Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 32

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lis 2005, 22:56

MISTRZEM POLSKI JEST LEGIA :!:
LEGIA NAJLEPSZA JEST :!:
LEGIA TO JEST POTEGA :!:
LEGIA CWKS
:!:

Amica Wronki - Legia Warszawa 0:2 (0:1)
Bramka: Marcin Burkhardt (18 min.), Szałachowski (53 min.)

Sędzia: Zdzisław Bakaluk (Olsztyn).

Amica Wronki: Robert Cierzniak - Marcin Wasilewski, Piotr Dziewicki, Jarosław Bieniuk, Paweł Skrzypek - Zbigniew Grzybowski (60. Mateusz Bartczak), Rafał Murawski (82. Arkadiusz Bąk), Jaroslav Simr (74. Karol Gregorek), Marcin Kikut - Ilian Micanski, Jacek Dembiński.

Legia Warszawa: Łukasz Fabiański - Veselin Djoković, Moussa Ouattara, Marcin Rosłoń, Tomasz Kiełbowicz - Sebastian Szałachowski (84. Jakub Rzeźniczak), Łukasz Surma, Marcin Burkhardt (57. Tomasz Sokołowski II), Bartosz Karwan - Dawid Janczyk (69. Marcin Chmiest), Piotr Włodarczyk.

najbardziej cieszy bramka Burkhardta :)
zaczal chlopak coraz lepiej grac :)
oby tak dalej :)

19.listopad - przyjezdza do W-wy Gornik Zabrze :) (3pkt)
26.listopad - jedziemy na podboj Krakowa :) (min. 1pkt)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 lis 2005, 22:56

shevcento pisze:chciałbym alby poprawili efektywność
Co jak co ale efektywnie to grają bardzo. Chyba miałeś na myśli efektowność ?
shevcento pisze:Wdowiec gadał z Olim
Ciekawe o czym :think:
piwus pisze:Szkoda tylko, że żona Chovancowi nie pozwoliła trenować Legii
E tam szkoda ja się ciesze :o

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 05 lis 2005, 23:01

shevcento pisze:zabójcz skuteczność
shevcento pisze:poprawili efektywność
jestes tego pewny ?? mają zabójcza skuteczność, ale nie są efektywni...hmm...efektywni znaczy skuteczni, czy tylko mi sie tak wydaje
:roll:
shevcento pisze:.czytałem,że Wdowiec gadał z Olim

too FAKT...oni mogą nawet o Małyszu w Legii napisać ;)

a co do meczu...cieszy wynik :) gra całkiem niezła, brawa dla Burkhardta, ktory się rozkręca, a reszte w zasadzie napisali poprzednicy :-)
Mistrzostwo jest w zasięgu ręki, trzeba tylko nie spoczywać na laurach i grać minimum tak jak grają teraz :) oby w końcu Wisła zostala zdetronizowana :]

Awatar użytkownika
shevcento
Rezerwowy
Rezerwowy

....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shevcento » 05 lis 2005, 23:04

tak wiem z rozpędu się pomyliłem :oops: chodziło mi oczywiście o efektowność 8) ...

Awatar użytkownika
Hawaii 96
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hawaii 96 » 06 lis 2005, 10:42

może za wcześnie ale ja uważam,że z Dariuszem Wdowczykiem Legia zdobędzie mistrza,Wisła 2 a Lech lub Cracovia 3 i trochę im zaszkodzi Zagłębie Lubin i Amica Wronki ale zobaczymy jak będzie...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lis 2005, 17:15

„Jesteśmy zawsze tam gdzie nasza Legie gra” rozległ się wczoraj śpiew kibiców Legii jeszcze przed pierwszym gwizdkiem sędziego. Mimo zakazu nałożonego na stołecznych fanów przez PZPN sympatycy Legii znaleźli się i to w dość licznej 300 – osobowej grupie na stadionie we Wronkach. Po raz kolejny kibice w Polsce udowodnili więc, że są ze sobą bardzo solidarni w czasie takich sytuacji. Miejscowi udostępnili kibicom Legii skrajny sektor trybuny krytej. Przez cały mecz nie było też ani jednej wulgarnej przyśpiewki na rywala.

Niestety nie wszystko wyglądało tak kolorowo. Szczególnie w drugiej połowie podczas, której doping dla Legii zszedł na dalszy plan a głównym tematem „piosenek” był prezes Zygo, Mariusz Walter i ITI. - Smutne jest to, że na meczu we Wronkach było więcej kibiców niż na Żylecie podczas meczu w Warszawie z Koroną – mówili po meczu piłkarze Legii, którzy liczą również na to, że kibice jak najszybciej porozumieją się władzami klubu.

DZIEKUJEMY :!: DZIEKUJEMY :!:

(oczywiscie podziekowania dla kibicow Amici)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 lis 2005, 17:55

Legii to by sie przydał taki bogaty rusek który by zainwestował w klub duze pieniadze i sprowadził kilku wartosciowych graczy i wtedy mozna smiało myslec o LM z tego co wiem to ITI jest jedna z najwiekszych firm w Polsce i brakuje tylko ... sprowadzenia jakis znanych graczy którzy by podniesli umiejetnosci legionistów ale narazie sie ciesze tym co jest Legia musi zdetronizowac wisłe i zdobyc mistrza :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 lis 2005, 19:45

Poparcia ciąg dalszy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chciałbym zwrócić uwagę na te tłumy na stadionie. :boruta:

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 09 lis 2005, 0:06

Chciałem tu napisać coś o transferach Legijnych...po niektóre przymiarki sprawiają że włos jeży mi sie na głowie (np:Tosić, Milijas, Pogosjan, Olisadebe, Radonjić) ;/

Nie ma co sprowadzać zagranicznych zawodników kiedy w Polsce jest pełno wartościowych grajków....a panowie z ITI mogliby kopsnąć jakiś hajs na transfery - 2mln napewno by się zdaały :D

Bramkarze:
Co do bramkarzy to chyba pewne miejsce ma Fabiański...drugie....nie gorszy Mucha - ale potrzeba nam dobrego młodego bramkarza - taka 'melodia przyszłości', bo ani Zaremba ani Ryłka raczej nie będą tą melodią :D Więc należy szukać w niższych ligach....klasowego bramkarza -16, -17 latka...który za 5 lat - jak Fabiański wyjedzie grać do Arsenalu, to wygryzie z bramki słowaka Muche ;) Przymiarki takich 'portiere' jak Gostomski, Szczęsny to chyba dobre przymiarki...ale nienależy zapominać o Białkowskim który już jedną nogą był w rewelacji Premiership - Wigan! Możnaby go sprawdzić!

Obrońcy:
W tej formacji jak wszyscy wiemy - potrzeba nam wzmocnień! Jeśli chodzi o środek: Choto, Rzeźniczak, Ouattara i Rosłoń nam wystarczą, choć możnaby było wzmonić jakimś zawodnikiem tę formacje...ale nie ma co się śpieszyć...już w wakacje będziemy mieli brązowego medaliste mistrzostw świata w drużynie - Jacka Bąka! Jeśli chodzi o boli to na lewej w miare spisuje sie Kiełbowicz...ale to ni jego pozycja! Przymierzani są Chałas(z Hetmana) i Tosić(z OFK Belgrad) ale czy te nazwiska nam coś mówią? Nam potrzeba ogranego zawodnika, z doświadczeniem ligowym (tudzież reprezentacyjnym)....ja postawiłbym na Sznaucnera który jak na razie świetnie radzi sobie w Grecji...ale możnaby go wydobyć spowrotem, dla dobra Polskiej piłki, dla dobra reprezentacji!Poledića jakoś mi w Legii nie pasuje....miał jeden dobry mesz...ale myśle ze jak najszybciej misie z Legii powinni się go pozbyć....A co do strony Wojtka Szali...to Wojtek końcówke poprzedniego sezonu miał znakomitą - gorzej jest teraz...ale powinno sie go zostawić w drużynie...a Ghanem...hm...ciekawy zawodnik - ja dałbym mu szanse...ale Wdowiec chyba juz wie na co go stać i Egipcjanin najprawdopodobnij odejdzie! Ja na to miejsce widze marnującego taleny w Łęcznej Bronowickiego...bardzo szybki zawodnik (stylem gry przypomina Baszczyńskiego)...grający ofensywnie...to jest mój typ...możnaby też rozważać sprowadzenie z zachodu Łągiewki - też (jak w przypadku Sznaucnera) dla dobra reprezentacjii i Polskiej piłki!

Pomocnicy:
Tu powinien wrócić Kiełbowicz...bo Karwan sobie nie radzi na lewej pomocy..ale Karwana nie wyrzucać....może kiedyś sie przebudzi :D No i jest tylko Kiełbik....można by wzmocnić te pozycje jakimś młodym grajkiem...lub sprowadzić porządnego lewonożnego zawodnika - żeby Kiełbik nam nie stanął w miejscu tylko sie rozwijał - mówi sie o Sobolewski (z Jagiellonii) i Kaczmarku (z Korony)...ale Sobolewski....chyba Legia to dla niego za wysokie progi...a Kaczmarek - Klicki go za małe pieniądze nie wypuści! Grzelak byłby dobrym wzmocnieniem mi sie wydaje! Z drugiej strony ...prezyszłość należy do Szałachowskiego - szybki, dynamiczny, strzela gole....niczym Sokołowski I za dawnych lat! a co do Sokołowskiego tylko tego drugiego to moim zdaniem nie ma miejsca dla tego zawodnika w Legii - koleś nie umie według mnie grać w piłe...szybko biega i wychodzą mu dośrodkowania, ale chyba za dużo daje w gaz...ale to tylko moja opinia :D Ja bym go sprzedał - wkurza mnie jak Wieszczycki w Canal+ chwali tego zawodnika i mówi ze możnaby go sprawdzić w reprezentacji <hahaha> ! Jako zmiennik Szałacha zostaje Karwan to Sokół II nam nie potrzebny! Co do defensywnych pomocników to Surma i Djoković w tym roku mają zwyżke formy, prezentują się wyśmienicie...niech zostaną....chociaż w przypadku Surmy - raczej odejdzie do Cracovii - jak Krakusy dadzą dobrą kaskę to Zygo go puści! Jarzębowski to zmarnowany talent...ja bym go zostawił...ale pewnie podzieli los Wróblewskiego...adejdzie do jakiegoś sredniaka ligowego :( Za to Magiera - Wdowiec z niego chyba już zrezygnował - ja mam sentyment do tego zawodnika i bym go zostawił..ale zobaczymy jak to będzie! Tymczasem na tę pozycje przymierzani są:Milijas (z Zemuna), Lachowski (z Sosnowca), Kaźmierczak(z Pogoni), Radonjić(z Partizana)...eh...Djoko i Surma są dobrzy, ale jak ten drugi odejdzie to Kaźmierczaka bym kupił...bo jak nie to trafi do Wisły! A ofensywni - Vuković drewniak powinien zostać jak najszybciej usunięty z zespołu - takiego drewniaka dawno nie widziałem ;/ I jeszcze zabrał zastrzeżony numer dla Deyny! Paranoja!Smoliński i Burghardt rzecz jasna zostają :DNa pozycje ofensywnego pomocnika przymierzani są Pogosjan (z Banancu) i to wszystko - w sumie racja bo Bury napewno odnajdzie swoją zagubioną forme z przed kilku miesięcy a Smoła będzie dobrym zmiennikiem! Nikogo na te pozycje nie potrzeba!

Atak:
Włodarczyk(przez sentyment), Klatt(pokazał że potrafi strzelać gole), Janczyk(nadzieja) zostają! Szczególnie Janczyk - nie można zmarnować takiego talentu - i nie puszczać go do Arsenalu! Zjawińskiego wyporzyczyc...jak najszybciej bo to bedzie stracony talent jak Sawicki! Chmiesta też wypożyczyć lub odsprzedać - pokazał że Legia to dla niego za wysokie progi i że nie umie strzelać goli ze stuprocentowych akcji!
Kto na wzmownienie...oto przymiarki: Janota(z Zielonej Góry), Hirsz(z Lechii), Pitry(z Sosnowca), Jeleń(z Wisły P.), Kiełb(z P.Siedlce), Wichniarek(z Herthy), Olisadebe(z Panathinaikosu)...ech - ten Oli mnie przeraża...nie chce go...znów bedą problemy z wracaniem od rodziny lub z chorobami! Ja bym wziął Hirsza - niech się ogrywa w Extraklasie, i Wichniarka - niech chłopak odżyje w końcu i nie ciągnir wielkiej kasy!

Włala:
Fabiański
Bronowicki - Choto - Bąk - Sznaucner
Szałachowski - Kaźmierczak - Burkhardt - Kiełbowicz
Włodarczyk - Wichniarek

A teraz wam przedstawie znanych zawodników którzy są aktualnie bezrobotni i poszukują pracy - może łysek Zygo by sie zastanowił nad którąś z propozycji:
Pegguy Arphexad (Francja) '74 Bramkarz - min.OM, Liverpool

Herve Alicarte (Francja) '74 Lewy obrońca - min.Bordeaux
Emeka Efejiagwa (Nigeria) '77 Libero - min.Wolfsburg, Charlton
Paolo Montero (Urugwaj) '71 Libero - min.Juventus
Rachid Neqrouz (Maroko) '72 Libero - min.Bari
Antonio Soldevilla (Hiszpania) '78 Libero - min.Espanyol
Jiri Homola (Czechy) '80 Prawy obrońca - min.Sp.Praga
Anthony Braizat (Francja) '77 Prawy obrońca - min.Lyon
+ ciekawostka: Daniel Markowski (Włochy) '83 Libero - min.Greuth Furth

Jerome Bonissel (Francja) '74 Lewy pomocnik - min.Rangers, Fulham, Bprdeaux, La Coruna
Jordi Cruyff (Holandia) '74 Środkowy pomocnik - min.Barcelona, Espanyol, Manchester
Jean Paul Kamudimba (Kongo) '82 Środkowy pomocnik - min.Nicea
Daniel Ngom Kome (Kamerun) '80 Prawy pomocnik - min.Gatefe, Numancia
+ciekawostka: Wojtek Leśniak (Polska) '86 Środkowy pomocnik - min.Velbert

Cylir Chapuis (Francja) '79 Napastnik - min.OM
Claudio Lopez (Argentyna) '74 Napastnik - min.Lazio, Valencia

No i to tyle!
Brawa dla tego ktpo to wszystko przeczyta!

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 09 lis 2005, 8:36

Na onecie piszą że może Cantoro dojdzie do Legii bo sie kończy mu kontrakt,i że blisko Legii jest jakis europejski napastnik,jeszcze tylko musi testy medyczne przejśc,narazie nie wiadomo kto to

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 09 lis 2005, 8:45

Tomi pisze:Na onecie piszą że może Cantoro dojdzie do Legii bo sie kończy mu kontrakt

No, najwyższy czas na jakieś sensowne wzmocnienia, bo Cantoro na pewno takim by był. Wdowczyk zapowiada, że Wiosną chcę mieć w składzie pięciu nowych zawodników, którzy pomogą mu walczyć o mistrzostwo Polski. Nie sądze, aby w połowie sezonu taki manewr się opłacił, ponieważ jest ryzyko, że przez pierwsze kilka meczy drużyna będzie nie zgrana, co może się wiązać ze stratą kilku jakże ważnych punktów.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 lis 2005, 14:25

Bąk, Olisadebe, Wichniarek, Dudka, Kaźmierczak, Cantoro, Bronowicki :lol:. Jestem pełen podziwu dla warszawskich gazet. Tylko nie wiem czemu zrezygnowały z Jelenia :/, jak rok temu ogłosiły 100% pewność tego transferu...

Czy tylko mnie to śmieszy :shock:?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 lis 2005, 15:06

piwus pisze:Jestem pełen podziwu dla warszawskich gazet.
Fakt nie jest warszawską gazetą :nein:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 lis 2005, 15:10

Zico_FCI pisze:
piwus pisze:Jestem pełen podziwu dla warszawskich gazet.
Fakt nie jest warszawską gazetą :nein:
A jaką? Białoruską?
Adres redakcji:
02-222 Warszawa
Al. Jerozolimskie 181 (Ochota Office Park)
tel.(022) 608 55 54, fax(022) 608 55 08
e-mail: redakcja@eFakt.pl

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 lis 2005, 15:14

piwus pisze:A jaką? Białoruską?
Prędzej niemiecką :wink:

To że ma swoją główną siedzibę w Warszawie nie oznacza że jest gazetą warszawską. Gazetą warszawską jest np: ŻW a nie jakiś fakt :nein:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”