Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 317

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
11%
Real 2016/2017/2018
3
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
33%
Bayern 2020
1
6%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
2
11%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
6%
Inny
3
17%
stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 15 lut 2012, 9:11

widzę, że Barcelona w tej edycji kradnie już od 1/8. a co to dopiero będzie dalej się działo

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2342

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 15 lut 2012, 9:21

Akarin pisze:Tyle, że wcześniej był na spalonym przy podaniu.
od razu wyjasnijmy, zanim niektorzy podchwyca. http://www.soccerclips.net/videos/lever ... lona-messi gdzie Ty tu widzisz spalonego?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 lut 2012, 10:14

A jednak nie. Z powtórek, z innej kamery, tak to wyladało, że Friedrich jeszcze zdążył wyjść do przodu odpowiednio, ale tutaj to spokojnie można stwierdzić, że nie było. Także spoko, nie było spalonego. Manuel powinien dostać za ten mecz też opierdziel, bo przy bramce na 2:1 razem z Kadlecem popełnili głupie błędy.

Awatar użytkownika
mieszkooo17
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mieszkooo17 » 22 lut 2012, 15:22

marsylia, czy inter???

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 lut 2012, 15:53

Trochę statystyk od Opta na dzisiejsze spotkania LM.
http://www.itv.com/sport/football/champ ... lle-19810/

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 23 lut 2012, 9:34

Nie żałuję, że zdecydowałem się na Basel - Bayern. Świetny mecz. Wynik wydaje się być zasłużony, obie ekipy miały swoje szanse. Od Bawarczyków wymaga się więcej, to kolejna drużyna, która wg. mnie zlekceważyła Szwajcarów. Nie rozumiem jak można było ściągnąć Ribery'ego zamiast chociażby Robbena, którego bezproduktywnych zejść do środka, to już dzieci w szkółkach uczą od małego :rotfl:

Cieszy mnie też tryumf Marsylii nad Interem. Oby wyniki z pierwszych meczów się utrzymały. Może być tak jak Kowal w studio powiedział: "jak drabinka się odpowiednio ułoży, to w finale jakiś APOEL będziemy mieli" :lol:

Awatar użytkownika
czorny1990
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czorny1990 » 23 lut 2012, 9:47

Professor Chaos pisze:Może być tak jak Kowal w studio powiedział: "jak drabinka się odpowiednio ułoży, to w finale jakiś APOEL będziemy mieli" :lol:
al

Była by niezła sensacja.. brawo dla Szwajcarów bo naprawdę grają super. A Inter? Cóż to już chyba koniec wielkiego Interu. Bo grają fatalnie i w LM i w Serie A. Gra się nie klei, brakuje pomysłu. Ale sama ta edycja LM bardzo ciekawa, są nowe fajne zespoły w fazie pucharowej.. Napoli choćby - też robi furorę.

Awatar użytkownika
mieszkooo17
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mieszkooo17 » 23 lut 2012, 11:33

wydaje mi się, że aż do takiej mega sensacji dojść nie dojdzie, chociaż nigdy nie wiadomo. mnie także cieszą oba środowe wyniki. zarówno Basel, jak i Marsylia wygrały zasłużenie. już chcialem tv wyłączać, a tu w ostatnich sekundach bramka dla Olympique, która mnie bardzo, bardzo mocno ucieszyła ;) a poza tym, to wtorkowe wyniki także jak najbardziej zasłużone ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 mar 2012, 23:27

Nie no. Jaja jak berety. APOEL w cwiercfinale LM :rotfl:

I w dodatku moje cudowne dziecko Lacazette spudlowal karnego :(

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 mar 2012, 23:29

Jakich czasów sympatycznych doczekałem - klub z Cypru w ćwerćfinale Ligi Mistrzów - prawdziwy powiew świeżości w skażonej i zmakdonaldyzowanej wizytówce UEFA.

Apoelowi się należało - wygrali grupę, grają fajną piłkę, a Lyon nagrabił sobie u kibiców i obserwatorów w całej Europie skandalem w Zagrzebiu. Super! Oby coś drgnęło w futbolu i czekam na więcej takich sensacyjnych, a raczej zróżnicowanych edycji jak ta.

EDYTA:

Byłbym zapomniał. Wyczekuję teraz na równie sympatyczne ćwerćfinały najlepiej ustawić Real - Barca, a jednocześnie coś w stylu Apoel - Benfice, Apoel - Basel, Basel - Benfica, Marsylia czy Napoli. :jupi:

adam_k
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adam_k » 08 mar 2012, 22:40

Ciekawy wywiad z Marcinem Żewłakowem o Apoelu Nikozja...
http://www.czasfutbolu.pl/zewlakow-d...egiem-apoel-u/

"Czasami w szatni bywało gorąco. Pamiętam mecz, w którym do przerwy kompletnie nic nam nie wychodziło. Przegrywaliśmy, a na dodatek zupełnie zapomnieliśmy o taktyce. W przerwie trener Jovanović miał jeden z tych swoich wybuchów. Wszyscy siedzieli jak myszy pod miotłą a słychać było tylko jego."

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 mar 2012, 12:31

http://www.weszlo.com/news/9788-Liga_Mi ... _druzynami

Pomysł KRETYŃSKI. Co to ma być jakieś średniaki ligowe co zajmą 7 miejsce w lidze mają szansę potem wygrać najważniejsze rozgrywki na kontynencie? Przecież to niepoważne. Ok ktoś powie, że teraz 4 miejsce z jakieś ligi może wygrać tez? Ale to jednak jest czołówka, żeby być czwartym w lidze to coś trzeba pokazać, prezentować jakieś walory, chociaż osobiście bym ukrócił to do 3 najlepszych zespołów z najelpszych lig. Podium to podium tak jak w innych dyscyplinach się za nie przyznaje medale tak w moim pomyśle tylko to by promowało do Ligi Mistrzów. A tutaj się to jeszcze rozszerza do kolejnych zespołów? No to jest jakiś żart, żeby np. taki średniak jak Liverpool z Carrolem, Adamem czy innym Drewnem w składzie miał uczestniczyć w tych elitarnych rozgrywkach. Właśnie samo to słowo elitarne już by całkowicie straciło na znaczeniu. Jak można by wówczas nazywać elitarnymi rozgrywki w których występuje Andy Carroll czy Stewart Downing?
Mam nadzieję, że ten pomysł nie przejdzie, bo to będzie zbezczeszczenie całej idei Ligi Mistrzów.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 mar 2012, 12:36

Kamil232 przeczytałeś dokładnie? Jakie średniaki ligowe z 7 miejsc? Czy tam ktoś napisał, że zespoły z La Liga, czy PL z miejsc LE będą brać udział w LM? Nie, bo chodziłoby tutaj bardziej o rozszerzenie LM dla zespołów z innych krajów. Po prostu nad interpretujesz. Trochę wiem na czym polega ten pomysł.
Kamil232 pisze:taki średniak jak Liverpool z Carrolem, Adamem czy innym Drewnem w składzie miał uczestniczyć w tych elitarnych rozgrywkach. Właśnie samo to słowo elitarne już by całkowicie straciło na znaczeniu. Jak można by wówczas nazywać elitarnymi rozgrywki w których występuje Andy Carroll czy Stewart Downing?
:roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 14 mar 2012, 12:38

Ktos chyba nie lubi Andy'ego, jednego z najwiekszych talentow angielskiej pilki ostatnich lat :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 mar 2012, 12:47

Kamil232 przeczytałeś dokładnie? Jakie średniaki ligowe z 7 miejsc? Czy tam ktoś napisał, że zespoły z La Liga, czy PL z miejsc LE będą brać udział w LM? Nie, bo chodziłoby tutaj bardziej o rozszerzenie LM dla zespołów z innych krajów. Po prostu nad interpretujesz
Nic tam na ten temat nie piszę, więc nie wiem co dokładniej miałbym niby przeczytać?
No jakoś mi się nie wydaje, żeby np. dla Angielskiej Premier League nadal zostały 4 miejsce. Jaki by oni mieli cel żeby się zgadzać na tą reformę, skoro i tak teraz mają te 4 miejsca+3 dodatkowe do LE, którymi np. obsadzają Puchary krajowe, i po reformie mieli by stracić te 3 dodatkowe? Świetny interes :lol:
Wydaje mi się, że z najlepszych lig by rozszerzono jeszcze o 1-2 zespoły, który by się kwalifikowały do tych rozgrywek. I po co taka banda średniaków jak np. Liverpool Football Club? Jak można by wówczas nazwać elitarnymi te rozgrywki? Stewart Downing ma tyle wspólnego z elitą ile Janusz Palikot z przyzwoitością. No litości panowie, naprawdę chcecie coś takiego oglądać? Jeszcze nie dawno czytałem tu utyskiwania, że właściwie to dobrze, że Wisła nie awansowała do LM bo by się tylko kompromitowali i to byłby policzek dla tych rozgrywek, że tacy słabi piłkarze w niej grają. No to niemniejszym byłby udział w Lidze Mistrzów graczy pokroju Andy 35 milionów funtów :roftl3: Carrolla czy Stewarta 20 milionów funtów :roftl3: Downinga.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”