Lost - Zagubieni [serial] - Strona 32

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Lost - Zagubieni [serial]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sty 2009, 23:47

czasem zaluje ze po 2 seriach dalem sie wkrecic w ten serial. Dobra rada dla tych ktorzy nie ogladaja Losta: poczekajcie do 8 sezonu i wtedy zzacznijcie :)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 sty 2009, 23:58

To oni sa jeszcze na tej wyspie, czy juz ich nie ma? :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sty 2009, 0:11

Zależy kto :P

Lost \o/ Co prawda jestem niemal przekonany, że kolejny sezon będzie słabszy od poprzednich, ale i tak nie mogę się już doczekać. Mam nadzieję, że nie zawiedzie mnie tak jak ostatnia seria Prisona.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 sty 2009, 0:14

Dla mnie ten serial posypal sie w momencie, kiedy niektorzy wydostali sie z wyspy. Stracil wtedy ten swoj niepowtarzalny klimat. Pierwsze 2 sezony to bylo cos :p

Jesli chodzi o prison to podobnie - pierwsze 2 sezony dobre,a reszta juz naciagana. Jedynie Heroes mi sie ciagle podoba

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 sty 2009, 0:44

mistyk pisze:Jedynie Heroes mi sie ciagle podoba
Chociaż też zaczęli iść w dość dziwnym kierunku, na szczęście osoby odpowiedzialne za to zostały zwolnione a zakończenie półsezonu ( :? że tak dziwnie określę) już moim zdaniem naprowadziło na dobry tor. Ja Lostów lubię i mi się podobają wszystkie sezony tak przy okazji, a najlepszy serial ostatnich lat to Californication dla mnie.

Awatar użytkownika
Fabio Paim
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabio Paim » 07 sty 2009, 11:13

ja Lostów skończyłem na 3 sezonie, co prawda mam 4 na dysku, ale nie wiem czy zaczynać... :think:
co do innych seriali to oprócz Heroesa jeszcze Dexter mi się bardzo podoba, niestety następny sezon chyba dopiero za 10 miesięcy ;/

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 sty 2009, 11:23

Fabio Paim pisze:jeszcze Dexter mi się bardzo podoba
Specjalnie nie wymieniłem Dextera bo co jak co ale najgorszy 3 sezon ze wszystkich, jedynie na koniec było w miarę a tak to raczej lekkie rozczarowanie. A oglądał ktoś serial "Apparitions" :?: Chociaż zdecydowanie to nie moje poglądy to serial ciekawy. Powstało 6 odcinków i 1 sezon się skończył, a serial opowiada historię księdza, który jest egzorcystą i walczy z demonami, które opętały kolejne osoby. Ogólnie mocno religijny serial ale z ciekawości zobaczyłem i mi się spodobał mimo nienawiści do religii.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 sty 2009, 16:40

Czuję, że ten sezon będzie słaby tak jak końcówka 3, ale oczywiście obejrzę. Za bardzo już kombinują, a cała ta fantasy magia z przenoszeniem wyspy to [*].

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 sty 2009, 23:48

Dokladnie lisek_chz. Poza tym wkurzja mnie watki ktore pozaczynali i "porzucili". Dla mnie scenarzysci Losta przesadzaja jeszcze bardziej niz ci od PB. Przy nich usmiercenie Sary to maly pikus :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 sty 2009, 0:08

Ogladajac serial Lost jakos nie czulem nigdy tej aury tajemniczosci ktora wielu fanow tegoz serialu sie zachwyca. Niestety (czasami stety) mam tak ze jak cos zaczne czytac/ogladac to koncze nawet jezeli nie daje mi to zadnej przyjemnosci. Tak samo bedzie z Lost chociaz ciekawi mnie jak scenarzysci wybrna z tego co natworzyli i co wydaje sie miec coraz mniej sensu. Innymi slowy czekam na zakonczenie.

Dla mnie trzy najlepsze seriale to Dexter (nawet pomimo slabego trzeciego sezonu) Californication i Damages (mam nadzieje ze drugi sezon utrzyma poziom). Rzymu nie licze bo juz zakonczyli emisje i nie zanosi sie ze nakreca kolejny sezon :cry:

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 23 sty 2009, 12:30

No i ruszył 5 sezon Zagubionych. Obejrzeliscie pierwsze odcniki? Jak wasze wrażenia?

Ja do oglądania zabieram się dziś i też coś postaram się napisać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sty 2009, 12:40

obejrzałem 1, drugi zostawiłem na później.
Póki co bez rewelacji, niczym mnie nie zaskoczyli specjalnie.

Ufam, ze w drugim już coś się zacznie dziać.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 sty 2009, 12:58

fieldy pisze: Ufam, ze w drugim już coś się zacznie dziać.
Zebys sie nie rozczarowal :?

Odcinki bez rewelacji, ogladam bo ogladam, ale Lost w ostatnich 2 sezonach jest bardzo slaby.

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 15 lut 2009, 16:08

mistyk pisze:
fieldy pisze: Ufam, ze w drugim już coś się zacznie dziać.
Zebys sie nie rozczarowal :?

Odcinki bez rewelacji, ogladam bo ogladam, ale Lost w ostatnich 2 sezonach jest bardzo slaby.
Nie ma mowy, zapraszam do oglądania 5 sezonu Lost (: zajawkowiczów napewno wciągnie.
Obecnie jesteśmy po 5 epizodach 5 serii. Dosyć prostym sposobem twócy chcą rozwiązać zagadki z przeszłości - osobiście forma skoków w czasie mnie nie zaskoczyła, ale uważam że każdy fan Lostów przyzwyczajony jest już do niekonwencjonalnych sposobów rozwikłania zagadek. "Jughead" - odcinek 3 - według mnie jak narazie najlepszy. Dwa następne - przybliżają nam czasy gdy Danielle Rousseau i jej wesoła francuska gromadka rozbijają się na wyspie i to co się dzieje tuż po. Pojawia się troche informacji na temat najbardziej 'znielubianej' postaci naszego serialu - mowa o czarnym dymku. Mam nadzieję, że już niebawem dowiemy się co to za licho jest. :wink:
pozdrawiam

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 15 lut 2009, 17:49

Jak dla mnie każdy odcinek 5 sezonu trzyma wysoki poziom. Każdy jest świetnie zrealizowany, nie miejsca na nudę, jest więcej odpowiedzi niż pytań co wynika iż serial zbliża się ku końcowi. Mimo to scenarzyści potrafią trzymać widzów w napięciu, zainteresować każdym epizodem, umiejętnie prowadzoną na dwóch frontach historią. W porównaniu z poprzednimi sezonami dzieje się dużo, przywodząc w pamięci sezon pierwszy. Jestem zaskoczony i niezwykle zadowolony poziomem tego sezonu, polecam go niezdecydowanym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”