El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 32

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 kwie 2009, 21:55

jeszcze sie nie nauczyles, ze jak obstawiasz mecz krolewskich to wchodza ci typy tylko na zwyciestwo realu? :P

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 30 kwie 2009, 22:26

Ja bym wolał już prędzej zobaczyć VDV niż Robbena w pierwszym , żeby z naszej strony było gęsto w środku na początku bo jak nie będzie to ciemno to widzę , na szczęście atak Raul-Higuain jest w formie i to cieszy , bo nawet z połowy okazji mogą oni strzelić bramke.

Co do obrony to sądze że niedokońca doleczony Heinze nie jest lepszym rozwiązaniem od Torresa który zaliczył asyste i w drugiej połowie z Sevilla zaprezentował się naprawdę dobrze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 kwie 2009, 22:32

MGiggs pisze:Mentorze z tym pewniakiem to mówiśz z przekąsem
To chyba jasne :P
RealFan pisze:jeszcze sie nie nauczyles, ze jak obstawiasz mecz krolewskich to wchodza ci typy tylko na zwyciestwo realu?
Gran Derby rządzą się własnymi prawami :lol2:
MGiggs pisze:Mentorze postaw na handi na Barce
Również postawię :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 maja 2009, 2:52

Zwyciestwo dałoby 8 punktów przewagi, czyli praktycznie mistrzostwo. 4 kolejki i strata w 3 spotkaniach, ciezko sobie cos takiego wyobrazić. Remis takze stawia Barce w bardzo dobre sytuacji. Najgorsze to porazka 2-3 bramkami i to do zera. Patrzac na niemoc strzelacka w kilku ostatnich spotkaniach, a raczej na brak skutecznosci to mozna spodziewać sie jutro wszystkiego. Nie wyobrażam sobie, ze Pep posadzi kogos z kluczowych zawodników na ławie. To bardzo wazny mecz a i kazdy bedzie chciał w nim zagrać. Moze zagra Busquets zamiast Toure i to wszystko. Iniesta musi grać, bo nie widze gry Barcy bez niego, no chyba, że Messi wróci do takiej dyspozycji w jakiej był jeszcze kilka kolejek temu. Szkoda, ze termin jest taki jaki jest, bo nie mozliwosci odpoczynku dla kluczowych zawodników, a 2 czekajace Barce spotkania na wyjeździe beda kluczowe jesli chodzi o jakis obraz tego sezonu. Brakuje rezerwowych i to strasznie teraz widać(zawodników prezentujacych odpowiedni poziom). Barca napewno bedzie chciała grać swoje, zobaczymy z jakim nastawieniem wyjdzie Real. Mam nadzieje, ze bedzie znacznie inny niz w poprzednich GD. choć pewnie kilka fauli na Iniescie w pierwszych minutach sie znajdzie. Oby zagrali otwarta pilke. :)

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 01 maja 2009, 8:25

Wychodzi na to, że ze skałdem trafiłem idealnie. Ciekaw jestem początku meczu, kto na kogo się rzuci i czy wogóle tak się stanie. Kondycyjnie Real da radę.

Zapowiada się parę ciekawych pojedynków z których najbardziej intresuje mnie pojedynek Lassa z Xavim.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 01 maja 2009, 8:26

Szczerze mówiąc nie sądzę abyśmy doczekali się jakiejkolwiek niespodzianki w składzie. Toure jest raczej w pełni sił bo przecież nie grał z Valencią. Henry z Valencią zagrał z pół godziny i ponad godzinę z Chelsea więc też powinien być w dobrej kondycji (bo chyba nic mu nie było po tym ciosie w głowę od Alexa?). Messi się we wtorek nie nabiegał. Iniesta wydaje się być niezmordowany. Za Eto'o nikt nie może zagrać. Jedyne czego ja ewentualnie bym się spodziewał to Keita za Xaviego. W obronie na żadne rotacje nie możemy sobie w tym momencie pozwolić, nie wierzę by Pep dał szanse Sylvinho. My zagramy swoje, a Real będzie próbował atakować więc chyba zobaczymy niezłą wymianę ciosów :] Jak dobrze, że mecz w sobotę...

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 01 maja 2009, 8:26

No i swoją rolę musi spełnić Bernabeu. Barca gra słabiej na wyjazdach. Liczę na świetny doping i oprawę.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2009, 8:29 przez Pelart, łącznie zmieniany 1 raz.

Łodzianin
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łodzianin » 01 maja 2009, 10:45

@Pelart
Co jak co, ale na świetny doping to bym tam zdecydowanie nie liczył ;)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 maja 2009, 11:01

Łodzianin

ja czuje że po słowach piłkarzy (m.in Raula) o SB kibice się zmobilizują , pozatym pamiętaj że mecz z Barcą to coś innego niż mecz z Getafe .

Łodzianin
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łodzianin » 01 maja 2009, 11:20

Bardziej miałem na myśli to, że w takiej Hiszpanii, czy Anglii ciężko o świetny doping taki jak np. na Bałkanach. Ale to już kwestia nie na ten temat.
Mecz z Barcą to coś innego niż mecz z Getafe? Wiadomo, mobilizacja jest, lecz może działać to w dwie strony. Znam to z własnego podwórka, gdzie jeżeli jest mecz z emocjonującym rywalem to znajduje się naprawdę wiele przypadkowych osób, które w czterech literach mają doping. Ale co tu się dziwić, na mecze Realu, czy Barcelony nie przychodzi się kibicować i śpiewać cały mecz, tylko obejrzeć prawdziwy futbolowy spektakl.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 01 maja 2009, 12:00

Jeśli chodzi o Gran Derbi to jestem spokojny o mobilizację, garzej jeśli będziemy grać słabo. Publika jest niecierpliwa i okrutna. Nie wierzę jednak w scenarisz, przewidujący ośmieszenie Realu, to co nas różni od Barcy to to, że grając słabo i tak wygrywamy mecze. Ale jutro nie ma mowy o zachowawczej piłce, Madridismo chce odzyskać honor po porażce na Camp Nou. Jeżeli wygramy jutrzejszy mecz a przegramy tytuł to i tak nie będe miał do chłopaków pretensji. Wiadomo ,że winny jest Ramon (chcę mieć Crisa) Calderon który swoim idiotyzmem osłąbił zespół zamiast go wzmocnić. ( Ale dzięki tem mamy dziś w drużynie Lassa 8)

Bardzo ciekawy artykuł, polecam każdemu, kto już od kilku dni czuje dreszcze na samą myśl o El Classico.

http://goal.com/en/news/12/spain/2009/0 ... al-battles

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 01 maja 2009, 12:23

A jednak z Henrym nie wszystko jest w porządku. Po wtorkowym starciu z Alexem wciąż odczuwa "dyskomfort szyi". W środowym treningu nie brał udziału bo bóle głowy się nasiliły, ale to wydawało się normalne, tymczasem jego występ w GD stanął pod znakiem zapytania. Jeszcze dzisiaj ma przejść szczegółowe badania, które pozwolą stwierdzić, czy Francuz będzie gotowy na jutrzejszy mecz. Myślę, że za kilka godzin będziemy znali odpowiedź. Trzeba być dobrej myśli, bo jego brak zmusił by do wystawienia na lewym ataku Iniesty ... Co zawsze poważnie osłabiało środek pola...

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 01 maja 2009, 12:38

Ronaldo przepowiada zwycięstwo Realu, nazywa siebie Madridistą. trochę mnie to dziwi, grał w obydwu klubach więc powinien trochę bardziej dypomatycznie wyrażać swoje zdanie.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 maja 2009, 12:46

czemu niby ? jak jest Madridistą to mnie nie dziwi jego zdanie , co miałby powiedzieć że będzie remis ? zresztą niewidze też powodów do dyplomacji bo nie jest już związany żadnymi kontraktami więc nie musi gadać dyplomatycznie w stylu "hmmm będzie ciężko ale powinniśmy dać rade" jak przystoi to np. Raulowi

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 maja 2009, 12:58

Pelarta chyba dziwi, że nazywa się Madridistą.

Robben do pierwszego składu :pray: Nie mam ochoty oglądać w tak ważnym meczu Pipitki na skrzydle, Huntera w pierwszym składzie obok Raula, bo wtedy El Siete będzie gral w tyle i będzie kupa :x W przebudzenie Vaarta również nie wierze. Ciekawe czy wynik meczu będzie miał wpływ na moją formę na maturze z polskiego :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”