FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 316

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2007, 15:47

Barça_Hincha pisze:Lecz jednak mamy zamiar sprzedać kilku graczy, z których wyciągniemy nie małą sumkę...
Kogo masz na myśli?
Wątpię, abyśmy zarobili jakieś przyzwoite pieniądze ze sprzedaży piłkarzy. To jednak pozostaje bez znaczenia bo takie newsy jak ten ze Sportu można włożyć spokojnie między bajki. Pieniędzy będzie jak zwykle tyle i potrzeba.
Akarin pisze:Pray obrońca to ok i tyle Barcelonie wystarczy
Zdecydowanie się nie zgadzam. Nie da się walczyć o najwyższe cele przez kilka sezonów z rzędu grając tym samym składem. Poza prawym obrońcą przydałby nam się także defensywny pomocnik albo środkowy obrońca do pierwszego składu oraz w przypadku odejścia Savioli/Ludo/Gudiego (bo żaden z tej trójki nie może być na 100% pewny swojej przyszłości w klubie) jakiś nowy napastnik.

Fajnie by było gdyby udało się wyciągnąć Albeldę.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 mar 2007, 15:51

Mentor pisze:Poza prawym obrońcą przydałby nam się także defensywny pomocnik albo środkowy obrońca do pierwszego składu oraz w przypadku odejścia Savioli/Ludo/Gudiego (bo żaden z tej trójki nie może być na 100% pewny swojej przyszłości w klubie) jakiś nowy napastnik.
środkowy obrońca, hmm... po tym co Marquez wyprawia w tym sezonie to rzeczywiście wypada się tylko zgodzić :wink:
A co do transferu Albeldy to byłoby to duże wzomocnienie dla Blaugrany. Ale ja pisałem tylko a takich zawodnikach za ktorych trzebaby było zapłacić, a David jest do wyciągnięcia za darmo :wink: . Na dzień dzisiejszy Barca napastnika nie potrzebuje, jakikolwiek transfer na tą pozycję będzie zależny od ruchów Barcy w mercato.

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 25 mar 2007, 16:19

Mentor pisze:Kogo masz na myśli?
No na pewno Ezquerro i Saviolę... mały z nich pożytek. Mamy Eto'o i Guddy'ego, wystarczy.

Akarin pisze:po tym co Marquez wyprawia w tym sezonie
Ja bym jeszcze go tak nie skreślał... Dużo zrobił dla Barcelony i na pewno jeszcze nie raz uratuje nasz zespół. (miejmy taką nadzieję :lol: )

Albelda... :think: przydałby się jak mało kto... Edmilson nic nie pokazuje w tym sezonie podobnie jak Motta z tym już lepiej. Dostaje za mało szansy na grę.
Ostatecznie Luccin, też możemy za nie za wysoką cenę go ściągnąć, ale to w ostateczności.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2007, 17:01

Barça_Hincha pisze:No na pewno Ezquerro i Saviolę... mały z nich pożytek.
Ale Ty napisałeś coś o sprzedaniu kilku graczy z których wyciągniemy nie małą sumkę :roll: Tymczasem za tych dwóch panów nie dostaniemy nic. Więc o co Ci chodziło?

Luccin? Jestem na nie. Nie wydaje mi się, aby mógł być realnym wzmocnieniem składu (w przeciwieństwie do Albeldy) a tego właśnie potrzebujemy. Motta chyba odejdzie w lecie po tych zgrzytach z Txikim. A Marqueza można próbować częściej na pivocie tyle, że wtedy przydałby się nowy obrońca na środek. Jakiś Andrade albo coś w ten deseń.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 mar 2007, 19:26

Jesli potwierdzi sie, ze Saviola dostanie kontrakt to mysle, ze Eidur zakonczy szybko swoja kariere na CN. Za niego mozna wyciagnac niezła sumke(ok. 10 mln.). Na drugim, na ktorym mozna cos zarobic to Motta, spodziewam sie cos ok. 5-7 mln. euro. Na odejsciu Ezquerro nic sie nie zyska, ale dobrze by było gdyby go choc za grosze sprzedano, podobnie kogos z dwojki Sylinho/ Gio. Reszta powinna zostac i tego sie bede trzymał.
Co do wzmocnien, jesli juz mowimy o Lampardzie to Barca nie da za niego sumy naj aka jest wycieniany, a poprostu wykorzysta przepisy i bedzie sie starała go wyciagnac za sporo mniejsza kwote.
Co do innych wzmocnien ja jestem zwolennikiem trio Alves, Palacio oraz Xabi Alonso. Najtrudniej mysle bedzie wyciagnac Daniego reszta za przyzwoita kwote do kupienia. Wiadomo, ze Del Nido nie sprzedaje w promocji, a co wazne nawet zawyza. Jednak w przypadku Brzylijczyka spokojnie mozna zaryzykowc. Łatwiej powinno byc wyciagnac Alonso, bo Rafa juz sie zabezpieczył na taka ewentualność pozyskujac Mascherano...

Co do środka obrony jesli nikt nei odejdzie nie ma sensu takze nikogo sprowadzac. Jest Puyol, Thuram, Marquez, Ula czy Edmilson, a przeciez jest świetnie grajacy w rezerwach Valiente.
Co do samej sumy to nie powala, ale pewnie nie jest takze prawdziwa, poprostu jak Barca bedzie kogos chciala to pieniadze pewnie sie na niego szybko znajda.

Po sezonie definitywnie zostanie sprzedany Riquelme, wiec i troche z jego transferu wpłynie :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2007, 19:44

Wątpię, aby ktoś dał za Mottę 7 mln euro. To byłoby coś pięknego, ale raczej mało realne.
Jeżeli sprowadzimy Alvesa to kogoś z dwójki Sylvinho/Gio można sprzedać. Na lewej i tak będzie grał Zambrotta. Zamiast Lamparda mimo wszystko wolałbym kogoś z dwójki Albelda/Xabi Alonso przy czym łatwiej będzie sprowadzić tego pierwszego. Lamps jest świetny, ale nie specjalnie nam potrzebny. W sumie to piłkarz Valencii pasuje najlepiej jeśli chodzi o rolę na boisku. Potrzeba nam typowego defensywnego pomocnika. Od kreowania gry mamy innych piłkarzy.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 25 mar 2007, 20:02

Gio patrząc realnie nie gra tego co przed sezonem chyba ze 2 asysty :?: i to jego bym sprzedał w jego miejsce alvesa i bylo by pieknie gdybysmy mieli takie skrzydla jak Gianluca/Dani przydałoby sie jeszcze kupić jakiegoś stopera bo Thuram jest za stary a Rafa gra w kratke zreszta na pivocie wg mnie gra beznadziejnie a wiec jestem za Andrade... Motta raczej odejdzie po tych kłotniach i w jego miejsce marzy mi się Xabi Alonso bo chlopak gra naprawde magie i te strzaly z dystansu... :] ostatnio troche sie mowilo o tym ze Jorquera odejdzie i w jego miejsce niewidze nikogo innego niz Ustariego jakas konkurencja dla VV przynjamniej chlopak był na mundialu :] no i bardzo bardzo bym chcial by odszedl super Krolik no i mysle ze Giuly lub Ezquerro ktorys z nich chyba odejdzie szczegolnie ten drugi ktory nie dostawał zbyt wielu szans i pewnie niedostanie no i wiele sie mowilo o tym ze Manu chcialo by kupic Guddego jako nastepce Larssona mialby odejsc za taka sama kwote co przyszedl do nas (12 mln) byloby pieknie w to miejsce Palacio i stopniowo zaczac przesuwac kogos z rezerw no wiec mysle ze po tym sezonie ujrzymy mala rewolucje w skladzie.. :P

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 25 mar 2007, 20:15

Mentor pisze:tego właśnie potrzebujemy.
Mówie w ostateczności ;)

Mentor pisze:Jeżeli sprowadzimy Alvesa to kogoś z dwójki Sylvinho/Gio można sprzedać.
Zdecydowanie Sylvinho, nie gra w pierwszej 11, nic nie pokazuje... słaby, słaby. Nie do Barcelony taki niższy przeciętniak.
kon2r pisze:wiec mysle ze po tym sezonie ujrzymy małą rewolucje w skladzie..
Nie byłbym taki pewny... :think: Jak to Laporta... myśli, że jednym składem przez 5 sezonów będzie zdobywać tylko to co się da.
Za Guddy'ego możemy dostać nie małą sumkę a więc maszy szanse jeszcze sprowadzić jakiegoś stopera... Jak wspomniał kolega wyżej Thuram... to już weteran, a jak już gra to bardzo dobrze :!: (a szkoda, że tak późno przyszedł do Barcy :( )
Następca Marqueza pilnie poszukiwany... Mówiło się kiedyś o Milito jako środek obrony, ja bym był za nim właśnie. Silny obrońca. I co najważniejsze jest młody (27 lat :P )

Motta... :think: też mało gra, mało pokazuję jak już gra... jego faule nie na miejscu. Jestem za tym aby go sprzedać. Tak jak wspomniał Mentor ciężko za Thiago będzie wyciągnąć 7 mln euro, według mnie ok. 3 max 4 mln.

Albelda to marzenie :jupi: gdyby nam się udało sprowadzić Hiszpana na Camp Nou to już będzie u nas prawdziwy defensywany pomocnik z mocnym charakterem :smoke:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2007, 20:21

O rety :olaboga:
kon2r pisze:Thuram jest za stary
Thuram jest stary i niedługo umrze Obrazek
Co mnie obchodzi jego wiek skoro gra naprawdę dobrze? Nie rozumiem czym się kierują niektórzy. Co prawda również uważam, że jakiś środkowy obrońca by się przydał, ale tylko w przypadku braku pozyskania DM-a.
kon2r pisze:Rafa gra w kratke zreszta na pivocie wg mnie gra beznadziejnie
Rafa beznadziejnie na pivocie? Po czym wnosisz :>
kon2r pisze:marzy mi się Xabi Alonso bo chlopak gra naprawde magie
Ostatnimi czasy chyba skończyła mu się mana bo magii w jego poczynaniach za bardzo nie widać, ale rzeczywiście to bardzo dobra opcja. Problem w tym, że byłby trudniejszy do sprowadzenia i droższy od Albeldy, który również nadawałby (kto wie czy nawet nie lepiej od Xabiego) na pozycję typowego defensywnego pomocnika skupiającego się na grze defensywnej.

[EDIT]
:olaboga: dalej jeszcze gorzej :olaboga:
Barça_Hincha pisze:Zdecydowanie Sylvinho, nie gra w pierwszej 11, nic nie pokazuje... słaby, słaby. Nie do Barcelony taki niższy przeciętniak.
Obrazek
Sylvinho słaby, słaby i jeszcze raz słaby. Straszny przeciętniak. Przez wszystkie lata w Barcelonie grał nieźle (na pewno nie gorzej od Gio) i nikt nie zauważył, że to słabiak :o Kto tam w ogóle pracuje w tej Barcelonie :evil:
Barça_Hincha pisze:Nie byłbym taki pewny... Think Jak to Laporta... myśli, że jednym składem przez 5 sezonów będzie zdobywać tylko to co się da.
W tym momencie zapalam świeczkę ---> [']
Ogarnijcie się ludzie i nie pieprzcie bzdur :/ Taka prośba malutka.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 25 mar 2007, 20:22

Mentor pisze:Problem w tym, że byłby trudniejszy do sprowadzenia i droższy od Albeldy, który również nadawałby (kto wie czy nawet nie lepiej od Xabiego) na pozycję typowego defensywnego pomocnika skupiającego się na grze defensywnej.
Xabi Alonso bylby do kupienia za jakies 25 mln a Albedla nie mowie ze jest zly ale tesz niedlugo umrze ma 29 lat chyba cale zycie gral w Valenci niewiadomo jak sie sprawdzi w innej druzynie
Mentor pisze:Co mnie obchodzi jego wiek skoro gra naprawdę dobrze?
ta mial kilka dobrych wystepow ale to nie te lata bo w takich meczach jak GD nie wywraca sie napilce niemowie zeby odchodzil bo bardzo bym chcial zeby zakonczyl u nas kariere ale jesli marzymy w pryszlym sezonie o jakichs sukcesach to trzeba szukac jakiegos stopera..
Mentor pisze:Rafa beznadziejnie na pivocie? Po czym wnosisz
jak on gra na tej pozycji to mi sie wydaje ze gramy poprostu 5 obroncami podaj wystep w ktorym Rafa na dmie cos pokazal

EDIT:
Barça_Hincha pisze:Zdecydowanie Sylvinho, nie gra w pierwszej 11, nic nie pokazuje... słaby, słaby. Nie do Barcelony taki niższy przeciętniak.
mmmmm ladnie teraz dales niewiem czy ogladasz jakies mecze czy ettam ? niewydaje mis ei by on gral jakos zle bo w tym sezonie na swojej pozycji mial same dobre wystpey kurde po co cosa piszesz jak nie masz o tym pojecia ? az sie napiolem...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2007, 20:29

kon2r pisze:Xabi Alonso bylby do kupienia za jakies 25 mln
Skoro priorytetem jest Alves (miejmy nadzieję, że tak jest) to na niego pójdzie lwia część pieniędzy przeznaczonych na transfery. Jeżeli uda się sprowadzić Brazylijczyka to nie sądzę, aby klub wydawał tak dużą sumę na Xabiego zwłaszcza, że w obwodzie jest Albelda.
kon2r pisze:cale zycie gral w Valenci niewiadomo jak sie sprawdzi w innej druzynie
Równie dobrze można napisać, że całe życie grał w La Liga a więc się sprawdzi albo, że Xabi Alonso ostatnio nie grał w La Liga więc może mieć problemy :roll: Tyle, że takie dywagacje są raczej bez sensu.
kon2r pisze:ta mial kilka dobrych wystepow ale to nie te lata bo w takich meczach jak GD nie wywraca sie napilce
Ja powiedziałbym raczej, że prawie wszystkie mecze w jakich grał były dobre w jego wykonaniu. W GD też grał dobrze poza tym błędem. W sumie nikt z obrony nie grał wtedy lepiej od niego IMO.
kon2r pisze:jak on gra na tej pozycji to mi sie wydaje ze gramy poprostu 5 obroncami podaj wystep w ktorym Rafa na dmie cos pokazal
Przede wszystkim Rafa rzadko kiedy dostaje szanse gry jako DM. Kiedy grywał robił to co najmniej poprawnie. Ma predyspozycje do gry na tej pozycji. Niech tylko ogarnie się chłopak bo ostatnio chyba zapomniał jak się gra w piłkę.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 25 mar 2007, 20:45

Mentor pisze:Skoro priorytetem jest Alves (miejmy nadzieję, że tak jest) to na niego pójdzie lwia część pieniędzy przeznaczonych na transfery. Jeżeli uda się sprowadzić Brazylijczyka to nie sądzę, aby klub wydawał tak dużą sumę na Xabiego zwłaszcza, że w obwodzie jest Albelda.
Słyszałem ze Alvesa tak łatwo nie oddadza i nie jestem dokonca pewnie ze go sprowadzimy a moze znow zaczna gadac ze przyjdzie Abidal ? niewiem okaze sie w lecie
Mentor pisze:Równie dobrze można napisać, że całe życie grał w La Liga a więc się sprawdzi albo, że Xabi Alonso ostatnio nie grał w La Liga więc może mieć problemy Rolling Eyes Tyle, że takie dywagacje są raczej bez sensu.
niech bedzie :lol:
Ja powiedziałbym raczej, że prawie wszystkie mecze w jakich grał były dobre w jego wykonaniu. W GD też grał dobrze poza tym błędem. W sumie nikt z obrony nie grał wtedy lepiej od niego IMO.
pisze ze mial dobre wystepy ale powiadam Ci ze wielu sezonow nie rozegra dlatego zarzad niech sie zainteresuje jakims dobrym stoperem wiele sie mowilo ze Gabriel Milito ma przyjsc za Saviole oczywiscie barca jeszcze troche doplaci i ja mysle ze to dobry wybor pewny siebie silny obronca taki "Puyol" Zaragozy :twisted:
Mentor pisze:Przede wszystkim Rafa rzadko kiedy dostaje szanse gry jako DM. Kiedy grywał robił to co najmniej poprawnie. Ma predyspozycje do gry na tej pozycji. Niech tylko ogarnie się chłopak bo ostatnio chyba zapomniał jak się gra w piłkę.
nie wydaje mi sie ale... uwazam ze..
Dalsza dyskusja nie ma sensu

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 25 mar 2007, 20:48

Ja zwolennikiem zadnych gwaltownych zmian nigdy nie bylem i nie jestem. Jednak sklad wymaga lekkiego doplywu swiezej krwi...

Super by bylo jakby przyszedl Alves, wtedy bedzie mozna sprzedac kogos z dwojki Gio/Sylvinho (osobiscie stawiam na tego pierwszego, moglby np. wrocic do Ajaxu, tam gdzie Ten Cate), a Zambro na lewa. Jednak jesli rzeczywiscie transfer Alvesa nie dojdzie do skutku z powodu pieniedzy, chetnie zobaczylbym w Barcy Abidala, to rowniez bardzo ciekawa opcja, wtedy Zambro oczywiscie na prawej, pokazal ze umie tam grac chocby w meczu z Huelva. Potrzebujemy nowego DM'a- Alonso marzenie, ale niestety chyba nierealny...Albelda? Jak najbardziej tak, jesli jednak nie uda sie sciagnac klasowego DM'a wtedy chcialbym w Barcy zobaczyc jakiegos srodkowego obroce, a Rafę przesunac na pivota, gdyz ten sezon w jego wykonaniu na obronie to naprawde slabizna. Oprócz tego, jesli nie przedluzy kontraktu Saviola, przydalby sie skrzydlowy, ktory umie grac na ataku- bo co sie stanie jesli zostanie tylko Gudi i Eto'o, ten drugi pojedzie na PNA, a pierwszy dostanie w tym czasie kontuzji? Strach sie bac....chociaz zobaczymy, jak spisze sie Bojan, ktory niedawno zostal powolany, moze to wlasnie on bedzie jako trzeci napastnik. Niemniej w najblizszym sezonie do kadry powinien byc wlaczony juz Dos Santos- mysle ze jako zastepca Ronaldinho, a Santiemu podziekujemy. Ogolnie jednak przyda sie jakis wszechstronny gracz z przodu, ze wskazaniem na prawe skrzydlo, wtedy moznaby bylo dac wolna reke Ludo. Podsumowujac trzech zawodnikow moze przyjsc (prawy obronca, pivot/srodkowy obronca, napastnik)+ do tego Dos Santos, wtedy powinnismy sie zmiescic w tym co powiedzial Soriano, ze mamy 50 mln na transfery, a Motta/Edmil, Gio, Santi i moze Ludo odchodza- wiadomo, nie dostaniemy za nich kroci, ale odpadaja ich kontrakty i nie ma sensu trzymac kadry 30-osobowej.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 25 mar 2007, 20:59

Valeri Bojinov, który w tym roku skończył 21 lat i obecnie gra dla Juventusu Turyn, a latem odszedł z Fiorentiny, stał się jednym z celów transferowych Barcelony na najbliższe okienko transferowe, twierdzi włoska prasa.

Koszt jego przejścia prawdopodobnie wyniesie około 15 milionów euro. Taką kwotę wyłożył w styczniu 2005 roku klub z Florencji, aby zakupić Bułgara z Lecce. Cena może być niższa, ponieważ transfer może zostać przeprowadzony na zasadzie wymiany zawodników. We Włoszech mówi się o Thiago Motcie, którego wycenia się na 4 miliony euro.
Zrodlo: Sport 8)
Kolejna plota do czego oni sie jeszcze posuna ? moze niedlugo kupimy shevczenke ? jakos go w naszym trykocie niewidze... nawet w Juve nic szczególnego nie pokazuje(seria B) a wiec to tylko kolejna plota :roll:

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 25 mar 2007, 21:04

kon2r pisze:Kolejna plota
... jest właśnie taka, że Deco miałby zmienic barwy klubowej na Manchester United po zakończeniu obecnego sezonu :badziewie: Znalazłem również taki cytat, że Deco powiedział, że po 3 latach spędzonych w Blaugrany czas na zmiany... :think: Ktoś o tym słyszał :?

Ja słyszałem (właściwie czytałem), że Deco nie chce odchodzić z klubu... Jest mu bardzo dobrze na Camp Nou... :roll:
Ostatnio zmieniony 25 mar 2007, 21:05 przez Barça_Hincha, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”