FMy - Strona 313

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
gianbuffon
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gianbuffon » 20 lut 2006, 14:25

prosze pomozcie mi dobrac sklad do Wisły Kraków, najwiekszy dylemat mam co do obrony(szczegolnie lewa strona:dudka, czy silva i nie wiem co zrobic z lukasieiczem bo klos gra dobrze) oraz z atakiem. inna sprawa to max 5 pilkarzy z poza UE.:

gk: fernandez, anthony silva, janukiewicz
obrona lewa: dudka, thiago silva
o.prawa: baszczynski, kulig
o.srodek:gioda, klos, lukasiewicz, golanski
def.pomoc: guarin, nengomashe
of.pomoc: ederson, golos
p.lewa: ngwenya, zienczuk
p.prawa: blaszczykowski, luduena
atak: luciano henrique, brozek, pantelic, kowal, kisliy

mam jeszcze duzo utalentowanych pilkarzy w rezerwach i w U-18 ale polowa z nich, albo nawet wiecej jest niezadowolna ze nie moze grac w 1 skladzie...
koncze 2 sezon i idzie mi barzdo dobrze, awansowalem do LM i z 3 miejsca gram w puefa. pokonalem paschong i ol.marsylie, a teraz gram w 1/4 z villarreal...
kasy na transfery mam aktualnie 16 mln euro(!), bo sprzedalem kilka mlodzikow za duza kase(najwiecej dostalem za goncerza-5/6mln)
kasy mam duzo, tylko ze nikt nie chce do mnie przejsc. poradzcie mi, zwlaszcza Ci co graja wislą, kogo kupowaliscie w 2 sezonie, z tych lepszych pilkarzy, tak zeby chcieli przyjsc :) pozdro

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 20 lut 2006, 21:05

Czytaliście o nowym patchu? Zniesiona będzie w lidze polskiej liczba obcokrajowców!!

Gram Napoli ,awansowałem do drugiej ligi włoskiej i planuje awansować do 1 ligi. Mój skład to:
Br. Jerzy Dudek, Joaquin Irigoytia(ściągnołem go za darmo)
Ob. pr.- Przemysław Kulig, Vinh Long Willemin
Ob. le.- Aissa Domi, Jiri Kladbursky
Ob. sr- Noe Pamarot, Antoni Lukasiewicz, John van Dalen
Pom. pr- Andrea Gasbarroni(OP PLŚ)
Pom. def- Przemysław Kaźmierczak, Shkelcim Mustafa
Pom. le- Fabio Fanelli(OP LS) Fredrik Svanback
Pom. of- Michal Gottwald, Filipe Gomes
WN Ś- Inacio Pia, Luis Saha, Peguy Luyindula

Jak oceniacie moje szanse??

Awatar użytkownika
radeq
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radeq » 20 lut 2006, 21:43

[quote="gianbuffon"]kasy mam duzo, tylko ze nikt nie chce do mnie przejsc. poradzcie mi, zwlaszcza Ci co graja wislą, kogo kupowaliscie w 2 sezonie, z tych lepszych pilkarzy, tak zeby chcieli przyjsc Smile pozdro[/quot

gram juz 11 sezon Wisla i na środek obrony polecam Milan Stepanov(Vojvodina) na polska lige super obronca, na napad polecam Mokoene i Cavenaghiego u mnie wymiataja:) na lewa obrone niezly jest Pawel Zuk(lechia gdansk) albo Bruno (atletico Paranaense) na def. pom. polecam Plesan (dinamo Bucharest) a na prawa pomoc sciagnij sobie Simra(amica) po 2,3 sezonach najlepszy prawy pmocnik w Polsce.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 lut 2006, 22:56

JA gram 4 sezon Betisem

BR - Proto(1), Doblas(2),Gudicini(3)

OP - Kargbo (1) , Miguel (2)
OL - Grosso(1), Żuk (2)

OŚ - Kompany - Juanito (1) , Gioda - typek z Crystal Palace(nie pamietam nazwiska(2)

PP - Joaquin(1), Deisler (2) , Gaven(3)
PL - Skacel(1), Taddei(2) , Grzelak (3)
DPŚ - Gago(1), Assuncao(2),Biglia(3)
OPŚ - Edu (1), Mokoena(2),Arfa(3)

N- Oliveira (1), Kerlon (2) , Lavezzi (3) , Delgado (4)

1 sezon - 2 lokata w lidze,półfinał Pucharu Króla, Superpuchar Hiszpanii
2 sezon - 3 miejsce w grupie Champions League(za Milanem i Chelsea,przed Anderlechtem), zwycięstwo w Pucharze UEFA(z Dortmundem 3-1)
3 sezon - mistrzostwo Hiszpanii,Puchar Króla,ćwierćfinał CL (porażka z ManU 4-2 w dwumeczu)
4 sezon - dopiero zacząłem,ale na początek Superpuchar Hiszpanii

gianbuffon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gianbuffon » 22 lut 2006, 15:10

dzieki sbQ tak wlasnie robie tylko nie wiedzialem czy dobrze :)

radeq: ci wszyscy co napisales(oprocz mokoeny i cavenaghiego) sa za slabi na Wisle. maja slabe statsy, nawet sprawdzalem w fmscoucie czy moze maja jakis potencjal i beda dobrzi za pare sezonow, ale sa slabi, maja niski potencjal. nawet ten grosicki jest slaby u mnie. jedynymi dobrymi talentami z polski u mnie sa kowal i peszko. ale dzieki za pomoc :) jakbyscie jeszcze kogos mieli dobrego do wisly to napiszcie.

ja polecam: fernandez, gioda, tiago silva, lukasiewicz, ngwenya, luciano henrique i ederson

dzieki! pozdro

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 22 lut 2006, 16:59

Ja polecam Ivan Kaviedes(WNS) Dobry jest też Mikhail Afanasiev albo Sergiey Kisliy. Na bramke Joaquin Irigoytia. Warto tez na rezerwe ściągnąć Przemysława Kuliga albo Antoni Lukasiewicza. Mihai Dina, Damian Luna, Valeriy Tarasenka, Dalibor Stevanovic,

Awatar użytkownika
danielos_87
Trampkarz
Trampkarz

Rok 2040 :-)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danielos_87 » 23 lut 2006, 2:03

Witam :D Jak ja dawno tu nie zaglądałem... :) Mam pewien problem,a raczej mój kolega,który gra w FM 2005 i ma już rok 2040 :) Otóż teraz jest u niego początek września i jak pogra dwa dni to gra mu się sama wyłącza... Dałem mu ostatnio swoją płytę,żeby zainstalował sobie tą grę,a tamtą odinstaował,ale to nie pomogło...Szkoda zaczynać od początku jak sam mówi,bo bije wszelkie rekordy,więc sami widzicie,że sprawa przedstawia się nie za ciekawie :roll: No i teraz moje pytanie do Was: Czy ktoś nie spotkał sie już z czymś takim,a może wie o co w tym wszystkim chodzi ? :roll: :roll: Czekam na Wasze opinie...

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 24 lut 2006, 19:41

Ufff nareszcie udało mi się zainstalowac FM 2006 8) Troche to trwało :lol:.
Gram OL :wink: Pierwszy sezon.
Oto mój skład i taktyka http://i1.tinypic.com/oh5z84.jpg
W przerwie ziomowej
odchodzą: Coupet (Arsenal), Tiago (Sochaux), Wiltord (Marseille)
przychodzą: Arenas (Envigado) i Bojinov (Fiorentina)
Mam zamiar po zakończeniu sezonu sprzedać Crisa i Juninho. A kogo kupie to się jeszcze zastanowie.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 24 lut 2006, 19:54

Nie szkoda ci Coupeta i Juninho? A jakie masz osiągnięcia?

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 24 lut 2006, 22:42

Nieszkoda ! Obaj gracze mają juz swoje lata, trzeba wprowadzać własną młodzież albo kupic jednego młodego gracza o dużych perspektywach.
Co do osiągniec narazie gram pierwszy sezon, runda jesienna, więc o osięgnieciach narazie niema co mówić.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 lut 2006, 23:07

t-Jb jak na lyon bardzo ale to bardzo dziwne ustawienie. Choc moze wynika to z zupelnie innego stylu prowadzenia druzyny. Dziwie sie ze nie korzystasz z berthoda bo to wstyd na lewa nie ma konkurencji w tym klubie przesun monsreanu do srodka bo lepiej gra na srodku niz na lewej(przynajmniej u mnie). Dziwie sie ze oddales Sidneya juz lepiej oddac Frau choc z drugiej strony on jest niezlym jokerem. Diego? Rozumiem ze ten z porto. Ja tym systemem bym gral ben afra z juhinio :) i z tiago na lawę :D (ah ta jego uniwersalnosc) w sumie pedrietti jest niezly do rozgrywania pilek srodkiem ale to kwestia wszystko podejscia do problemu , widze ze ustawiles druzyne jak w rzeczywistosci (no moze prawie ^^). Ja lyoonem gralem klasycznym 4-4-2 badz tez diamentem

Awatar użytkownika
gikerek
Ja tu tylko nabijam
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gikerek » 25 lut 2006, 6:48

mam pytanie czy jak mam fm 2006 moge miec i grac w fm 2005 bo mi sie nie chce istalowac folder z sejwami i taktykami do fm 2005...

elo pozdo 600 vatt sqn

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 25 lut 2006, 10:37

j1mmy pisze:t-Jb jak na lyon bardzo ale to bardzo dziwne ustawienie. Choc moze wynika to z zupelnie innego stylu prowadzenia druzyny. Dziwie sie ze nie korzystasz z berthoda bo to wstyd na lewa nie ma konkurencji w tym klubie przesun monsreanu do srodka bo lepiej gra na srodku niz na lewej(przynajmniej u mnie). Dziwie sie ze oddales Sidneya juz lepiej oddac Frau choc z drugiej strony on jest niezlym jokerem. Diego? Rozumiem ze ten z porto. Ja tym systemem bym gral ben afra z juhinio :) i z tiago na lawę :D (ah ta jego uniwersalnosc) w sumie pedrietti jest niezly do rozgrywania pilek srodkiem ale to kwestia wszystko podejscia do problemu , widze ze ustawiles druzyne jak w rzeczywistosci (no moze prawie ^^). Ja lyoonem gralem klasycznym 4-4-2 badz tez diamentem
Co do Monsoreau - Berthod jest ciągła rotacja.
Po Govou odrazu się zgłosił Arsenal (kwota jaką dawali to 10,5m), niemożna było przejsc obok tego obojętnie. Z drugiej strony chciałem mieć rodaka w druzynie, a najlepiej zapowiadającym się młodym był prawoskrzydłowy Błaszczykowski. Frau gra bez zarzutów.
Co do ustawienia to chciałem grać podobnym do rzeczywistego ustawienia OL. Wyniki narazie są bardzo korzystne :wink:
pozsdrawiam

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 25 lut 2006, 14:30

No zgadza się ale Sidney jest chyba troszq wiecej wart niz te marne 10.5
Do do Jakuba ja parę razy go przymierzalem ale ostatecznie stweirdzilem ze jednak nie on dla lyonu :)ale wynikalo to z faktu ze gram na rrupdate i on tam jest odrobinę slabszy
A co zrobiles z Johnem C. ja go mialem przez dlugi czas tylko zeo n w sumie nie nadaje sie do systemu na jednego napastnika :D Ale za to jak gra w prze multum goli stuka :P dzieki warunkom fizycznym :D

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 25 lut 2006, 14:36

No umnie za Sydneya dawali normalną stawke - tyle na ile był wyceniany.
Co do Carewa to sprzedałem go, bo wolałem wprowadzić mlodego Benzeme. Później dokupiłem Bojinova i mam teraz 3 dobrych napastników (awaryjnie również Mokoena gra).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”