Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 323

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
ddworakk
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 02 wrz 2007, 22:53

Podobala mi sie ghra kanonierow dzisiaj naprawde fajnie fajnie :D a i Chelsea przegrala hehehe no i calkiem fajnie :D za tydzien ciezki mecz wyjazdow ederby z Tottenhamen ciekawy jestem czy Henry przyjedize (nie mozliwe) bo kiedys mowil w wywiadize ze wpadnie na derby z Kogutami bo kocha te mecze! A my juz dawno z Kogutami nie przegralismy i mam nadizeje ze komplet punktow za tydizen chociaz to bedize ciezki mecz! Ale jestesmy mocni jestesmy w formie! od poczatku wierzylem w mistrzostwo a teraz z kazdym tygodniem staje ise to coraz bardizej realne! mam nadizeje ze ten sen bediz etrwal!!! ONLY THE GUNNERS!!!

"My nie kupujemy gwiazd... tylko je tworzymy."

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 wrz 2007, 23:02

ddworakk pisze:za tydzien ciezki mecz wyjazdow ederby z Tottenhamen
zdaje sie, ze za 2 - jest przerwa na reprezentacje :!:

ale to mały szczegół. Ten mecz jeszcze będzie opisywany. Będzie na to czas - powiem tylko, że Arsenal jest na fali wznoszącej, a Spurs - wszscy widzą :lol: na pewno nie wolno ich lekcewazyć, mecz jak co roku będzie bardzo ostry - trzeba się przygotować na walkę. Dobrze, że stałe fragmenty gry w końcu zaczeły "funkcjonować" no i skuteczność się troche polepszyła. Jeszcze kontuzje wykluczyć [najlepiej skosić równo z ziemią w najbliższym meczu :D] i będzie znakomicie.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 03 wrz 2007, 0:31

Ciesze sie ze ksutecznosc sie poprawia! Dobrze wykonujemy stale fragmenty ale... wlasnie chcialbym wiecej bramek z akcji...

"My nie kupujemy gwiazd... tylko je tworzymy."

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 wrz 2007, 15:24

Diarra zaprezentowany. 8) Jak już wcześniej było mówione, Diarra będzie grał z numerem 8.

Obrazek

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 wrz 2007, 20:18

Tak z ciekawości zajrzałem sobie na transfermarket.de by zobaczyć jak wygląda nasza drużyna po letnim okienku transferowym.

Przybyli (euro):
Lukasz Fabianski- 4.350.000
Eduardo- 15.000.000
Bakari Sagna- 9.000.000
Pedro(został on wypożyczony do Salamanci)- 1.200.000
Lassana Diarra- ? [ według teko też serwisu, jest on wart 4.500.000]

To daje nam 29.550.000 euro + kwota jaką wydaliśmy na Diarra, czyli można liczyć jakieś 5.000.000, co daje nam jakiś 34.550.000 euro.

Odeszli (euro):Mart Poom- 100.000
Ryan Garry- wolny transfer
Reyes 12.000.000
Fredrik Ljungberg 4.500.000
Carlos Vela- wypożyczenie
Matthew Connolly- wypożyczenie
Thierry Henry- 24.000.000
Jeremie Aliadière- 3.000.000
Arturo Lupoli- wolny transfer
Julio Baptista- powrót z wypożyczenia
Pedro- wypożyczenie + 125.000
Kerrea Gilbert- wypożyczenie
Johan Djourou- wypożyczenie
Joe O´Cearuill- wolny transfer

to wszystko daje nam 43.725.000 euro.

Czyli po letnim okienku transferowym jesteśmy 14.175.000 euro na plusie. Tylko od tej sumy musimy jeszcze odjąć kwotę za którą został kupiony Diarra. Śmiało można powiedzieć, że jesteśmy do przodu jakieś 9 milionów euro.

Warto dodać, że po letnim okienku transferowym tylko 3 kluby są na plusie. Arsenal, Wigan i... Chelsea.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 wrz 2007, 19:18

Dennis został dopisany do galerii sław piłki wyspiarskiej, czy jakoś tak :D
nie pamietam dokładnie - faktem, jest że dołaczył do kilku innych Kanonierów, których ten zaszczt spotkał [z tych bardziej znanych: Adams, Wright] w finale pokonał m.in Scholesa.

W przyszłym tygodniu umowę ma przedłużyć Wenger. Francuz stawia 1 warunek: musi mieć swobode jeśli idzie o podejmowanie decyzji personalnych w klubie. Czyli tak jak do tej pory - wszystkow skazuje na to, ze podpisze kontrakt i bedzie nas dalej trenował. Cieszy mnie to oczywiscie.

p.s.
coś dla tych, którzy nie wierzą w poprawę skuteczność :
http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 70,00.html -> 2 zestawienie od dołu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2007, 12:05

W przyszłym tygodniu umowę ma przedłużyć Wenger. Francuz stawia 1 warunek: musi mieć swobode jeśli idzie o podejmowanie decyzji personalnych w klubie. Czyli tak jak do tej pory - wszystkow skazuje na to, ze podpisze kontrakt i bedzie nas dalej trenował. Cieszy mnie to oczywiscie.
:jupi:
BBC właśnie podało, że Wenger podpisze nowy 3 letni kontrakt z Arsenalem.
Co roku ma dostawać ok 4 mln funtów - niech ma, zasługuje :]

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 07 wrz 2007, 12:43

Juz podpisal! :lol: wlasnie czytalem wywiad z nim gdy oglosil z epodpisal kontrakt do 2011 roku! I ze zamierza wygrac mistrzostwo i Lige Mistrzow i sprawic by bylo to w The Gunners egularne :lol: oby Arsene oby! Ciesze sie bardza ta wiadomoscia! Wenger to nasz najwiekszy klubowy skarb! :P

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 07 wrz 2007, 20:55

Nareszcie serial kontrakt Wengera zakończył sie z Happy End'em... nic już nie stoi na przeszkodzie aby obecny sezon był powtórką np. pamiętnego 2003/2004... mogą przegrać pare meczy, ale niech rzadziej remisują... :wink:
ddworakk pisze:Ciesze sie bardza ta wiadomoscia! Wenger to nasz najwiekszy klubowy skarb! :P
100% racji... 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 wrz 2007, 11:06

Ja również cieszę się z pozostania Wengera, chociaż przyznam, iż bywały momenty, w których chciałem aby odszedł. Na całe szczęście w obecnym sezonie Arsene udowadnia wszystkim, że stosowana przez niego polityka transferowa musi kiedyś wyjść klubowi na dobre... oby to był właśnie ten sezon :wink: .

Tymczasem Cesc Fabregas został uznany przez kibiców The Gunners piłkarzem miesiąca :] . Oczywistym jest chyba, że młody Hiszpan bezsprzecznie na ten tytuł zasłużył :wink: .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 wrz 2007, 11:10

RóżA pisze: Tymczasem Cesc Fabregas został uznany przez kibiców The Gunners piłkarzem miesiąca Krzywy . Oczywistym jest chyba, że młody Hiszpan bezsprzecznie na ten tytuł zasłużył
Nie ma Titiego, częsciej inni będą dostawać :] choć już w minionym sezonie Gilberto,Ade, czy Cesc też już zajmowali pierwsze miejsce. Z tego co pamietam, to za sierpień 2 mijsce zajał Alex Hleb, a 3 - Clichy. Co cieszy, bo widać, ze kibice dostrzegają prace jaką wykonuje Clichy. [a wydawało się, ze nie wszyscy jednak widza te postępy]

RóżA pisze:chociaż przyznam, iż bywały momenty, w których chciałem aby odszedł.
przez 10 lat tych momentów troche było :lol:
jak choćby po wypuszczeniu Quincy'ego ...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 wrz 2007, 11:17

fieldy pisze:jak choćby po wypuszczeniu Quincy'ego ...
Wypuszczenie Quincy'ego aż tak drastycznych przemyśleń u mnie nie wywołało :P . Ja chciałem zwolnienia Arsene'a głównie po jego szopkach w okienkach transferowych (obiecywanie gracza klasowej klasy, zapewnianie że nikt z kluczowych zawodników już nie odejdzie, itp.). Ale z drugiej strony... Arsene :love: .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 wrz 2007, 11:29

Widać nie poznałeś sie na talencie Holendra :] tak samo jak Wenger.
Kiedyś oglądałem kompilacje z jego najlepszymi zagraniami. Trwała 3 minuty. Akcje były niesamowite. Pomyślałem sobie, że to kompilacja z całego sezonu - była to kompilacja jednego meczu :lol: Sprzedał go do Rosji, gdzie się chłopak odnaleźć nie potrafi :? powinien wrócić :lol:

a tymczasem Nicklas zaczyna sie buntować. Ostatnio nie znalazł sie w kadrze na mecz i juz zaczał w mediach się zalić. Nie podoba mi sie to. Chłopak ma talent, chciałbym zeby został. Ale na Boga - nie wygryzie od razu Robina ze składu :lol:

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 08 wrz 2007, 13:07

A ja nigdy nie chcialem odejscia Wengera! jest to dla mnie symbol, nalepszy trener swiata i powinien podpisac dozywotni kontrakt z Arsenalem :D Arsene jest dl amnie sercem tego klubu icalkowicie mu ufam tka jak i ufalem przez ten caly czas z Arsenalem! Ostatnio jednak balem sie ze Arsene nie skorzysta z przelduzenia kontraktu i nie mielibysmy serca... juz drugiego bo jedno serce odeszlo do Barcy! Tak bardzo kochalem Henrego a teraz... chyba wszytko przmeija chociaz i tak daze go wielkim uczuciem, moz enadal go kocham, moze mam jakies szanse bo przeciez Titi sie rozwiodł :D nie no zartuje! Szkoda ze juz Ciebi nie ma z nami! Mimo to kocham Arsenal i to chyba jescze bardziej po odejsci Henrego, poniewaz Ci ktorzy zostali duzo mi juz udowodnili (chociaz nigdy nie musieli udowadniac)! ZAWSZE I NA ZAWSZE!!! THE GUNNERS! Lubie euardo tkai fajny chlopacze zniego marze o tym zeby nam strzelal bramki, duzo bramek! Mam nadizeje ze to transfer w "10" Wengera! Co do nagrody dla Fabregasa to "CZEŚĆ" zasluzyl na ina zdecydowanie, chociazby tymi bramkami ktore strzelal! zgadzam sie rowniez z dalasza kolejnoscia! Hleb gra moimz dniaem naprawde swietna pilke, a Clichy (poprostu ciesze is eze jest nasz Clichy) to dl amnie swietny zawodnik! Lepszy niz Kashley Cole! A przeciez Clichy wciaz powtarzal ze wzoruje sie na Cole'u ze to dla niego w pewnym sensie mentor :D UCZEŃ PRZEWYŻSZYŁ MISTRZA moim zdaniem! Chociaz jeszcze bez takich sukcesow ale mysle z czasem przyjda!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 wrz 2007, 13:12

fanatyk pełną gebą :lol:
szkoda, że tych błędów tyle, ciężko sie to czyta.
Ale do rzeczy.
Po pierwsze Clichy nie jest lepszy w obronie od Cole'a. Jeszcze nie.
A po drugie dostajesz 2 wp za przekrecenie nazwiska zawodnika - jak wszyscy, to wszyscy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”