AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 324

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 22 sie 2007, 9:33

Bardzo dobry zmiennik dla Ambro i Rino. Nie wydaje mi sie aby Emerson byl alternatywa dla Pirlo-takowa raczej bedzie Gofer. Zarzad wzmocnil pomoc i atak czyli dwie formacje ktore wymagaly uzupelnienia ergo mercato udane. Real mnie po raz kolejny zaskoczyl sprzedajac nam dobrego gracza za grosze.
Łukasz_ pisze:Nie sądzę aby Milan miał grać tylko jednym napastnikiem.

IMO to bedzie zalezalo od przeciwnika i od naszej sytuacji kadrowej(kontuzje, kartki etc.) bo Carlo ma teraz ludzi zeby grac ustawieniem z jednym i z dwoma napastnikami. Ale na pewno czesto bedziemy grali tylko jednym napastnikiem.

Awatar użytkownika
TouReQ
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TouReQ » 22 sie 2007, 14:36

Rowniez moim skromnym to udany transfer. Chociaz z checia przywitalbym jeszcze jakiegos klasowego defensora ;]

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 sie 2007, 15:05

Który to Brazylijczyk w Milanie, ósmy? Jeśli tak to macie tylu Brazylijczyków co Inter Argentyńczyków. :]

edit: A nie zapominałem, że Oliveira odszedł, więc z Pato i Emersonem będzie siedmiu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 sie 2007, 15:13

Mates pisze:IMO to bedzie zalezalo od przeciwnika i od naszej sytuacji kadrowej(kontuzje, kartki etc.) bo Carlo ma teraz ludzi zeby grac ustawieniem z jednym i z dwoma napastnikami. Ale na pewno czesto bedziemy grali tylko jednym napastnikiem.
Chodziło mi o naszą podstawową taktykę gdy będziemy dysponować pełną kadrą. Nie sądzę aby uległa zmianie. Będziemy grali nasze 4 1 2 1 2. Carlo mówił że nie zapomni o taktyce którą graliśmy w fazie pucharowej LM ale to będą sporadyczne mecze.
Jeżeli będą kartki, kontuzje itd. to na pewno zrobimy jak Manchester i będziemy pod każdą drużynę osobną taktykę układać.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 sie 2007, 15:34

Zico_FCI pisze:A nie zapominałem, że Oliveira odszedł, więc z Pato i Emersonem będzie siedmiu.
Osmiu bo jeszcze brat Kaki Digao.
Prawdziwa kolonia.

Odnosnie Emersona.Mowilem wielokrotnie ze go nie lubie na szczescie nie bede z nim musial objadow jadac.Klasy pilkarskiej i faktury drewna nie mozna mu odmowic.Przedmowcy zauwazyli ze odciazy nasza pomoc i jest to jego glowne zadanie.Bedzie wlasciwie sie z tego wywiazywal - zero pretensji z mojej strony.
Ale szacunku tez zero.Bede czul uklucie w sercu ogladajac go w koszulce Milanu.Nie zasluguje na nia.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 sie 2007, 14:49

Dziś rusza Serie A. Milan na swoją inaugurację sezonu musi poczekać do jutra. Gramy z Genoą z którą zawsze grało nam się trudno. Przeważnie na wyjazdach remisowaliśmy a teraz gramy jeszcze bez naszych kibiców. W sezon trzeba wejść pewnie i zdobyć 3 punkty dlatego jutro interesuje mnie tylko wygrana. Nasza kadra na jutro to:

Bramkarze: Dida, Kalac, Fiori;
Obrońcy: Bonera, Cafu, Digao, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Nesta, Oddo, Simic;
Pomocnicy: Ambrosini, Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Pirlo, Seedorf;
Napastnicy: Aubameyang, Gilardino, Kaka, Inzaghi.

Brakuje Ronaldo i Emersona. Przypuszczam że zagramy takim samym składem jak z turyńskim klubem w Pucharze naszego właściciela.

Teraz trochę inna sprawa. Mianowicie Ronaldo. Podobno znaleziono przyczynę jego nadwagi, chodzi o jakąś tam hypothyroidisme czy jakoś tak :lol: Podobno już zrzucił 5kg i ma wrócić do dawnej sylwetki. Czytając wypowiedzi Carlo dochodzę do wniosku że trzeba się chyba bać Ronaldo bo ma nas wszystkich zaskoczyć :P Tego mu życzę, podobno ma zagrać już w PT.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sie 2007, 18:05

wie ktos dlaczego nr 5 nie zostal zastrzezony tak jak 6 Baresiego i w przyszlosci 3 Maldiniego??

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 25 sie 2007, 19:31

Pewnie z tego powodu, że Billy podobnie jak Baresi czy Maldini nie grał przez całe życie w jednej koszulce, chyba przez jeden sezon był na wypożyczeniu. Nie od początku grał z 5 na plecach i chyba jednak nie był aż tak wybitną postacią jak Baresi czy Maldini, głupio to brzmi, ale ....

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 25 sie 2007, 21:24

a mi sie wydaje ze nawet kiedys Billy biegal w jednym sezonie z 19 na plecach 8)

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 sie 2007, 23:25

peyter pisze:, chyba przez jeden sezon był na wypożyczeniu

Dokładniej w Monzie ;]
Łukasz_ pisze: Czytając wypowiedzi Carlo dochodzę do wniosku że trzeba się chyba bać Ronaldo bo ma nas wszystkich zaskoczyć

A wy rok temu woleliście jakiegoś Olivieire od niego :p Ronaldo w tym sezonie powinien o sobie przypomnieć i powalczyć o koronę króla strzelców.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 sie 2007, 10:58

No i nareszcie dzisiaj rusza nasza ulubiona Serie A :wink:
Wczoraj Juve pokazało że jest mocne z Livorno za bardzo nie było co zbierać więc dzisiaj Milan też musi dobrze zacząć.
Milan dzisiaj zagra bez brazylijczyków Emersona(w piątek został oficialnie zaprezentowany i bedzie grać z numerem 5),Ronaldo który w poniedziałek wróci do treningów z drużyną i bedzie gotowy na SPE, Serginho oraz naszego EL Capitano który ma być gotowy do gry pod koniec września.
Mecze z Genoa były zawsze trudne szczególnie na wyjazdach..Rossoneri zawsze mają tam problemy czy to by grali z Sampdorią czy właśnie Genoą.Ale trzeba dobrze zacząć sezon i mam nadzieje że chłopaki sie odpowiednia skoncentrują i 3 punkty pojadą do Mediolanu.Wydaje sie że dzisiaj Milan zagra w ustawieniu z jednym wysuniętym napastnikiem i tu stawiam na Pippo bo zapewne z Sevilla on też wyjdzie i dobrze mu zrobi mecz wcześniej.Jeżeli natomiast Carlo zdecyduje się na 2 napastników to najpewniej Ambro zasiądzie na ławce a jego miejsce zajmie Gilardino.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2007, 11:42

ponoc dwoch pilkarzy Internacionalu Porto Alegre przyjedzie do Milanu na testy pomocnik i obronca.Obronca to Sidnei o ile sie nie myle to jest to rocznik 89 i gra na MŚ U-20 drugi to pomocnik o nim nic nie wiem.Ponoc ma byc podpisana umowa partnerska miedzy tymi dwoma klubami.dobrze sie sklada bo z Porto Alegre mnostwo talentwo wychodzi.juz to kiedys pisalem

dzisiaj inauguracja.mam nadzieje na zwyciestwo choc nie licze na takie tak Juve(gratulacje dla nich) bedzie ciezko bo bedziemy pewnie grali jednym napastnikiem a Genoa pewnie sie nastawi na obrone.

Polsat sport ma prawa do pokazywania meczow 9 druzyn seria a na wlasnym boisku.to dal tych ktorzy posiadaja ten kanal.juz dzisiaj Sampdoria - Siena pewnie Grimi zagra a o 20:30 Palermo - Roma

G21
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: G21 » 26 sie 2007, 15:54

No i po ladnej grze prowadzimy 3-0. Szkoda tylko, ze karny z kapelusza, niemniej na prowadzenie tak wysokie na pewno Milan zasluzyl. Oddo ladnie, Nesta pare razy nas uratowal. Kaladze troche malo profesjonalnie w jednym momencie i moglismy przegrywac. Szkoda, ze Gila nie strzelil tego co mial. Moglby tez przestac nurkowac, bo mam wrazenie, ze w jednym momencie chcial wymusic karnego. Ambro w swoim stylu. Dzisiaj zwyciezca moze byc tylko jeden. Oby w piatek szlo nam tak samo dobrze.

A tak w ogole to czesc :D. W miare mozliwosci bede pisal w tym temacie.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 26 sie 2007, 17:27

A więc możemy zapisać pierwsze trzy punkty na nasze konto :] Obawiałem się trochę tego meczu, (pierwsza kolejna, beniaminek a ci jak wiadomo często w pierwszych meczach gryzą trawę) ale jak widać bezpodstawnie. Cały czas kontrolowaliśmy przebieg spotkania, długo graliśmy piłką i rzadko zdarzały nam się głupie straty. Świetna zwłaszcza pierwsza połowa w wykonaniu rossonerich, o czym świadczą 3 strzelone gole. W drugiej widać było, zwłaszcza pod koniec, że chłopaki mocno się oszczędzają na mecz o Superpuchar Europy.

Ciężko kogoś wyróżnić, wszyscy zagrali dobre spotkanie. Świetnie po raz kolejny zaprezentował się Oddo, po którego kapitalnym wejściu w pole karne padł gol. Kaka mimo ze jakoś specjalnie się nie wyróżniał to i tak dwa trafienia na swoje konto zapisał 8). Kolejny bardzo dobry mecz Ambrosiniego, gol i naprawdę dobra gra w destrukcji- widać że opaska kapitańska mu służy. Nawet Gilardinio mimo że mało widoczny swoją cegiełkę do zwycięstwa dołożył wywalczając karnego, który może nie był ewidentny ale myślę że większość sędziów by go podyktowała. Nie wolno także pominąć dobrze grającej linii obrony, interwencje zarówno Kaladze jak i Nesty były pewne i co najważniejsze czyste.

Ogólnie więc nasza gra już od początku sezonu wygląda bardzo dobrze co wielce optymistycznie rokuje przed zbliżającym się wielkimi krokami meczu z Sevillą. Oby po tym spotkaniu mój humor był równie dobry co teraz.
G21 napisał:
A tak w ogole to czesc Very Happy. W miare mozliwosci bede pisal w tym temacie.
Witamy. Każdy nowy milanista jest mile widziany :]

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 26 sie 2007, 17:32

McSuchy pisze:Nawet Gilardinio mimo że mało widoczny swoją cegiełkę do zwycięstwa dołożył wywalczając karnego, który może nie był ewidentny ale myślę że większość sędziów by go podyktowała.
Dla mnie karny to sędzia z kapelusza wyciągnął. Zdziwiła mnie jego decyzja po praktycznie stał za Gilardino i widział że Włoch piłki sobie nie wybił. Gilardino mnie sie osobiście nie podobał, Miał pare szans, jak zwykle tylko dobrze grał "na ścianę" czy to z Kaką czy z Seedorfem. Oddo miód, hasał jak Łyżwiński przed aresztem. Obrona pewna. A brmka Massimo piękna i jakże ważna bo to pierwsza bramka strzelona w sezonie i jeszcze przez kapitana. Zawodnicy Genoi nie grali źle ale brakowało im ogrania. Czesto sie podpalali przed kluczowymi podaniami. Ogolnie mecz na wielki + 3:0 do przerwy i potem oszczedzanie sił, żadnych nerwów i oby tak dalej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”