O futbolu na luzie... - Strona 3228

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 sie 2015, 22:33

Kazachstan zagra w LM :jupi: No nic piękniejszego się dziś wydarzyć nie mogło.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sie 2015, 22:35

piotrcies pisze:No ja pierdziu. Kazachstan? Serio? Przecież toto nawet w Europie nie leży, a Polska owszem, i to w samym sercu :roll:
Ale tu nie potrafią grać w piłkę, w Astanie tak.

Rzygać mi się chce tym Szachtarem i CSKA, a oni niestety awansowali.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2015, 22:37

Ja bym wolał, by w europejskich pucharach grały zespoły z Europy.
Chemik pisze:Kazachstan zagra w LM No nic piękniejszego się dziś wydarzyć nie mogło.
Niech jeszcze Surinam awansuje, będzie impreza.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 26 sie 2015, 22:41

Śmichy chichy ale chyba nikt nie będzie chciał wylosować Kazachów i w listopadzie czy w grudniu lecieć do Astany na mecz :whistle:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sie 2015, 22:45

piotrcies pisze:Ja bym wolał, by w europejskich pucharach grały zespoły z Europy.
Chemik pisze:Kazachstan zagra w LM No nic piękniejszego się dziś wydarzyć nie mogło.
Niech jeszcze Surinam awansuje, będzie impreza.
Piotrek, już nie takie absurdy spotykają nas w futbolu.Chociażby to, że o Mistrzostwo Azji gra Australia...

Dla mnie ta cała reforma Platiniego jest zjebana, odpada chociażby takie Lazio czy Monaco, a w LM zagra znów nudne BATE czy inne Cluj, które skończą z bilansem bramek 1-17.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2015, 22:47

Ładna kasa wpadnie dla takiego klubu. Szok, że założyli go w 2009 roku, a już grają w LM... ciężko cokolwiek powiedzieć o Naszej piłce jednak tutaj widać ambicję i chęci. Myślę, że każdy będzie chciał na nich trafić bez względu na pogodę ;)
EnJoy pisze:Dla mnie ta cała reforma Platiniego jest zjebana, odpada chociażby takie Lazio czy Monaco, a w LM zagra znów nudne BATE czy inne Cluj, które skończą z bilansem bramek 1-17.
To jest system, który powinien pomóc też polskim drużynom, a my tego nie wykorzystujemy

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2015, 22:56

Inna sprawa, że dla polskiej piłki to wstyd, że wszyscy mogą, a nasi nie. Wstyd, że takie Steauy, Sparty czy inne Goetteborgi okazują się przeszkodami nie do przejścia. Mistrz Polski nie powinien uważać takich rywali za trudnych, może wymagających, ale spokojnie do przejścia. A tu odpadanie rok w rok. Za rok pewnie napiszę to samo, taka karma, zresztą awans raz na 20 lat to też nie jest sukces. Wstyd.

I podobnie podchodzę jak Enjo - chcę mistrza Polski w LM, ale generalnie im mniej maluczkich, tym lepiej. Wolę mecze MUFC z Bayernem niż Bayernu z Szachtarem. Im więcej mocnych historycznie marek, tym przyjemniej mi się mecze ogląda. Zresztą ja meczów grupowych zasadniczo nie oglądam od kilku lat, a byłoby miło czasem zerknąć.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2015, 23:02

Jednak nie można traktować słabszych gorzej. Mistrz danego kraju niech ma szansę na grę w elitarnych rozgrywkach. Mi się to akurat podoba bo te mniejsze kluby nie raz sprawiły niespodziankę bo te większe je olewały i liczyły na łatwe punkty jak Cluj swego czasu. Jak patrzę na takie sytuacje jak dzisiaj z Kazachami to wiem dlaczego nie oglądam Ekstraklasy. Legia miałaby łatwiej, ale Lech powinien co najmniej dojść do tego etapu, to już przestało się robić śmieszne parę lat temu. Trzymam kciuki za Legię w tym sezonie bo mają najlepszy współczynnik, jak to nie pomoże to w pizdu z tą ligą

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2015, 23:05

Ale ja im nie odbieram prawa do walki o udział. Życzę im jednak, by poodpadały w eliminacjach :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2015, 23:06

Nie można miec wszystkiego ;) ale rozumiem, że polską drużynę chciałbyś zobaczyć?

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2015, 23:08

No jasne, że chciałbym, wyraźnie napisałem, że poza naszymi słabym nie kibicuję :wink:

Tak samo jak chciałbym, żeby reprezentacja Polski grała na EURO, gdzie rywalami są te najbardziej renomowane kraje, a nie jakieś Armenie czy inne :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sie 2015, 23:12

Tomusmc pisze:Jednak nie można traktować słabszych gorzej. Mistrz danego kraju niech ma szansę na grę w elitarnych rozgrywkach. Mi się to akurat podoba bo te mniejsze kluby nie raz sprawiły niespodziankę bo te większe je olewały i liczyły na łatwe punkty jak Cluj swego czasu. Jak patrzę na takie sytuacje jak dzisiaj z Kazachami to wiem dlaczego nie oglądam Ekstraklasy. Legia miałaby łatwiej, ale Lech powinien co najmniej dojść do tego etapu, to już przestało się robić śmieszne parę lat temu. Trzymam kciuki za Legię w tym sezonie bo mają najlepszy współczynnik, jak to nie pomoże to w pizdu z tą ligą
Ja zaś uważam, że stwierdzenie ''nieraz sprawiały niespodziankę'' to utarty mit.W Lidze Mistrzów nie ma przypadków.Zauważyłem, że te rozgrywki to nie jest liga polska gdzie nagle liderem jest Piast Gliwice tylko po prostu najlepsze rozgrywki w Europie.Bayern,Real,Barcelona,Porto wiedzą jak tam grać, nie olewają i tam w długofalowej (np.grupowej) rywalizacji nie ma przypadku.Cluje,Maccabi Hajfy dostają od mocnych rywali po pięć i kończą fazę z jednym punktem.To wcale nie jest dobry poziom i nie zdarza się nigdy, żeby ktoś taki wyszedł z grupy czy też dobrze się zaprezentował.Jedyny klub, który uważam, że dzięki LM się rozwinął to Basel.Co prawda jak eliminowali United to później kończyli z siedmioma bramkami na Allianz Arena, ale w dalszych latach było znaczniej lepiej.Inni się nie rozwijają.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2015, 23:14

No widzisz więc sam sobie zaprzeczasz :P pogódź się z tym, że jesteśmy słabi i jeśli chcemy widzieć drużynę z Polski to trzeba pozwolić grać Armenii, Kazachstanowi, Mołdawii, Bułgarii, Litwie itp itd :roll:
EnJoy pisze:
Tomusmc pisze:Jednak nie można traktować słabszych gorzej. Mistrz danego kraju niech ma szansę na grę w elitarnych rozgrywkach. Mi się to akurat podoba bo te mniejsze kluby nie raz sprawiły niespodziankę bo te większe je olewały i liczyły na łatwe punkty jak Cluj swego czasu. Jak patrzę na takie sytuacje jak dzisiaj z Kazachami to wiem dlaczego nie oglądam Ekstraklasy. Legia miałaby łatwiej, ale Lech powinien co najmniej dojść do tego etapu, to już przestało się robić śmieszne parę lat temu. Trzymam kciuki za Legię w tym sezonie bo mają najlepszy współczynnik, jak to nie pomoże to w pizdu z tą ligą
Ja zaś uważam, że stwierdzenie ''nieraz sprawiały niespodziankę'' to utarty mit.W Lidze Mistrzów nie ma przypadków.Zauważyłem, że te rozgrywki to nie jest liga polska gdzie nagle liderem jest Piast Gliwice tylko po prostu najlepsze rozgrywki w Europie.Bayern,Real,Barcelona,Porto wiedzą jak tam grać, nie olewają i tam w długofalowej (np.grupowej) rywalizacji nie ma przypadku.Cluje,Maccabi Hajfy dostają od mocnych rywali po pięć i kończą fazę z jednym punktem.To wcale nie jest dobry poziom i nie zdarza się nigdy, żeby ktoś taki wyszedł z grupy czy też dobrze się zaprezentował.Jedyny klub, który uważam, że dzięki LM się rozwinął to Basel.Co prawda jak eliminowali United to później kończyli z siedmioma bramkami na Allianz Arena, ale w dalszych latach było znaczniej lepiej.Inni się nie rozwijają.
Ja się jak najbardziej zgadzam, ale tu chodzi o sprawiedliwość wobec reszty lig. Generalnie były plany gdzie kluby miały się wyłamać spod UEFY i nic z tego nie wyszło. W LM mamy od cholery meczów świetnych drużyn więc naprawdę nie ma na co narzekać. Ciekawe z czym ludzie mieliby problem gdyby faktycznie zagrały drużyny z najwyższej półki w jednym turnieju bo jestem święcie przekonany, że coś by było na rzeczy. Może kluby się nie rozwijają, ale to ich problem. BATE jest praktycznie co roku, w zeszłym dostali solidny wpierdol i myślę, że teraz będą chcieli się pokazać, a to jest fajne dlatego mi to pasuje
Ostatnio zmieniony 26 sie 2015, 23:18 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2015, 23:18

Tomusmc pisze:No widzisz więc sam sobie zaprzeczasz :P pogódź się z tym, że jesteśmy słabi i jeśli chcemy widzieć drużynę z Polski to trzeba pozwolić grać Armenii, Kazachstanowi, Mołdawii, Bułgarii, Litwie itp itd :roll:
Gdzie niby zaprzeczam sobie? Chcę taką Ligę Mistrzów, jaka mi się najbardziej podoba, a nie jakąś sprawiedliwość społeczną. Słaby polski klub mogę oglądać, bo to są zawsze emocje, bo oni są "nasi". Ale nie chcę zespołów zaniżających poziom, które są mi obojętne, bo z punktu widzenia moich doznań podczas oglądania jest to zjawisko niekorzystne.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2015, 23:19

piotrcies pisze:Ale nie chcę zespołów zaniżających poziom
Właśnie tutaj sobie zaprzeczasz Piotrze

Wiem, że to wyrwane z kontekstu, ale to samo myślą ludzie w innych krajach i tyle

I oczywiście nie neguję, że jako kibic piłki nożnej chciałbym oglądać tylko hity, ale mając doświadczenie wiem, że nie raz mecze najlepszych drużyn były gorsze niż ogórków dlatego ten sport jest piękny. Ja osobiście jestem za tym co zrobił Platini i zgadzam się, że im mniej ogórków tym lepiej, ale mam wielki szacunek do tych malutkich za to, że własnymi siłami wywalczyli awans do tych elitarnych rozgrywek i mogą zagrać z takimi tuzami z najwyższej półki. Za parę lat byś się znudził albo byś płakał, że 3 rok z rzędu ManU spada do LE :P
Ostatnio zmieniony 26 sie 2015, 23:25 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”