Skoki Narciarskie - Strona 33

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 mar 2007, 21:01

Lakier pisze:W wiezieniu.
Przez Lepisto.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 03 mar 2007, 21:41

Jarzinho pisze:Małysza i za czsow Tajnera i Kuttina do skakania potrafil przygotwoac jego wuj Szturc

Właśnie nie potrafił, bo nie przypominam sobie, aby za szasów Kuttina Małysz błyszczał. Ty już nie masz co powiedzieć, to powtarzasz swoje duperele o juniorach itp... :roll: Bronisz się, rzucając jakimiś bezsenownymi ironiami na temat gimazjum.

Jarzinho pisze:Pierwsze osiagniecie,
Jeśli Ty to uważasz za 1 osiągniecie, to w takim razie Kuttin nie miał żadnego. Chyba, że odpowiesz, że osiągnieciem była wygrana Rutkowskiego. A ja jeszcze raz powiem, że to nie Kutin go przygotowywał :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 mar 2007, 22:02

Vianuch pisze:eśli Ty to uważasz za 1 osiągniecie, to w takim razie Kuttin nie miał żadnego. Chyba, że odpowiesz, że osiągnieciem była wygrana Rutkowskiego. A ja jeszcze raz powiem, że to nie Kutin go przygotowywał

Czy ja pisałem, ze Kuttin był "zajebisty" mial jakies osiagniecia(wielkie) czy, ze zawodnicy u niego robili znaczace postepy. Dawaj cytaty. Czy moze pisałem, ze Lepistoe narazie nie ma zadnych osiagniec.
Naprawde wystarczy przyswoic troche czytanie(ze zrozumieniem).
Wymieniaj te osiagniecia. Naprawde rozpisz sie o tych znaczacych postepach tych mlodych(sam tak pisałes).
Vianuch pisze:Właśnie nie potrafił, bo nie przypominam sobie, aby za szasów Kuttina Małysz błyszczał

Nie, własnie... Poraz kolejny. Wiele rzeczy nie pamietasz.
Poczekam na niezla odpowiedz na poziomie. Sezon dla 80% zawodnikow sie zakonczyl, wiec jakies podsumowanie mozesz zapodac. O pracy z mlodzieza, z ktra słynał od dawna i ktora mila byc wizytowka takze w Polsce, o postepach mlodych zawodnikow, ktorzy niedawno mieli talent, o postepach naszej druzyny. Jestem ciekaw.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 04 mar 2007, 10:10

Jarzinho pisze:Czy ja pisałem, ze Kuttin był "zajebisty" mial jakies osiagniecia(wielkie)

Tak, Twoim zdaniem wygrana Rutkowskiego była wielkim osiągnięciem, chyba, że teraz się tego wypierasz...

Jarzinho pisze:Czy moze pisałem, ze Lepistoe narazie nie ma zadnych osiagniec.

i tu kieruję cie to twojego hasła:
Jarzinho pisze:Pierwsze osiagniecie,
Jarzinho pisze:Wymieniaj te osiagniecia. Naprawde rozpisz sie o tych znaczacych postepach tych mlodych(sam tak pisałes).
Może Ty mi dasz cytat kiedy powiedziałem, że pod okiem Lepistoe rozwijają sie młodzi? Młodzi nie mają rozwijać się u Lepistoe, tylko w swoich klubikach, ewentualnie w kadrze b czy c.

Jarzinho pisze:Nie, własnie... Poraz kolejny. Wiele rzeczy nie pamietasz.
To co osiągnoł Małysz w zeszłym sezonie i dwa lata temu :?: Mi przychodzi jedno słowo na G. 2 stracone lata tego fantastycznego skoczka. Chyba, że sukcesem wg. Ciebie było to, że w tym czasie nie przeszedł na emeryture i wygrał konkurs w Oslo i jeszcze gdzieśtam pod koniec zeszłego sezonu.

Na podsumowania będzie czas po sezonie, a nie w trakcie, więc wstrzymam się jeszcze przez 3 tygodnie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 mar 2007, 14:05

Vianuch pisze:Tak, Twoim zdaniem wygrana Rutkowskiego była wielkim osiągnięciem, chyba, że teraz się tego wypierasz...

Tak daj cytat gdzie tak stwierdzilem, ze to było spore osiagniecie, zwłaszcza jako, ze Rutkowski nic nie wygrał w momencie kiedy Kuttin był trenerem pierwszej kadry....(czekam)

Vianuch pisze:Może Ty mi dasz cytat kiedy powiedziałem, że pod okiem Lepistoe rozwijają sie młodzi?
:arrow:
Vianuch pisze:A teraz, przy Lepistoe troche dorośli, są wyluzowani(głownie Stoch) i poczynili znaczne postępy.
(czekam)

Małysz nic nie osiagnał od 3 sezonow,(2 u Kuttina i jeden u Tonio)(czekam na odpowiedz do poprzedniego postu) :wink:

Nie wliczajac, ze masz problemy z pamiecia i czytaniem(ze zrozumieniem), to byc moze odpowiesz na kwestie, o ktorych sam wczesniej wspomniales, a nie odpowiedziales kiedy zostałes o nie poproszony.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 04 mar 2007, 14:25

Przez Lepisto.

Nieprawda! Przez PO.

Jak mozna sie klocic o taka dyscypline sportu jak skoki narciarskie ? :lol: Polak potrafi

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 04 mar 2007, 19:10

Już mi sie nie chce z tobą kłucić Jarzinho. Wiesz mniej więcej jaki jest mój pogląd, nie chce mi sie wyszukiwać Twoich postów i bezsensownie ich cytować. Szkoda czasu. Wiesz, jak wypowiadałeś się o Rutkowskim, ja nie musze Ci wyszukiwać postów, gdzie o nim pisałeś.

Jarzinho pisze:Vianuch napisał:
Może Ty mi dasz cytat kiedy powiedziałem, że pod okiem Lepistoe rozwijają sie młodzi?

Vianuch napisał:
A teraz, przy Lepistoe troche dorośli, są wyluzowani(głownie Stoch) i poczynili znaczne postępy.

Mówiąc MŁODZI miałem na myśli juniorów (Koty i inne), a nie 20letniego Stocha...

Lakier pisze:Jak mozna sie klocic o taka dyscypline sportu jak skoki narciarskie ?
Jak widać można :P ale ja już kończe tą ciekawą rozmowe. Dzieki Jarzinho, że miałem szansę nabić trochę postów, ale już wystarczy :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 mar 2007, 21:03

Vianuch pisze:Mówiąc MŁODZI miałem na myśli juniorów (Koty i inne), a nie 20letniego Stocha...

Kompromitacja, dyskusja na trzy strony, a argumentu zadnego nie poparłes. Cytowałes błednie moje wypowiedzi, a sam nic ciekawego nie napisałes. To juz wywołało u mnie jedynie przeogromny usmiech na twarzy. Dobra młodzi :arrow: Hula, Żyła i Stoch, bo ich przytoczyłes. To jakie oni zrobili postepy patrzac na wyniki osiagane i w PS i najwazniejszej imprezie.

Uprzedze kolej rzeczy, bo jedyne co mozesz podac to lekka zwyzka u Stocha 4 miejsca wyzej niz na IO na normalnej i ok. 10 na duzej + 20 czy 30 pt w PŚ. Poczekam na reszte :lol:

Jedynym osiagnieciem jest medal Małysza, a tak reszta stoi w miejscu badz cofa sie jak Mateja, czy robi milowe kroki w stylu Stocha.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 mar 2007, 23:16

Jarzinho jak zwykle musi się trochę ponapinać ...
może tak Małysza pochwalić. Małysz najlepszym skoczkiem MŚ wszechczasów. Może o tym warto pisać, a nie o Kuttinie.
Lepistoe jest wielkim trenerem i nic tego nie zmieni. Wczoraj znów jego zawodnik zdobył medal wielkiej imprezy. Stoch 11 - jak na niego to kapitalny rezultat. Piszesz Jarzinho, że reszta stoi w miejscu - ja widze, że Stoch się ciagle rozwija. Nie są to 'milowe kroki' jak próbujesz sobie ironizować, ale jednak. Nie stacza sie, nie przepija kariery - trenuje i osiąga coraz lepsze reultaty. Czy jak w tym sezonie jeszce wejdzie do 10 w zawodach PŚ - powiesz, że to przez warunki, przypadek, czy dzięki temu, że Kuttin go 'odkrył' ?

Co do Małysza - zdeklasował [to chyba dobre słowo] rywali w pierwszej serii, w drugiej zresztą też. Jednak w pierwszym skoku, chyba nikt się nie spodziewał, że Małysza stać na taki skok. Wielu skakało bardzo podobnie [co ważne warunki były takie same dla wszystkich] od 90 do 93 m. Później niektórzy po 94 - 95,5. w Końcu Ammann chyba 96,5 i wydawało się, że przed Małyszem trunde zadanie - a ten prawie rekord skoczni pobił :rydzyk: jak za dawnych lat - ośmieszył rywali.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 mar 2007, 23:32

fieldy pisze:Czy jak w tym sezonie jeszce wejdzie do 10 w zawodach PŚ - powiesz, że to przez warunki, przypadek, czy dzięki temu, że Kuttin go 'odkrył' ?

A czy tak gdzies pisałem...Stoch juz był w !0 wiec wielkie zaskoczenie to nie bedzie.

Małysz mi sie znudzil, bo co z tego, ze jest Małysz, kiedy nagle dochodzi do momentu kiedy Adam ma kryzys wszyscy przypominaja sobie, ze wszystko sie zmienia, a jak był sam Małysz tak jest nadal...
Zapowiedź Fina była inna miala byc druzyna, skladajaca sie z tych, kotrzy jeszcze niedawno skakali na rowni z obecna czolowka w zawodach juniorkskich, a jest Małysz+...Stoch i gdzies tam w barze u Janosika z BB reszta pijaca browary.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 mar 2007, 23:36

Jarzinho pisze:A czy tak gdzies pisałem...
nie wiem - nie czytam wszystkich twoich postów, bo bym zwariował.
Mam nadzieję, że tak nie napiszesz. Bo to bzdura by była.
Jarzinho pisze:Małysz mi sie znudzil, bo co z tego, ze jest Małysz,
ach więc tak do tego podchodzisz. Polak zostaje największym zawodnikiem MŚ w historii dyscypliny, a ciebie to nudzi :P OK nic nie mówie - przecież ty liczyłeś, że Rutkowski powalczy o '30'

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 mar 2007, 0:07

fieldy pisze:przecież ty liczyłeś, że Rutkowski powalczy o '30'

Takze tego nie pisałem, moze od myslenia boli Cie głowa, bo cos Ci ten Rutkowski nie lezy, czesto o nim wspominasz... Ja o nim wspomnialem kilka razy, a ty powracasz i powracasz, fakt jakby nie było kiedy chcial nie mial sobie rownych, nawet w piciu.
fieldy pisze:bo bym zwariował.
Juz Ci to nie grozi :wink:

Ostatnio drogi Jarzinho skupiłeś się na napince, chyba zła droga. Tym bardziej jak masz bzdury wypisywać. Ty wspomniałes o Rutkowskim kilka razy, a ja powracam i powracam - polecam ci przewertować ostatnie strony tematu i policzyć ile razy ja do Rutkowskiego wracałem, a ile razy ty o nim 'wspominałeś'. Celowo piszę w twoim poscie, jako komentarz aby nie predłuzac dyskusji prowadzącej donikąd - bo widzę, że nerwwowy się zaczynasz robić ... // fieldy

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 05 mar 2007, 0:20

Jarzinho pisze:Cytowałes błednie moje wypowiedzi, a sam nic ciekawego nie napisałes.

Za to Ty gadając ciągle to samo o młodych i Kutinie przekonałeś mnie co do swojej inteligencji.

fieldy pisze:Jarzinho jak zwykle musi się trochę ponapinać ...
Święte słowa :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8715
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 mar 2007, 8:33

Brawo Adam Malysz :brawo: Pokazal, ze na malej skoczni skacze naprawde rewelacyjnie i nie ma szans, zeby z nim rywalizowac. Szkoda, ze poza dobrym odbiciem Malysz reszte wykonuje slabiej, bledow nie potrafi naprawic, ani on, ani trener, ani caly sztab, lub ktokolwiek. Na duzej skoczni, gdzie trzeba pokazac swoj lot skakal slabiej, moze psychika :think: watpie :P Po prostu cos nie zadzialalo, tak jak nalezalo. Na malej skoczni nawet nie ma wiekszego czasu na bledy, jak i pozniej na ich naprawe :P Gdy sie dobrze wyjdzie z progu [a w tym Malysz jest debesciak] to sie skoczy daleko.

Kamil Stoch zrobil spore postepy, oczywiscie nie jest to tylko zasluga Lepistoe [choc jego w wiekszosci], trzeba pamietac o trenerach klubowych i poprzednim coachu kadry, czyli Kuttinie, ktory wprowadzal mlodych do PŚ. Kamil - oby tak dalej :brawo:

Mateja, ehhhh, cos slabiutko. Rok temu bylo lepiej, duzo lepiej. ZIO bylo dla niego duzo lepsze od tych MŚ, czemu :think: nie wiem, psychika, nie ta forma, nie ten trener, dziwne, gdyz tak doswiadczony zawodnik nie powinien tak sie zblaznic w konkursie.

Reszta juniorow rowniez slabo, zero postepu. Jedynym zawodnikiem co zrobil postep jest Zyla, ale on dobrze skakal jako junior, wystarczylo dac mu wiecej szany i sie udalo :) Musi chlopak popracowac nad technika i bedzie chyba ok ;) Hula tragicznie, kompletnie bez formy, nie radzi sobie ze skocznia.
O innych skoczkach z kadry nawet nie bede pisal, bo szkoda czasu na Tajnerow, Dlugopolskiego, Bachledy Pochwaly czy Sliza [choc w niego jeszcze troche wierze] :wink:

Do konca sezonu jeszcze troszke zostalo. I sam nie wiem kogo w nastepnym konkursie powinien trener zabrac. Poza Malyszem i Stochem nikogo nie ma :cry: A mieli byc, oby pojawili sie jak najszybciej. Sa mlodzi, tylko trzeba dac im szanse. Jakby ktos watpil w to, ze mamy mlodych zawodnikow to wymienie kilku, ktorym warto dac szanse, moze akurat im sie powiedzie w koncowce sezonu, nie mamy nic do stracenia przeciez.

Sebastian Toczek - 1988
Lukasz Rutkowski - 1988
Dawid Kowal - 1988
Dawid Kubacki - 1990

PS - tak ogladam wyniki PK w Sapporo na Miyanomowi, i troszke zaluje, ze trenerzy nie zabrali Skupienia. W koncu wygral tam zawody, skoczyl 90,5 i 98m. Wyprzedzil o 5 pkt Tochimoto i o 15pkt Hocke, ktory chyba byl top30.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 mar 2007, 11:06

Jarzinho pisze:Za to Ty gadając ciągle to samo o młodych i Kutinie przekonałeś mnie co do swojej inteligencji.

Dzieki naprawde, bo ja przynajmniej cos napisałem, a ty mimo, ze sie ogromnie starałes przez ponad 2 strony nicod siebie nie dałes, nadal nie dajesz. CZekałem na jakiesp odsumowanie z twojej strony, bo przeciez juz nawet ograniczylem ci pole nie z mlodych, a zaledwie do 3 zawodnikow, jak widac twoja przeogromna wiedza, ktora błyszczałes na to takze nie pozwala.

Byc moze odpowiesz choc na jedno pytanie, nie strajac sie odejsc od tematu postawiłes teze, wiec poprzyj ja argumentami.
fieldy jestes taki cmadry to wymien te głupoty, oczywiscie poparte argumentami. :lol: Przeanalizuj moj post moze znajdziesz słowo nieznajdujace sie w słownika porzadnego kanoniera.

cloner pisze:Sebastian Toczek - 1988
Lukasz Rutkowski - 1988
Dawid Kowal - 1988
Dawid Kubacki - 1990
Czyli ekipa Hornhachera, czy jak mu tam było.

o jakie głupoty ci chodzi ? // fieldy

O bzdury

więc bzdury odnosiły się do twojego zdania, o tym, ze ty tylko wspomniałes o Rutkowskim, a ja do niego ciągle powracam, gdy tak naprawdę ty 2 x więcej o nim pisales niż ja. Nie chodziło mi o głupoty w sensie treści twoich postów, choć nie dziwie się, że tak pomyslałeś. // fieldy

:arrow: :roll: :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”