Liga Europy (zbiorczy) - Strona 33

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 mar 2008, 22:17

Viola bledna taktyke na ten mecz obrala. Trzeba bylo 1 bramke strzelic i po meczu by bylo. Nastawieniem obronnym sie meczow nie wygrywa niestety.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 12 mar 2008, 22:35

PiotRoo pisze:coś czuję że Berba ukłuje i bedzie dogrywka

Prorok jaki czy co? :o

A mówiłem że nie wszyscy co mieli przejść przejdą...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 mar 2008, 23:15

Powiem tak, mamy co chcieliśmy. Pykaliśmy pięknie w pierwszych 20 minutach i uznaliśmy, że to wystarczy. Willy i jego dosrodkowania - o tym można ksiażkę napisać. Jak tak dalej będzie grał to będzie siedział. Lell w obecnej formie jest lepszy od Francuza.
Rense puścił głupią bramke na 2:1, jego błąd, choć akcja zaczęła sie od poślizgnięcia Lahma.

Ogólnie to dobrze, ze przegraliśmy. Teraz pomyślą, że łatwiej będzie nas wyeliminować a to daje pierwszemu składowi przewagę.

Byle nie do Rusków.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 12 mar 2008, 23:24

Mam pytanie: losowanie 14.03 razem z LM? czy kiedy indziej?

EDIT

Forza Viola ;]. Po męczarniach, ale sie udało.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 mar 2008, 23:28

Viola nie zaslugiwala na awans po tym meczu, jednak pierwszego spotkania nie ogladalem. Karne perfekcyjnie strzelali.

Spursi tez nie podolali, a szkoda. Byl Ramos bliski, ale sie nie udalo. 3 rok z rzedu juz UEFA nie zdobedzie.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2008, 23:31 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 mar 2008, 23:31

Najbardziej cieszy mnie awans Fiorentiny. Będę grać i UEFA dalej i może stracą coś jeszcze w lidze na co liczę. Ciesze się że pokonali drużynę z Anglii mimo iż dziś zagrali kiepski mecz, uratowali trochę honor Calcio.

Tottenhamowi również dziękujemy ;)

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 12 mar 2008, 23:32

Angole powinni złożyć prośbę do UEFA, aby powrócono do rzutu monetą, oni chyba nigdy nie wygrają żadnych karnych :x I Tottenham i szczególnie Everton zasłużyli na awans a tu takie rozczarowanie. Szkoda.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 mar 2008, 23:33

Chciałem aby Everton awansował, ale tak coś czuję, że zagramy w kolejnej rundzie albo z PSV albo z Violą.
Dobrze, ze PSV awansowało.

Einar losowanie 14.03 o 14:00. Lm godzinę wcześniej.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 12 mar 2008, 23:34

"Anglicy" potwierdzaja swoj prym w przegrywaniu rzutów karnych :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2008, 23:34

Everton nie zasłużył na porazkę. Grali zdecydowanie lepiej, no ale kto im bronił strzelić wiecej goli ... sędzia dziś mógł karnego dla nich podyktować, ale nie podyktował :D

Viola wygrała, choć nie zasłużyła.

Meczu Spurs nie oglądałem, mówiłem, ze stać ich na wygrana na wyjeździe z PSV, że nie wszystko stracone i też powalczyli. Dopiero w karnych odpadli.
Trudno się mówi i żyje się dalej :]

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 12 mar 2008, 23:35

I jednak nie ma niespodzianek. Tottenham wygrał na wyjeździe, doprowadzil do karnych i w decydującym momencie zawiodł. Szok. Chociaż w sumie mi to wisi. Finał Viola - Zenit :wink:

Thx Akarin ;].

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 13 mar 2008, 0:31

Everton odpadł, powiedziałbym, że dość pechowo... Ale jestem bardzo dumny z tych piłkarzy. Zagrali świetnie, mogli, a nawet chyba powinni, strzelić przynajmniej tą trzecią bramkę, ale dziś Frey oprócz pierwszej bramki grał znakomicie, a nasza skuteczność szwankowała. Szkoda tylko odpadać, bo tak dobrym meczu, wygrywając 2-0. To trochę boli. Żal mi piłkarzy, bo widać było jak wiele wysiłku w to włożyli, ile serca i jak bardzo się starali. Szkoda, bo pokazali, że mecz we Florencji to była jedna wpadka i stać ich na to by się podnieść z kolan. Jestem z nich dumny jak ojciec z dziecka wygrywającego konkurs z pieprzonej matmy. Up The Blues!

No i mogli nam dać tego karnego. Choć jednego. :p

Szkoda, że tak szybko odpadły takie ekipy jak Tottenham czy Everton. Byłoby chyba ciekawiej, obiektywnie rzecz biorąc, ale Viola i PSV to też ciekawe ekipy i szkoda jakby zabrakło ich w kolejnej rundzie.

Gratulacje Viola. Mam nadzieję, że to teraz wygracie.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 13 mar 2008, 0:33

Sie nie łam, jak pisałem wcześniej: "jednym i drugim dzisiejsze odpadniecie może dobrze zrobić w perspektywie walki o Lige Mistrzów w przyszłym sezonie.". Szanse Evertonu na czwarte miejsce w Premiership po tym meczu IMO wzrosły. Zwłaszcza że Liverpool gra jeszcze w pucharach.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 13 mar 2008, 0:46

Nie łamię się. Jestem dumny, ale i smutny. Bardzo szkoda mi tych piłkarzy, ale mam nadzieję, że sobie odbiją to w lidze. A za rok będą kolejne europejskie puchary, może nawet Liga Mistrzów, jak Bozia pozwoli. :P

No, ale o czwarte miejsce będzie i tak niezwykle ciężko. Liverpool to Liverpool w końcu. Oni przecież mają skład i pieniądze, które teoretycznie powinny pozwolić im na walkę o mistrzostwo... No, a Everton jest nieco w cieniu i ma dalej mniejsze szanse na 4 lokatę.

A jako kibic Evertonu byłem cholernie głodny jakiegoś sukcesu, Carling Cup się nie udało z Chelsea w półfinale, FA Cup totalna klapa, teraz UEFA po emocjonującym dwumeczu odpadamy... Chciałbym ujrzeć jakiś puchar.

No i to fajne jest, że ludzie dostrzegli w ogóle dziś Everton i docenili ich ambicję, serce i wolę walki. :P

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 13 mar 2008, 0:55

Einar pisze:Sie nie łam, jak pisałem wcześniej: "jednym i drugim dzisiejsze odpadniecie może dobrze zrobić w perspektywie walki o Lige Mistrzów w przyszłym sezonie.". Szanse Evertonu na czwarte miejsce w Premiership po tym meczu IMO wzrosły. Zwłaszcza że Liverpool gra jeszcze w pucharach.
Jak narazie Liverpoolowi nie przeszkadza gra w pucharach i w lidze 8) zaczynaja sie wrecz rozkrecac i lapia z meczu na mecz lepsze tempo ;) Nie maja czasu wyjsc z formy.

Jesli chodzi o potyczke Evertonu z Fiorentina to najuczciwiej by bylo gdyby 2 druzyny awansowaly. Viola zagrala u siebie bardzo dobre spotkanie, a Everton wczoraj pokazal ze mozna grac jeszcze lepiej ;) Karne byly jak zwykle loterią....
metol pisze:No, ale o czwarte miejsce będzie i tak niezwykle ciężko. Liverpool to Liverpool w końcu. Oni przecież mają skład i pieniądze, które teoretycznie powinny pozwolić im na walkę o mistrzostwo... No, a Everton jest nieco w cieniu i ma dalej mniejsze szanse na 4 lokatę.

W takim razie niech Liverpool wygra Lige Mistrzow a Everton zajmie 4 miejsce w lidze
:P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”