Liga Europy (zbiorczy) - Strona 32

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2008, 18:42

Ja az tak nie lubie Marsylii, po prostu postawiłem, że nie przegrają meczu :P
ale po tym co widziałem, to zaczynam się obawiać, że nie wejdzie.

HSV bardzo mocno osłabione, wiec tutaj raczej bez niespodzianki.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 mar 2008, 19:06

Tylko, że HSV miało w tym spotkaniu już setki. Ale z taką skutecznością to o strzeleniu jakiejkolwiek bramki mogą pomarzyć. Guerrero, Olić, VDV, każdy z nich powinien był strzelić z zamkniętymi oczami. A że niewykorzystane sytuacje...itd.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 mar 2008, 19:11

Cris7 pisze:Tylko, że HSV miało w tym spotkaniu już setki. Ale z taką skutecznością to o strzeleniu jakiejkolwiek bramki mogą pomarzyć. Guerrero, Olić, VDV, każdy z nich powinien był strzelić z zamkniętymi oczami. A że niewykorzystane sytuacje...itd.
No cóż, pudłują nieźle, ale warto nadmienić, że są jednak osłbieni. Leverkusen to przecież nie jest słaby klub (w lidze dzieli te dwa kluby minimalna różnica), więc to żadna sensacja. Najważniejsze w tej chwili jest to, że Zenit prowadzi 2:0 (Pogrebnak wywala z UEFA kolejnego faworyta do wygrania - wcześniej wbijał gole Villareal).

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 mar 2008, 19:26

Zenicik :love:

Wywalili faworytow, najpierw Zolte Lodeczki a potem OM teraz czas na .... Bayern :twisted:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 12 mar 2008, 19:29

No i awans mistrzów Rosji staje się faktem. Mam nadzieję, że dziś Koguty powalczą (pamiętamy wszyscy z jakich opresji Ramos umie wychodzić - Szachtar :P ), no i że Fiorentina nie zaprzepaści dwubramkowej zaliczki, chociaż w sumie znając Prandelliego można być o to spokojnym.

Jest jakaś drabinka dalej? Czy tak jak w ChL od ćwierćfinałów?

EDIT:

A Hamburg walczy - jeszcze gol do awansu, dalej panowie, ratujcie mój kupon! Kocham kibicowanie przez livescore...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 mar 2008, 19:30

Einar pisze:No i awans mistrzów Rosji staje się faktem. Mam nadzieję, że dziś Koguty powalczą (pamiętamy wszyscy z jakich opresji Ramos umie wychodzić - Szachtar :P ), no i że Fiorentina nie zaprzepaści dwubramkowej zaliczki, chociaż w sumie znając Prandelliego można być o to spokojnym.

Jest jakaś drabinka dalej? Czy tak jak w ChL od ćwierćfinałów?
Teraz trzeba czekać na losowanie.

Swoją drogą zwróćcie uwagę na postawę HSV. Dwa razy przegrywali, zostali skreśleni a jednak podjęli walkę i wygrali 3:2 (4:2 dawało awans).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 mar 2008, 20:21

Brawo Marsylia... :roll: U siebie w pierwszym meczu wygrali 3:1, a można było pokusić się o wyższy wynik. Do tego frajersko stracona bramka. Cały czas mieli przewagę, za bardzo rozluźnieni podeszli do tego dwumeczu, szczególnie do rewanżu. Ze Spartakiem się udało, więc powinni wyciągnąć jakieś konsekwencje. Dzisiejszego meczu nie oglądałem.

Niech Zenit wygra UEFA.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 12 mar 2008, 20:33

guru pisze:Niech Zenit wygra UEFA.

Ja na dzień dzisiejszy chcę finału Zenit - Viola ;].

W ósemce mamy już właśnie wspomniany Zenit, Bayer, i prawie na pewno Rangersów, Fiorentinę, Getafe, PSV, Sporting, no i Bayern. Choć czuję, że może być jakaś niespodzianka jeszcze i nie wszystkie faworyzowane drużyny awansują.

Strasznie silny w tym roku mamy ten puchar pocieszenia. W gronie pretendentów do tytułu widziałbym Bayern, Fiorentinę i Zenit. Ewentualnie Everton/Tottenham jeśli uda się im awansować. Ja w każdym razie kciuki trzymam za Rosjan i Włochów.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 mar 2008, 20:50

Zmieńcie ankietę na ćwerćfinały, proszę...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 mar 2008, 21:24

Einar pisze:Zenit - Viola
Oglądając pierwszą połowę meczu Everton- Fiorentina mam bardzo duże wątpliwości co do ich awansu do choćby ćwierćfinału. Na razie wyglądają jak dzieci we mgle.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2008, 21:27

Everton powinien prowadzić wyżej. Viola ma dobrego bramkarza, jakby nie zawalil gola, to bym powiedział, ze bardzo dobrego :D
Najpierw dał ciała, żeby nie powiedzieć dupy. A później kapitalnie 3 razy wybronił strzały Yakubu, Johnsona i Artety z wolnego.

Everton wygrywa większość pojedynków głowkowych, po jakimś stałym fragmencie mogą coś strzelić.
Mam nadzieje, że Viola nie zdobędzie przypadkowej bramki - szkoda by było.

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 12 mar 2008, 21:43

Cholernie podoba mi się spotkanie Everton - Fiorentina, a raczej gra podpoiecznych Davida Moyesa, prezentują się naprawdę bardzo korzystnie i gdyby większa koncentracja Yakubu czy lepsze zgaszenie piłki przy strzałach głową Johnsona i Jagielki, już po I połowię straty z Florencji mogły by być odrobione. I The Toffees jak najbardziej by na to zasługiwali, liczę że podobnie będzie się układać II część spotkania. Od czasu do czasu przełączam też na PSV - Spurs, ale tam tak ciekawie nie jest, coś czuję że Berba ukłuje i bedzie dogrywka :P

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 12 mar 2008, 21:46

Niedobrze coś z Violą. Wprawdzie Everton też lubię, jednak Viola to po pierwsze przedstawiciel Calcio, a po drugie naprawdę ciekawa drużyna. W każdym razie doszedłem do ciekawego wniosku: jednym i drugim dzisiejsze odpadniecie może dobrze zrobić w perspektywie walki o Lige Mistrzów w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2008, 22:12

Arteta .. prawie jak Fabregas :o

Znakomity piłkarz, chyba najważniejszy w Evertonie.
Dobrze, że padła ta bramka, bo Viola zaczynała grać na czas coraz częsciej i Everton zamiast grac swoje się irytował.

Licze na dogrywkę, coby dłużej oglądac, bo fajny mecz jest :]

p.s. a w międzyczasie 2 ręki graczy Violi w polu karnym ...
Ostatnio zmieniony 12 mar 2008, 22:15 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 mar 2008, 22:12

2-0 Bramka Artety identyczna jak ta Gerrarda z pierwszego meczu z Interem. Fiora musi się obudzić bo roztrwonić taką zaliczkę to jest nie lada sztuka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”