Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 33

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 sie 2008, 23:41

a czasem nie było tak że w 2005 -2006 ze strasburgiem to gralismy inaugurację a póxniej było 1-1 z marsylią ?

W każdym razie wykrakałem :D ale wszystko idzie zgodnie z planem ;D

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 sie 2008, 0:35

Ogladałem ten mecz i musze przyznać, że Lorient zaprezentowało się z dobrej strony. Natomiast Lyon slabo. Mieliście parę zrywów, ale jedyne zagrożenie było po wolnych. Raz Juninho z wolnego w poprzeczkę uderzył. A Lorient dobrze kontrowało, mogli wygrać nawet :wink:
Ale mecz nudny, słaby poziom spotkania, Lyon troche za mało robił, żeby wygrać to spotkanie.

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 18 sie 2008, 8:36

Ja tam sie ciesze ze PSG wygralo i to z Bordeaux :) A ogladajac mecz Marsyli musze przyznac ze druga połowka w wykonaniu Marsylczyków no trzeba przyznac ze Grali ładnie szczególnie Ziani ,Ben Arfa i Kone to naprawde spore wzmocnienia Olympique :)

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 18 sie 2008, 10:17

j1mmy pisze:a czasem nie było tak że w 2005 -2006 ze strasburgiem to gralismy inaugurację a póxniej było 1-1 z marsylią ?

na inaugurację graliśmy z Le MAns i wygraliśmy wtedy 2-1 :wink:
j1mmy pisze:W każdym razie wykrakałem ale wszystko idzie zgodnie z planem ;
Nie potrzebnie bo mogłoby mieć to wszystko inny przebieg :wink:

Ogólnie jestem zawiedziony słabą postawą chłopaków. Dużo osób się na nich przejechało. Ale był to wczoraj jakiś dziwny dzień. Celtic,Sparta Praga,Hafnarfjordur,Man UTD itd niby pewniaki a powpadały. Więc nie ma się czym przejmować. :wink:

Zobaczymy jak zagramy z Grenoble. Wynik raczej łatwy do przewidzenia ale oby zagrali ładną piłkę to będzie elegancko :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 19 sie 2008, 10:32

Baziu ja się już przywyczaiłem do tego , że 2 mecz w lidze i tych parę pierwszych po przerwie zimowej gramy słabiej. Cieszę się że Marsylia się rozstrzelała bo może naboi niedługo jej zabraknąć.

W ten weekend gramy z grenoble , podejrzewam jakieś skromne 1:0 ostatecznie w środę gra kadra. Trochę martwi mnie to że Bordo punkty pogubiło i chłopaki nie będą się tak motywować , może te transfery w tym roku w Paryżu były z głową ale z drugiej strony jak słysze Keżman ...

My tymczasem szukamy lewego obrońcy na ławę , Kołodziejczaka wkładam między bajki chyba , że na zasadzie bierzemy go teraz i wypożyczamy... myślę , że zarząd skusi się na Kadalca ze Slovana Liberec, bo to by było rozwiązanie najsensowniejsze jeśli chodzi o ławkę.

Bo ten Belg z AZ to może być niewypał choć pewnie wieksza konkurencja dla Grosso

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 20 sie 2008, 10:17

j1mmy pisze:Baziu ja się już przywyczaiłem do tego , że 2 mecz w lidze i tych parę pierwszych po przerwie zimowej gramy słabiej.
Ja się do tego nigdy chyba nie przyzwyczaje, bo gdybyśmy stawali się coraz silniejszym zespołem wygrywalibyśmy spotkania z takimi średniakami. Ale co tu dużo mówić skoro Puel jest zadowolony z wyniku jak i z gry jaką zaprezentowaliśmy podczas tego meczu.

j1mmy pisze:Cieszę się że Marsylia się rozstrzelała bo może naboi niedługo jej zabraknąć.

Oby nie. Lubię ten zespół i liczę na to, że końcową walkę stoczymy właśnie z tym zespołem.
j1mmy pisze:może te transfery w tym roku w Paryżu były z głową ale z drugiej strony jak słysze Keżman ...
Może i ten Keżman im pomoże do tego jest Giuly czy też Makelele. Dobrą pake sobie zrobili i mogą namieszać nie tyle co na szczycie ale w miejscach pucharowych napewno.
j1mmy pisze:My tymczasem szukamy lewego obrońcy na ławę
Kilka nazwisk obija się o uszy ale czy zdążymy w ogole kogokolwiek pozyskać? Ponoć Boumsong może grać na każdej pozycji jeśli chodzi o obronę.
Nasi interesują się takimi zawodnikami jak Sébastien Pocognoli (AZ Alkmaar), Thimothée Kolodziecziak (Lens) i Danijel Pranjic (Heerenveen).
Ten ostatni wydaje mi się najbardziej odpowiednim kandydatem, ale ostatnio na nasyzm celowniku jest także zawodnik Ajaxu Amsterdam Urby Emmanuelson, tak więc zobaczymy jak to wysztsko się zakończy.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 sie 2008, 10:30

Problem Marsylii to od zawsze nierówna forma w sezonie , jak im się uda ;D to może coś z tego będzie.

baziu pisze:Dobrą pake sobie zrobili i mogą namieszać nie tyle co na szczycie ale w miejscach pucharowych napewno.

Wiesz co nadal uważam że miejsca 8-12 to prawdopodobny prognostyk dla nich na ten sezon , nie mają opcji w ataku wiem , ze przyszedł ten zdolniacha z Le Havre i nawet Bordowych pokarał ale on + Kezman to może być za mało na te 5-7 miejsce , biorac pod uwage u nich puchary jeszcze i stosunkowo krótka ławkę

baziu pisze:Kilka nazwisk obija się o uszy ale czy zdążymy w ogole kogokolwiek pozyskać? Ponoć Boumsong może grać na każdej pozycji jeśli chodzi o obronę

Ale to i tak nasza obrone czyni bardzo bardzo kruchą i krótką , nadto Boom Boom chyba nie prezentuje tych walorów ofensywnych co Clerc i Reveliere.

Chociaż z 2 strony i Bodmerem w środku oborny gramy ;D, nie wiem czy nie mamy za dużo tych pomocników no ale .. co tam pewnie Kallstroema oddamy zima jak tak będzie dalej ławę grzał

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 20 sie 2008, 12:09

j1mmy pisze:ale on + Kezman to może być za mało na te 5-7 miejsce

Jeżeli zespół będzie grał równo i strzelał chociażby jedną bramkę więcej od przeciwnika to może zajść daleko. A na zwycięstwa 1:0 czy maksymalnie 2:0 to wydaje mi się, że Keżmana stać.
j1mmy pisze:Ale to i tak nasza obrone czyni bardzo bardzo kruchą i krótką , nadto Boom Boom chyba nie prezentuje tych walorów ofensywnych co Clerc i Reveliere.
Nasza obrona od zeszłego sezonu jest kruchawa, ale my wzmacniamy głównie pomoc niepotrzebnie. Wiadoma sprawa, że Boumsong nie zagra na lewej tak jak Clerc ale dziure choć w 70% załata ale miejmy nadzieję, że to była by ostateczność.

j1mmy pisze:pewnie Kallstroema oddamy zima

Jestem w 100% za. :wink:

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 20 sie 2008, 12:31

Ja tam sie ciesze ze sprowadzenia Kezmana jest to dosc dobry napastnik mysle ze z 10 bramek ustrzeli Licze Na to takze nie powinno byc Zle :)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 sie 2008, 12:40

Fler pisze:Ja tam sie ciesze ze sprowadzenia Kezmana jest to dosc dobry napastnik mysle ze z 10 bramek ustrzeli Licze Na to takze nie powinno byc Zle
pod warunkiem , że Horau dorzuci jeszcze z 15 ...
dodatkowo realnie rzecz ujmując Keżman potrzebuje z półtora miecha na aklimatyzację , no może nieco mniej ale specjalnei w to nie wierzę
baziu pisze:Nasza obrona od zeszłego sezonu jest kruchawa, ale my wzmacniamy głównie pomoc niepotrzebnie. Wiadoma sprawa, że Boumsong nie zagra na lewej tak jak Clerc ale dziure choć w 70% załata ale miejmy nadzieję, że to była by ostateczność.
nasz obrona jest kruchawa już od dawien dawna i nikt nic z tym nie robi

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 20 sie 2008, 12:54

No Kezman raczej odrazu nie bedzie walił bramek na zawołanie ale z czasem zacznie napewno a Horau juz jedna ustrzelil

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 sie 2008, 13:01

Mam świadomość , że ustrzelił z mojej prespektywy nawet bardzo ważną, ale jak znów wam przyjdzie grać z zespołami co stoja za podwójna gardą to to moze nie styknąć

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 20 sie 2008, 13:39

Masz racje tutaj sie z Toba zgodze bo ja cos czuje ze Horau bedzie potrzebował sytuacji strzeleckich kilka w meczu zebys cos ustrzelic(choc obym sie mylił) a jesli bedzie grac z zespołami ktora bede bardziej sie bronic to mysle ze tych sytuacji duzo nie bedzie a bramke napewno zdobył wazna bo moze dam mu ta bramka komfort psychiczny i moze akurat bedzie strzelał regularnie bramki ale strasznie mi szkoda ze nasi dzialacze nie sporowadzili Kone któray teras gra w Marysli ten gosc mi sie podoba naprawde grac dobrze ,dobra technika,szybkosc no ale zobaczymy co z tych napadziorów bedzie moze ktorys godnie zastapi Paulete

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 20 sie 2008, 15:19

No ale macie Giuly, Pancrate, LUYINDULA bodajże też jest więc czym się przejmować? Paka jest bardziej bym się przejmował taktyką. Dla mnie PSG powalczy o puchary, możemy tutaj teraz polemizować a kto tak naprawdę okaże się "bohaterem" Paryża wyjdzie na końcu albo miejmy nadzieję, że już w połowie sezonu.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 sie 2008, 15:43

baziu pisze:No ale macie Giuly, Pancrate, LUYINDULA bodajże też jest więc czym się przejmować?
Bo to są nieco reanimowani zawodnicy :)
baziu pisze:Dla mnie PSG powalczy o puchary

Rozumiem , ze chodzi ci o intertoto ? :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”