Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 316

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 sie 2007, 22:24

fieldy pisze: Manu zostaje w tyle
fieldy pisze:ManU uciekamy

Dobrze, że to są takie stwierdzenia z przymróżeniem oka :P , bo tego typu myślenie byłoby błędne. Dzisiejszy remis to dla nas niestety strata dwóch oczek, a nie zysk jednego. Boli to tym bardziej, że reszta "wielkiej czwórki" też gubi punkty i była okazja, żeby już na samym starcie nieco odskoczyć. Zawsze to zmniejsza presję, bo to inni muszą gonić :D
fieldy pisze:Hleb zagrał na skrzydle znów i niestety niczym się nei wyróznił.
No niestety. Rola takiego wolnego elektrona za plecami Robina zdecydowanie bardziej mu pasuje, no i jakby nie było przynosi więcej pożytku zespołowi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2007, 9:20

Duch pisze:Dzisiejszy remis to dla nas niestety strata dwóch oczek, a nie zysk jednego.
to samo Wenger mówi. Jednak patrząc na poczynania rywali, nie ma się co załamywać. Wiadomo że nie wygramy wsztskiech meczów w sezonie.
fieldy przed meczem pisze:Kanonierzy ostatnio grają ostro - ciekawe co z tego wyniknie w meczu z największymi brutalami Premeirship
:lol:

Niestety - Gallas ma pauzować ok 3 tyg. Nie jest to dobra wiadomosć, skład po kolei się wykrusza. Jak w ubiegłych sezonach.
Wenger mówi, ze nie ma zamaisru kupić nowego obrońcy :P choć ja osobiscie chciałbym zobaczyć Richardsa u nas. Znakomicie wczoraj grał.

Obrazek :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sie 2007, 10:49

O meczu zostało już dużo powiedziane i chyba nic więcej do dodania nie mam. Tym bardziej że nie widziałem meczu w całości :P .

Niestety nie mogę się powstrzymać przed PONOWNYM zbesztaniem Lehmanna :/ . Co to [k****] miało być :roll: ? Rozumiem gdyby wpuścił takiego farfocla grając w swoim ukochanym Shalke, ale to jest Arsenal! Już pod koniec poprzedniego sezonu chciałem, aby Wenger w końcu wypieprzył Jensa (w najprostszy sposób- nie przedłużając kontraktu) a na jego miejsce kupił jakiegoś klasowego bramkarza. Skończyło się na tym, że Jens został na kolejny rok a zamiast klasowego bramkarza mamy Fabiańskiego... efekty widzimy od pierwszej kolejki :roll: .

ehhh, ja też sie powstrzymac nie potrafię - WP // fieldy

ddworakk
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 20 sie 2007, 13:33

Boruc! Boruc! Artur Boruc! :D aj malo to realne ze Boruc bedzie kanonierem tak mi sie wydaje! :? Nawet jakby sie sprawdzily plotki i jeszcze w tym okienku transferowym Artur przyszedl do The Gunners! Co wtedy? Lehman na lawe??? To napewno bo Boruc jest lepszym specjalista! Ale co wtedy z Almunia! A co dopiero z Fabianskim? Obawiam sie ze jesli nasz Boss nie pozyska Boruca w tym okienku transferowym to latem po zakonczeniu kontraktu z Celticiem (chyba latem) na zasadzie wolnego kontraktu Boruc wybierze Milan lub druzyne tego typu! :? no ale coz mam nadizeje na optymistyczny wariant w nastepnym tygodniu Boss skalda oferte za Boruca oferta zostaje przyjeta! I Artur zaklada koszulke z herbem The Gunners i mamy czego chcielismy! Pewnego bramkarza swietnego specjaliste a w dodadku naszego rodaka w barwach ukochanego klubu! ktory pewna reka prowadiz Arsenal przez swoje interwencje do tytulu mistrza Angli i nie puszcza "BABOLI" tak jak jego niemieci poprzednik! To by byla kolejna POLSKO - niemiecka wojna hehe tym razem w bramce Arsenalu! 8)

ahaaa to wlasnie na tym forum przed rozpoczeciem sezonu napisalem ze Arsenal bedize bardzo wysoko a moim zyczeniem jest to by nasz bramkarz juz nie pajacowal jak mu to sie zdarzalo wczesniej! no i troche mnie to zalamalo ze moje zyczenia legly w gruzach juz w pierwszym meczu Premiership a pozniej w 2 meczu Premiership! Osobiscie dla mnie to masakra! Wtakim klubie jak Arsenal w klubie z takimi aspiracjami! Trzymac pajaca w bramce! Bo to nie jest pierwszy raz! On lubi pajacowac poprostu albo nie wiem hobby jego takie! :? Osobiscie jestem zbulwersowany i poruszony jego postawa i nie ma na to zadnego usprawiedliwinia! I nie rozumiem Bossa ktory w tym wypadku pomija ten temat a jesli sie juz wypowie to zupelnie neutralnie!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2007, 20:23

ze co prosze ? Boruca ?
wolę Almunie, ma doświadczenie, nie wymaga aklimatyzacji :P i co najważniejsze - potrafi dobrze ocenić lot piłki, w przeciwnieństwie do Polaka.

Jak Boruc przechodził do Celtiku to jego największym mankamentem były te wyjścia do dośrodkowań, ma odejsć i co ? I nic nie poprawił. Jak już ma prazyjść ktoś nowy - to niech to bedzie bramkarz, który wejdzie do bramki i bedzie wzmocnieniem zespołu

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 20 sie 2007, 20:49

Fieldy, mam nadzieję, że uważasz Almunie lepszego od Boruca tylko dlatego, że ten drugi jest Polakiem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2007, 21:52

Dlaczego uważam, że Almunia bardziej nadaje się do gry w Arsenalu napisałem w poście wyżej.

moge powtórzyć:
- jest bardziej doświadczony
- potrafi dobrze obliczyć lot piłki
- bardzo dobrze zna zespół, więc nie bedzie problemu z aklimatyzacją.

Ponadto w okresie przygotowawczym był naszym najlepszym bramkarzem. Bronił w niesamowitych sytuacjach. Oczywiscie większość drużyn, z którymi gralismy w sparingach to nie poziom Premiership, jednak sytuacje sam na sam wybronił wszystkie.
Doświadczeniem Hiszpan bije na głowę Polaka. Boruc jest młodszy, ale jaki miał kontakt z wielką piłką ? Gra w LM ? w lidze Szkockiej ? czy w kilku meczach reprezentacji ? Kto wie, jak poradziłby sobie w drużynie Arsenalu. Zwłaszcza, że lubi prowokować. Po co ryzykowac, jak mamy pewnego Almunie ?
Reasumując - na dzień dzisiejszy wolę Almunię od Boruca.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 sie 2007, 10:11

Boruc odpada. Już kiedyś o tym nawet pisałem. Wyjścia do piłki, wykopy, ekscentryczność (mówi Wam to coś? Jens :roll: )- to elementy nad którymi musi popracować Artur. I to solidnie. Nam jest potrzebny ktoś lepszy niż Boruc.
ddworakk pisze:Pewnego bramkarza swietnego specjaliste a w dodadku naszego rodaka w barwach ukochanego klubu!
Pewny bramkarz odpada w przypadku Boruca. Świetny specjalista również. A Polaków mamy już dwóch, więc trzeci nie jest nam potrzebny :P .

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 21 sie 2007, 10:25

Kiedyś miałem filmik z błędami Lehmana. Fajny fajny... Tzn z jego ekscentrycznymi zachowaniami. Najbardziej podobało mi się jak przedłużał grę zachowując się jak niedorozwój tzn. że, tu mu niby piłka wyleciała itd... Boki zrywać.
Jensa można porównać do Bartheza potrafi zainterweniować i obronić coś niesamowitego po czym zrobi jakiś idiotyzm np karnego albo szkolny błąd.

Ps: Dworak jakbyś oglądał mecze repry to wiedziałbyś że, Boruc też nie jest taki bezbłędny. Nie wspominając o szkockiej lidze.Z wychwalaniem Boruca jest przesada.Podobnie jak z wychwalaniem Rensinga czyli 2 bramkarza BM.
Za Lehmana tymczasowo nikt nie przychodzi mi do głowy.Wydaje mi się iż Fieldy ma rację i szansę powinien otrzymać teraz Almunia.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sie 2007, 10:35

Sir Keano pisze:jest przesada.Podobnie jak z wychwalaniem Rensinga czyli 2 bramkarza BM.
Czy przesada, to się okaże za rok, jak Michael zostanie naszym pierwszym bramkarzem :wink: A tak poza tym, to przypomnij sobie występ Rensinga z meczu Milan-Bayern z ubiegłego sezonu - jedyne co tak naprawdę mu brakuje, to możliwość częstego grania, ale na to musi poczekać do końca kariery Kahna, którego nie ma szans przeskoczyć :]

A Lehmann? Cóż, każda wielka kariera kiedyś się kończy i Jens już chyba zdał sobie z tego sprawę - najprawdopodobniej to jego ostatni sezon (a z pewnością ostatni w Arsenalu :wink: ).

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 21 sie 2007, 10:36

RóżA pisze:Nam jest potrzebny ktoś lepszy niż Boruc.

no, napewno Almunia jest lepszy :roll: Nikogo innego nie wyrwiecie, bo taki jest juz Wenger, kupil juz supertalent, to po comu nastepny bramkarz? :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sie 2007, 10:37

Sir Keano pisze:Najbardziej podobało mi się jak przedłużał grę zachowując się jak niedorozwój tzn. że, tu mu niby piłka wyleciała itd... Boki zrywać.
To akurat nie są jego błedy. Kazdy gra na czas, czy to bramkarz, czy gracz z pola - każdy. Van der Sar nie gra na czas ? Jemu nigdy piłka nie "odskoczyła" niby to przypadkiem ?
Sir Keano pisze:Boki zrywać.

można się przyczepić do niego o szkolne błedy, o mecz finałowy w LM, o początek tego sezonu, czy o durne wyjscia poza pole karne i dryblingi z napastnikami, ale nie o grę na czas. Bo to jest elementem taktyki.
Lakier pisze:no, napewno Almunia jest lepszy
może nie lepszy piłkarsko, ale bardziej się nadaje do gry w Arsenalu w tym momencie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 sie 2007, 10:44

Lakier pisze:no, napewno Almunia jest lepszy
Według mnie Almunia w chwili obecnej o wiele lepiej sprawdzi się na naszej bramce aniżeli Boruc. W meczach przygotowawczych pokazywał się naprawdę z dobrej strony i na miejscu Wengera dałbym Hiszpanowi szansę na grę w kolejnym meczu :] .

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 21 sie 2007, 10:56

meczu Milan-Bayern z ubiegłego sezonu
Ten mecz co kołnierza wpuścił??
Sir Keano napisał:
Najbardziej podobało mi się jak przedłużał grę zachowując się jak niedorozwój tzn. że, tu mu niby piłka wyleciała itd... Boki zrywać.

To akurat nie są jego błedy. Kazdy gra na czas, czy to bramkarz, czy gracz z pola - każdy. Van der Sar nie gra na czas ? Jemu nigdy piłka nie "odskoczyła" niby to przypadkiem ?
Sir Keano napisał:
Boki zrywać.

można się przyczepić do niego o szkolne błedy, o mecz finałowy w LM, o początek tego sezonu, czy o durne wyjscia poza pole karne i dryblingi z napastnikami, ale nie o grę na czas. Bo to jest elementem taktyki.
Nie zmienia to faktu że, w wykonaniu Niemca było to komiczne. Wiadomo że , to nie błąd. Podobało mi się jeszcze jak popchnął jakiegoś gościa w okolicach 20 metra to też niby nie błąd ale niekonwencjonalne zagranie... Jak wygrzebie filmik to opiszę tę sytuację. A może Fieldy pamięta.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 21 sie 2007, 11:07

Tak, jak przyszły błędy, to przyszły złośliwości. Kto jak kto, ale Lehmann nie raz ratował reprezentacje i Arsenal z opresji (patrz. mecz z Realem). Przecież między innymi dzięki niemu Arsenal doszedł do finału Ligi Mistrzów. Fakt faktem, że w finale się co by tu nie mówić nie popisał, ale przez resztę spotkań grał bardzo dobrze ;)

A fieldy pisałeś, że Almunia jest bardziej doświadczony od Boruca. Bez przesady, Boruc grał w Lidzę Mistrzów, w Mistrzostwach Świata i w reprezentacji. A Almunia? Połowa spotkania w Lidze Mistrzów, w finale z Barceloną, w reprezentacji nie grał, a w Lidze Angielskiej za dużo też nie pograł.

P.S Sir Keano, chodzi Ci pewnie o to drugie zagranie na tym filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=DMDPgcJmTCI

:lol:
Ostatnio zmieniony 21 sie 2007, 11:12 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”