Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 311

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
11%
Real 2016/2017/2018
3
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
33%
Bayern 2020
1
6%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
2
11%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
6%
Inny
3
17%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 gru 2011, 21:54

Złamałeś mi serce. A już miałem na Ciebie głosować w Plebiscycie...
Przeca zartowalem :wink: a jak juz na mnie zaglosujesz to oficjalnie wyznam milosc to mc niah niah niah
Przecież ja Cię nie namawiałem na Porto
Fakt. To byl Ebi. Wybacz Arlosciku :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 gru 2011, 21:35

Jak na razie Napoli prowadzi gre,ale niewiele z tego wynika. Cavani kompletnie niewidoczny. MC prowadzi z Bayernem,wiec trzeba bedzie cos ustrzelic w II polowie.

Moja gwiazdka Mateo Kovacic strzelil bramke w meczu z OL :beer:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 gru 2011, 23:53

Hmmm... :] W 1/8 LM zagrają:

3 drużyny z Włoch
2 drużyny z Anglii
2 drużyny z Francji
2 drużyny z Hiszpanii
2 drużyny z Niemiec
2 drużyny z Rosji :o
1 drużyna z Cypru :brawo:
1 drużyna z Portugalii
1 drużyna ze Szwajcarii

Cieszy w [ch**] awans Napoli z cholernie ciężkiej grupy, tu włoska piłka pokazała, że wciąż ma jaja i charakter nawet mimo skromnej liczby wielkich gwiazd w Serie A. Cieszy (mnie :P ) awans Interu, mimo kryzysu i bardzo delikatnego momentu, w jakim znalazła się drużyna. Milan nie miał innego wyjścia jak awans, w dwumeczu z Barceloną nie pokazali się ze złej strony, ale wychodzą z drugiego miejsca i cholera wie na kogo trafią. Byle jak najdalej od Realu, Mourinho stworzył kolejną machinę do wygrywania i dla mnie na ten moment to pierwsi faworyci do zgarnięcia tytułu. Przy odrobinie szczęścia Napoli mogłoby trafić w losowaniu na Benficę lub APOEL, przez co byłaby szansa na przedłużenie ich przygody z Ligą Mistrzów. Forza Calcio 8)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 gru 2011, 0:03

Ajax wydymany na maska. Dwie masakrycznie prawidłowe bramki... Szkoda, bo Lyon nawet przy 1:4 nie wierzył w awans, bo widać było na powtórkach. Jakby było 2:1 dla Ajaxu, to sprawa mogłaby być zupełnie inna...

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 08 gru 2011, 8:18

Brawo Lyon :jupi: A jak wczoraj wygrałem w Pro Evo 0:7 to się śmiałem, że taki wynik to tylko w grze może być :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 gru 2011, 8:40

Salas11 pisze:Hmmm... :] W 1/8 LM zagrają:

3 drużyny z Włoch
2 drużyny z Anglii
2 drużyny z Francji
2 drużyny z Hiszpanii
2 drużyny z Niemiec
2 drużyny z Rosji :o
1 drużyna z Cypru :brawo:
1 drużyna z Portugalii
1 drużyna ze Szwajcarii

Cieszy w [ch**] awans Napoli z cholernie ciężkiej grupy, tu włoska piłka pokazała, że wciąż ma jaja i charakter nawet mimo skromnej liczby wielkich gwiazd w Serie A. Cieszy (mnie :P ) awans Interu, mimo kryzysu i bardzo delikatnego momentu, w jakim znalazła się drużyna. Milan nie miał innego wyjścia jak awans, w dwumeczu z Barceloną nie pokazali się ze złej strony, ale wychodzą z drugiego miejsca i cholera wie na kogo trafią. Byle jak najdalej od Realu, Mourinho stworzył kolejną machinę do wygrywania i dla mnie na ten moment to pierwsi faworyci do zgarnięcia tytułu. Przy odrobinie szczęścia Napoli mogłoby trafić w losowaniu na Benficę lub APOEL, przez co byłaby szansa na przedłużenie ich przygody z Ligą Mistrzów. Forza Calcio 8)
Wczoraj smialem sie z faktu ze Wlosi kompletem awansowali dalej. Punkty wam sie przydadza do rankingu zeby gonic Bundeslige. Najsilniejsze druzyny to oczywiscie te z Hiszpanii i po odpadnieciu MU w nich widze zwyciezce LM. Tylko slabsza dyspozycja dnia oraz bezposrednie mecze moga spowodowac ze nie zagraja w finale LM. Real i barca prezentuja futbol o min. 1 klase lepszy od kazdej innej druzyny ktora awansowala do fazy pucharowej.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 gru 2011, 8:47

Jaka jest strata włoskich drużyn do niemieckich :?: Tak sobie luknąłem na LE i tam chyba po równo, w LM lekka przewaga. Ile lat by musieli Włosi grać lepiej żeby miejsce odzyskać :?: Mam jeszcze jedno pytanie, kiedy losowanie LM :?:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 gru 2011, 9:29

Losowanie 17 grudnia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 gru 2011, 9:32

Jesze kolejkę wczesniej wygranie grupy przez Barce niekoniecznie mogło być lepszym rozwiązaniem niż awans z drugiego miejsa. Jednak wyszło zajebiście- mogła być Chelsea, MU, City czy Porto, o którym dużo dobrego przed sezonem się mowiło a zostały drużyny, które nie powinny sprawic Barcy problemu. Ważne to wiadomo w jakiej formie jest Barca na ogół w tym okresie.
Najciężej z 2 miejsc wygląda Milan ale to nie będzie zmartwienie Barcelony.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 gru 2011, 10:05

Rok temu Pep mówił, że nie chce w 1/8 trafić na OM, jak on tak mówi, to mu wierzę a w tym roku też nam Marsylia grozi :wink:
Rosyjskie kluby nie powinny być wielkim problemem, bo u nich liga startuje tuz przed LM(?)
Osobiście życzył bym sobie dla Barcy wylosowania Lewerkusen, byłby fajny meczyk, bo aptekarze to nie tytani defensywy, raczej grają futbol na tak :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2011, 10:24

grzegorzfcb pisze:Rosyjskie kluby nie powinny być wielkim problemem, bo u nich liga startuje tuz przed LM(?)
zdaje się, ze w tym sezonie jest już inaczej, przeciągnięto obecny sezon do wiosny, by potem zacząć już takim systemem jak w innych krajach, więc sezon będzie u nich w pełni, jeśli sie nie mylę, ale ekspertem od ligi rosyjskiej zawsze był czesiek, pewnie wie lepiej.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 gru 2011, 10:31

Kurde nie mam FM-a pod ręką, nie sprawdzę :lol:
Coś kojarze, ze teraz maja grać jak reszta europy, ale przerwę zimową, chyba powinni mieć :think:
Wtedy jest trochę inaczej, niż gdyby startował nowy sezon, a przerwa zawsze się odbiją na drużynie.

robin zwrocka
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robin zwrocka » 08 gru 2011, 10:52

bartbuks pisze:Ajax wydymany na maska. Dwie masakrycznie prawidłowe bramki... Szkoda, bo Lyon nawet przy 1:4 nie wierzył w awans, bo widać było na powtórkach. Jakby było 2:1 dla Ajaxu, to sprawa mogłaby być zupełnie inna...
Tu nawet nie chodzi o to ze bramki zmieniłby się obraz meczu, chęć do gry i taktykę
Ajaxowi zabrano dwie z niby spalonych Lyon jedną strzelił z ewidentnego spalonego...
1. Real M 18
2. Lyon 8 9:7 minus 1 = 8:7
3. Ajax 8 6:6 plus 2 = 8:6
4. Din. Zag 0

Przy szybkości dzisiejszej piłki sędziowie nie mają szans, to daje prostą drogę do oszustw, zawsze można powiedzieć "nie zauważył"...
kiedy te jełopy z FIFA?UEFA to wreszcie zrozumieją?
A zwłaszcza tam gdzie jest najwyższy poziom piłki szybkość podań, wyjść na pozycję jest dziś masakryczna...
KUR...A :( po prostu nie da się jednym okiem patrzeć dwadzieścia metrów w bok a drugim przed siebie jednocześnie!!!

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 gru 2011, 10:54

fieldy pisze:zdaje się, ze w tym sezonie jest już inaczej, przeciągnięto obecny sezon do wiosny, by potem zacząć już takim systemem jak w innych krajach, więc sezon będzie u nich w pełni, jeśli sie nie mylę, ale ekspertem od ligi rosyjskiej zawsze był czesiek, pewnie wie lepiej.
Rosja zmienia system rozgrywek. Ponieważ przechodzą z systemu wiosna - jesień, na jesień wiosna, to sezon 2011/12 będzie sezonem przejściowym. Będzie ciągnął się przez ponad rok i trwać będzie 3 rundy.

I - wiosna 2011
II - jesień 2011
III - wiosna 2012

W trzeciej rundzie odbędzie się podział na grupy. Miejsca 1-8 po 2 pierwszych rundach zagrają w grupie o mistrzostwo i europejskie puchary. Miejsca 9-16 o utrzymanie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 gru 2011, 13:59

Rezus pisze:Jaka jest strata włoskich drużyn do niemieckich :?: Tak sobie luknąłem na LE i tam chyba po równo, w LM lekka przewaga. Ile lat by musieli Włosi grać lepiej żeby miejsce odzyskać :?: Mam jeszcze jedno pytanie, kiedy losowanie LM :?:
http://www.90minut.pl/ranking_uefa.php?id_sezon=79

Zapisz sobie w zakładkach. Regularnie uzupełniane i aktualizowane zaraz po meczach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”