Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 312

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
11%
Real 2016/2017/2018
3
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
33%
Bayern 2020
1
6%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
2
11%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
6%
Inny
3
17%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 gru 2011, 14:00

http://www.ajax-amsterdam.pl/aktualnoci ... -/1508-nie

Ciekawie się robi może nie ma twardych dowodów i artykuł jest pisany przez stronę zainteresowaną, jest sprawa śmierdzi.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 08 gru 2011, 14:56

Ebi pisze:
Rezus pisze:Jaka jest strata włoskich drużyn do niemieckich :?: Tak sobie luknąłem na LE i tam chyba po równo, w LM lekka przewaga. Ile lat by musieli Włosi grać lepiej żeby miejsce odzyskać :?: Mam jeszcze jedno pytanie, kiedy losowanie LM :?:
http://www.90minut.pl/ranking_uefa.php?id_sezon=79

Zapisz sobie w zakładkach. Regularnie uzupełniane i aktualizowane zaraz po meczach
Nie zapisuj, bo to jakieś gówno. Zdecydowanie lepiej jest posiłkować się danymi z oficjalnej strony UEFA: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html

A co do starty to jest bardzo duża, a to przez Ligę Europ czy głupie starty punktów Milanu i Interu z BATE, Pilznami czy Trabzonami z CSKAmi, gdyby był w nich komplet to Włosi wyprzedzali by Niemców za ten sezon, a tak są za nimi i Francją. Kolejną przyczyną jest brak awansu Romy z Palermo, bo gdyby się zakwalifikowali i wygrali chociaż po 2 spotkania, to Włosi zdobyliby kolejny punkt. A tak wszystko co zdobyło 5 klubów dzielone jest przez 7. Drugą niepokojącą sprawą jest fakt, że w następnym sezonie odchodzą 3 punkty przewagi nad Francją przez co strata żabojadów do Italii będzie wynosiła 1 punkt. Czyli, kocham Ligę Europy.

Awatar użytkownika
Pan_Eryk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pan_Eryk » 08 gru 2011, 15:54

w to że lyon strzelił sobie po prostu siedem goli to chyba nigdy nie uwierzę… no i jeszcze to oczko… żałuje że nie widziałem tego na żywo ale pachnie nieładnie…

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1507
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 08 gru 2011, 16:26

mete pisze:Losowanie 17 grudnia.
A nie 16? Zawsze w piątki było.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 gru 2011, 17:00

Szesnasty, szesnasty...

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 08 gru 2011, 17:52

Niewiarygodne jest to, że Manchester Utd odpadł już w fazie grupowej. Widocznie SAF uznał, że nie warto męczyć się dochodząc do finału, w którym i tak lepsza okazałaby się Barca i chyba odpuścił LM, tak jak Milan sezon temu ;)

Bartas_13
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bartas_13 » 09 gru 2011, 15:58

bardzo nieładnie pachnie ten lyon. w necie aż huczy. widziałem bramki na multilidze w ence i w pierwszej chwili wyglądało zabawnie a później była myśl że coś nie halo. sześć bramek w 28 minut. ale pomysł z oglądaniem wszystkiego na raz miałem świetny :P united, city i jeszcze ten lyon. sporo sie działo. nastepna okazja jak się w następnej edycji będzie kończyła faza grupowa

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 gru 2011, 12:24

Olympique Lyon - APOEL Nikozja
Napoli - Chelsea
FC Basel - Bayern Monachium
Milan - Arsenal
FC Basel - Bayern Monachium!
Bayer Leverkusen - FC Barcelona
CSKA Moskwa - Real Madryt
Zenit St. Petersburg - Benfica Lizbona
Olympique Marsylia - Inter Mediolan
Świetne losowanie dla Barcy :P
Ciesze, ze ze to Real jedzie do Rosji :lol:
Włosko-angielskie mecze najciekawsze chyba dla postronnego widza.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 gru 2011, 12:35

Dla Barcelony losowanie świetne jak dla mnie.

Najciekawsze pary to Milan - Arsenal i Napoli - Chelsea.

Na Inter bym pieniędzy dzisiaj nie postawił, ale do pierwszych spotkań sporo czasu. Benfica - Zenit też ciekawa, wyrównana para choć liczę na Portugalczyków.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 16 gru 2011, 12:40

Brałem Bayer jako pierwszą opcję więc jestem zadowolony obawiałem się CSKA i Napoli - niemal w 99% byłem przekonany że Basela trafi na Bayern...Ciekawe pojedynki angielsko-włoskie...Real nie musi odnieść 2 zwycięstw z CSKA ba wcale bym Ruskich nie przekreślał na ich terenie mogą być groźni choć oczywiście faworyt
Reszta pojedynków to wszystko może się zdarzyć Lyon-Apoel ciekawa para i choć faworytem wydaje się Lyon to APOEL pokazał że potrafi grać z najlepszymi...Zenit w/g mnie jest faworytem wkontekście meczu z Benficą tylko dlatego że pierwszy mecz mają u siebie i mogą wygrać 2-0 a wtedy Benfice ciężko będzie odrabiać straty...Natomiast Marsylia może sprawić niespodziankę nad Interem który w tym roku gra w kratkę...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 gru 2011, 12:40

Breitner widać, że chciał Bayernowi dolosowac kogoś słabszego. Jak wrzucono 4 kuleczki, żeby znaleźć partnera dla Basel to nie spuszczał oczu z tej, która pochodziła z kosza z napisem Bayern :lol: Potem jeszcze poczekał aż się zatrzymały i wziął tą, o której myślał. Że też pozwalają na takie rzeczy. Losujący nie powinien widzieć kuleczek.

Awatar użytkownika
strunin
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: strunin » 16 gru 2011, 12:51

W zasadzie jest tylko jeden hit, Arsenalu z Milanem właśnie, stawiam tu na Anglików, choć w teorii większe szanse ma chyba Milan, ciężko wskazać. Chelsea pomści Manchester. APOEL może sprawić kolejną niespodziankę, ale to już dwumecze, więc stawiam na doświadczenie i Lyon, choć bez przekonania. Po za tym Bayern, Barcelona, Real. Wyrównana para portugalsko-rosyjska, zadecydują detale, może nawet dogrywka, stawiam na Rosjan. Inter jeśli będzie grał tak jak w ostatnim meczu ligowym powinien poradzić sobie z Marsylią, ale też nie bez problemów, bo ta zdaje się odzyskuje powoli formę. Nie licząc potyczki Arsenalu z Milanem, hitowych spotkań nie widać, co nie znaczy, że nie będą ciekawe - wręcz przeciwnie, bo kilka par jest mocno wyrównanych jeśli chodzi o poziom.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 16 gru 2011, 13:02

Ebi pisze:Breitner widać, że chciał Bayernowi dolosowac kogoś słabszego. Jak wrzucono 4 kuleczki, żeby znaleźć partnera dla Basel to nie spuszczał oczu z tej, która pochodziła z kosza z napisem Bayern :lol: Potem jeszcze poczekał aż się zatrzymały i wziął tą, o której myślał. Że też pozwalają na takie rzeczy. Losujący nie powinien widzieć kuleczek.
też zwrociłem na to uwagę :/

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 gru 2011, 13:11

Nagle się obudziliście z tym, że takie przekręty się robi przy losowaniu?

Pary 1/8 LM mi się nie podobają. Niby Milan trafił na jedną z ekip, które chciałem dostać, niby Inter mógł trafić gorzej, ale moim zdaniem bardzo możliwy jest scenariusz, gdy w marcu nie będzie żadnej ekipy włoskiej w Lidze Mistrzów. Napoli szanse na awans ma statystyczne, Inter z Milanem niby są faworytami na papierze, ale ich odpadnięcie też nie będzie żadnym szokiem.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 gru 2011, 13:25

Ja już od kilku sezonów tu na forum podkreślałem "czystość" tych losowań i ustawianie dochodowych szlagierów już w 1/8 i "ogórkowych par".

Ale przydałoby się zrobić tak, żeby losujący wkładał rękę do pojemnika zasłoniętego z góry, ale przezroczystego z boku. Bez wcześniejszego oglądania kuleczek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”