Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 33

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 23 lut 2007, 10:59

Jakub Blaszczykowski od przyszlego sezonu bedzie biegal po boiskach Bundesligi ;) utalentowany 21-latek podpisal w srode kontrakt z Borussia Dortmund do 2011 roku, a kwota transferu wyniosla 2,8 mln euro ;) Jakub po sfinalizowaniu transferu przyznal ze o jego uslugi starala sie rowniez AS Roma ale ponoc Rzymianie oferowali mniejsza kwote wiec transfer do Wloch nie wchodzil w gre ;)

Daniel van Buyten, obronca reprezentacji Belgii i Bayernu Monachium znalazl sie w kregu zainteresowania AS Romy. Trener Rzymian Luciano Spalletti przyznal ze jest wielkim fanem talentu Belga i jest gotow latem zlozyc za niego oferte na biurko Uliego Hoenessa. Daniel van Buyten ktory ma 29 lat zostal sprowadzony przed tym sezonem przez Bayern z HSV i jak dotad rozegral w barwach Bawarczykow 22 spotkania po 90 minut ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 lut 2007, 11:09

spyrczak pisze:Daniel van Buyten, obronca reprezentacji Belgii i Bayernu Monachium znalazl sie w kregu zainteresowania AS Romy.
Rozumiem, że to po ostatnich "świetnych" występach Danieli (nie poprawiajcie mnie :mrgreen: ) w BL i CL :rotfl2:

Pewnie to pic, ale może by go tak sprzedać i kupić kogoś lepszego?

Ja z kolei czytałem (bodajże na telegazecie ZDF), że wg Włochów Bayern ciągle jest zainterowany Camoranesim. Juventus podobno chętnie zrobiłby wymianę na Lucio :shock:

Nie ma to jak ploty dziennikarskie :lol:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 10 mar 2007, 9:39

Wedlug Kickera, Heiko Westermann, 24- letni obronca Arminii Bielefeld, po sezonie zasili Schalke. Zawodnik, ktorego kontakt z zespolem z SCUCO- Arena wygasa latem 2008 r., zawita do Gelsenkirchen po obecnym sezonie. Suma odstepnego ma wynosic od 1,5 do 2 mln. Niemiec zwiaze sie z klubem 4- letnim kontraktem.

Bardzo blisko zakonczenia sa tez negocjacje Schalke z innym zawodnikiem klubu BL, Jermaine Jonesem z Frankfurtu. Kontakt 25-letniego zawonika wygasa latem tego roku, z Niebieskimi na podpisac takze 4- letnia umowe.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 kwie 2007, 8:46

Jak podaje Sport Bild, Theofanis Gekas, obecnie najskuteczniejszy zawodnik Bundesligi (17 goli), zagra w nowym sezonie w Bayerze Leverkusen. Gekas jest w tej chwili wypożyczony do Bochum z Panathinaikosu Ateny.

Zainteresowane kluby na razie nie potwierdziły tej informacji :wink:

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 19 kwie 2007, 20:11

jak do tej pory ciekawe transfery zrobila Norymberga: Jacobsen (FC Kopenhagen), Misimovic (VfL Bochum), Adler (TSV 1860), Kluge (Borussia Mönchengladbach) - wszyscy za darmo. Jeszcze wykupili Glaubera z Palmeiras i Pinole z Atletico. Stracili Schrotha (TSV 1860) i Schäfera (VfB Stuttgart). Ciekaw jestem czy zdecyduja sie na wykupienie Australijczykow: Beauchamp i Heffernan. Z tego co widze Beauchamp gra ostatnio regularnie kolejka w kolejke, jednak Heffernan jeszcze nie zadebiutowal w 1.Bundeslidze :|

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 22 kwie 2007, 23:10

Raczej potwierdzona sprawa: Theofanis Gekas po sezonie przechodzi z Panathinaikosu Ateny do Bayeru Leverkusen za 3 mln euro.

Moim zdaniem zawodnik trafil w lige, zobaczymy jak to bedzie w przyszlym sezonie. Na obecna chwile ma 18 bramek w Bundeslidze, jestem ciekaw jak bedzie spisywac sie w Bayerze, nie wiem jak jest ale moze w Bochum cala druzyna gra na jednego Gekasa? W Leverkusen raczej tak juz nie bedzie :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 kwie 2007, 11:53

Sport Bild podał właśnie, iż ostatecznie wyjaśniła się przyszłość napastnika FC Koeln Patricka Helmesa. Wschodząca gwiazda niemieckiej piłki zagra od sezonu 2008/09 w Bayerze Leverkusen - będzie mógł wtedy trafić do "Aptekarzy" za darmo, po zakończeniu obecnego kontraktu.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 26 kwie 2007, 15:28

Ja slyszalem ze Bayern Monachium ma sie wzocnic.Planuja kupic Klose i Diego ale Werder raczej ich razem nie pusci.Moze chociaz jeden z tych transwerow dojdzie do skutku :) :think: :beer:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 26 kwie 2007, 17:44

Co sezon Bayern zapowiada wielkie transfery i za wiele z tego nie wychodzi. Chyba że ktoś za taki transfer np Podolskiego uważa (ja osobiście nie). Wogóle bundesliga nie za bardzo przyciąga tych co lepszych (i tak zdziwił mnie transfer van Bommela). I jeśli Klose i Diego otrzymają oferty z innych czołowych lig (a chodzą takie plotki), to zapewne jest to ich ostatni sezon w Niemczech :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 kwie 2007, 18:09

Nie masz racji, Bayern co sezon nie zapowiada wielkich transferów. Właśnie siedzi cicho i kupuje tylko nejlepszych z BL, jednak w BL pojawiały się kluby, ktore też chcą walczyćo mistrza i mają duże amibicje (vide HSV i Brema) z tych zespołów ciężko jest wyrawać graczy. Przed tym sezonem Bayern zapowiedział duże transfery, a to dlatego, że dalej tak jak wczesniej robili się nie dało, zobaczyli w końcu, że samo oszczędzanie nic nie da i muszą teraz ponieść konsekwencje. Cała drużyna jest budowana niemal od podstaw. Dlatego Ottmar Hitzfeld to najlepszy trener jaki mógł się tym młodym chłopakom trafić i ja wierzę, że zbuduje z nich świetny zespół.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 26 kwie 2007, 18:57

Akarin pisze:Właśnie siedzi cicho i kupuje tylko nejlepszych z BL
No właśnie, tyle że nawet najlepsi z BL nie zapewnią sukcesów w Europie... No chyba że Werder mnie zaskoczy, ale zawsze to nie to co Liga Mistrzów. Poza tym odnoszę wrażenie, że ci teoretycznie najlepsi się szybko tam wypalają. Może mylne wrażenie, ale na dobrą sprawę pierwszy sezon aż taka rywalizacja. Zawsze Bayern i jeden zespół, a to raczej nie sprzyja koncentracji przez cały sezon :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 kwie 2007, 8:25

Ajgor pisze: No właśnie, tyle że nawet najlepsi z BL nie zapewnią sukcesów w Europie... :
Jak do tej pory, wszystkie sukcesy Bayern w pucharach europejskich zawdzięczał właśnie najlepszym z BL - nawet ostatni triumf w LM w 2001 r. był bazowany na graczach z "rodzimej" ligi (Kahn, Effenberg, Scholl, Elber czy Jeremies). To, że teraz tak nie jest, spowodowane jest głównie osłabieniem siły BL (wiem, kolejny raz o tym wspominam :] ) jak też chybionymi w ostatnich latach transferami Bayernu.
Ajgor pisze:Może mylne wrażenie, ale na dobrą sprawę pierwszy sezon aż taka rywalizacja.
Jak najbardziej mylne :wink: Przecież nawet w zeszłym sezonie w walce o tytuł liczyły się 3 zespoły - Bayern, HSV i Werder, a i przedtem mieliśmy przypadki "dreikampf" (vide sezon 2001/02) czy "vierkampf" (np. 96/97) o tytuł Mistrza Niemiec 8)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 27 kwie 2007, 9:42

Michał M pisze:Jak do tej pory, wszystkie sukcesy Bayern w pucharach europejskich zawdzięczał właśnie najlepszym z BL - nawet ostatni triumf w LM w 2001 r.
Ale wtedy to BL jednak miała wyższy poziom i Bayern i BvB walczyły z sukcesami co sezon. Ale od 2001r. zaczął się chyba lekki odwrót w BL :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 kwie 2007, 9:48

Ajgor pisze: Ale wtedy to BL jednak miała wyższy poziom i Bayern i BvB walczyły z sukcesami co sezon. Ale od 2001r. zaczął się chyba lekki odwrót w BL :wink:
Normalnie się mogę pod tym podpisać :wink: A skoro temat siły (słabości) BL przewija się juz w drugim wątku (pierwszy był w temacie Bayernu), to może warto byłoby założyć osobny, np. "Co sądzisz o jakości Bundesligi?" :lol:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 27 kwie 2007, 10:10

No może być nowy temat, ale trochę w tym stylu jest Najlepsza liga :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”