Wybory 2010 - Strona 32

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 lip 2010, 20:12

Bo to są exit polls.Błąd maksymalny 3%.
BTW - Wilmore - podaj treść tych smsów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2010, 20:13

TVP daje Komorowskiemu większą przewagę niż TVN :O
Starają się już podlizać nowemu systemowi, przecież jeśli wyniki się potwierdzą, to zaraz TVP będzie tak samo proPO, jak przed chwilą było skandalicznie proPiS.

Zobaczymy, jak się PO spisze, bo nie mam wątpliwości, że się przy całej władzy ośmieszą jak PiS. Martwię się o jedno - z PiS całe ********, wszystkie ich wady, draństwa, wszystko, co najgorsze, a co się kojarzy teraz z PiS - wyszło w momencie przejęcia pełni władzy. PO oczywiście tak pełną nienawiści i dążącą do konfliktów partią nie jest, ale i tak mam obawy, że komuś może odbić i będzie się rewanżować na przeciwnikach jak PiS na Blidzie i paru innych.
BTW - Wilmore - podaj treść tych smsów.
Teraz już można. ;)
Nakłanianie do ratowania wyników głosowania, bo Kaczyński ma 8 % (!) przewagi i trzeba iść do urn. Bzdura, jakich wiele teraz chyba krążyło, jakiś daleki znajomy źle mnie chyba ocenił i wysłał mi rano wiadomość nakłaniającą do głosowania przeciwko hiPOkrytom. :lol:
Ostatnio zmieniony 05 lip 2010, 21:15 przez Wilmore, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 lip 2010, 20:20

Starają się już podlizać nowemu systemowi, przecież jeśli wyniki się potwierdzą, to zaraz TVP będzie tak samo proPO, jak przed chwilą było skandalicznie proPiS.
:rotfl: kuwa nie moge. Wilmore myslalem ze az zaslepiony w swoje bezsensowne teorie nie jestes. Mylilem sie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2010, 20:23

Bienias
Skąd u Ciebie tak nagła, iście a'la Kaczyński, przemiana poglądów?
Mówiąc szczerze póki Kaczyński szedł w górę w sondażach sądziłem, że wrócisz do dawnych poglądów tuż po tym, gdy jednak przegra. :wink:

Swoją drogą masz wątpliwości, że przy obecnym ustroju nowopowołana KRRiTv będzie mniej proPO niż poprzednia była proPiS? Jakoś dziwnie jestem przekonany, że podobnie jak PiS, PO nie zrezygnuje z przepuszczenia takiej okazji i zrobienia z TVP marionetki tym razem na swoją korzyść.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 lip 2010, 20:27

Spokojnie.Gościa,który twierdzi,że Borriello jest napastnikiem klasy światowej trzeba traktować z przymrużeniem oka.

Jak sobie przypomnę co odwalała UW jeśli chodzi o gospodarkę to aż strach się bać...na szczęście nie mam żadnych kredytów...Ale jeśli dalej pójdzie to tym torem (lawinowe zwiększenie zadłużenia) to czeka nas katastrofa...A w końcu przedwyborcze obietnice trzeba spełnić :haha: (tiaaaa),czyli powrót zniżek dla studentów i inna kiełbasa nie mająca nic wspólnego z dyscypliną budżetową...
Bienias
Skąd u Ciebie tak nagła, iście a'la Kaczyński, przemiana poglądów?
Za HGW najwyraźniej przejrzał na oczy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 lip 2010, 20:29

JA zawsze bylem PoPis. A przemiana podyktowana jest tym ze pomimo wszystko uczestnicze i jestem w trybiku dzialania rzadow PO. Wiem co ci ludzie potrafia i to mnie odstrasza i przeraza. Chcialem zeby nad rzadami PO stal kontroler ktory bedzie im patrzyl na lapy. Do czasu wyborow samorzadowych jescze jako tako bedzie ale potem az strach bedzie patrzec na walki. PO-SLD to bedzie przy najmniej u mnie kretactwo z pierwszej ligi.
MazurXIII pisze:
Za HGW najwyraźniej przejrzał na oczy.

ja lubie w koncu wyrazila zgode na moje zatrudnienie/ poza tym bedac obiektywnym jest lepszym prezydentem od Kaczynskiego. Jedyny minus i najwiekszy to budowa stadionu dla Legii

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2010, 20:34

Chcialem zeby nad rzadami PO stal kontroler ktory bedzie im patrzyl na lapy.
To jest dobry pomysł. W przeciwieństwie do Kaczyńskiego, który jako prezydent, kontynuowałby politykę sprzeciwu za wszelką cenę przeciwko PO. Gdyby taki Komorowski był z PiS, to miałby mój głos, ale niestety, PiS chciał kampanię wygrać wystawiając bardziej agresywną kopię poprzedniego prezydenta.
PO-SLD to bedzie przy najmniej u mnie kretactwo z pierwszej ligi.
Tobie się wydaje, że w wyborach samorządowych naprawdę istnieją te podziały między PiS, PO, SLD, PSL itd.?
Są miasta, gdzie rada z PiS realizuje politykę odległą od programu partii. Są miasta, w których PiS współpracuje z PO albo z SLD dla dobra miasta. Te różnice partyjne tu nie mają większego znaczenia, i całe szczęście. Przekrętem na grubą skalę to byłaby współpraca w rządzie SLD z PO czy PiS.
Ale to dywagacje czysto akademickie, PO teraz raczej nie poradzi sobie z tym ciężarem władzy i pojawia się pytanie, kto następny u koryta - PO się skompromituje, PiS już się skompromitowało, a SLD nie ma szansy raczej na stworzenie własnego rządu, za wcześnie.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 04 lip 2010, 20:52

MazurXIII pisze:Spokojnie.Gościa,który twierdzi,że Borriello jest napastnikiem klasy światowej trzeba traktować z przymrużeniem oka.
Albo jak idiotę.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 21:12

Dopiero prosili o 500 dni spokoju, a już słyszę, że na jesienni mają być wybory parlamentarne :haha:

No to czekamy na szuflady pełne ustaw, na reformy, każdy niech rozlicza, studenci czekajcie na 50% zniżki, nauczyciele na ponad 30% podwyżki itd. :)

Gdyby to był normalny kraj z normalnymi mediami to bym dziś otwierał szampany, bo wybory parlamentarne byłyby w kieszeni wygrane przez PiS. Ale wyborcza z walterami nadal będą prowadzić swoją propagandę, dlatego niech każdy sam sprawa i pilnuje i rozlicza z obietnic.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 lip 2010, 21:19

a już słyszę, że na jesienni mają być wybory parlamentarne :haha:
że jak? ja czytalem ze najwczesniej na wiosne. ;o

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 21:20

normalne media? kaczyskiego w publicznej podnosili do statusu boga a o komorowskim jechano, dlatego nie rozumiem czemu ktos mowi o nieoboektywnosci?
Polecam programy publicystyczne na 1 by potem sie wypowiadac o rzeczach o ktorych sie nie ma pojecia

zakompleksiona rozmodlona i biedniejsza czesc spoleczenstwa przegrała wybory.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2010, 21:23

normalne media? kaczyskiego w publicznej podnosili do statusu boga a o komorowskim jechano, dlatego nie rozumiem czemu ktos mowi o nieoboektywnosci?
Masz absolutną rację.
Pierwszym poważnym testem Komorowskiego będzie powołanie nowej rady radiofonii i telewizji - dla ludzi pokroju Pospieszalskiego, czy mojej ulubienicy dni ostatnich - Lichockiej - drzwi państwowej telewizji powinny być zamknięte na zawsze. Mam nadzieję, że czwartkowe Warto Rozmawiać będzie już ostatnim, choćby zamiast tego mieli puszczać Opole '90.
Natomiast jeśli Komorowski tylko zmieni jednych stronniczych dziennikarzy na drugich, to na pewno sporo straci, bo wiele osób poparło go jako antyKaczyńskiego, a nie prezydenta na miarę Kwaśniewskiego. Zobaczymy, co zrobią z TVP.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 21:25

normalne media? kaczyskiego w publicznej podnosili do statusu boga a o komorowskim jechano
Ta w panoramie, a może na info? w minęła dwudziesta czy może w rozmowie dnia, gdzie siedzieli obok siebie Śmiłowicz i Łazarewicz :lol: ? A może w programach Tomka Lisa albo Żakowskiego?
dlatego nie rozumiem czemu ktos mowi o nieoboektywnosci?
Włącz sobie tvn i polsat, poczytaj wyborczą, wprost, politykę, newsweek
zakompleksiona rozmodlona i biedniejsza czesc spoleczenstwa przegrała wybory.
odezwał się światły bogacz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8693
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lip 2010, 21:25

MGiggs pisze:zakompleksiona rozmodlona i biedniejsza czesc spoleczenstwa przegrała wybory.
Coś nie pasuję.

Religię pierdolę, na brak kasy nie narzekam, a kompleksy ma każdy (jakiekolwiek). Głosowałem na Jarka.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 21:32

Poczytaj sobie sondaże

młodsi lepiej wyksztalceni lepiej zarabiajacy głosowali w wiekszosci na kOmorowskiego
biedniejsli ludzie ze wschodu ze słabym wykształceniem na Kaczysniego

to sa fakty i jesli chcesz z tym polemizowac- Twoje prawo.

Polityke czytam od lat i nigdy nie widzialem by forowali jakas partie, jesil tak prosze cytaty i konkretne artykuły a nie pisanie bzdur.

Jesli uznajesz tvp za obiektywna to gratuluje poczucia humoru.TVn forowala komorowskiego nie w mniejszym stopniu niz TVP Kaczynskiego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”