AC Fiorentina (zbiorczy) - Strona 32

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Fiorentina w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
2
67%
8
0
Brak głosów
9-12
1
33%
Poniżej 12
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: AC FIORENTINA (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 sty 2011, 22:03

coco pisze:obejrzałem dzisiaj z 5 kompilacji żeby przypomnieć sobie jak Jovetic wymiatał i śmiem twierdzić że Serie A jest o wiele uboższa bez tego zawodnika , szybkość , błyskotliwość , siła to tylko jedne z jego wielu cech , a trzeba dodać jeszcze drybling , pamiętam jak kręcił obrońcami Juve i Interu że ci nie wiedzieli co się dzieje , niech wraca chłopak czym prędzej bo jest świetny , a po sezonie zapraszam do Interu :wink:
Technika ? Pamietam,ze w wieku 17 bodajze lat wykonywal w Partizanie rzuty karne :lol: Gosc ma niesamowite umiejetnosci i jeszcze wiekszy potencjal.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lut 2011, 14:49

Jaki mecz pomiędzy Palermo a Fiorentiną :shock:

Wszystko zaczęło się tak jak chyba każdy by się spodziewał, od szybkiego prowadzenia murowanego faworyta i gospodarzy. Ilicic świetnie pograł na prawej stronie pola karnego i wyłożył piłkę na 14 metr do nabiegającego Pastore, który bez problemu walnął przy słupku nie dając większych szans Borucowi. Mocno przeciętna Fiorentina w ostatnim czasie grała bez pomysłu i gospodarze nie sprężając się specjalnie kontrolowali mecz, aż nie musiał zejść z boiska Migliaccio. Po zejściu najwaleczniejszego pomocnika w Palermo, którego zastąpił nastoletni i nieznany mi Acquah pomoc, w której też brakował Bacinovicia nagle mocno się rozlazła i do głosu doszła Fiorentina, która wyprowadziła parę razy Gilardino. w Końcu dobre dośrodkowanie z przed pola karnego posłał Behrami i Gila lekką główką przy słupku trafił do bramki na 10 minut przed końcem połowy. W drugiej odsłonie zdecydowanie poszła do przodu podrażniona drużyna Palermo i defensorzy Violi wytrzymali raptem 3 minuty, gdzie gola po akcji Miccoliego przy linii końcowej na gola zamienił Nocerino. Palermo dalej atakowało, ale z dobrych akcji nie przychodziły gole (jedną dobrą interwencję miał też Artur). Jak to zwykle bywa w takich sytuacjach gol w końcu padł, ale po drugiej stronie boska. Rzut rożny i niepilnowany na długim słupku Camporese trafia z 3 metrów do bramki. Palermo się znów zaczęło mobilizować, ale Fiorentina grała coraz lepiej. Z jakichś 25 metrów w słupek trafił Montolivo (chyba zewnętrzną częścią stopy strzelał, bo piłka miała niezwykłą rotację). Niedługo potem kolejny gigantyczny błąd w szeregach defensywy Palermo i samobója po ostrym dośrodkowaniu na pierwszy słupek po ziemi strzela Bovo. Przed końcem meczu był jeszcze potencjalny karny dla Palermo, słupek Abela Hernandeza, gol Montolivo po niezłej kontrze i jeszcze z 2 akcje zrobione przez Pastore.
Viola więc odnosi sensacyjne zwycięstwo na piekielnie ciężkim terenie przypominając, że jeszcze nie dawno jeździli po mocniejszych niż Palermo. Mieli sporo farta, bo Palermo miałe spore braki kadrowe (nie było Cassaniego, którego zastępował przesunięty ze środka Munioz, Bacinovicia i z czasem też Migliaccio, przez co grali Andelkovic, Kurtic i Acquah), ale mimo wszystko wielkie brawa, za zwycięstwo w świetnym spotkaniu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 740

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lut 2011, 16:38

Oby Jovetic wrócił jak najszybiej, bo uwielbiam oglądać tego gościa. Bardzo załuję, że Bobanowi nie udało się namówić działaczy Milanu na jego zakup. Nie mogę się doczekać na przyszły sezon. Ale będzie rywalizacja do miana najlepszego ofensywnego pomocnika : Jovetic, Pastore, Hernanes, Sneijder, do tego może uda się zatrzymać Palermo Ilicicia, a Napoli Hamsika, liczę na wybuch talentu Coutinho(mimo, że gra w Interze), w Florencji jest ciekawy również Ljajic i mam nadzieję na transfer do Milanu Ganso i potwierdzenie plotek na temat Lucasa Marcelinho. Przyszły sezon zapowiada się jeszcze lepiej niż obecny. Masa młodych talentów, których mam nadzieję fani Calcio będą mogli oglądać.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lip 2011, 19:10

O co chodzi z Frey'em. SerieA jest mi praktycznie obca, ale naczytałem się jak to Boruc nie ma szans na grę, że gra tylko i wyłącznie przez uraz Francuza, że zaraz i tak powędruje na ławę itd. Później kibice bodajże wstawili się za grą artura w jakimś spotkaniu, a teraz ten zajebisty bramkarz został sprzedany, mimo, że był jakimś tam symbolem czy ważną postacią dla Violi. Coś tu nie pasuje- nie chciał dalej grać czy co, bo nie wierzę, że sprzedali lepszego bramkarza...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 lip 2011, 20:00

Po pierwsze - Frey NIE JEST lepszy od Boruca...no,może nie dużo lepszy.Po drugie - Frey, Boruc,Neto (świetnie rokujący brazylijski talent) to o jednego klasowego bramkarza za dużo.Na Freya byli chętni,na Boruca najwyraźniej nie.Poza tym Frey zarabiał najwięcej.Chyba tyle :roll:
BTW - nie sugerować się pilka.pl,że Boruc będzie pierwszym wyborem - wg słów dyrektora sportowego czy tam trenera sprzed wakacji miał odejść Boruc lub Frey,a dwójka która pozostanie miała walczyć o pierwszy skład...więc nie zdziwię się,kiedy Neto stanie między słupkami Violi.
O pozasportowych aspektach nic mi nie wiadomo,ale nie można wykluczyć,że takie wystąpiły.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lip 2011, 20:02

Z tego co wyczytałem to zgodził się na obniżkę pensji w porównaniu z tym co pobierał obecnie, czyli tak na moje oko w Violi także by się zgodził. Oczywiście nie wiem o jakie kwoty się rozchodzi, ale możliwe jest to co napisałeś w po pierwsze.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 29 lip 2011, 20:11

Ale dwóch bramkarzy tej klasy, chcących grać w pierwszym składzie to trochę za dużo. Jest młody Neto, więc tu nie ma opcji takiej, że zostaje zawodnik bez zmiennika. Na Freyu można było zarobić lepiej niż na Borucu (zresztą doniesienia odnośnie transferu Artura sugerowały, że chciały go kluby, w których Artur nie chciał grać), a pozostawienie Polaka nie jest wielkim ryzykiem, bo to dobry bramkarz, potrzebuje stabilizacji, żeby być w formie. Odszedł Frey, nie będzie niesnasek kto ma grać, został Boruc, więc Viola nie jest w dupie, a i trochę Euro na koncie jest. Decyzja raczej zrozumiała :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 sie 2011, 17:56

Artykuł z onetu "Najlepsi rezerwowi świata"
Sebastian Frey (Fiorentina)

Sezon temu zamiast Freya postawilibyśmy pewnie na Jerzego Dudka. Albo Shaya Givena, który od lat uchodzi za jednego z najlepszych fachowców w Premier League, a ostatnio w Manchesterze City przez długi czas znajdował się w cieniu Joe Harta. Tego lata przeszedł jednak do Aston Villi, więc do naszego teamu raczej się nie załapie.

Jeśli chodzi o Freya, to przyznamy z ręką na sercu – nie jest to wielki bramkarz. Ale z drugiej strony nie jest też najgorszy. Przejrzeliśmy kadry kilkudziesięciu silnych klubów i nie znaleźliśmy lepszego rezerwowego. Francuz w Fiorentinie przegrał rywalizację z Arturem Borucem. Może w nowym klubie (przeszedł do ekipy Genoa CFC), pójdzie mu lepiej.
Pisał to chyba ten oszołom z tematu o Milanie, który wmawiał, że Francuz jest gorszy od Boruca. Ta redakcja staje się coraz i coraz to gorsza.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 01 sie 2011, 17:59

Żałosne. Czy aż tak trudno było sprawdzić, że Frey był pół roku kontuzjowany ? Brak słów po prostu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 sie 2011, 18:03

Wilmore pisze:Pisał to chyba ten oszołom z tematu o Milanie, który wmawiał, że Francuz jest gorszy od Boruca. Ta redakcja staje się coraz i coraz to gorsza.
A to Grabo pisze gdzieś o Milanie?
MVB pisze:Żałosne. Czy aż tak trudno było sprawdzić, że Frey był pół roku kontuzjowany ? Brak słów po prostu.
Zgadnij z jakiej strony jest autor ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 sie 2011, 18:08

A to Grabo pisze gdzieś o Milanie?
Jaki Grabo? Chodziło mi o jakiegoś dzieciaka z tutejszego tematu o Milanie, nicka nie pomnę, jednego z fanclubu boga futbolu Huntelaara i wielbiciela talentu Boruca.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 sie 2011, 18:14

Wilmore pisze:Jaki Grabo? Chodziło mi o jakiegoś dzieciaka z tutejszego tematu o Milanie, nicka nie pomnę, jednego z fanclubu boga futbolu Huntelaara i wielbiciela talentu Boruca.
Autorem cytowanego przez Ciebie tekstu jest Paweł Grabowski. Więc sądziłem, że może zastanawiasz się nad powiązaniem dwóch wymienionych osobowości :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 sie 2011, 18:17

Autorem cytowanego przez Ciebie tekstu jest Paweł Grabowski. Więc sądziłem, że może zastanawiasz się nad powiązaniem dwóch wymienionych osobowości :P
Nie, ksywa była inna. Chciałem tylko podkreślić, że nie mieści mi się w głowie, że są na świecie aż dwie osoby piszące takie bzdury.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 27 sie 2011, 15:13

Jak Ty Wilmore jesteś pociesznym kretynem to koniec. Pewnie miałeś nadzieję, że już tu w ogóle nie zaglądnę i nie udowodnię Ci jak wielkim kretynem jesteś. Przykro mi. Pomyliłeś się.
Wilmore pisze:ięc Boruc równie dobrze mógłby wylądować na Anfield, gdzie przez parę spotkań grałby zamiast Reiny - czy to nagle uczyniłoby go pewniakiem w bramce Liverpoolu kosztem lepszego i równiejszego bramkarza? Bo taka sytuacja ma miejsce we Florencji.
Wilmore pisze:Jak pisano powyżej - Polakowi miejsce w bramce Violi kosztem lepszego i pewniejszego bramkarza może zagwarantować jedynie czynnik pozasportowy.
Wilmore pisze:Frey to nie tylko ikona Fiorentiny, ale i bramkarz lepszy, niż Boruc kiedykolwiek.
I Freya wydupczyli do Genoi. :haha: :haha: :haha:
A to taki zajebisty bramkarz. Przez ostatnich 8 lat ekstraklasa bramkarzy (sam żeś go tak nazwał, ale już nie cytuję, bo leżącego się nie kopie), IKONA FIORENTINY! On miałby odejść kosztem Boruca? :roftl3:

Tak jak mówiłem przed rozpoczęciem sezonu jak kontuzji doznał Franzuz, że Boruc go wygryzie. I proszę, voila.
Także następnym razem Wilmore weź krzesło i usiądź i oszczędź innym swoich przemyśleń, bo tylko się nimi kompromitujesz. Chociaż jak widzę co Ty robisz, to Ciebie szydera wszystkich wokół nawet nie rusza, bo wciąż głosisz jakieś swoje teorie wyciągnięte ze zwieracza Biedronia. Podejrzewam, że na osiedlu będąc dzieckiem byłeś identyczny. Koledzy Cię akceptowali, bo na początku to było dosyć zabawne, ale na dłuższą metę to takiego typa w końcu się olewa i zostawia w domu, gdy idzie się pokopać w piłkę pod blokiem, bo zamiast śmieszyć to po prostu wk*rwia.

Identyczna sytuacja była z transeksualista vs Hunter. Pedzio na 34 mecze strzelił goli 11. Huntelaar w 24 strzelił 8. Przy okazji dochodząc z drużyną do półfinału LM. Teraz w Bundeslidze ma już 4 bramki i w LE dołożył jeszcze 8. Twój ulubieniec natomiast jest na wylocie z kolejnego klubu. Szkoda, że nie poznał się na nim ani Montella, ani Luis Enrique. :(
No ale nie to jest najśmieszniejsze. Najśmieszniejsze jest to, że Ty znowu wpadasz na forum z jakimś linkiem, który faworyzuje tego przydupasa i tak jak zawsze wystawiasz się na pośmiewisko.

Ogarnij się typie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sie 2011, 15:35

Przyjrzyj się wpierw temu, z jakiego powodu Frey wyleciał z Fiorentiny, czy na pewno wyleciał (bo wyleciał to odnieść można do odejścia Kaladze z Milanu) i czy na pewno chodziło o sportowe przyczyny. :wink:
A później, jeśli zaczniesz myśleć przed napisaniem bzdury, przyjrzyj się temu, co sami fani Romy piszą o sytuacji Borriello w Romie i - znów - czy na pewno kwestie czysto sportowe odpowiadają za jego sytuację. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”