Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 sie 2015, 22:33
HMK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sie 2015, 22:35
Ale tu nie potrafią grać w piłkę, w Astanie tak.piotrcies pisze:No ja pierdziu. Kazachstan? Serio? Przecież toto nawet w Europie nie leży, a Polska owszem, i to w samym sercu
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2015, 22:37
Niech jeszcze Surinam awansuje, będzie impreza.Chemik pisze:Kazachstan zagra w LM No nic piękniejszego się dziś wydarzyć nie mogło.
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 26 sie 2015, 22:41
glowas12345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sie 2015, 22:45
Piotrek, już nie takie absurdy spotykają nas w futbolu.Chociażby to, że o Mistrzostwo Azji gra Australia...piotrcies pisze:Ja bym wolał, by w europejskich pucharach grały zespoły z Europy.
Niech jeszcze Surinam awansuje, będzie impreza.Chemik pisze:Kazachstan zagra w LM No nic piękniejszego się dziś wydarzyć nie mogło.
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2015, 22:47
To jest system, który powinien pomóc też polskim drużynom, a my tego nie wykorzystujemyEnJoy pisze:Dla mnie ta cała reforma Platiniego jest zjebana, odpada chociażby takie Lazio czy Monaco, a w LM zagra znów nudne BATE czy inne Cluj, które skończą z bilansem bramek 1-17.
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2015, 22:56
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2015, 23:02
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2015, 23:05
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2015, 23:06
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2015, 23:08
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sie 2015, 23:12
Ja zaś uważam, że stwierdzenie ''nieraz sprawiały niespodziankę'' to utarty mit.W Lidze Mistrzów nie ma przypadków.Zauważyłem, że te rozgrywki to nie jest liga polska gdzie nagle liderem jest Piast Gliwice tylko po prostu najlepsze rozgrywki w Europie.Bayern,Real,Barcelona,Porto wiedzą jak tam grać, nie olewają i tam w długofalowej (np.grupowej) rywalizacji nie ma przypadku.Cluje,Maccabi Hajfy dostają od mocnych rywali po pięć i kończą fazę z jednym punktem.To wcale nie jest dobry poziom i nie zdarza się nigdy, żeby ktoś taki wyszedł z grupy czy też dobrze się zaprezentował.Jedyny klub, który uważam, że dzięki LM się rozwinął to Basel.Co prawda jak eliminowali United to później kończyli z siedmioma bramkami na Allianz Arena, ale w dalszych latach było znaczniej lepiej.Inni się nie rozwijają.Tomusmc pisze:Jednak nie można traktować słabszych gorzej. Mistrz danego kraju niech ma szansę na grę w elitarnych rozgrywkach. Mi się to akurat podoba bo te mniejsze kluby nie raz sprawiły niespodziankę bo te większe je olewały i liczyły na łatwe punkty jak Cluj swego czasu. Jak patrzę na takie sytuacje jak dzisiaj z Kazachami to wiem dlaczego nie oglądam Ekstraklasy. Legia miałaby łatwiej, ale Lech powinien co najmniej dojść do tego etapu, to już przestało się robić śmieszne parę lat temu. Trzymam kciuki za Legię w tym sezonie bo mają najlepszy współczynnik, jak to nie pomoże to w pizdu z tą ligą
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2015, 23:14
Ja się jak najbardziej zgadzam, ale tu chodzi o sprawiedliwość wobec reszty lig. Generalnie były plany gdzie kluby miały się wyłamać spod UEFY i nic z tego nie wyszło. W LM mamy od cholery meczów świetnych drużyn więc naprawdę nie ma na co narzekać. Ciekawe z czym ludzie mieliby problem gdyby faktycznie zagrały drużyny z najwyższej półki w jednym turnieju bo jestem święcie przekonany, że coś by było na rzeczy. Może kluby się nie rozwijają, ale to ich problem. BATE jest praktycznie co roku, w zeszłym dostali solidny wpierdol i myślę, że teraz będą chcieli się pokazać, a to jest fajne dlatego mi to pasujeEnJoy pisze:Ja zaś uważam, że stwierdzenie ''nieraz sprawiały niespodziankę'' to utarty mit.W Lidze Mistrzów nie ma przypadków.Zauważyłem, że te rozgrywki to nie jest liga polska gdzie nagle liderem jest Piast Gliwice tylko po prostu najlepsze rozgrywki w Europie.Bayern,Real,Barcelona,Porto wiedzą jak tam grać, nie olewają i tam w długofalowej (np.grupowej) rywalizacji nie ma przypadku.Cluje,Maccabi Hajfy dostają od mocnych rywali po pięć i kończą fazę z jednym punktem.To wcale nie jest dobry poziom i nie zdarza się nigdy, żeby ktoś taki wyszedł z grupy czy też dobrze się zaprezentował.Jedyny klub, który uważam, że dzięki LM się rozwinął to Basel.Co prawda jak eliminowali United to później kończyli z siedmioma bramkami na Allianz Arena, ale w dalszych latach było znaczniej lepiej.Inni się nie rozwijają.Tomusmc pisze:Jednak nie można traktować słabszych gorzej. Mistrz danego kraju niech ma szansę na grę w elitarnych rozgrywkach. Mi się to akurat podoba bo te mniejsze kluby nie raz sprawiły niespodziankę bo te większe je olewały i liczyły na łatwe punkty jak Cluj swego czasu. Jak patrzę na takie sytuacje jak dzisiaj z Kazachami to wiem dlaczego nie oglądam Ekstraklasy. Legia miałaby łatwiej, ale Lech powinien co najmniej dojść do tego etapu, to już przestało się robić śmieszne parę lat temu. Trzymam kciuki za Legię w tym sezonie bo mają najlepszy współczynnik, jak to nie pomoże to w pizdu z tą ligą
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2015, 23:18
Gdzie niby zaprzeczam sobie? Chcę taką Ligę Mistrzów, jaka mi się najbardziej podoba, a nie jakąś sprawiedliwość społeczną. Słaby polski klub mogę oglądać, bo to są zawsze emocje, bo oni są "nasi". Ale nie chcę zespołów zaniżających poziom, które są mi obojętne, bo z punktu widzenia moich doznań podczas oglądania jest to zjawisko niekorzystne.Tomusmc pisze:No widzisz więc sam sobie zaprzeczaszpogódź się z tym, że jesteśmy słabi i jeśli chcemy widzieć drużynę z Polski to trzeba pozwolić grać Armenii, Kazachstanowi, Mołdawii, Bułgarii, Litwie itp itd
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2015, 23:19
Właśnie tutaj sobie zaprzeczasz Piotrzepiotrcies pisze:Ale nie chcę zespołów zaniżających poziom
Tomusmc
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio