AS Roma (zbiorczy) - Strona 32

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Najbardziej najwartościowi gracze As Romy to....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 01 wrz 2005, 15:38

cris10 pisze:Najbardziej najwartościowi gracze As Romy to Totti,Koffur,Nonda.
... Chivu, Mexes, De Rossi, Taddei, Mancini i dzieciak z Bari jak nie odstawia foch

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 01 wrz 2005, 16:01

chyba ktos zapomniał o Areoplanino to jest dopiero gosciu gdyby nie jego bramki w tamtym sezonie to ciezko by było Romie.
Mam nadzieje ze w tym roku zdobedzie korone krola strzelców.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 01 wrz 2005, 16:08

Jak tak dalej mu będzie szło, to go zaraz Nonda wygryzie, ale życzę mu jak najlepiej. Jak jest w formie, to wali bramkę za bramką. W poprzednim sezonie tak uciekł w klasyfikacji strzelców, że wydawało się, iż nikt go nie dogoni. Aż tu nagle klops i spadek formy. W ostatnich dziesięciu meczach to chyba żadnej bramki nie zdobył. Zobaczymy jak będzie tym razem.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 wrz 2005, 23:42

I znów pare niusów z obozu GialloRossich :).

Do zespołu dołączyło dwóch bramkarzy...z Milanu przyszedł...Dmitrios, który nie tak dawno dołączył, do Rossonerich.Drugim nabytkiem na tą pozycję, jest Doni, były już bramkarz Juventude.Jest on brazylijczykiem i maz 26 lat :D.Zanim zamkneło się okno, odszedł jeszcze Giuseppe Scuorto do Chievo Verony, ale trzeba zauważyć, że jest to wykup na prawie współwłasności, oraz, że Scourto podpisał kontrakt z Romą do 2009 r.Również Damiano Tommasi, 31 letni, jeden z najlepszych DM w Italii ( gdy ma formę, lub jest bez kontuzji ) przedłużył kontrakt z drużyną o rok, zgadzając się na minimalne wynagrodzenie (15 tyś. € netto).Zrobił tak, gdyż nie chce zawierać niekorzystnej opcji dla Romy, w której nie grał ponad rok :( i wiadomo, że jego przygotowanie fizyczne jest nie najlepsze, bo niedawno zakończył rehabilitację.

Jeszcze tylko dodam, że jest lista numerów na nowy sezon :

1 Gianluca Curci
2 Christian Panucci
3 Cesare Bovo
4 Samuel Osei Kuffour
5 Philippe Mexes
7 Edgar Alvarez
8 Alberto Aquilani
9 Vincenzo Montella
10 Francesco Totti
11 Rodrigo Teaddei
13 Cristian Chivu
14 Houssine Kharja
15 Olivier Dacourt
16 Daniele De Rossi
18 Antonio Cassano
20 Simone Perrotta
21 Dimitrios Eleftheropoulos
22 Pietro Pipolo
24 Luigi Sartor
25 Leandro Cufrè
26 Alessio Cerci
27 Raffaele Longo
28 Aleandro Rosi
29 Leandro Greco
30 Amantino Mancini
31 Fabrizio Grillo
32 Donieber Alexander Marangon (Doni)
33 Gianluca Freddi
34 Massimiliano Marsili
35 Stefano Chuka Okaka
40 Shabani Nonda.

Następny mecz rozegrany zostanie na Stadio Olimpico, 11 września o godzinie 15.Przeciwnikiem Romy będzie zespół Udine, czyli uczestnik LM, drużyna mocna, ale słabsza niż rok temu, bo odeszło paru dobrych graczy + trener.Jednak liczę na kunszt trenerski, oraz wiedzę o swoim byłym zespole Luciano :!:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 wrz 2005, 12:00

No ale mecze ze sportingiem pokazały że ma kto w Udine grać :) Wczoraj jeszcze Inter rozłożyli ti nie są źli widać :) A szczególnie di michele i iaquinta niedługo pewnie zagrają w wielkiej 3 albo Violi :D

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 03 wrz 2005, 12:58

Mam pytanko do was, bo w dniach 18-28 bede w Rzymie i tak sie składa ze w niedziele mamy czas wolny.Wiec z kumplami chcielismy pojsc na meczyk Romy.Tak sie składa ze sa wtedy derby.
Czy na derbach zawsze sa komplety?Bo najlepiej to by było kupic bilety przed meczem.Ewentualnie czy da rade kupic bilety gdzies przez neta?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 wrz 2005, 13:21

Mam pytanko do was, bo w dniach 18-28 bede w Rzymie i tak sie składa ze w niedziele mamy czas wolny.Wiec z kumplami chcielismy pojsc na meczyk Romy. Tak sie składa ze sa wtedy derby.
Czy na derbach zawsze sa komplety?Bo najlepiej to by było kupic bilety przed meczem. Ewentualnie czy da rade kupic bilety gdzies przez neta?
Travolta nie wiem jak bedzie bo Rzym jest mi bardzo obcy. Ale moge przypuszczac że kibiców będzie troche "Świeta Wojna" jakich mało. Ale mimo to powinno sie znaleśc miejsce. Twiardz tak na podstanie zapisów tv z ostatnich meczy derbowych i ligowych Lazio i Romy na Stadio Olimpico. Bedzie jatka ale na pewno się znajdzie w końcu duży obiekt. :twisted:

Także kupisz pewnie bilety. Tylko że nie w sektorach Curva chyba że taki bilet kupisz to uważaj gdzie wchodzić i kogo koszulke [szalik] masz na sobie :roll: :lol:

A o biletach w sieci pogadaj z kimś od stron Romy lub Lazio. A jak nie znajdziesz a bardzo bedziesz chciał kupić przez neta i bedziesz na 1000% pewny bo napisz mi wiadomośc a ja Ci podam pewnień numer telefonu i może da rade. Tylko musić być pewny byśmy na piano-tłuków nie wyszli. :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 03 wrz 2005, 13:37

Tych biletów na derby już może nie być. Zawsze rozchodzą się w sporych ilościach w przedsprzedaży. Do tego dochodzą posiadacze karnetów, ale tych nie sprzedano za wiele, więc jest szansa. Na obie Curvy już raczej nie wejdziesz... jakkolwiek to brzmi :lol: .

Awatar użytkownika
artur.makaveli
Żenujący nabijacz :/

AS ROMA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 03 wrz 2005, 13:48

AS ROMA moze zagrac w tym sezonie kapitalnie z racji Shabani Nondy gracza kopmletnego bardzo szybkiego posiadajacego istynkt strzelecki, maja mocny sklad wykonali kawal dobrej roboty sprowadzajac Elethropoulosa, Kuffoura i Nonde. Osobiscie mysle ze moga sie wlaczyc do walki o Scudetto.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 wrz 2005, 14:16

No o scudetto to może nie ale napewno z Viola,Udine i kimś jeszcze będą o 4 miejsce walczyć.Kto wie może nawet trochę wyższe bo jednak nawet Nonda przy Szewie,Adim czy Ibrze to nie wygląda aż tak imponująco... :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 wrz 2005, 18:41

Widać Vietnamce mają swoje żródła. I znów wracaja do termatu romanse serie A :lol: Po opisach żon piłkarzy partnerek, czy dawnych miłości wzieli sie za trenerów :wink: :lol: Ale i tak nic nie przebije Zambrotty i Ulfalusiego bo tym nie świadomki lepsze zrobili.

Aj nie ładnie Lucaiano namierzyli Cie :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 05 wrz 2005, 20:23

Ej no Zaza wiesz co.przecież każdemu się może zdarzyć :P Ładnie to tak wyśmiewać i to jescze laska się nie najgorsza wydaje :)

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 05 wrz 2005, 20:50

hehe dobre to zdjecie ile to Spaletti ma lat cos powyzej 40 ? :D

Coi di meczu z Udine.
Prawdopodobnie nie zgraja w Udine Vidigal i Pinzi ale za to zagra Di Michele ktory jest bardzo waznym zawodnikiem zespołu o ile pamietam to on strzelił 15 bramek w tamtym sezonie.
Srodek teoretycznie osłabiony ale bez Pinziego grali ze Sportingiem i dwa razy wygrali widac Cosmi dobrze sie wkomponował w druzyne.
Zapowiada sie ciekawy mecz ale ja stawiam na remis 2-2.
Ciekaw jestem czy w Rom ie zagra od pierwszej minuty Montella z Cassano w soatnim sparingu przeciw primaverze Areoplanino strzelił 3 bramki a Cassano 1 czy Nonda ktory dał bardzo dobra zmiane w meczu z Reggina :roll:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 wrz 2005, 22:38

hehe dobre to zdjecie ile to Spaletti ma lat cos powyzej 40 ?

Jest o 3 tygodnie młodszy od Carlo, czyli 46 lat :wink:.
Coi di meczu z Udine.
Prawdopodobnie nie zgraja w Udine Vidigal i Pinzi ale za to zagra Di Michele ktory jest bardzo waznym zawodnikiem zespołu o ile pamietam to on strzelił 15 bramek w tamtym sezonie.
Srodek teoretycznie osłabiony ale bez Pinziego grali ze Sportingiem i dwa razy wygrali widac Cosmi dobrze sie wkomponował w druzyne.
Zapowiada sie ciekawy mecz ale ja stawiam na remis 2-2.
Ciekaw jestem czy w Rom ie zagra od pierwszej minuty Montella z Cassano w soatnim sparingu przeciw primaverze Areoplanino strzelił 3 bramki a Cassano 1 czy Nonda ktory dał bardzo dobra zmiane w meczu z Reggina

Wydaje mi się, że zagra Montella na bank, a Cassano i Nonda ostatnio strzelil po jednym golu.Może na zachęte zagra PP w pierwszym składzie ? Ja mam inne odczucie, jeżeli nie zawiedzie obrona, to będzie zwycięstwo Romy, w której prawie cały skład jest w gazie.Pełna kadra do dyspozycji Lucka, i wierzę w 3:1 dla Romy.Pozdro , Forza Roma :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 wrz 2005, 10:06

Mecz Roma - Udinese to taki mały meczyk z podtekstami. Bo wiadomo ze Spellettiego nie zwolniono tylko od zarwał umowe. Choć jak graja na Olimpico to nie dowiemy sie jak sa nastawieni do niego kibice ze Stadio Friuli. Bądz co bądz to On im "wywalczył" pierwszy w histori awans do LM a Cosmi tylko to "podciagna dalej"

Wynik to otwarta sprawa choc Roma faworyt jak nic. Ostatnio Udinese grajac z Empoli miało mase szczeście a w zasadzie De Santisa w bramce i to im dało 3 pkt.

Ja sądze ze Cassano na trybunach :lol: Zobaczycie że jak nie podpisze nowej umowy i bedzie chciał "wyrobić Rome na cacy po sezonie" to Spalletti i piękna Rossell zniszczą go psychicznie a Lippi sie przyłorzy do tego. Już sięprzyłozył troche ale narazie Cassano relanium 5 :wink: pomagają na brak powolań do czasu Tym ma : P :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”