Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 311

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 maja 2009, 19:47

a świetny ot taki Berbatov
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Jeżeli dla ciebie Tevez jest przeciętny,a Berbatow świetny to brak mi słów...Oczywiście ciężko porównać obu napastników,gdyż jeden to klasyczna '9' drugi natomiast bardziej cofnięty napastnik/skrzydłowy,ale w opinii wielu nie-kibców MU Bułgar to jeden z najbardziej przepłaconych piekarzy letniego okienka transferowego...Może nie wtopa totalna jak Quaresma czy Mancini ale zdecydowanie poniżej oczekiwań...Tevez natomiast w statystykach jest gorszy,ale każdy komu się zdażyło obejrzeć mecze MU z udziałem Argentyńczyka zauważył,że robi dużo 'wiatru' + haruje na całym boisku...podejrzewam,że gdyby Rooney nie był Anglikiem,to Argentyńczyk częściej przebywałby na placu gry...Bo z tego co się orientuję to właśnie tych dwóch przystojniaków rywalizuje o tą samą pozycję...C.Ronaldo nie do wygryzienia,a Berbatow - wreszcie tzw. target striker w stylu Drogby w MU - typ napastnika,którego w tej drużynie dawno nie było (a Ferguson sobie ubzdurał,że jest on brakującym ogniwem)...
EDIT - poza tym nie pamiętasz czuje bramki w końcówkach dały wam mistrzostwo w poprzednim sezonie?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 maja 2009, 19:49

MazurXIII pisze:Jeżeli dla ciebie Tevez jest przeciętny,a Berbatow świetny to brak mi słów...
o technice pisał

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 maja 2009, 19:53

to mnie Fieldy uprzedziłeś.
Ale i tak...
podejrzewam,że gdyby Rooney nie był Anglikiem,to Argentyńczyk częściej przebywałby na placu gry..
:shock: :lol:
kwiatki Mazura....bezcenne :boruta:

Tevez w tym sezonie dostał sporo szans, wiele z nich zmarnował. Roo go biję na głowę. W ogóle takie insunacje są pozbawione jakiejkolwiek logiki. Fergie by zostawiał na ławce zawodnika lepszego? w imię czego? pomyślcie czasami zanim coś napiszecie. To, że Tevez grzał ławę w wiekszości ważnych spotkań to nie przypadek. Bo prostu na to sobie zasłużyl, a raczej nie zasłużył na miejsce w pierwszej 11.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 maja 2009, 19:56

1) Fieldy już jedną kwestię wyjaśnił

2)Rooney jest piłkarzem lepszym co najmniej o klasę od Teveza. Jeśli ktoś zaczyna gadkę o tym, że Wazza ma pewne miejsce w składzie dzięki narodowości, to znaczy, że mało meczów United chociażby w tym sezonie oglądał.

3)Mówiłem już o poprzednim sezonie. Strzelał ważne bramki, w kilku sytuacjach dał też ciała. Koniec końców to nie on był bohaterem tamtego sezonu.

4)Mało mnie obchodzi co inni myślą o Berbie. Tak samo jak mało mnie obchodziło, że ludzie jeszcze kilka lat temu wypowiadali się w podobnych tonach o Rio.

5)Berbie daleko do strikera. Wie to każdy kto regularnie nas ogląda. Nie dziwie się, że dla tych "fachowców" Dimitar jest przepłacony, jak nawet nie wiedzą na jakiej pozycji Bułgar gra.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 maja 2009, 20:43

Tevez zapowiadal sie dobrze grajac w Boca.pozniej stracil szybkosc, zaczal strzelac malo bramek.nie notuje asyst.nie wiem czym to jest spowodowane ale nie rozwinal sie dobrze.mam nadzieje ze zostanie w anglii bo lacza go plotki z Milanem.watpie aby Ferguson dal za niego okolo 30 mln.poprostu nie jest tyle wart.rywalizuje o miejsce z Rooneyem ktory robi stale postepy a u argentynczyka tego nie widac.

podejrzewam,że gdyby Rooney nie był Anglikiem,to Argentyńczyk częściej przebywałby na placu gry..
Rooney bije w kazdym aspekcie Carlosa.kolejny tekst typu "Vidic przereklamowany"

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 maja 2009, 21:12

Kamil232 pisze:a powinien mocno, bo takie płacze w takim momencie sezonu to kompletnie nieodpowiedzialne zachowanie.
Dokładnie. Brak profesjonalizmu. Powinien zostawić tę wiadomość na zakończenie sezonu. Manchester teraz jeszcze walczy o mistrza i zagra w finale LM.

Wg mnie Tevez nie jest wart tych 30 milionów funtów.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 maja 2009, 21:31

Uhmmm...jak bodajże rok nie mógł trafić do siatki w LM to też grał za dobrą formę :roll:
To bez C.Ronaldo MU traci 50% swojej wartości w ofensywie - skoro Rooney jest takim przekozakiem to dlaczego Anglia jako reprezentacja tak cieniuje?Dla mnie Tevez >= Rooney...i co dziwnego w tym,że Anglik jest faworyzowany w angielskim klubie przy porównywalnych umiejętnościach?Przecież to oczywiste - przykład Kuszczak i Foster w tym samym klubie...
Rooney bije w kazdym aspekcie Carlosa
Konkretnie - w jakim?Prócz głupoty i brutalności oczywiście...czy Rooneyowi zdarzyło się ciągnąć grę całego zespołu tak jak Tevezowi (Corinthians,West Ham)?Aha,w Evertonie był za młody (fakt),a w MU jest od tego Krysia... :roll:
Ja z chęcią chciałbym potwierdzenia plotek 'Star' i transferu Carlitosa to Milanu (20 mln L i Milan - tiaaaa :roll: ) skoro jest za słaby na MU...

BTW - czy ktoś ma jakąś wiedzę na temat prawa własności MSI względem karty Teveza?T.j. - teoretycznie musiał podpisać z nimi kontrakt jak z normalnym klubem - tyle,że sprawa ciągnie się już ładnych parę lat (od Boca bodajże),więc w którymś momencie musi wchodzić prawo Bosmana...

Aha - Vidic jest ŚREDNI :P,choć na pewno lepszy od wynalazków typu Heinze na środku czy Silvestre,Brown...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 maja 2009, 21:37

Przeczytałem Twoją wypowiedź i nie wiem od czego zaczynać. Szczerze to mi się nie chce nawet odpowiadać.
MazurXIII pisze:Aha - Vidic jest ŚREDNI :P
:lol2:
[*]

Tevez jest dobry, ale brakuje mu tego "czegoś". Biega, walczy za 3, ale do Roo jeszcze mu trochę brakuje.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 maja 2009, 21:48

To bez C.Ronaldo MU traci 50% swojej wartości w ofensywie
Jakim wzorem to wyliczyłeś ?
skoro Rooney jest takim przekozakiem to dlaczego Anglia jako reprezentacja tak cieniuje?
Skoro Ronaldo jest takim przekozakiem to czemu Portugalia tak ceniuje? Anglia gra ostatnio śwetnie w czym duża zasługa Rooney'a. Zresztą reprezentacja to inna para kaloszy...
przykład Kuszczak i Foster w tym samym klubie
Jaki to przykład? Ostatnio gra lepszy.
Konkretnie - w jakim?
- szybkość
- boiskowa inteligencja
- podania
- strzał z dystansu
- drybling
- dośrodkowanie
- wykańczanie akcji
- technika

Wystarczy ?
czy Rooneyowi zdarzyło się ciągnąć grę całego zespołu tak jak Tevezowi
Owsze. United 2005/2006. W tym sezonie jest lepszy niż Ronaldo.
Aha - Vidic jest ŚREDNI :P,choć na pewno lepszy od wynalazków typu Heinze na środku czy Silvestre,Brown...
Ten ostatni w Milanie byłby zawodnikiem od którego Ancelotti zaczynałby ustawianie linii defensywnej.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 maja 2009, 21:48

Klasowy obrońca - jak widać nie na np.Liverpool czy nawet na upilnowanie takiego alkoholika jak Adriano...Szybki jak błyskawica,grający fair (np. na KMŚ)...ja rozumiem,że teraz w światowym footballu panuje posucha na silnych środkowych obrońców (Stam czy swego czasu Campbell),aż taka,że za byle brazylijskiego (!!!) obrońcę daje się 30 mln E,ale to nie powód,by zawodników,którzy np. takiemu Nescie mogliby buty czyścić,kreować na światowej klasy obrońców...
Ten ostatni w Milanie byłby zawodnikiem od którego Ancelotti zaczynałby ustawianie linii defensywnej
Ależ nie twierdzę,że jest inaczej.Tyle,że rozmawiamy o światowej czołówce,a takich (zdrowych) obrońców na ten czas Milan NIE MA.Szczerze mówiąc z środkowych - to tylko zdrowy Nesta jest lepszy od Serba...
- szybkość
- boiskowa inteligencja
- podania
- strzał z dystansu
- drybling
- dośrodkowanie
- wykańczanie akcji
- technika

Wystarczy ?
Zgodzić się mogę tylko z wykańczaniem akcji i EWENTUALNIE strzałem z dystansu (choć ostatnia bramka Carlitosa palce lizać)...a z boiskową inteligencją to już pojechałeś po całej linii...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2009, 21:56

MazurXIII pisze:Klasowy obrońca - jak widać nie na np.Liverpool czy nawet na upilnowanie takiego alkoholika jak Adriano...Szybki jak błyskawica,grający fair (np. na KMŚ)...ja rozumiem,że teraz w światowym footballu panuje posucha na silnych środkowych obrońców (Stam czy swego czasu Campbell),aż taka,że za byle brazylijskiego (!!!) obrońcę daje się 30 mln E,ale to nie powód,by zawodników,którzy np. takiemu Nescie mogliby buty czyścić,kreować na światowej klasy obrońców...
Jeśli w końcówce tego posta masz na myśli Pepe, a całokształt odnosi się do Vidica, to powiem tyle:
Milcz, albowiem nie wiesz, co piszesz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 maja 2009, 22:17

niektorzy naprawde maja problem z obiektywna ocena teveza. zupelnie nie wiedzec czemu. wilmore bardzo dobrze napisal mazurze. to nie jest kwestia zgadzania sie lub nie. to dobry zawodnik, ale nie mozna go nawet porownywac do rooneya.

trudno tez zrozumiec okreslenie vidicia srednim. jesli on jest srednim obronca to kto jest dobry. o bardzo dobrych w tej skali juz nie pytam bo nie istnieja.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 maja 2009, 22:22

Milcz, albowiem nie wiesz, co piszesz.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Chyba jednak WIEM.Dla was Vidic to mega wymiatacz,dla mnie średniak,który wybija się na tle innych,jeszcze gorszych średniaków...Dobre pół sezonu w Premiership i już jeden z najlepszych obrońców na świecie?A czym on różnił się od np. takiego Shawcrossa,prócz tego,że gra w MU?
Real dał za Pepe taką sumę nie tylko dlatego,że Mijatovic to marny negocjator,ale także dlatego,że jako takich silnych obrońców ze świeca szukać we współczesnej piłce...o czym działy scoutingu wielkich klubów od czasu do czasu wspominają...
esli on jest srednim obronca to kto jest dobry
Scirea,Baresi,Maldini (tak do 34 roku życia :) ),Nesta...to tyle jeśli chodzi o Włochy - nieźle zapowiadał się np. Barzagli,ale tylko się zapowiadał...teraz we Włoszech nie ma światowej klasy środkowych obrońców - wszyscy niestety się zestarzeli...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 maja 2009, 22:33

real mogl kupic pepe za mniejsze pieniadze np. 20 mln. problem w tym, ze nie probowal. wynikalo to z tego, ze real znalazl sie pod sciana, gdyz potrzebowal dobrego stopera jak powietrza na wczoraj, a wczesniej proby sprowadzenia innych pilkarzy zakonczyly sie niepowodzeniem. sprawdzil sie, wiec pieniedzy nie zaluja, ale...

vidic swietnie sie ustawia, potrafi odcinac od podan i uniemozliwiac odwrocenie sie rywalowi z pilka w strone bramki jak malo kto, nie gubi sie przy pulapkach offside'owych. bardzo dobrze gra glowa, jest skoczny i dysponuje znakomitymi warunkami fizycznymi. ponadto rzadko fauluje i nie dostaje wielu kartek.

nie nalezy moze do sprinterow, ale nadrabia to innymi rzeczami. jesli to nie jest jeden z najlepszych obroncow i jest tylko sredniakiem to ja rozumiem przez to, ze dzis nie ma swietnych defensorow.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 maja 2009, 22:35

MazurXIII pisze:teraz we Włoszech nie ma światowej klasy środkowych obrońców - wszyscy niestety się zestarzeli...
Santacroce moze takowym byc. Dobrze by go bylo skaperowac bo konkurencja nie spi. To tak na marginesie.

Slowko na temat Vidica. Mozna go lubic albo nie. Mozna go cenic lub nie jednak to nie ma zadnego wplywu na rzeczywistosc. Fakty sa takie ze jest to jeden z lepszych obroncow jacy biegaja obecnie po pilkarskich boiskach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”