Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 308

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Slipknot83
FORZA INTER !!!
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 22 wrz 2009, 11:23

Boromir pisze:Nie, dla nas to on gra cofniętego napastnika, ale to nie ma nic wspólnego z tym, że nie strzela goli. Po prostu jest nieskuteczny więc się za niego wzięli. Ma trochę mniej sytuacji w meczu bo to Vicek gra najbardziej z przodu co nie zmienia faktu, że musi strzelać to co ma.
Wcześniej gadaliscie, że pieprze głupoty i sam tylko widze problem, że Amauri nie strzela goli, a po prostu on ma mało szans na gola bo haruje na cofniętym. Okazało się, że jednak nie gadałem pierdół bo problem jest, widzi go też sztab, tylko oczywiscie nie wy.
Del Piero cała kariere gra 2-go napastnika, a jego statystyk (szczegolnie z ostatnich lat) przypominac chyba nie musze. Amauri po prostu jest słaby, nigdy nie był i nie bedzie wielkim napastnikiem, bo jak inaczej nazwac gracza, którzy strzelił 50 goli w karierze? :roll: Drugi Ibrahimovic :lol:
aldoraine pisze:zakończcie rozmowy o Amaurim bo znowu zleci się jakiś niedorozwinięty emocjonalnie 26-latek i będzie głosił swoje teorie.
zgadza się. ja jestem niedorozwinięty emocjonalnie. tylko kim zatem jesteś ty, piszac mi na priva (sic!):
Wysłano: N 20.09.2009 14:00
Od: aldoraine
Do: Slipknot83
Naprawdę taki pierdolnięty jesteś czy tylko udajesz??

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 wrz 2009, 11:32

Barca rozważa ruch po naszego Sissoko co mam nadzieję że jest nieprawdą
A to to czysta głupota. Barca szuka defensywnego pomocnika, który by zastąpił Yaye i Keite podczas Pucharu Narodów Arfyki. Sissoko z oczywistych względów nie jest tu opcją :wink: Tak i Yaya i Keita radzą sobie bardzo dobrze, więc taki wymiatacz jak Sissoko jest im niepotrzebny.
Raczej pewne jest to że Camor zagra na pozycji Diego.Gio wraca na ławę
To jeszcze takie pewne nie jest. Diego dalej może zagrać. Czy tak się stanie okaże sie pewnie dopiero w czwartek na treningu. Ja liczę, że nie będziemy musieli się zastanawiać kto jest lepszą alternatywą dla Brazylijczyka

Slipek, to, że nie strzela goli każdy zauważył i nikt nie zwalniał Amauriego z tego zadania. Tyle, że ty bezczelnie nazywasz go cieniasem, a Amauri cienki nie jest, bo daje drużynie dużo swoją grą i w bardzo wielu elementach jest wyróżniającym się graczem JUVE (o tym jakie to elementy była mowa nie raz) Nikt nie stara się ci wmówić, że Amauri nie musi strzelać goli bo gra cofniętego napastnika :lol: , chodzi o to, że nawet jak Amauri nie strzela goli to dalej w bardzo wielu elementach prezentuje się znakomicie i dlatego nie jest cienki!
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2009, 11:33 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6643

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 wrz 2009, 11:33

Slipknot83 pisze:Wcześniej gadaliscie, że pieprze głupoty i sam tylko widze problem, że Amauri nie strzela goli, a po prostu on ma mało szans na gola bo haruje na cofniętym. Okazało się, że jednak nie gadałem pierdół bo problem jest, widzi go też sztab, tylko oczywiscie nie wy. Del Piero cała kariere gra 2-go napastnika, a jego statystyk (szczegolnie z ostatnich lat) przypominac chyba nie musze.
No i jak widać po Del Piero cofnięty napastnik też musi strzelać gole dlatego Amauri musi poprawić skuteczność bo mimo iż brakuje mu naprawdę niewiele to jednak bramek ma 0. Poza tym gadka nie dotyczyła tego czy Amauri strzela gole czy nie, tylko tego czy gra cofniętego napastnika czy drugą wieże. To nie ma nic wspólnego ze strzelaniem bramek.

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 22 wrz 2009, 11:37

Aspekt 'cofnietego napastnika' celowo pominałem bo to juz od razu uznałem za bzdure. Poza tym - widze, ze sie nie zrozumiemy w tym temacie, dlatego moze pogadajmy o czym innym :]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 wrz 2009, 11:52

Aspekt 'cofnietego napastnika' celowo pominałem bo to juz od razu uznałem za bzdure
to poobserwuj Amauriego w następnych meczach gdy jego partnerem będzie Iaquinta lub Treze i zobacz ile Amauri się cofa, ile schodzi na skrzydło, ile wymienia podań w dwójkowych akcjach z pomocnikami, a ile gra "na sępa" tak jak robi to Vicek :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 wrz 2009, 12:01

Slipknot83 pisze:Aspekt 'cofnietego napastnika' celowo pominałem bo to juz od razu uznałem za bzdure. Poza tym - widze, ze sie nie zrozumiemy w tym temacie, dlatego moze pogadajmy o czym innym
A co to ma do rzeczy? Czy będzie wysunięty, cofnięty czy skrzydłowy? Przykład Diego jest najlepszy. Otóż grając jako ofensywny pomocnik w Bremie strzelał mnóstwo bramek. Cristiano Ronaldo jako skrzydłowy zostawał królem strzelców Premiership.Mam dla Ciebie radę. Nie podchodź do tematu na gorąco, tylko czasami przemyśl pewne fakty, gdyż zostaniesz szybko na tym forum "persona non grata".
(L)oczkerson pisze:to poobserwuj Amauriego w następnych meczach gdy jego partnerem będzie Iaquinta lub Treze i zobacz ile Amauri się cofa, ile schodzi na skrzydło, ile wymienia podań w dwójkowych akcjach z pomocnikami, a ile gra "na sępa" tak jak robi to Vicek
Nareszcie! Amauri jest innym typem napastnika. Tak jak Raul harował na van Nisterlooya, tak Amauri jest bardziej zaangażowany w powroty, w grę defensywną, w ściąganie obrońców, zejścia na skrzydła...

P.S. Mam do Ciebie Slipknot83 pytanie - Ciekawi mnie co mówiłeś o Aleksie, gdy pierwszą część tej dekady miał fatalną, gdy nie strzelał bramek? Teraz wychwalasz, a wcześniej?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 wrz 2009, 12:11

Nareszcie! Amauri jest innym typem napastnika. Tak jak Raul harował na van Nisterlooya, tak Amauri jest bardziej zaangażowany w powroty, w grę defensywną, w ściąganie obrońców, zejścia na skrzydła...
Jakie nareszcie :?: Już chyba 4 raz o tym piszę :evil:

Zresztą, tylko o to jedno głupie zdanie chodziło. Nikt nie robił tu wojny o to ile kto gdzie powinien strzelać, co na siłę wszędzie wtryniał Slipek :roll: Jak widać, nie trzeba być nawet fanem JUVE by to zauważyć :spoko:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 wrz 2009, 12:20

(L)oczkerson pisze: Jakie nareszcie Już chyba 4 raz o tym piszę
Wybacz, ale przez posty Slipknota #jakiś tam, ominąłem sporą część tematu. Po prostu nie dało sie czytać.
(L)oczkerson pisze: Zresztą, tylko o to jedno głupie zdanie chodziło. Nikt nie robił tu wojny o to ile kto gdzie powinien strzelać, co na siłę wszędzie wtryniał Slipek Jak widać, nie trzeba być nawet fanem JUVE by to zauważyć
Trzeba oglądać ze zrozumieniem... Jak to mi ostatnio powiedział Dusan Radolsky - "90% dziennikarzy nie wie nic o założeniach taktycznych, a mądrzą się w prasie, jakby wygrali przynajmniej Ligę Mistrzów. Ale jak na Słowacji zabrałem 10 z nich na mecz i zacząłem tłumaczyć im w trakcie o ustawieniu, założeniach i strefach to po dziesięciu minutach 8 wyszło..."

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 wrz 2009, 12:21

Prawdopodobnie Melo będzie gotów na mecz z Genuą co by było świetną wiadomością.Raczej pewne jest to że Camor zagra na pozycji Diego.Gio wraca na ławę
Sporo będzie zależało od decyzji sztabu medycznego. Sezon we Włoszech jest długi i nie ma co ryzykować, a za tydzień Bayern. Melo podobno nie czuje już bólu ale nie wiadomo jak to wygląda. Jeśli Camor ma iść na ofensa to tylko pod warunkiem, że zagra Melo, bo Tiago chyba nadal jest kontuzjowany, a nie wyobrażam sobie żeby zostać bez alternatywy na ławce (będą wtedy grali Poulsen i Marchisio), niby jest jeszcze Marrone i ewentualnie De Ceglie ale nie ma co tu kombinować, Genoa to nie ogórki. Chociaż w sumie coś tam Diego gadał że jest już zdrowy i chciałby zagrać ale mam zdanie podobne jak z Melo.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 wrz 2009, 12:24

"90% dziennikarzy nie wie nic o założeniach taktycznych, a mądrzą się w prasie, jakby wygrali przynajmniej Ligę Mistrzów. Ale jak na Słowacji zabrałem 10 z nich na mecz i zacząłem tłumaczyć im w trakcie o ustawieniu, założeniach i strefach to po dziesięciu minutach 8 wyszło..."
:lol:
Zostaje dziennikarzem :twisted: Będę zajebiiiiiiiiiisty :]

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 22 wrz 2009, 12:35

bartbuks pisze:Nie podchodź do tematu na gorąco, tylko czasami przemyśl pewne fakty, gdyż zostaniesz szybko na tym forum "persona non grata".
Serio? A tak mi zależało żeby być fajnym i lubianym tu na forum. Wszak tu sami znawcy włoskiej ligi, wiedze pobierajacy z pilka.pl i juvepoland, po włosku słowa nie znający. Ale co tam, ja i wloscy dziennikarze gówno wiemy :cry:
bartbuks pisze:Nareszcie! Amauri jest innym typem napastnika. Tak jak Raul harował na van Nisterlooya, tak Amauri jest bardziej zaangażowany w powroty, w grę defensywną, w ściąganie obrońców, zejścia na skrzydła...
A jak gra nasza podstawowa dwójka napastników Del Piero - Amauri to co wtedy? Kto gra na kogo? Gramy dwoma 'cofnietymi napastnikami' czy jak? :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 wrz 2009, 12:43

:zgon:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 wrz 2009, 12:49

A jak gra nasza podstawowa dwójka napastników Del Piero - Amauri to co wtedy? Kto gra na kogo? Gramy dwoma 'cofnietymi napastnikami' czy jak
Czy jak w pomocy biegają Camor i Giovinco to gramy skrzydłami?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 wrz 2009, 12:51

Slipknot83 pisze:juvepoland
Koleś Ty masz jakieś kompleksy związane z tym portalem...
Slipknot83 pisze:A jak gra nasza podstawowa dwójka napastników Del Piero - Amauri to co wtedy? Kto gra na kogo? Gramy dwoma 'cofnietymi napastnikami' czy jak?
Wiesz co to jest taktyka, założenia taktyczne? Jak Ciro miał kaprys to z przodu nawet zagra para Buffon - Cannavaro i znów będziesz miał problem - KTO BYŁ COFNIĘTY??!! :afro:

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 22 wrz 2009, 12:58

Kolega napisał wyraźnie, że AMAURI JEST INNYM TYPEM NAPASTNIKA niż Iaquinta. Jeśli innym to rozumiem, że 'cofnietym', takim jak Del Piero. To niech mi kolega powie jak gra Juventus gdy na boisku są dwaj cofnieci napastnicy. Ja rozumiem, że Amauri zajmuje wtedy miejsce Iaquinty i on dla mnie zawsze bedzie wysunietym napastnikiem, a nie zadnym cofnietym. On jest taki sam jak Iaquinta, Treze, czy Ibra z tym, ze od pierwszej dwójki ma lepszą technikę to wszystko. Obecnie biega jako drugi z przymusu, ale to nie jego standardowa pozycja. Co innego zaś twierdzi kolega z Valencii. To niech wyjaśni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”