Telefony komorkowe (zbiorczy) - Strona 32

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Bartas_13
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Telefony komorkowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bartas_13 » 20 sie 2012, 9:52

Endomondo ci mogę polecić jeśli biegasz. Z przydatnych rzeczy to na pewno jakdojade. A z takich nieprzydatnych ssangyong w 3d :) https://play.google.com/store/apps/deta ... 3BvcnRzIl0. Efekt nawet lepszy niż opis :)

Awatar użytkownika
Brama
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Brama » 28 sie 2012, 14:44

Z telefonów to dobrą propozycję ma htc choć podobno ich słuchawki są awaryjne. Nie wiem moja póki co działa, choć wolałbym coś z androidem a Windowsem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 wrz 2012, 22:44

Używa ktoś z forum HTC One X?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 28 wrz 2012, 9:36

Kolega ma, sporo sie bawilem bo rozwazalem zakup, tzn. One X zamiast IP4. Ma troche wad, niedlugo ma wyjsc odswiezona wersja One X+ bodajze i na nia lepiej poczekac. Przegrzewa sie, Tegra jest slaba wydajnosciowo, bateria mocno bez szalu. Na plus wykonanie, zajebisty ekran i aparat. Ludzie pisza ze warto rozwazyc tanszego One S na Snapdragonie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 wrz 2012, 9:42

cru pisze:Kolega ma, sporo sie bawilem bo rozwazalem zakup, tzn. One X zamiast IP4. Ma troche wad, niedlugo ma wyjsc odswiezona wersja One X+ bodajze i na nia lepiej poczekac. Przegrzewa sie, Tegra jest slaba wydajnosciowo, bateria mocno bez szalu. Na plus wykonanie, zajebisty ekran i aparat. Ludzie pisza ze warto rozwazyc tanszego One S na Snapdragonie.
Tzn pierwszym typem był iP4S, ale szybko zmieniłem zdanie, nie lubię czegoś w co nie mogę integrować. Ostatnio powstał pomysł SGSIII vs One X, ale przyznam szczerze, że jakoś do produktów HTC się przyzwyczaiłem i raczej przy nim zostanę. Jesli mówisz, że One X+ ma być, a ja mogę wstrzymać się z decyzją do końca roku, to poczekam :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 28 wrz 2012, 10:36

W ip da sie integrowac, wystarczy zrobic jailbreak :) Ale faktem jest ze mozliwosci grzebania w telefonie i konfiguracji duzo mniejsze niz w Androidzie, nie ma co dyskutowac.

Mnie od One X troche odrzuclo np to, sila Tegry to glownie marketing, w praktyce wyglada to np. jak widac: http://www.anandtech.com/show/6324/the- ... ce-preview Rozne informacje sa nt One X+, gdzies czytalem ze ma tam byc Snapdragon S4 (zajebiscie), gdzie indziej ze przyspieszona Tegra (slabo). No i bateria boli, w SGS3 mozna kupic dodatkowa / wymienna, wiec tu plus.

Edit: Aczkolwiek mam juz chyba nowego faworyta w kwestii zakupu telefonu przed koncem roku: http://www.androidcentral.com/droid-razr-hd-maxx-hands

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 09 lis 2012, 15:54

Jaki telefon polecacie do 700 - 800 zł? Obecnie mam Xperię Neo V lecz chciałbym zmienić na coś większego i na dwóch rdzeniach. Myślę nad HTC Sensation i SGS II, tylko w tej cenie Samsunga ciężko dostać. Z góry dziękuję za pomoc :beer:

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 09 lis 2012, 16:00

SGS2 to jedyny sensowny wybor jako upgade dla Neo V, lepiej dolozyc i wlasnie jego brac, niz cos innego kombinowac

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 09 lis 2012, 16:14

A dlaczego odrzucasz HTC? Specyfikację mają dość podobną, jedynie SGS ma więcej ramu a HTC wyższą rozdziałkę.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 09 lis 2012, 17:49

Ale ta rozdziałka to też minus, bo niektóre gry nie są zoptymalizowane pod nią i będziesz miał paski po bokach.
Dodatkowo SGS II ma dużo więcej modyfikacji, będzie miał oficjalnego Jelly Bean 4.1 i na dużo wydajniejszy procesor i układ graficzny.
Ja posiadam SGS II i mogę gorąco polecić, przesiadłem się na niego z SGS I i poczułem różnicę.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lis 2012, 13:23

Klienci biznesowi zachwalają sobie ostatnio Lumie 800, tym bardziej że masz ją teraz dostępną z modułem NFC (możesz nią płacić jak kartą). Osobiście z kolej polecam HTC Rhyme. No i oczywiście Galaxy 3 lub 2, tyle że ten pierwszy to już nie na każdą kieszeń ;)

Jak masz znajomego/rodzinę, który ma firmę, to mogę do Ciebie zadzwonić i puścić Ci któryś z tych telefonów po niezłych rabatach :mrgreen:

Jak już mowa o klientach - ostatnio wygrałem mały zakładzik z moim managerem i udało mi się wcisnąć gościowi (rocznik 1934 :boje się: ) Maxcoma MM460, czyli tego poniżej :haha:
Obrazek

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 10 lis 2012, 15:14

sickstick pisze:Jak już mowa o klientach - ostatnio wygrałem mały zakładzik z moim managerem i udało mi się wcisnąć gościowi (rocznik 1934 :boje się: ) Maxcoma MM460,
Dobra robota, prosty w obsłudze telefon z dużymi przyciskami - idealny dla starszych osób.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lis 2012, 15:31

sbQ pisze:
sickstick pisze:Jak już mowa o klientach - ostatnio wygrałem mały zakładzik z moim managerem i udało mi się wcisnąć gościowi (rocznik 1934 :boje się: ) Maxcoma MM460, czyli tego poniżej
Bezczelny z Ciebie gówniarz. Nie mogę się doczekać, aż pojedziesz samochodem (czysty przykład, zakładam, że się nie znasz na samochodach) do jakiegoś mechanika, a ten wyjebie Cię tak na kasę, że nawet się nie skapniesz. Kupa śmiechu będzie, co nie? :mrgreen: Ewentualnie, jeżeli ten przykład Ci się nie podoba, to możesz zawsze pójść do sklepu po mięso i ekspedientka wciśnie ci stare mięcho, ze zmielonymi szczurami. A jak to ci się nie podoba, to możesz pojechać na wycieczkę organizowaną przez polskie biuro podróży. Smacznego i udanej wyprawy, nikczemny śmierdzielu :)
Jeśli chodzi o sam sens to post MeToYou wszystko Ci tłumaczy - telefony trzeba dobierać pod klientów i właściwie codziennie trafiam na typa, który mówi że sam mam mu wybrać telefon podając tylko kilka atrybutów, które potrzebuje (stąd dla w/w pana Maxcomik, który gdy zaproponowałem mu tablet myślał, że chce mu sprzedać tabletki) - nie mam więc sobie w tym dilu nic do zarzucenia. Gdyby stawiać się w roli tej drugiej osoby (tutaj: klienta), to po prostu nie można być frajerem i, mówiąc obrazowo, nie wypinać się każdemu w okół, bo wtedy wielu może Cię wyruchać. Tak się w swoim poście napaliłeś, jakbyś miał już na tej płaszczyźnie jakieś niemiłe doświadczenia :>

Jeśli chodzi o konkretny przykład z samochodem to trafiłeś jak kulą w płot, bo jako student Mechaniki i Budowy Maszyn, który od trzeciej gimnazjum dorabia u zaprzyjaźnionego mechanika samochodowego, nieco jednak na samochodach się znam. Na podróże jeżdżę natomiast samemu, bez pośredników (ten przykład możesz potraktować jako nie dawanie szansy na wyruchanie przez biuro).

Jeśli chodzi o kulturę twojej wypowiedzi, to... w zasadzie nie mamy o czym rozmawiać ;) Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 lis 2012, 15:35

sickstick pisze: udało mi się wcisnąć gościowi
To wyrażenie nie sugerowało w ogóle tego, że starałeś się dobrać telefon do potrzeb klienta jak napisałeś w w/w poście.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lis 2012, 15:41

EnJoy's pisze:
sickstick pisze: udało mi się wcisnąć gościowi
To wyrażenie nie sugerowało w ogóle tego, że starałeś się dobrać telefon do potrzeb klienta jak napisałeś w w/w poście.
Chodzi o to że mamy w firmie targety, po osiągnięciu których dostajesz jakiś bonus (za Maxcoma dostałem plecak z Nike + poszedłem górę w konkursie Sony (10 różnych Xpierii na koniec miesięca dla 10 pierwszych osób)). Dlatego też staruchom zawsze proponowałem Maxcoma, tyle że po wstępnym opisie słyszałem zawsze, że klient chce jednak coś innego. Ten jeden się zgodził i nawet był zadowolony, stąd też wyrażenie 'wcisnąć' :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”