Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 32

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 06 lip 2005, 13:17

dziwne to sa Twoje posty Mikusinski. to samo napisales w temacie FC Barcelona i tutaj. jeszcze raz i dostaniesz WP, nasz najwiekszy nabijaczu :twisted: :twisted: :twisted:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 lip 2005, 9:00

Chelsea bardzo blisko pomocnika Shauna Wright-Phillipsa :!: :!: :!: według angielskiego dziennika Daily Mirror :) SWP ma kosztowac 21 mln Ł i podpisze kontrat z The Blues juz wtym tygodniu!!!Zaraz po Gerrardzie, który zajmował pierwsze miejsce na liście życzeń portugalskiego opiekuna The Blues znajduje się gwiazda Manchesteru City - Wright-Phillips. Mourinho chce sfinalizować transfer reprezentanta Anglii jeszcze w tym tygodniu. Józek chce mieć gotową kadrę przed zgrupowaniem w Stanach Zjednczonych.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 07 lip 2005, 10:23

Mikusinski pisze:Chelsea bardzo blisko pomocnika Shauna Wright-Phillipsa :!: :!: :!: według angielskiego dziennika Daily Mirror :) SWP ma kosztowac 21 mln Ł i podpisze kontrat z The Blues juz wtym tygodniu!!!Zaraz po Gerrardzie, który zajmował pierwsze miejsce na liście życzeń portugalskiego opiekuna The Blues znajduje się gwiazda Manchesteru City - Wright-Phillips. Mourinho chce sfinalizować transfer reprezentanta Anglii jeszcze w tym tygodniu. Józek chce mieć gotową kadrę przed zgrupowaniem w Stanach Zjednczonych.
A co juz fenomenalnie grajacy Joe Cole znudzil sie Abramovichovi i Mourinho ?? No tak, przeciez nie te nazwisko ... przeciez lepiej brzmi Joaqiun albo SW Phillips nie ?? Tam tez juz beda grac nazwiska tylko .. :|

POZDRO

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 lip 2005, 10:53

Bedzie ciekawa rywalizacja :) :twisted: Nie bój sie RoRo i Joe Cole dostanie szansę.
Działacze Chelsea nierezygnują z kupienia Mikeala Essiena. Mial przyjść Gerrard, jednak zostal w LFC teraz kolej na Ghanijczyka.

Lyon od zakończenia rozgrywek krajowych, stara się zatrzymać swoją największą gwiazdę, na jeszcze jeden sezon. Lecz "The Blues" mają nadzieję, że oferta którą złożą niebawem będzie poprostu... NIE DO ODRZUCENIA!!

Z nieoficjalnych źródeł, kwota transferu ma wynieść 26 mln funtów.

Czy to przekona działaczy mistrza Francji do podjęcia decyzji o odejściu zawodnika podstwowej '11' do Chelsea? Z wypowiedzi agenta piłkarza wynika, że kwota nie będzie zależała o decyzji. Zespół Lyonu nie ma kłopotów finansowych, więc nie musi negocjować o każdy dodatkowy milion.

"Prezes Lyonu z pewnością nie będzie chciał sprzedać Essiena. Olimpique Lyon nie ma kłopotów finansowych więc nie musi szukać funduszy na prowadzenie klubu. Michael nic nie straci zostając w obecnym klubie - jest młody a Olympiqe to dobry klub z aspiracjami na sukcesy w Champions League." - powiedział agent zawodnika.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 07 lip 2005, 17:03

11 lipca argentyński piłkarz Hernan Crespo wznowi treningi z zespołem Chelsea Londyn, poinformowano na stronie internetowej klubu. Sam piłkarz chcial przedłużyc umowe z Milanem, jednakże zmienił zdanie po zatrudnieniu Christiana Vieriego. To chyba dobra wiadomosc :)

Awatar użytkownika
york
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: york » 07 lip 2005, 17:28

Co to za rywalizacja... zawodnicy w tym klubie będą się marnować bo większość spędzą na ławce bo będzie za duża ich liczba... trzeba mieć nadzieje że wypożyczą kilku do innych klubów żeby się nie marnowali na ławce :D

Awatar użytkownika
lucass
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucass » 07 lip 2005, 21:14

york pisze:Co to za rywalizacja... zawodnicy w tym klubie będą się marnować bo większość spędzą na ławce bo będzie za duża ich liczba... trzeba mieć nadzieje że wypożyczą kilku do innych klubów żeby się nie marnowali na ławce :D
gadasz bez sensu...
po dwóch zawodników na karzdą pozycję to jest w sam raz .... a już Mourinho w tym głowa rzeby nikt swojego talentu nie zmarnował

Awatar użytkownika
Robson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robson » 07 lip 2005, 21:30

Ciewak jestem czy Abramowicz sprowadzi Owena do Chelse podobno ma takie ambicjie.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 07 lip 2005, 21:35

lucass pisze:
york pisze:Co to za rywalizacja... zawodnicy w tym klubie będą się marnować bo większość spędzą na ławce bo będzie za duża ich liczba... trzeba mieć nadzieje że wypożyczą kilku do innych klubów żeby się nie marnowali na ławce :D
gadasz bez sensu...
po dwóch zawodników na karzdą pozycję to jest w sam raz .... a już Mourinho w tym głowa rzeby nikt swojego talentu nie zmarnował
Pamiętamy przeciesz sytauacje gdzie nominalny środkowy obronca Gallas gral na lewej bo Weyne złamał noge, teraz jest juz 2 lewych obronców...Murinho tworzy b.dobra i zrownowazona kadre...Juz chyba napastników nie sciągnom przyszedł Crespo, odszedl Kezman czyli jest jak jest...

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 08 lip 2005, 9:01

Echchch...Crespo narazie nie trenuje z Chelsea, dpiero dołączy do zespołu Mourinho na turniej w USA. Trezeguet oficjalnie zostaje w Turynie, jest szansa na pozyskanie Owena, który jak powiedzial, że jesli do Realu przejdzie Robinho on odejdzie z zespołu.

Napastnik Realu Madryt i reprezentacji Anglii będzie chciał opuścić Santiago Bernabeu jeżeli do Królewskich „przyjdzie” młody gracz Santosu, Robinho.

Jak wynika z nieoficjalnych informacji, Owen został zaproponowany Barcelonie. Jednak patrząc na to realnie, to od razu można dojść do wniosku że to mało prawdopodobne. Wątpliwe jest to że Królewscy będą chcieli zasilić swojego odwiecznego rywala.

Bardziej możliwy jest powrót do Anglii. Owen wychował się na angielskich boiskach i o wiele lepiej szła mu gra na ziemi ojczystej.

O Owena walczy Chelsea. Teraz The Blues mają większe szansę (o ile dojdzie do transferu Robinho) na pozyskanie napastnika światowej klasy.

Nie możemy wykluczyć możliwości powrotu do Liverpoolu, ale skoro Chelsea nie mogła pozyskać Owen za dość przyzwoite pieniądze, to mniej prawdopodobna jest możliwość powrotu na stare śmiecie.

Michael Owen miał problemy z grą w pierwszej jedenastce. Gdyby teraz przyszedł Robinho, to szansę na grę w podstawowym składzie byłyby jeszcze mniejsze.

Statystyki Michaela jak na debiut w Hiszpanii wypadają całkiem nieźle. Owen mimo, iż w większości spotkań siedział na ławce zaliczając jedynie ‘końcówki’, zdołał strzelić w lidze trzynaście bramek, jedną w Lidze Mistrzów i dwie kolejne w Pucharze Hiszpanii, co łącznie daje wynik szesnaście goli.

Tak więc jak to wszystko się ułoży? Czy Owen zagra w przyszłym sezonie w CFC? Zobaczymy wkrótce. W tej sytuacji jako kibice Chelsea, możemy liczyć że Robinho przejdzie do madryckiego Realu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 lip 2005, 22:53

Mikusinski pisze:Jak wynika z nieoficjalnych informacji, Owen został zaproponowany Barcelonie. Jednak patrząc na to realnie, to od razu można dojść do wniosku że to mało prawdopodobne. Wątpliwe jest to że Królewscy będą chcieli zasilić swojego odwiecznego rywala.
]
:lol: :lol: :lol:
Ale plota

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 10 lip 2005, 9:38

Ale jaja :!: :!: :!: Abramovicz w sądzie :!: :?

Boris Berezovsky - rosyjski oligarcha, przebywający na wygnaniu w Londynie zapowiedział, że jesli wygra sprawę w sądzie z Romanem Abramowiczem to możliwe, że przejmie Chelsea !

Jak to zwykle z panem Borisem bywa nie chodzi o małe pieniądze - od właściciela Chelsea Borys chce dostać (i wymusić to na nim drogą sądową) 7.5 biliona dolarów czyli 4.3 biliona funtów.

Pan Berezovsky wyjawił w niedzielnym The Independent, że jest fanem Chelsea i dodał, że mógłbym przyjąć klub jako część zapłaty jego byłego partnera biznesowego, Abramowicza za wyżądzone mu szkody:

,,Roman Abramowicz ma wiele inwestycji za granicą. Ma Millhouse Capital, klub sportowy Chelsea ..."

,,Jestem fanem Chelsea. Nie będę na to nalegał, ale jeśli Roman nie będzie mógł mi zapłacić w żaden inny sposób, odda mi swój klub."

Pan Berezovsky uważa, że Abramowicz zmusił go do sprzedaży akcji poniższych firm za wiele mnie niż były one w rzeczywistości warte:

- ORT, 49 % w latach 2000-2003 za 150-170 milionów dolarów - centralnej stacji TV w Rosji,
- Sibneftu, 50 % r. również w latach 2000-2003 za 1.3 biliona dolarów - naftowy gigant w Rosji,
- Rusalu, 25 % w latach 2003-2004 za 500 milionów dolarów - aluminiowy gigant w Rosji.

,,W każdej z tych sytuacji powiedziano mi, że jeśli nie sprzedam aukcji po takich cenach to zostaną mi one odebrane."

Jak tylko Berezovsky skończy naliczanie strat zajmie się pisaniem pozwu do sądu przeciw Romanowi A.:

,,Z moich obliczeń wynika, że Abramowicz jest mi winien połowe obecnej wartości Sibneftu, którego dziś jest właścicielem (wartość ogólna 4.5 biliona dolarów). Dodatkowo zmuszono mnie do sprzedaży swoich 25 % akcji ORT za 500 milionów dolarów, mimo, że Abramowicz sprzedał tyle samo za 1.8 biliona dolarów."

Opinia ekspertów: Berezovsky nie stracił niczego. Zapłacono mu wartość rynkową akcji, bo Sibneft pięć alt temu był wyceniany na 1.5 biliona dolarów.

Berezovsky dodaje także, że Abramowicz wykonywał polecenie prezydenta Rosji - Vladimira Putina. Rzecznik prasowy właściciela Chelsea dementuje to oskarżenie.

Objęty azylem politycznym Berezovsky zgłosił się do firmy, Carter-Ruck, który w sądach wygrywała sprawy dla największych np. super-modelka Naomi Campbell. Proces ma się rozpocząć we wrześniu ...

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 10 lip 2005, 11:12

A ja powiem co sądze o Chelsea.......

Jest to klub, którego szczerze nienawidzę i nigdy nie będę mu kibicował. Mimo, iż mają kupę kasy i tak nie potrafią wygrac Ligi Mistrzów. :twisted: Wielkie brawa i szacunek dla piłkarzy, którzy odmawiają Romanowi. Widać, że są to zawodowcy, którzy kochają futbol, a nie pieniądze.

Ale najbardziej wkurzają mnie ci fani Chelsea. Tacy wierni :twisted: :twisted: ,a zaczęli kibicować Chelsea wtedy, kiedy ta zaczęła wygrywać. Nietrudno jest zauważyć dzieci w koszulkach Lamprada, czy Drogby, ale praktycznie cudem jest zauważeine osoby w koszulce np. Zoli. Dopiero o kimś takim można powiedzieć, że jest prawdziwym kibicem Chelsea, a nie kimś, kto chce być na topie.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 10 lip 2005, 11:25

marcin90 pisze: Ale najbardziej wkurzają mnie ci fani Chelsea. Tacy wierni :twisted: :twisted: ,a zaczęli kibicować Chelsea wtedy, kiedy ta zaczęła wygrywać. Nietrudno jest zauważyć dzieci w koszulkach Lamprada, czy Drogby, ale praktycznie cudem jest zauważeine osoby w koszulce np. Zoli. Dopiero o kimś takim można powiedzieć, że jest prawdziwym kibicem Chelsea, a nie kimś, kto chce być na topie.
Mnie też to wkurza. Ja kibicuje dokładnie od 6 lat londyńskiemu klubowi. Możesz mi nie wierzyć ale tak jest.
Jeszcze na allegro, po 20 zł widziałem koszulki Zoli, oryginalne UMBRO. Ostatnio własnie widziałem, koszulke Tore Andre Flo, w Tarnobrzegu!!Pisało jeszcze Autoglass. Ecchchchch...te czasy :D

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 10 lip 2005, 11:41

Wlasnie :wink: ci "wierni" kibice" , hmmmm, jak bylem w Anglii to tlumy widzialem w koszulkach Lamparda, Drogby, Terrego, Robbena a Zoli moze ze dwa razy :roll: , ludzie lubia ten klub ale prawdziwych fanow ktorzy byi z klubem przed Romkiem jest znacznie mniej niz tych swierzakow...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”