Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 311

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 08 sie 2007, 15:51

Po odejściu Henry'ego zrobił się mały podział, jedni sądzą, że Kanonierzy będą cieniować jak nigdy dotąd - drudzy, że wyjdzie im to na dobre. Ja przyłączam się do tej drugiej grupy. Dlaczego? A no dlatego, że młodzieńcy z Arsenalu już w tamtym sezonie radzili sobie bez genialnego Francuza, zdobyli dzięki temu niezbędne doświadczenie i w tym sezonie naprawdę mogą być bardzo groźni. A Henry nie robot, lata robią swoje i nie wydaje mi się by jeszcze kiedykolwiek grał tak jak za najlepszych czasów w drużynie Wengera. To może być sezon RvP, a Eduardo też swoje strzeli, zobaczycie...

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 08 sie 2007, 19:00

MU bediz eiwelkim kluben nawet gdy odejdize z niego i C. Ronaldo i Rooney i nadal beda walczyc o mistrzostwo i beda w gronie faworytow bo takie kluby zaawsze sa w gronie faworytow! Podobnie Arsenal z henrym czy bez niego jest wielkim klubem i ma takie same szanse na mistrza jak CFC i Mu powtarzam jeszce raz! Przed 1 kolejka kazdy ma 0 punktow!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2007, 10:04

Nie mogę sie tej niedzieli doczekać już :) Zaczynamy derbami. Oczywiscie nie sa to derby podwyższonego ryzyka :D jak z Chelsea, czy Spurs :twisted: ale Fulham też może być.
Ekipa, która prawie poleciała do Championship w minionym sezonie, teraz powinna być groźniejsza. Przewaznie ich pokonujemy kilkoma bramkami, choć w ubiegłym roku jeden mecz przegraliśmy [ale to był dziwny sezon].
Fulham ma 2 nowych napastników. Do Mc'Bridea dołaczyli Healy i Kamara.
David Healy przyszedł z Leeds. Jest reprezentantem Irlandii płn. i z tego co mi wiadomo, to wychowywał sie w szkłóce ManU. Diomansy Kamara natomiast, przyszedł z WBA. Sam jestem ciekaw, który z 3 napastników wyjdzie przeciwko nam. Wydaje się, ze Helay będzie pewniakiem, przeciez z Sanchezem znają sie doskonale z reprezentacji. Tylko, czy od razu wskoczy do składu ? Może za kilka kolejek dopiero bedzie podstaowwym piłkarzem. Póki co Amreykanin bedzie grał, bo w końcu wybrali go nowym kapitanem :D
Ale to już nie nasz problem.
Nie wiadomo jeszcze którzy z naszych graczy beda musieli pauzować.
Na pewno będa to Ade i Gilberto [tak, czy inaczej, nic o ich powrocie nie słychać] Cesc powinien już byc gotowy [z Ajaxem nie grał z powodu jakiejś infekcji] Myśle, że także Robin już będzie gotowy. Wejscie Heitingi było ostre, ale Robinowi nic powaznego sie nie stało [choć dostał w nogę, któą dopiero wyleczył :?]
Debiut w Premiership powinni zaliczyć: Sagna i Eduardo.
Nicklas z poczatku na pewno nie bedzie wychodził w podstawowym składzie, a Ade brakuje, wiec Eduardo jest praktycznie pewniakiem do wyjscia w ataku. Bo raczej Hleb nie zostanie od razu wystawiany w ataku - za Robinem [choć kto tam za Wengerem trafi].
Mecz w niedziele .... co tu robić do tej pory ? :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 sie 2007, 13:58

fieldy pisze:Mecz w niedziele .... co tu robić do tej pory ?
Narzekać na brak spektakularnych transferów :P .

O mecz z Fulham jestem nadzwyczaj spokojny. Nigdy nie mieliśmy większych problemów z pokonaniem naszego rywala zza miedzy (poza wpadką z zeszłego sezonu). W składzie Fulham nie ma już Luisa Boa Morte, który na mecz z nami zawsze był podwójnie zdeterminowany :wink: . Po cichu liczę na wygraną w okolicach 3-0 :] .

PS.
Gallas został nowym kapitanem The Gunners :o . Nie spodziewałem się takiego obrotu spraw, gdyż o wiele chętniej w tej funcji widziałbym Gilberto. Cóż, zobaczymy jak w nowej roli spisze się Francuz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 sie 2007, 21:15

RóżA pisze:Gallas został nowym kapitanem The Gunners Surprised . Nie spodziewałem się takiego obrotu spraw, gdyż o wiele chętniej w tej funcji widziałbym Gilberto. Cóż, zobaczymy jak w nowej roli spisze się Francuz.

['] chora decyzja Wengera. Jeszcze nie tak dawno publicznie krytykował jego politykę transferową... :roll: Jedno jest pewne. Gallas niedługo odejdzie- tradycja. :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2007, 21:34

a tam, piłkarz doświadczony, młodzi się go słuchaja. Dobry wybór.

Jak donosi oficjalna strona. Ade byc moze zagra - co prawda wystep stoi pod znakiem zapytana, ale szansa jest, pewnie na ławce usiądzie.
Jednak Gilberto nie zagra.
kto może go zastapic na DM ? Flamini ? grywał ostatnio całkiem nieźle. Diaby chyba raczej nie. Najpewniejszy wydaje się być Denilson. Też grywal w sparingach dość dużo.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 sie 2007, 21:46

Ja również stawiam na Denilsona. W sparingach grywał i to z całkiem dobrym efektem końcowym. Flaminiego nie mogę sobie wyobrazić obok Cesca, gdyż Francuz zbyt często zapędza się pod pole karne rywali całkowicie zapominając o destrukcji. Właściwie to ja go w ogóle nie widzę w Arsenalu :lol: .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2007, 21:49

Flamini sie zapędza, ale obrońcy też :D ostatnia bramkę wypracował Clichy. Ale nie tylko boczni obrońcy się zapędzają pod pole karne rywali. Ostatnio czytałem wywwiad z Wenegrem, który mówił, ze wpaja obrońcom gre do przodu. Jak sie dobrze przypatrzeć, to mozna zauważyć Toure coraz czesciej na stronie boiska rywali.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 sie 2007, 21:55

fieldy pisze:Jak sie dobrze przypatrzeć, to mozna zauważyć Toure coraz czesciej na stronie boiska rywali.
A pamiętasz bramkę bodajże z Liverpoolem z poprzedniego sezonu? Zachował się jak rasowy snajper :D .

Clichy'ego zawsze ciągnęło do przodu co w poprzednich sezonach IMO było Jego największym minusem. Na całe szczęście ostatnimi czasy troszeczkę sie opanował i poprawił również grę w defensywie. Tak trzymać!

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 sie 2007, 22:32

RóżA pisze:Gallas został nowym kapitanem The Gunners
Moim zdaniem decyzja Wengera była spowodowana trochę tym, że ostatnio sporo się mówiło o odejściu Gallasa. On sam też kilka razy swoimi wypowiedziami dał do zrozumienia, że zamierza walczyć o najwyższe trofea i klub ma mu to umożliwić. Także jak dla mnie przyznanie mu opaski kapitańskiej po Henryku to taka forma udobruchania Williama. Kto wie, może jeszcze wyjdzie nam to na dobre.

Zresztą patrząc trzeźwym okiem Gallas ma posłuch w drużynie i powinien sprawdzić się w tej roli :wink:

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 09 sie 2007, 22:42

Gallas spoko typ! Co do Flaminiego to nigdy go nie darzylem specjalna sympatia no ale ogladajac Amsterdam Tournament i Emirates Cup to jakos troche mnie tak do isebie przyciagnal! No a defensywnego pomocnika macie racje zagra pewnie Denilson! Arsene przydalby sie jescze jakis transfer do nas i to taki z gornej polki typo Quaresma! Chociaz to malo mozliwe! To jeszcze mozemy pospekulowac bo ponad 20 dni do zakonczenia okienka wiec cos mozemy kupic! Kase napewno mamy! Tylko ten nasz Boss to skapy jest! =]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2007, 22:44

ddworakk pisze:ponad 20 dni do zakonczenia okienka wiec cos mozemy kupic!
chyba kogoś
Flamini cie przekonał do siebie po Emirates Cup i Amsterdam Tournament ? Czyzbyś kibicował od niedawna ? Bo zdaje się, ze jeśli cię mia przekonac do siebie, to głownie po sezonie, gdzie doszlismy do finału LM - wtedy grał na lewej obronie i był znacznie bardziej przydatny niż obecnie.

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 09 sie 2007, 22:47

Ja tam mówie ze obok Cesca wyjdzie Diaby. To jest typowy rzeźnik. Ma warunki na DM jak nikt inny a i do przodu moze bez problemu gnać. W koncu bedzie grał od 1 gwizdka..tak naprawde teraz pokaze swoje JA. Bo do tej pory nie mial zbytnio okazji przez tą kontuzje.
A co do Gallasa to tam nie wiem. Chciałem zeby Kolo był Captajnem no ale wyszlo inaczej. Niech Gallas choc pokaze ze zasługuje na opaske..a nie ze moze za rok skonczy przygode z AFC z taka sama nawijką jak Ljungberg.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 sie 2007, 22:58

maniekk pisze:Ja tam mówie ze obok Cesca wyjdzie Diaby. To jest typowy rzeźnik.
Nie przeczę że o wiele bardziej u boku Fabregasa wolałbym zobaczyć właśnie Diaby'ego, ale niestety spotkania sparingowe wskazują, że Wenger i zbliżającym spotkaniu postawi na Denilsona. I nie musisz nas (a przynajmniej mnie :wink: ) przekonywać co do Abou, ponieważ mam nadzieję, że w zbliżającym sezonie to właśnie on będzie jedną z wyróżniających się postaci grających na co dzień w Arsenalu :] .

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 10 sie 2007, 12:50

Kibicuje Arsenalowi 12 lat a nie od niedawna! W tamtym sezonie Soll i Ashley zagrali bodajrze dopiero w finale stad gra Flaminiego! W sumie masz racje! Ale to ja zle sie wyrazilem! Bo pamietam jego dora gre wtedy lecz uspil mnie troche ten ostatni sezon w ktorym Flamini gral malo!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”