Gry... - Strona 322

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8394

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 kwie 2019, 16:47

Jestem dumny :beer:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 kwie 2019, 16:59

Wystarczylo troche ponarzekac na forum ;d 1.5h grania po tym jak napisalem posta ze gra nudna i zawodzi, zaczalem spotykac malpy, nowych przeciwnikow, i w koncu fajny Boss - Lady Butterfly. Swietna walka, esencja tego co tak lubie w Souls. Wymagajaca, a przy tym sprawiedliwa, bez zadnych z dupy atakow zabijajacych na raz. Na razie najlepszy moment w grze dla mnie.

Mysle, ze spokojnie zalapie sie do top10 najlepszych bossow w Soulsach (False King Alliant, Flamelurker, Ornstein & Smough, 4 Kings, Artorias, Manus, Gwyn, Ludwig, Orphan of Kos, Friede, Gael). Ups wyszlo 11, ale bardzo zblizony poziom.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 17 kwie 2019, 17:14

Orphan of kos pokonałeś? To był chyba jeden z dwóch bossów w bloodborne którego nigdy nie udało mi się pokonać. W tej drugiej fazie jak zaczynało mu odbijać to zawsze musiałem stracić czujność i dać się zabić.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 kwie 2019, 19:51

Tak, udalo sie jakos za 7 razem, wiec nie bylo tak zle - ale pamietam ze jego berserk byl masakryczny, mega emocje podczas walki. Ale slyszalem ze duzo ludzi ma z nim problemy i sporo nigdy sie nie udaje przejsc.

Ze wszystkich Souls sa tylko 3 bossowie ktorych nigdy nie pokonalem sam / bez supportu: Nameless King, Darkeater Midir, Fume Knight. Jak sie zastanowic, to Midira chyba nigdy nie pokonalem - z supportem czy bez.

A, do listy na gorze powinno dojsc jeszcze jedno imie: Martyr Logarius z Bloodborne.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 kwie 2019, 20:57

Nie sądziłem że na Tv można spokojnie grać w gry bez konsoli ;)
Ściągnąłem sobie z Google Play: Ford Racing 3 i pykam na padzie.

Obrazek

:smoke:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 22 kwie 2019, 9:08

Od kilku dni robię te całe NG+ w Sekiro i powiem szczerze...
Spoiler:
Bossowie z którymi przy pierwszym podejściu do gry się męczyłem teraz nie stanowią już żadnego wyzwania. Gyoubu, Pani Motyl, Genichiro, wszyscy pokonani dosyc szybko i sprawnie już za pierwszym podejściem. Nie wiem na ile jest to kwestia tego, że mam już tak silną i rozwiniętą postać, że ci wydawałoby się silni i wymagający przeciwnicy nie stanowią dla mnie już większego wyzwania a na ile jest to kwestia tego, że dobrze pamiętam ruchy i zakres ataków poszczególnych bossów i zwyczajnie wiem jak mam w danej sytuacji reagować, kiedy pojawia się okienko na atak etc.

Ogólnie cokolwiek by to nie było to nie wiem, czy nie opłacałoby się olać jednak to NG+ i zacząć grać od nowa całkiem gołą postacią. Wtedy mógłbym porównać czy dam radę leszczyć tych przeciwników w podobny sposób jak przy w pełni rozwiniętej postaci.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 27 kwie 2019, 23:30

Ja przeszedłem NG+ tylko po to by zmierzyć się z Emmą i Ishinem czyli bossami z jakimi nie mogłeś walczyć wybierając inną ścieżkę fabularną. Ale fakt faktem, że NG+ gra się łatwiej pomimo tego, że niby weszły utrudnienia typu wolniejsza regeneracja postury czy większe obrażenia przeciwników ale w rezultacie tego zbytnio się nie czuje. Ja po przejściu 2x Sekiro spróbowałem zagrać od nową gołą postacią i tu pokazuje jak wiele jednak znaczy opanowanie mechaniki walki oraz poznanie już bossów, bo również gra się łatwo. Pierwszy zgon jaki zaliczyłem, to był przy minibossie w fortecy (ta szmata co strzela) i to przez moje gapiostwo. Po pokonaniu dwóch małp jakoś mi się odechciało dalej grać. Ale w sumie nie ma co się dziwić, że tak to wygląda bo akurat tego typu gry bazują na nauce metodą prób i błędów, więc jak się nauczyłeś co miałeś się nauczyć, to dalej idzie z górki.

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 28 kwie 2019, 0:13

a ja gram w Fallouta 4 (PS4)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 28 kwie 2019, 7:33

Kojiro pisze:
28 kwie 2019, 0:13
współczuje

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 28 kwie 2019, 22:40

Delpiero14 pisze:
28 kwie 2019, 7:33
Kojiro pisze:
28 kwie 2019, 0:13
współczuje
No co ty, sieje pożogę aż sam się boje.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 01 maja 2019, 12:05

Ja mam kompletną posuchę w grach, kompletnie nie mam w co grać albo właściwie mam przesyt gier w które powinienem zagrać.

Mam nada Final Fantasy XV do ukończenia a do tego Monster Hunter World w jakim przeszedłem jedynie samouczek do tej pory ;) Do tego jest remaster Resident Evil 2 który jakoś nie chce mnie wciągnąć tak jak to było z Resident Evil 7. Na kompie też Dead Space 3 do którego miałem wrócić i ukończyć a jakoś to odsuwam. W FIFA19 nawet nie ukończyłem drogi do sławy co wypadało by zrobić, bo już FIFA 20 dawno zapowiedziana. Tez mam One Piece World Seeker jaki mnie do siebie nie przekonuje, gra zwyczajnie jest zbyt prosta i gameplay zbyt monotonny. Ostatnio nawet odpalałem ponownie Kingdom Come Deliverance bo tej gry też nie mam jeszcze ukończonej ale jakoś dziwnie jak powraca się do takich gier po długim czasie i od nowa rozkminianie mechanik w grze. Własnie z Kingdom Come, Dead Space 3 i FFXV mam problem, że to są kapitalne gry ale do każdej bym wracał po dłuższym czasie przerwy i jakoś wkomponowanie się w to wszystko na nowo mnie odrzuca.

Ostatnio też próbowałem swoich sił w Dark Souls 1 Remaster i może bym grał gdyby gra nie miała głupio zaprojektowanych lokacji gdzie przechodzisz przez bardzo wąskie przejście a na nim przeciwnik jakiego nie da się ominąć w rezultacie próbujesz z nim walczyć i gałka pada nieco za mocno albo blokujesz atak jaki Cię nie co odrzuca do tyłu i lecisz z mapy. To mnie nie tyle denerwowało co zwyczajnie zniechęcało do grania. W Sekiro na szczęscie takich sytuacji nie było jak umierałeś to przez konkretny swój błąd.

Ze wszystkich wymienionych gier może przkeonam się do RE2 aczkolwiek jakoś nie wiem brakuje weny do grania. Może to już ten wiek ;(

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 01 maja 2019, 18:35

A ja wczoraj zacząłem grać w Need For Speeda Payback i póki co to wygląda fajnie,napewno fajna grafika tylko że zanim ja zdąże to grę przejść to potrwa :)

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 23 maja 2019, 19:03

@MazurXIII I dzięki za cynk, na grze nie mogłem odpisać bo banik na czat dostałem heh. Świetna sprawa z tym że rozdają, skorzystałem i bede nim pykał bo tego mi brakowało w garażu. Co ciekawe po kupnie pisze że mam jutro wpaść i będzie coś nowego czekało. 90 mln uzbierane więc niech rzucają co popadnie

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 28 maja 2019, 21:52

Ciekawostka ile krytyki wyplywa na RDR2 pare miesiecy pozniej, kiedy juz emocje / hype ludzi opadly

https://www.quora.com/Is-Red-Dead-Redem ... wers-claim

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 maja 2019, 21:54

Ja przeszedłem i jestem zadowolony, warto. Początek nudny, ale im dalej tym lepiej. Warto przysiąść

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”