Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 313

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
George Jung
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 12 sie 2007, 20:47

ogladajac ten mecz przypominał sie poprzedni sezon. dlaczego nie grał Eduardo ? ma jakas kontuzje czy jeszcze nie dostał pozwolenia na prace?
co do meczu to podobała mi sie gra Sagny i Hleba,Toure to prawdziwy lider, niezła zmiana Bendtnera choć jakiś ociężały sie wydawał. rozczarowała mnie gra Cesca, nie potrafił uspokoić gry, zmienić tempo gry, przytrzymać piłke. w ogole Arsenal miał za mało spokoju, pchali wszystko do przodu . rzuty rożne trzeba poprawić , nie wynikało z nich nic groźnego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sie 2007, 21:50

antyrkomean pisze:rzuty rożne trzeba poprawić , nie wynikało z nich nic groźnego.
Jak zwykle niestety. W minionym sezonie ze stalych fragmentów gry nielielw zagrożenia "sialiśmy" pod bramką rywali, oraz zbyt dużo goli tracilismy. Sam nie wiem co gorsze - po stałych fragmentach, czy po "wielbłądach Jensa"
Eduardo pozwolenie dostał, niestety - początek sezonu go ominął z powodu urazu :? zdaje się, że ma coś z kolanem - jednak 100% pewny nie jestem, bo czytałem o tym wczoraj, a wiele się wydarzyło dzisiaj ...
Wenger po meczu mówił, że szanse na jego wystep w środę przeciwko Sparcie ocenia na 50-50. Wiec pewnie nie zagra. Na pewno w pierwszym meczu III rundy kw. do LM nie zagra Ade. Ale możemy być spokojni Nicklas dziś pokazał, że bardzo mu zalezy aby pozostać w Arsenalu. Pomimo tego, ze Wenger głośno mówił, że nie jest jeszcze gotów na walke o pierwszy skład. Ma chłopak charakter.
Sagna daje rade na prawj obronie, nie wiem jeszcze jak dziś zagrał Eboue w pomocy, choć zmiana Walcotta na niego jest dośc jednoznaczna. Jest to piłkarz defensywny i powinien grać w obronie. Nawet ksoztem Sagny IMO.
Zobaczymy jak to dalej bedzie z pozycją Eboue ... już w środe kolejny mecz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 sie 2007, 23:44

Jestem właśnie po obejrzeniu obszernego skrótu i muszę powiedzieć że cieszę się, iż nie oglądałem meczu na żywo :P . Znowu nerwówka, bezsensowna nerwówka.

Na Jensie świeczek stawiał nie będę tylko dlatego, że świeczki mi się znudziły :] . Te jego błędy... już w trkacie poprzedniego sezonu pisałem, że powinien wylecieć z pierwszej jedenastki z ogromnych hukiem...

Defensywa zagrała dobrze, podobnie pomoc. Nieco słabiej wypadają napastnicy, ale to tylko ze względu na skuteczność. Oby tak dalej panowie :wink: .
Paszti pisze:A mówiłem Róży że Eboue będzie grał na skrzydle a Hleb w środku
Ja swoje zdanie cały czas podtrzymuje- Eboue powinien grać na obronie. Tam radzi sobie o wiele lepiej niż na skrzydle.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 14 sie 2007, 11:11

Co jest z ta skutecznoscia!!! Znowu mamy przezywac to samo? A co do Lehmana mowilem przed sezonem ze moim zyczeniem jest to by Jens nie pajacowal w bramce i nie robil glupich bledow! Dlugo nie musialem czekac az moje zyczenia legna w gruzie hehhe! Moim zdaniem Arsenal zagral bardoz dobre spotkanie! Nasz głowny mankament SKUTECZNOSC znowu sie odezwal no ale miejmy nazieje ze ze spotkania na spotkanie bedizmey z wieksza latwoscia strzelac bramki! Chociaz dla mnie to Gunners moze i wygrywac w 90 minutach co tydizen! Oby byly 3 pkt!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2007, 11:15

Mi się podobało jedno. Zauważyłem, ze już nie w kazdej akcji graliśmy podaniami, aż do 5 metra przed bramką. Sam rosicky czesto próbował uderzać z dystansu, co prawda bramkarz bronił, ale jak nasz piłkarz widział, ze nie ma komu opdegrac, to nie wycofywał piłki, albo nie próbował na siłe zagrac do środka, gdzie było 2 naszych i 5 rywali - tylko uderzał na bramkę. Podobnie Clichy - też pos woich rajdach nei zawsze oddawał piłke, czasem sam uderzył.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 14 sie 2007, 11:37

Co do skuteczności to początki sezonu często są męką dla ofensywy. (Czy to Manu czy innych zespołów) Zawsze wydaję się że bramkarze działają cuda itd. Wszystkie sie powinno uspokoić około 5 kolejki według mnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2007, 11:41

Nie w Arsenalu :D
ciągle mam przed oczami mecz na Emirates z CSKA, gdzie ok 4 setek do pustej bramki nie trafilismy :o jak pomyśle, ze teraz ma być podobnie - oby nie. Jak Robina ominą kontuzje, jak Hleb bedzie dalej wystawiany gdzieś za napastnikiem - sytuacja może się poprawić. Jeszcze jakby Cesc i Tomas poprawili celoność swoich uderzeń, to w ogóle byłoby zajebiscie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 sie 2007, 11:43

Ale w tamtym meczu z CSKA świetnie grał też Akinfeev. To nie tak, że tylko Arsenal pudłował, chociaż oglądanie tego meczu i rażącej nieskuteczności było katorgą ;) Rosicky już w meczu z Fulham właśnie kilka razy próbował, z tym, że bronił albo bramkarz, albo nie trafiał, albo blokowali obrońcy. Ale jeżeli będzie tak próbował to niedługo powinno mu się udać.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 sie 2007, 11:46

kto tam z metra nie strzelil do pustej :?: Bo juz zapomnailem - Rosicky :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2007, 11:54

Rosicky.
ale swoje okazje mieli także Robin, Cesc, Titi, czy Hleb
To był mecz :D

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 14 sie 2007, 16:09

Rosicky już w meczu z Fulham właśnie kilka razy próbował, z tym, że bronił albo bramkarz, albo nie trafiał, albo blokowali obrońcy. Ale jeżeli będzie tak próbował to niedługo powinno mu się udać.
Podobno poszedl zaklad.. Ze Hleb Cesc i Rosicky beda walczyc miedzy soba, kto wiecej bramek zdobędzie. Nad nagrodą jeszcze myśla:> Choc i tak wiadomo ze chodzi poprostu o flaszke. No ale nie ma jak to zdrowa rywalizacja

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 14 sie 2007, 19:33

NIe o flaszke Maniekk nie o flaszke tylko o Isostar :D bo to sportowcy :) no mamy problem z ta skutecznoscia chyba najwiekszy miejmy nadzieje ze jak to mowi Sir Keano to tylko poczatek sezonu :wink: a co do meczu w Moskwie to tragedia byla wtedy! Mi utkwila w pamieci 1 porazka na Emirates z West Ham 0-1 gdzie tez mielismy mnostwo okazji! :x Czy wtedy gdy odpadlismy z PSV w Lidze Mistzrow tez moglismy stzrelic kilka bramek a przy wyniku 1-1 na Emirates obie bramki strzelil nowy nabytek Chelsea! :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2007, 20:53

Lawrie Sanchez przeprosił dziś publicznie za oskarżenia bezpośrednio po meczu. Mówił wtedy, ze piłkarze Arsenalu nurkowali w polu karnym.
Przypomne, ze karny podyktowany był słusznie w dodatku nalezał się ejszcze 1 karny - sedzia twierdził inaczej - Irlandczyk po meczu pojechał piłkarzy Arsenalu. Dziś przeprosił - jak obejrzał powtórki.

Podoba mi sie taka postawa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2007, 10:16

Dziś Arsenal czeka cięzkie zadanie.
Trzeba pokazać sie z dobrej strony i nie przegrać meczu ze Spartą w Pradze [oczywiscie licze na wygraną]. Jednak 3 pkt łatwo wywalczyć nie będzie.
Pewnie znów w środku obok Cesc'a zobaczymy Flaminiego.
Wykluczonych z gry jest 5 piłkarzy.
W ataku nei zobaczymy 2 - Eduardo i Adebayora. Wiec pewnie Robin osamotniony wystąpi [a tuz za nim Hleb]
W pomocy największe osłabenia - 3 piłkarzy nie może grać i to 3 środkowych pomocników. Diaby, Denilson i Gilberto [Gilberto ponoć ma grać dopiero od września] Diaby,m Denilson i Eduardo mają urazy kostek [nie jak pisałem wcześniej - kolan :D]
W obornie bez strat. Do 16 która była w kadrze na mecz z Fulham dołączyła 2 młodych obrońców: Hoyte i Traore.

Mecz o 20:45

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 sie 2007, 10:49

Czyli zapewne zagramy dzisiaj takim samym składem jak w meczu z Fulham. Biorąc pod uwagę, że gramy na wyjeździe to ustawienie z jednym napastnikiem może być całkiem korzystne. Szkoda tylu urazów, ale w naszym wykonaniu to już normalka, więc nie man zdziwienia :P

Szczególnie mocno liczę dzisiaj na Tomasa, który przecież będzie grał przeciwko swojej byłej drużynie 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”