Wybory 2010 - Strona 33

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 21:37

Poczytaj sobie sondaże

młodsi lepiej wyksztalceni lepiej zarabiajacy głosowali w wiekszosci na kOmorowskiego
biedniejsli ludzie ze wschodu ze słabym wykształceniem na Kaczysniego
Może wkleić jakiś link?
Polityke czytam od lat i nigdy nie widzialem by forowali jakas partie, jesil tak prosze cytaty i konkretne artykuły a nie pisanie bzdur.
:boruta:
No jeśli teksty pani Paradowskiej, Łazarewicza, Ostrowskiego, Żakowskiego, Szostkiewicza czy tego idioty łysego, co gadał, że jakby Lech Kaczyński ich posłuchał to by żył wg. Ciebie są obiektywne. To wypada mi tylko Ci pogratulować. To tak jak Gibson w każdym meczu kopie się w czoło.

Jesli uznajesz tvp za obiektywna to gratuluje poczucia humoru.
Już pisałem, czy w program które wyminiełem forowano Kaczyńskiego? Oglądałeś je?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 21:48

co ma gibson do wyborow? jak nie masz argumentow to przynajmniej sie przyznaj bo na zaczepku na poziomie 15 latka nie mam czasu.
Az sie boje zapytac czy poza radiem maryja i rzeczpospolita sa w polsce jakies obiektywne media?

sondaże - wystarczy zobaczyc na jakiejkolwiek stacji telewizyjnejej jej analize. od paru lat głupsza, niedouczona częśc społeczenstwa, dziadkowie głosuja na PIS, bogatsi lepiej wyksztalceni na PO- jesli tak nie jest to prosze o argumenty.

Mam wklejac to co kazde wybory pokazuja to o czym mowie czyli kto i jak na kogos głosował? jesli sie interesujesz polityka to wiesz ze mam racje, jesli nie to widac ze jestes modelowym wyborca pis.

Zakowski pisał o tym ze jest niesamowite ze Polski prezydent lata na starych maszynach ktore nie sa ubiezpieczone. Widac ze czytac ze zrozumieniem nie potrafisz.

Jesli w kolejnym poscie mam dostac zero argumentow i wpisy o gibsonie to sobie daruj.z populistami nie ma sensu dyskutowac

ps http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html

zobacz ile % z podstawowym na kaczor i ile ma komorowski z wyzszym. szczekaj dalej

Szczekają psy, nie ludzie. / Niedouczona Część Społeczeństwa

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 04 lip 2010, 21:57

MGiggs pisze:Poczytaj sobie sondaże
młodsi lepiej wyksztalceni lepiej zarabiajacy głosowali w wiekszosci na kOmorowskiego
Jakiś link? Młodsi z podręcznikowych bredni wykształceni lepiej niż starsi nie mający szans na edukację w okresie powojennym komunizmu mający doświadczenia życiowe gdy wiało ze wschodu czy zachodu?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 lip 2010, 22:01

SMG/KRC:
wykształcenie podstawowe: 61,8% dla Kaczyńskiego, 38,2% dla Komorowskiego
wykształcenie zawodowe: 56,6% dla Kaczyńskiego, 43,4% dla Komorowskiego
wykształcenie średnie: 43,7% dla Kaczyńskiego, 56,3% dla Komorowskiego
wykształcenie wyższe: 34% dla Kaczyńskiego, 66% dla Komorowskiego

wybaczcie, ale nawet w komunizmie dało się osiągnąć wykształcenie choćby średnie
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 22:02 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 22:01

widze ze mozna dawac linki o dalej to samo.

na komorowskiego głosowało wiecej ludzi z wyzszym- 15% wiecej, kaczor najwiecej brał z osob z podstawowym i zasadniczy,
wystarczy zobaczyc mapke, kaczynskie wygrał w podkarackim, ogolnie na blosku wschodnim. czemu?

typowi wyborcy pisu, niewiedza co pisac i pisza, wygrali ale przegrali.Polecam gazete Forum czyli czasopismu z przedrukami z gazet z całego swiata i czemu wiele z nich pisze zle o kaczynskim.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 lip 2010, 22:04

Napisze to jeszcze raz. Mam wykształcenie wyższe i głosowałem na Kaczyńskiego. Nie jest mi z tego powodu wstyd. Wstyd powinno być ludziom, którzy zaserwują nam w niedługim czasie skorumpowanego Schetynę na stanowisko Marszałka Sejmu.
MGiggs pisze:widze ze mozna dawac linki o dalej to samo.

na komorowskiego głosowało wiecej ludzi z wyzszym- 15% wiecej, kaczor najwiecej brał z osob z podstawowym i zasadniczy,
wystarczy zobaczyc mapke, kaczynskie wygrał w podkarackim, ogolnie na blosku wschodnim. czemu?

typowi wyborcy pisu, niewiedza co pisac i pisza, wygrali ale przegrali.Polecam gazete Forum czyli czasopismu z przedrukami z gazet z całego swiata i czemu wiele z nich pisze zle o kaczynskim.
Skoro wyciągasz takie ambitne wnioski to wytłumacz mi wyborcy PIS z Polski B, dlaczego ponad 70% procent więźniów głosowało na Komorowskiego. Czyżby znaleźli bratnią duszę ?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 22:08

Az sie boje zapytac czy poza radiem maryja i rzeczpospolita sa w polsce jakies obiektywne media?
Czymże rożni się Radio Maryja od Wyborczej np.? Obaj naczelni wyborczej jawnie pisali teksty na kogo głosują, jak nawołuje Radio Maryja. Wyborcza usprawiedliwia każdy ruch rządu, po jakimkolwiek wydarzeniu bez wejścia na stronę wyborczą moge stwierdzić co tam napisali.
Czym się różni od polityki od jej słynnego Tusku musisz? :lol: Czy teraz jak wbijam na ich stronę i komentarz uff... :lol:
sondaże - wystarczy zobaczyc na jakiejkolwiek stacji telewizyjnejej jej analize. od paru lat głupsza, niedouczona częśc społeczenstwa, dziadkowie głosuja na PIS, bogatsi lepiej wyksztalceni na PO- jesli tak nie jest to prosze o argumenty.
Ciekawe, że w pierwszej turze wśród ludzi starszych Kaczyński wygrał o 4%. Tutaj wklejasz wyniki różnica 14% rzeczywiście miażdżacą, żeby wygłaszać takie sądy jak to robisz tak Ci co głosowali na Kaczyńskiego to tylko tacy co nie umieją pisać :rotfl:
Zakowski pisał o tym ze jest niesamowite ze Polski prezydent lata na starych maszynach ktore nie sa ubiezpieczone. Widac ze czytac ze zrozumieniem nie potrafisz.
A cóż to ma do rzeczy?

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 04 lip 2010, 22:10

(L)oczkerson pisze:wybaczcie, ale nawet w komunizmie dało się osiągnąć wykształcenie choćby średnie
Tyle, że większości ludziom w tamtym czasie wykształcenie średnie było niepotrzebne zacznijmy od tego.
ulynif pisze:Jakiś link? Młodsi z podręcznikowych bredni wykształceni lepiej niż starsi nie mający szans na edukację w okresie powojennym komunizmu mający doświadczenia życiowe gdy wiało ze wschodu czy zachodu?
Podbijam.

Teraz namnożyło się mega wiele takich "młodych", "światłych" ludzi, którzy w porównaniu do dziadków (jak nazwał ludzi starszych "młody" i "światły" MGiggs) gówno w swoim życiu przeżyli.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 lip 2010, 22:11

Skoro wyciągasz takie ambitne wnioski to wytłumacz mi wyborcy PIS z Polski B, dlaczego ponad 70% procent więźniów głosowało na Komorowskiego. Czyżby znaleźli bratnią duszę ?
może dlatego, że Kaczyński jest za karą śmierci? :smile2:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 22:11

Może Ci którzy przeżyli propagandę wojenną, propagandę komunizmu umieją lepiej odzielić ziarno od plew niż pokolenie fotki.pl i sŁiT fOcI?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lip 2010, 22:12

Obrazek

Może nie dotyczy samego tematu wyborów, ale wciskają Kaczyńskiego wszędzie :D

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 04 lip 2010, 22:13

Czy mógłby ktoś (Kamil?) wypisać tu wszystkie obietnice Komorowskiego? Tak, żeby można było obczaić przy następnych wyborach ile z nich zostało spełnionych? Wszak teraz będą mieć pełnie władzy więc spełnienie tych obietnic powinno być dla nich jak pstryknięcie palcem.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 22:13

Tak jak sądziłem, Kamil na linka czy dane kibica Juve nie raczył odpowidziec. Dlatego jak mowiłem strata mojego czasu na pisanie z Toba, bo na konkrety nie odpowiadasz.

Dzisaj skonczył sie kaczyzm w polsce.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 22:14

Ślepy jesteś?
Ciekawe, że w pierwszej turze wśród ludzi starszych Kaczyński wygrał o 4%. Tutaj wklejasz wyniki różnica 14% rzeczywiście miażdżacą, żeby wygłaszać takie sądy jak to robisz tak Ci co głosowali na Kaczyńskiego to tylko tacy co nie umieją pisać :rotfl:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 lip 2010, 22:19

Cieszmy się, że mamy w Polsce młodych, wykształconych, dobrze radzących sobie w życiu ludzi, takich jak MGiggs. Dzięki nim Bronek wygrał (najprawdopodobniej) wybory i zostanie prezydentem. My - głupi, biedni, z zacofanych regionów Polski, którzy głosowaliśmy na Kaczyńskiego, powinniśmy dziękować światu za wyborców Komorowskiego, jednocześnie wstydząc się tego, co dziś uczyniliśmy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”