Liverpool (zbiorczy) - Strona 307

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 maja 2011, 22:58

No Dawson to na pewno piłkarz lepszy niż Brown, Smalling czy O'Shea. Suarez (zresztą jak cała reszta składu) był w niedzielę po prostu słaby.

Statystyki nie powalają, ale oglądając mecze Liverpoolu nie trudno dostrzec ogromny wpływ Suareza na przebieg wydarzeń na boisku i ogrom sytuacji, jakie jest w stanie wypracować. Pisałem już o tym, wiec możesz się cofnąć jedną czy dwie strony.

Tak czy siak, byłeś w błędzie. :P

Odpowiedź na ostatni fragment swojej wypowiedzi również możesz znaleźć na jednej z poprzednich stron, bo o tym również pisałem. Oczywiście brak LM może zniechęcać do transferu do Liverpoolu, ale nie trzeba być geniuszem, żeby dostrzec kierunek, w jakim zmierza klub.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2011, 23:07 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 maja 2011, 23:03

Chyba miałes duzo ten nauki bo ja sobie nie umiem wyobrazic Dawsona na boku obrony :wink: jesli go zestawiasz z Oshea.Od Wesa jest oczywiscie lepszy ale czy od Smaling?Wiesz Dawson miał znakomity poprzedni sezon ale w tym gra naprawde średnio,Smaling w tym sezonie gra znakomicie,choc pewnie nie zagrałby w spursach takiego sezonu jak Dawson.

Suarez gra jak mowilem dobrze ,jednak czekam na nowy sezon.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 maja 2011, 23:07

ło matko i przez takich napinaczy nie ma komu kibicować za tydzień w finale...a było tak pięknie - wygrywa MU i koniec publicznej masturbacji 'Katalończyków' nad cudownością ich teamu,a tu...zamienił stryjek...

Co do Berby - sorry,ale jedno udane pół roku na 3 lata za 35 baniek to trochę z mało...

Z Tottenhamem odpadliśmy przede wszystkim przez brak kreacji w pomocy (Cassano nie mógł grać w LM) - mimo to gdyby Robson potrafił się odrobinę bardziej skoncentrować to powieźlibyśmy The Spurs 4-ką na WHL...

Cała dyskusja rozbiła się o transfer sezonu - IMHO Zlatan Milanowi dał więcej,niż jakiś tam nieopierzone sombrero MU.Poza tym Manchester był na początku tego sezonu (i obecnie jest) drużyną na trochę innym pułapie niż Milan...i gdzie napastnikowi gra się łatwiej?Ale co ja tam będę produkował się dla ludzi,którzy nawet z faktu zamiany najlepszej drużyny w Anglii na ówcześniejszego średniaka europejskiego przez ich główną gwiazdę zrobią dowód na potęgę ich klubu...

BTW - jak Suarez będzie ośmieszał Vidica tak jak wcześniej Torres to inaczej zaśpiewasz Kamil :wink:

EOT bo tubylcy się burzą :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 maja 2011, 23:12

No nauki miałem sporo, nie da się ukryć. :P Prawdę mówiąc nawet nie myślałem o pozycji O'Shea pisząc o tym, że Dawson jest od niego lepszy.

Mazur, jacy tubylcy? Niestety w dyskusję zaangażowany jest tylko jeden kibic Liverpoolu. Ja. 8)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 maja 2011, 23:36

Ale co ja tam będę produkował się dla ludzi,którzy nawet z faktu zamiany najlepszej drużyny w Anglii na ówcześniejszego średniaka europejskiego przez ich główną gwiazdę zrobią dowód na potęgę ich klubu...
Czy ty sobie kpisz? Kto coś takiego pisał, w którym momencie? Pytam ggdzie i kiedy w jakim fragmencie ktokolwiek próbował udowodnić, że odejście Ronaldo świadczyło o naszej potędze?! Wiekszej bzudry, kłamsta i insynuacja dawno tu nie czytałem. Maniupulacja godna panów z Czerskiej.
To TY na siłe próbujesz przedstawic, że odejście Ronaldo rzekomo ma o czymś świadczy nie wiem sam o czym, o tym, że nie jesteśmy wielkim klubem czy nie wiem co. A świadczy o gównie, Ronaldo od małego marzył o grze w La liga i to marzenie spełnił, ba jego cała rodzina chciała zeby tam trafił. Średniak europejski, rozumiem że nawiązanie do mojego nazwania tak Milanu tylko to jest kula w płot. Dlaczego? to, ze Realowi nie wiodło się w Europie to był splot paru okoliczności, ale to był klub który dopiero co zdobył 2 razy z rzędu Majstra w swojej silnej lidze, a nie słabnącej jak Calcio. Dwa pewne było, że ten klub prędzej czy później wróci na szczyt, bo wykonywał potęzne ruchy transferowe wyciągając najlepszych grajków z czołowych klubów z Anglii i Włoch jak Kaka czy Xabi Alonso, a to już wiele mówi o jego renomie i pozycji, ze mimo pasma niepowodzeń w LM, klub był w stanie wyciągnać grajków z Mistrza i ViceMistrza Anglii i największą gwiazdę ligi włoskiej.
Tak więc pisanie, że Real to był jakiś tam średniak, który wyrwał nam najlepszego gracza to po prostu absurd i to wszystko w tym temacie.
Co do Berby - sorry,ale jedno udane pół roku na 3 lata za 35 baniek to trochę z mało...
To jest bzdura, ale na temat Bułgara nie ma co z Tobą dyskutować.
Z Tottenhamem odpadliśmy przede wszystkim przez brak kreacji w pomocy (Cassano nie mógł grać w LM) - mimo to gdyby Robson potrafił się odrobinę bardziej skoncentrować to powieźlibyśmy The Spurs 4-ką na WHL...
Ta od razu dziesiątką.
Cała dyskusja rozbiła się o transfer sezonu - IMHO Zlatan Milanowi dał więcej,niż jakiś tam nieopierzone sombrero MU
Ten dalej swoje, nawet jak dał więcej to co z tego? Ronaldo dał mnóstwo Realowi, a nikt by pewnie go rok temu nie nazywał transferem sezonu. Ale ty po prostu nie możesz pojać tego, że w takiej kategorii jak transfer sezonu nie liczą się tylko to co dany gracz pokazął na boisku, ale jego status zanim trafił do danego klubu, jego cena, rozpoznawalnośc itd. No ale co mi tam i tak zaraz znowu wbijesz tutaj i zacznie przedstawiać osiągniecia Zlatana w tym sezonie :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 maja 2011, 23:46

Milan 4 gole na WHL? :lol:

Ja pamiętam jak Mazur pierdzielil głupoty na temat Fletchera az ten w spotkaniach z Milanem zanotował 3 asysty w tym 2 ktorych Xavi by mogł mu pozazdroscic
Z Berba jest to samo,facet jest 3 zawodnikiem ligi w kanadyjce z 5 ostatnich sezonow.Pół roku dobrej gry :mrgreen: tak samo mocne jak stwierdzenie ze Capello woli Carrick od Fletchera w kadrze angoli

Damian-Dawson od Oshea jest duzo lepszy na srodku obrony ale dzon to wszystkie pozycje na boisku plus bramka :wink:
Co do transferów to polecam Cahila bo facet gra znakomicie,Holdena (ale ten jest kontuzjowany) Tiote jest bardzo dobry.Jarvis Nzongbia. Ja bym szukał w Prem zawodników jest wielu ciekawych kopaczy. Ja bym sie nie kusił na Kuna ale na zawodników ktorzy beda chcieli przywrócic The Reds na własciwe tory.Wątpie by Aguero majac oferte z City Chelsea czy Milanu wybrał Was.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 maja 2011, 23:52

MazurXIII pisze: Cała dyskusja rozbiła się o transfer sezonu - IMHO Zlatan Milanowi dał więcej,niż jakiś tam nieopierzone sombrero MU.
:haha:
Rzeczywiście, Ibra w 44 meczach strzelił w 42 meczach 22 gole (wszystkie rozgrywki), zaś Hernandez 44 meczach (duża część tych meczy to wchodzenie z ławki) strzelił 20 goli. AC Milan zdobył mistrza Włoch, Manchester United zdobył mistrzostwo Anglii i jest w finale LM.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 maja 2011, 23:57

MGiggs, akurat z zawodników, których wymieniłeś, tylko Tiote i Holden nie są obserwowani. Gary Cahill to priorytet na środek obrony, a Jarvis i N'Zogbia znajdują się na pokaźnej liście skrzydłowych, którzy łączeni są z transferem do Liverpoolu. Piłkarza Wigan Dalglish i Clark osobiście obserwowali z tego co pamiętam.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 maja 2011, 0:00

To dobrze jak są obserwowani tylko zeby sie nie zakonczylo jak na Poulsenie i Konczeskim :wink: No i przypominam ze mistrz angli m.owen jest za darmo :mrgreen:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 maja 2011, 0:21

Nie zapominaj, że trenerem jest Kenny Dalglish, a nie Roy Hodgson.

Ja już nie mogę się doczekać letniego okienka, ponieważ naprawdę konkretni piłkarze są łączeni z przejściem na Anfield. Ashley Young (mówiłem już to, ale nie zaszkodzi powtórzyć - jego przyjście to kwestia czasu), Charlie Adam, Sergio Aguero, James McCarthy, Stewart Downing, Matthew Jarvis, Scott Dann, Gary Cahill (chociaż coraz częściej mówi się, że Anglik trafi do City), Charles N'Zogbia, Leighton Baines (warto wspomnieć, że Baines w dzieciństwie był zagorzałym kibicem Liverpoolu), Dejan Lovren, Phil Jones, Jose Enrique (w ostatnim spotkaniu z Chelsea pokazał, że w piłkę gra całkiem nieźle), Connor Wickham, Iker Muniain, Gael Clichy, Yann M'Vila, Marko Marin czy Andre Ayew. Oczywiście wybrałem tylko tych piłkarzy, o których pisało kilku dziennikarzy: Tony Barrett, Oliver Kay, Rory Smith czy Guillem Balague (właśnie on pisał dzisiaj o Serio Aguero), bo oni zdecydowanie znają się na rzeczy.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 18 maja 2011, 0:33

z tym, że ten sam Balague pisał też o tym, jakoby agent Kuna jadł obiad z przedstawicielami Juventusu... ja się wstrzymuję ze wszystkimi ocenami - nawet rzekomego 100-procentowego przejścia Younga do nas - to są plotki, niepotwierdzone informacje. zobaczymy jak skład będzie wyglądał na początku kampanii tudzież 31 sierpnia. chociaż nie ukrywam, że wierzę w Dalglisha i Commolliego.

a fanom MU chyba troszkę się zagotowało po 19 tytule :afro:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 maja 2011, 0:35

Enrique? Bez Zartów, widziałes jak raz wybił piłke w prostej sytuacji i trafil kolege w w plecy? :mrgreen: :mrgreen: 2 kolejki wczescie z Blackpool miał lepszego klopsa.Ja bym sobie go odpuscił.Clichy?

Musicie wywalic szrot.kupic paru kopaczy i równac do spursów,tylko ilu ich kupicie bo mnie wiekszosc nazwisk tutaj nie powala jednak to dobry trend.Prawde tez jest taka ze jak Chelsea zachce Younga to go kupi,musicie znalesc graczy ktorzy chca sie u Was wybic.Taki Young bedzie swietny, bo w MU Spursach grzałby bardziej ławke,warto wspomniec ze facet malo gra na skrzydle w tym sezonie.

Cahil Bainsa Younga Adama i mozecie walczyc :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 maja 2011, 1:12

Stopa, Aguero i Sissoko mają tego samego agenta, a Momo szykuje się do odejścia z Turynu.
MGiggs pisze:Clichy?
Tak. Podobno właśnie Francuz, Jose Enrique i Leighton Baines to główni kandydaci na lewą stronę Liverpoolu. Jeśli chodzi o Enrique, to oczywiście nie jest to piłkarz moich marzeń, ale lepszy on, niż wiecznie kontuzjowany Aurelio, słaby Insua czy jeszcze słabszy Konchesky.

Prawdę mówiąc widziałem tylko fragmenty meczu Newcastle - Chelesea, a pozytywne opinie na temat gry Hiszpana czytałem. :P Wspomnianej przez Ciebie sytuacji niestety nie widziałem. Klopsa z Blackpool również.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 maja 2011, 20:40

Daaaamian pisze:Gary Cahill (chociaż coraz częściej mówi się, że Anglik trafi do City)
http://www.goal.com/en-gb/news/2896/pre ... ng-summer- :wink: Oby to była prawda :D

Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 18 maja 2011, 22:19

Kurde ale jest głośno o Hazardzie :D To jest obecnie chyba najbardziej utalentowany piłkarz Europy! 20 lat! Oby transfer doszedł do ońca ;D chociaż narazie wiemy, ze LFC ma "tylko" na niego oko, Daily Mail też coś tam o nim wspominało :) No zobaczymy, ciekawi tylko cena..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”