AS Roma (zbiorczy) - Strona 317

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2009
Kibicuję: Manchester United

AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » dzisiaj, 11:36

sickstick pisze:
dzisiaj, 11:30
fekalia pisze:
dzisiaj, 11:25
Tak na szybko z włoskiego podwórka to Dybala i Zieliński zdecydowali się odrzucić arabskie pieniądze.
Wg capology Dybala dostaje w Romie 12mln, a Zielu w Interze 10mln. Zdecydowali się odrzucić arabskie pieniądze, bo we Włoszech dostali podobne ;)
Chyba w złotych. Według oficjalnego serwisu Dybala w AS Roma dostaje 2,2mln € + bonusy, a w Arabii według mediów oferowano mu 20mln € i czteroletni kontrakt lub 25mln € i trzyletni, w zależności od źródła.

Zieliński też zarabia znacznie mniej. To Włochy, a nie Premier League, tu największe klubowe gwiazdy będące najlepszymi zawodnikami świata nie dostają 12mln za sezon.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6231
Kibicuję: 4rsenal

AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » dzisiaj, 11:40

Mr.Chris pisze:
dzisiaj, 11:36
Chyba w złotych. Według oficjalnego serwisu Dybala w AS Roma dostaje 2,2mln € + bonusy, a w Arabii według mediów oferowano mu 20mln € i czteroletni kontrakt lub 25mln € i trzyletni, w zależności od źródła.

Zieliński też zarabia znacznie mniej. To Włochy, a nie Premier League, tu największe klubowe gwiazdy będące najlepszymi zawodnikami świata nie dostają 12mln za sezon.
To już nie wiem, podaję tylko cyfry z capology ;)

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1111

AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » dzisiaj, 11:45

Nie wiem na ile to dziennikarskie kaczki, ale Bruno Fernandes czy Olmo też mieli ponoć lukratywne oferty z Arabii. Dla mnie piłkarze mogą sobie odchodzić, ich wolna wola. Sam transfer Holendra mnie nie grzeje i zwyczajnie napisałem niech spada, bo facet w sile wieku wybiera ogórkową ligę oraz brak ambicji czysto sportowych. Nie on pierwszy.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » dzisiaj, 11:48

sickstick pisze:
dzisiaj, 11:30
fekalia pisze:
dzisiaj, 11:25
Tak na szybko z włoskiego podwórka to Dybala i Zieliński zdecydowali się odrzucić arabskie pieniądze.
Wg capology Dybala dostaje w Romie 12mln, a Zielu w Interze 10mln. Zdecydowali się odrzucić arabskie pieniądze, bo we Włoszech dostali podobne ;)
w zwyczaju podaje się kwoty netto, bez potencjalnych bonusów.

Tak więc:
Piotr Zieliński zarabia w Interze 4,5 mln euro + potencjalnie milion euro bonusu.
Paulo Dybala zarabia w Romie 2,5 mln euro + co ciekawe 4 mln euro potencjalnych bonusów

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 324

AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » dzisiaj, 11:50

Ogromna kompromitacja użytkownika sickstick

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2009
Kibicuję: Manchester United

AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » dzisiaj, 11:51

sickstick pisze:
dzisiaj, 11:40
Mr.Chris pisze:
dzisiaj, 11:36

To już nie wiem, podaję tylko cyfry z capology ;)
Obaj nie ogarnęliśmy, ale Ty przynajmniej podałeś dobrą liczbę - tylko, że za poprzedni sezon :P zarabiał tyle faktycznie, ale teraz miał do wyboru kontrakt w Arabii za 20-25mln €, ale wybrał 4,5mln € w Romie.

Przyznam, że jestem w szoku, że tyle dali w Romie komukolwiek.
Hannibal pisze:
dzisiaj, 11:45
Nie wiem na ile to dziennikarskie kaczki, ale Bruno Fernandes czy Olmo też mieli ponoć lukratywne oferty z Arabii.
Nie wiem jak Olmo, ale Bruno od kilku lat jest kuszony kilkukrotnie większymi zarobkami w Arabii o czym mówi i on i ludzie wysoko postawieni w klubie, więc coś w tym jest, chociaż samych liczb nikt chyba oficjalnie nie zweryfikował.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 393

AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » dzisiaj, 12:31

Piłkarzy odrzucających arabskie pieniądze była cała masa, przecież w tej pierwszej fali to oferty dostawali Viniciusze i inni, ale faktycznie jeśli jesteś takim Crysencio Summervillem, czyli graczem z półki dobry/bardzo dobry, ale żadna czołówka - to już naprawdę ciężko się czepiać wzięcia dużo lepszych pieniędzy w Arabii. Jeśli jesteś top graczem, to za kasę tracisz fame, szacunek na dzielni, trofea, na parę lat komfort życia na Zachodzie, a jak jesteś takim randomem to tracisz tylko na parę lat komfort życia na Zachodzie, ale potem sobie kupisz 3 razy większy dom jak wrócisz, no i finansowa przebitka też większa. Te wszystkie zapowiedzi o tym jak granie w lidze saudyjskiej wyklucza cię z kadrowego grania skończyły się tak, że nawet we Francji zaczął turniej w wyjściowym składzie ziutek z Al-Hilal, u Hiszpanów na Euro też grał Laporte przed powrotem do Hiszpanii.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1444
Kibicuję: od czasu do czasu

AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 43 min temu

Jeszcze się okaże za kilka lat, że ten West Ham to był najwyższy poziom sportowy na jakim grał Summerville.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”