Boks - Strona 33

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Re: Boks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 09 cze 2012, 15:21

mate-wstan sobie lub czekaj do ok 5-o tej porze mniej wiecej sa walki wieczoru w usa
mayweather miesiac temu wyszedl do ringu z cotto okolo tej godziny

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 cze 2012, 15:27

Dzieki wielkie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2012, 9:42

Oglądał ktoś walkę? Kolejny skandal w boksie. Nie wiem jakim cudem Tim mógł to wygrać poza tym, że chyba Arum chce go wypromować, bo wie, że zbliża się czas Pakmena. Zresztą sama wypowiedź tej szui po walce mówi wszystko.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 802

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 10 cze 2012, 10:02

bylem przekonany ze Maniek to wygral. Jak Bradley wygral 4 rundy to jest max... Ale po klauzuli wpisanej w kontrakt mozna sie tego bylo spodziewac. Manius mu w listopadzie wyjasni co znaczy boksowac ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2012, 11:51

Nawet jeżeli Manny wygrał rewanż w listopadzie to niesmak pozostanie. Takich ludzi jak Arum powinno się tępić a nie dawać mu jeszcze zarobić. Jestem pewien, że maczał palce w całym skandalu. Gość już po walce mówił o kasie, którą chce zarobić na rewanżu.

Ta walka oddala nas również od pojedynku Paqcuaio z Flodyem. Teraz Pakmen nie ma już w ogóle asów w rękawie by żądać podziału 50/50 w walce z FMJ, który sprzedaje więcej PPV i dotego z każdej walki wyciąga znacznie więcej niż Filipińczyk a Arum nie pójdzie na inny układ finansowy i przez taką gnidę nie dojdzie do tak oczekiwanego pojedynku. Zresztą to co się dzieję w boksie (masa pasów, dobieranie rywali, unikanie najlepszych) coraz bardziej mnie oddala do tego sportu.

A po ostatnich występach Manny'ego jestem coraz bardziej pewny, że Mayweather by go spokojnie wypunktował. Szczyt formy Filipińczyk chyba miał na Cotto, który de facto walczył w nienanutaralnej dla siebie wadze i przybity po walce z Margarito.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 10 cze 2012, 11:55

Szczyt formy Filipińczyk chyba miał na Cotto, który de facto walczył w nienanutaralnej dla siebie wadze i przybity po walce z Margarito.
... a do tego był znacznie osłabiony tzw. "limitem wagowym w dniu walki", który zaordynowali mu ... Arum & obóz Pacquiao.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2012, 11:58

... a do tego był znacznie osłabiony tzw. "limitem wagowym w dniu walki", który zaordynowali mu ... Arum & obóz Pacquiao.
Właśnie o tym mówie, tzw. catchweight, który bardzo często stosują obaj panowie. Pstryczek w nos dał im niedawno Floyd. To Cotto miałbyć przeciwnikiem Pakmena, ale znów chcieli mu zaserwować odchudzanie a Mayweather na złość im sam poszedł do kategorii wagowej Cotto i go tam pokonał.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 17 cze 2012, 13:12

Odnośnie walki Adamka, to nie wiele mu zabrakło by przegrał... Wczoraj wytrzymałem do 3:00 - jak obiecałem, ba nawet do 4:30 wytrzymałem, cel zamierzony osiągnąłem i jak Adamek wyszedł na ring, to zasnąłem... hyh... Na szczęście jak się obudziłem i włączyłem telewizor, to właśnie na Polsacie była retransmisja i Adamek z Chambersem wchodzili do ringu, miałem wrażenie, że obaj specjalnie na mnie czekali w tunelu aż się wyśpię i na spokojnie obejrzę ich walkę, z całego serca im dziękuję za ten piękny gest. Sama walka wyrównana, Adamek głaszcze, gdzieś tam stara się obciągnąć mu jajka ale spodenki przeszkadzają, było widać, że leje go po udach, wiadomo, murzynki mają długie knagi i pewnie gdzieś tam przy kolanach mu sterczy a Adamek starał się wyczuć miejsce i tam uderzać, ostatecznie jednak Tomek wygrał na punkty ... Chociaż trudno tak do końca powiedzieć czy zasłużenie czy nie.
Najbardziej rozwalili mnie kibice jacy śpiewali - "Polacy jesteśmy z wami", "Do boju Polsko" itd. Jak by byli na meczu piłkarskim a nie na walce bokserskiej... załamka normalnie :badziewie:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 cze 2012, 20:08

Rozumiem, że walka Kliczko-Adamek mogła być w PPV, bo to naprawdę wielkie wydarzenie, ale że tylko tak będzie można oglądać galę na której walką wieczoru ma być spotkanie RJJ, który skończył się kilka lat temu z Głażewskim, którego nawet nie kojarze (nie jestem jakimś mega fanem boksu, ale coś tam wiem) oraz Szpilki z emerytem to jest jakaś kpina. Dotego perełka:
Starcie będzie dostępne w usłudze "pay-per-view" (PPV). Jednorazowa opłata za dostęp do Gali w Cyfrowym Polsacie albo aplikacji ipla w usłudze PPV, zarówno w jakości SD, jak i HD, wynosi 30 zł. Widzowie, którzy wykupią walkę w PPV Cyfrowego Polsatu, po zakończeniu transmisji z Gali otrzymają w prezencie dostęp do erotycznego kanału Blue Hustler do końca wieczoru.
I najlepszy komentarz podsumuwujący to coś z portalu bokserskiego:
To co jak walka będzie kiepska to sobie można z żalu konia wytrzepać?
Przecież to będzie finansowa klapa. Jestem przekonany, że sam RJJ weźmie znacznie więcej kasy niż cały przychód z PPV. Ciekawi mnie czy udostępnią prawdziwą liczbę wykupień.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 cze 2012, 21:04

PPV ;) http://www.meczenazywo.pl/g/eNortjK0sFI ... gZcMEwVBVc,

Zaraz na ring w Łodzi wbija nasza nadzieja.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5281
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 cze 2012, 23:52

Dobra walka Szpilki. Nie dał się ponieść emocjom, bardzo dobrze boksował i pierwszy raz w życiu aż 10 rund (Do tej pory boksował najwiecej 4). Dobrze kondycyjnie, warto podkreślić że od ostatniej walki minął niecały miesiąc. Ciężko się na pewno boksuje przeciwko rywalowi 19 lat starszemu 21 kilo cięższemu. Ale ważna wygrana w najważniejszej walce do tej pory w jego życiu. Oby tak dalej Szpila!

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 01 lip 2012, 0:33

Kpina. Niestety, wiem już czemu bardziej cenię MMA niż boks - bo tam są Ci "lepsi", ważniejsi i dla których wyniki walki są opłacane pod stołkami.
Głażewski zdecydowanie dziś pokonał Roya Jonse'a Jr. Pierwsze rundy na remis, od 6 rundy gdy Roy zaliczył dupą deski, już walka była pod kontrolą Głażewskiego - Ale chyba właśnie po tej rundzie, ktoś podszedł do narożnika Polaka i powiedział, że "nie dadzą tej walki wygrać na punkty". Komentatorzy też, mimo, że dobrze wiedzieli iż Głażewski powinien wygrać, to gadali bzdury, że dla Polaka powalenie na deski takiej legendy to już sukces. Kpina ! - Dobrze, że nie płaciłem za oglądanie tej farsy, tylko obejrzałem na necie. Przykra sprawa, bo nasz zawodnik oddał serce w tej walce, mimo, że miał nie wiele czasu na przygotowanie. Jonse Jr. walił tylko prostymi, czasem uderzył w korpus - dalej był anemiczny, gdyby to był ktoś z mocniejszym ciosem, to wybił by całkowicie z bani Royowi Jonsowi Jr. marzenia o zdobyciu mistrzostwa świata ....... Szkoda, ale to jest ten pieprzony, skorumpowany boks... Jeszcze na własnym podwórku okraść Polaka ze zwycięstwa. Wiadomo od dawna, że w Niemczech np. można wygrać tylko przez K.O - tak tam swoi są faworyzowani i każdy obawia się tam walczyć... Ciekawe tylko jaka kasa poszła, aby bez względu na obraz walki, wygrał Roy Jonse Jr. - Skandal - sam jest chyba świadomy, że przegrał.....

Co do Szpilki, to byłem zdziwiony, że głowa mu się nie zagotowała, widać, ktoś pracuje nad tą jego mentalnością - Walczył całkiem nieźle, mimo, że rywal ściągnięty z emerytury, to jednak stanowiący już niezłe wyzwanie.

Rajsportowy_pl1
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rajsportowy_pl1 » 09 lip 2012, 19:23

oj ewidentnie ostatnio zauważalna jest szpilkomania. Niech tylko Artur przegra kilka walk i zaraz będą wszyscy na nim psy wieszać. Młody chłopak, który tak naprawdę zaczyna swoją przygodę z zawodowym boksem, i obawiam się że przez ten medialny szum i wcześniej wspomnianą szpilkomanię chłopakowi odbije przysłowiowa palma, bądź jak ktoś woli uderzy woda sodowa i tyle z niego będzie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 lip 2012, 15:12

Oglądacie dziś walkę Haye vs Chisora? Dwóch szczekaczy spotka się wreszcie na ringu i zobaczymy co z tego wyniknie. Zabawne, że w Anglii wbrew temu co przypuszczano media traktują tę walkę po macoszemu i skupiają się na pojedynku Khana z Garcią w Las Vegas, który może mu otworzyć walkę z Floydem. Może po części dlatego, że brytyjska federacja nie podpisuje się pod walką Chisory, który nie ma licencji. Ja chyba się skuszę, pomijając te wszystkie gierki słowne, szopki, konferencje i odgradzanie ich szybą czy tam kratą na ringu może być całkiem zabawnie. Haye chciał 10 rund i tyle dostał. Jak Del Boy będzie lał się tak jak z Kliczką może być przyjemna walka.
David Haye:
- Nie chcę być zapamiętany za moją porażkę z Władimirem Kliczko z zeszłego roku. W sobotę walczę z seryjnym przegranym, Dereckiem Chisorą. Kiedy Dereck próbował pojawić się z klasą w świecie boksu coś mu nie wyszło - tak to już jest i w życiu i w boksie. Roztrzaskanie go na kawałki nie będzie znaczyć wiele odnośnie całej mojej kariery, ale mogłoby doprowadzić do innej walki o mistrzostwo świata w wadze ciężkiej. W walce z Chisorą nie chodzi o moje dziedzictwo, bardziej o to by wejść na ring i pobić kogoś, kto na to konkretnie zasługuje. Dereck został skazany za wiele rzeczy, jednak z tak wielu różnych rzeczy jeszcze nigdy nie został do końca rozliczony. Prawo nie ukarało go właściwie za to, co zrobił poza ringiem, więc teraz należy to do mnie. Biorę prawo w swoje ręce i będę musiał być sędzią, ławą przysięgłych i katem. W sobotę ukaram go bardzo szybko.
Boże, jak on pieprzy...

Przy okazji brawa dla Fonfary, Glen Johnson podstarzały czy nie to legenda i mocna marka w świecie boksu a Andrzej skończył jego karierę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 lip 2012, 18:35

Na jakim kanale mozna walke obejrzec?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”