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 sty 2014, 18:36
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sty 2014, 18:40
nie wiem czy to tak fajnie byc z Toba w klubieubek pisze:Cris witam w klubie i gratuluję.
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 06 sty 2014, 18:40
Tak trzymaj.piotrcies pisze:Piąty dzień bez papierosa, jeszcze nie ma się zbytnio czym chwalić, ale ewidentnie jestem na dobrej drodze
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 06 sty 2014, 18:41
Jak długo paliłeś?piotrcies pisze:Piąty dzień bez papierosa, jeszcze nie ma się zbytnio czym chwalić, ale ewidentnie jestem na dobrej drodze
Smashing Pumpkins

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sty 2014, 18:41
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 sty 2014, 18:43
Blisko pięć lat, normalnie ok. pół paczki dziennie, czasem więcej, ale paczki nigdy nie przekraczałem. O dziwo, nie jest tak tragicznie, pierwszy dzień rzucania był najgorszy, wytrzymałem do wieczora i zapaliłem, ale od następnego już pełna wstrzemięźliwość i jak się człowiek czymś zajmie, to mu łatwiej nie myśleć o tym. Najlepsze jest to, że w kieszeni spodni dalej mam paczkę fajek, w której jest siedemnaście papierosów - tak na wszelki wypadekSmashing Pumpkins pisze:Jak długo paliłeś?
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 sty 2014, 18:56
Ja nie palę już 20 dni i 18 godzin. Przez ten czas wypaliłbym ok. 145 papierosów, na które wydałbym pomad 92 pln. Nie licząc oczywiście ubywających cudzesów.piotrcies pisze:Piąty dzień bez papierosa, jeszcze nie ma się zbytnio czym chwalić, ale ewidentnie jestem na dobrej drodze
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 sty 2014, 19:53
Boromir
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio