Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 306

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
aldoraine
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 20 wrz 2009, 13:24

Slipknot83 pisze: Iaquinta wali gol za golem, więc on równiez bedzie zawodnikiem podstawowej jedenastki. Amauri ani nie asystuje, ani nie strzela - wyląduje wiec na ławce.
Vicek gra wysuniętego i ma więcej sytuacji(10 zmarnuje 1 wykorzysta), ale ty jesteś tu od wywyzszania się i napinania więc nie widzisz co sie do ciebie mówi
Sissoko jest lepszy jeśli ma kogoś kto zabezpieczy tyły, wtedy on może robić to co robi najlepiej, wywiera pressing, walczy.

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 20 wrz 2009, 13:38

Wczoraj też Treze grał wysuniętego (podobono. mówicie, że obaj grali wysuniętych, ciekawe tylko dlaczego wejscie Amauriego to zmienia skoro to też typ snajpera :lol: ) i nie strzelił gola w przeciwienstwie do Iaquinty.

A tych rewelacji taktycznych o Sissoko nawet mi sie nie chce komentować, większych bredni dawno nie czytałem. Zawsze myslałem, że Malijczyk to DM skoro tak gra w reprezentacji i tak grał w Liverpoolu gdzie przegrał rywalizację w składzie z innym DMem - Mascherano. Widać u nas jak zwykle wszystko inaczej. :boruta:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 wrz 2009, 13:39

Sissoko 2 razy zdarzyło się zagrać ostatniego DM-a. Efekt? Podpowiem Ci - nie wygraliśmy ani jednego spotkania a nawet traciliśmy gole po kontrach rozpoczynających się od jego strat. W Liverpoolu też nie grał ostatniego, bo miał koło siebie Xabiego albo Mascherano. We Francji o ile kojarzę grał ofensywnego pomocnika. Po cholerę zmieniać nawyki piłkarza, który lubi biegać po całym boisku i wywierać pressing. Może i Momo nauczyłby się grać jako ostatni DM, ale w tej chwili jest to bezcelowe a czasu na eksperymenty nie ma.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 20 wrz 2009, 13:42

Sissoko w reprezentacji gra przecież przed M. Diarrą i ma obok siebie jeszcze S. Keitę, więc sam tam nie czyści pola. Tak przynajmniej grało Mali na ostatnim PNA

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 825

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 20 wrz 2009, 13:44

slipknot daj sobie juz moze siana, co?? w kolko o jednym piszesz. Amauri moze i jest tym wysunietym napastnikiem (snajper), ale jezeli Ciro daje mu inne zadania na boisku to jest chyba normalne ze nie gra tego wysunietego napastnika. Wiem, wiem. To jest dla Ciebie za trudne do zrozumienia wiec potrafisz tylko pisac w kolko ze nie strzela, ani nie asystuje.

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 20 wrz 2009, 13:46

maciek_88 pisze:Sissoko 2 razy zdarzyło się zagrać ostatniego DM-a. Efekt? Podpowiem Ci - nie wygraliśmy ani jednego spotkania a nawet traciliśmy gole po kontrach rozpoczynających się od jego strat. W Liverpoolu też nie grał ostatniego, bo miał koło siebie Xabiego albo Mascherano. We Francji o ile kojarzę grał ofensywnego pomocnika. Po cholerę zmieniać nawyki piłkarza, który lubi biegać po całym boisku i wywierać pressing. Może i Momo nauczyłby się grać jako ostatni DM, ale w tej chwili jest to bezcelowe a czasu na eksperymenty nie ma.
Racja :beer:
Zresztą szkoda czasu na tłumaczenie wszystkiego s83 skoro to typ z tych co zawsze wiedzą lepiej.Na pytanie Interisty czy jest fanem Juve zaprzeczył, podkulił ogon i uciekł wiec z kim my rozmawiamy?? :haha: :rotfl:

Amauri ma podpisać nowy kontrakt do 2012.Pojawiła się też plotka jakoby zarząd był zainteresowany Marouane Chamakhiem . Dobry zawodnik ale chyba nie na Juventus

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 20 wrz 2009, 13:48

maciek_88 pisze:Sissoko 2 razy zdarzyło się zagrać ostatniego DM-a. Efekt? Podpowiem Ci - nie wygraliśmy ani jednego spotkania a nawet traciliśmy gole po kontrach rozpoczynających się od jego strat.
O to super. Sissoko nie było też przez ponad 2 miesiące, gdy był kontuzjowany i wtedy też nie wygraliśmy ... 4 meczów z rzędu. Nie ma to jak zrzucać nieudolnośc Ranieriego i reszty drużyny na pozycje na boisku jednego zawodnika (sic!!) :haha:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6627

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 wrz 2009, 13:49

Co z niego za napastnik pytam się? W końcu on jest typem snajpera jak Iaquinta i Treze, czy typem drugiego napastnika jak Del Piero i Rossi? Bo nie wiem, z twoich opowieści wynika, że to geniusz potrafiący wcielać się jedną i drugą rolę.
A jak Iaquinta i Amaurim to już nie dwie wieże, tylko brazylijczyk przekształca sie w Amauriego-2-napastnika-prawie-jak-Del-Piero, a Iaquinta awansuje na wysuniętego snajpera? :lol: Zajebista teoria, szkoda, że z rodzaju tych science fiction. :lol:
Ty, a jak Salihamidzic potrafi grać na 4 pozycjach to już totalny kosmos nie? Chiellini też może grać lewego obrońcę. WOW.
Coś się tak tego Amauriego uczepił, oglądasz chociaż mecze? Wiesz, że dwa razy trafił w słupek a kilka razy jego strzały fenomenalnie bronili bramkarze? Iaquinta strzela bo gra tego bardziej wysuniętego i tyle. Amauri mniej lub bardziej ale też pracuje na jego bramki. Owszem, jak nie zacznie strzelać to się trzeba będzie nad tym zastanowić. Na razie mi to nie przeszkadza bo po prostu ma jeszcze czas. Nie chce się teraz z tobą kłócić bo nie mam do tego głowy dzisiaj.

Meczu nie widziałem, widziałem skrót (który kończył się na sytuacji Treze kiedy trafił w słupek, nie wiem czy to ktoś wystawił niepełny czy po prostu potem się już nic nie działo). Kiepsko to w defensywie wyglądało, w ofensywie trochę lepiej. Mecz bez historii, 3 pkt są. Teraz Geona. Czemu gramy w czwartek, jak wszyscy grają w środę? Jakieś wydarzenie w Genui czy tylko tak żeby się Jose mógł ponapinać?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 wrz 2009, 13:52

Slipknot83 pisze:
maciek_88 pisze:Sissoko 2 razy zdarzyło się zagrać ostatniego DM-a. Efekt? Podpowiem Ci - nie wygraliśmy ani jednego spotkania a nawet traciliśmy gole po kontrach rozpoczynających się od jego strat.
O to super. Sissoko nie było też przez ponad 2 miesiące, gdy był kontuzjowany i wtedy też nie wygraliśmy ... 4 meczów z rzędu. Nie ma to jak zrzucać nieudolnośc Ranieriego i reszty drużyny na pozycje na boisku jednego zawodnika (sic!!) :haha:
Ale o co Ci chodzi? :lol: Sissoko jest zawodnikiem nieocenionym i chciałem go już wtedy jak patrzyłem na "wyczyny" w naszych barwach Vieiry a widziałem co wyprawia Malijczyk w Liverpoolu. Nie zmienia to jednak faktu, że jeżeli Momo podaje piłkę na swojej połowie i 4 takie zagrania kończą się przejęciem piłki w ciągu jednej połowy a po jednej takiej akcji w końcu pada bramka na rywali NA WAGĘ PORAŻKI (3:2 wtedy chyba przegraliśmy), to chyba coś tu jest nie tak.

Boromir - Chiellini grał nawet na lewej pomocy :P
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2009, 13:53 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 20 wrz 2009, 13:53

Salihamidzic potrafi grać na 4 pozycjach. Chiellini na dwóch - to wszystko prawda. Amauri nie potrafi grać dobrze nawet na jednej.

O co mi chodzi? O to, że winą za brak wygranych obarczasz to, że Sissoko (biedaczysko, padło akurat na niego, kozioł ofiarny :() grał na pozycji DMa a nie środkowego pomocnika :lol: Co tam pizdeczki w obronie, co tam nieudolnosc napastników - winny Sissoko i już, bo pasuje do teorii speców z JP. :lol:
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2009, 13:55 przez Slipknot83, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 wrz 2009, 13:54

Slipknot83 pisze:U was tam na juvepoland to jest normalne
że co przepraszam?
Czy ja się kiedykolwiek wypowiadałem na juvepoland czy przytaczałem dyskusję z tamtej strony? Nie mam naprawdę nic wspólnego z juvepoland a tym bardziej z dyskusjami toczącymi się na tamtej stronie o których nie mam zielonego pojęcia. Więc może lepiej daj sobie spokój.
I ciągnąć dalej z tobą jakichkolwiek dyskusji nie mam zamiaru. Nie dość, że nic do ciebie nie dociera i, że nie posługujesz się jakimikolwiek argumentami, to w dodatku sprowadzasz forum na poziom strony głównej. Tam możesz się zarzynać z El Intero (swoją drogą nie mam pojęcia, czy on dalej tam straszy) i resztą pajaców.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 wrz 2009, 14:06

A tak nawiasem mówiąc, w tej chwili chciałbyś Sissoko jako ostatniego DM-a? Gdyby wszyscy pomocnicy byli zdrowi?

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 20 wrz 2009, 14:10

Gdy nieobecny będzie Melo to właśnie Sissoko zajmie jego pozycję, bo Poulsen to zawodnik nieobliczalny - może nawet wsadzić samobója i nikogo to dziwić nie powinno. Pragnę jeszcze zauważyc, że nasi pomocnicy nie grają w linii prostej 1-1-1 tylko Melo jest cofnięty:

----melo---
march.---camor
----diego---

Sissoko świetnie rozbija ataki przeciwników i podobnie jak brazylijczyk potrafi pociagnac z piłka do przodu kiedy trzeba. Gdy jednak obaj beda dostepni to Sissoko prawdopodobnie zagra za kogos z dwójki Marchisio - Camor. Ciekawe tylko za kogo? Wczoraj obaj zagrali świetne spotkanie.

PS
Melo, Tiago i Diego gotowi na Genoe. Del Piero, SIssoko, Sali niestety nadal nie. Ciekaw jestem ile w tym sezonie pogra sobie malijczyk - nie ma go cała pierwsza czesc sezonu, zimą jedzie na nawet 2 miesiace na PNA i wróci nam - kto wie czy znowu nie z kontuzją - dopiero na najwazniejsze mecze LM, w których też nie wiadomo czy w ogóle wystąpi :lol: Niezła kicha, jak tak dalej pójdzie to trzeba bedzie sie go pozbyc szybciej niz do nas przyszedł.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2009, 14:15 przez Slipknot83, łącznie zmieniany 1 raz.

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 20 wrz 2009, 14:14

Slipknot83 pisze: Ciekawe tylko za kogo? Wczoraj obaj zagrali świetne spotkanie.
za tego co będzie w gorszej formie

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 wrz 2009, 14:21

Slipknot83 pisze:Gdy nieobecny będzie Melo to właśnie Sissoko zajmie jego pozycję, bo Poulsen to zawodnik nieobliczalny - może nawet wsadzić samobója i nikogo to dziwić nie powinno. Pragnę jeszcze zauważyc, że nasi pomocnicy nie grają w linii prostej 1-1-1 tylko Melo jest cofnięty:

----melo---
march.---camor
----diego---

Sissoko świetnie rozbija ataki przeciwników i podobnie jak brazylijczyk potrafi pociagnac z piłka do przodu kiedy trzeba. Gdy jednak obaj beda dostepni to Sissoko prawdopodobnie zagra za kogos z dwójki Marchisio - Camor. Ciekawe tylko za kogo? Wczoraj obaj zagrali świetne spotkanie.
Z tym, że ma o wiele gorsze podania od Melo - moja opinia. Jeżeli będzie tak jak mówisz i Sissoko będzie ustawiany pod nieobecność Melo (co na pewno się zdarzy biorąc pod uwagę ostrą grę Brazylijczyka) na jego pozycji i będzie dawał radę, to Ci tutaj napiszę, że się mylilem. Osobiście mi się wydaje, że prędzej Marchisio zagra na tej pozycji od Momo, ale jak już mówiłem - to moja opinia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”