Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 324

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 29 lut 2008, 23:32

nie rzucaj tu wulgaryzmami, bo to ci w niczym nie pomoze. no wlasnie, gadamy o kartce. ja uwazam, ze zasluzenie, ty uwazasz, ze nie - i tyle. niczego nowego nie wymyslimy, wiec nie warto ciagnac ten temat. tez mam nadzieje, ze nie ma juz korupcji we wloskiej pilce, bo jednak to jedna z najsilniejszych lig. wielkim idiotyzmem byloby teraz sie bawic w korupcje, gdy jest takie wielkie halo we wloszech.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 lut 2008, 23:37

DominoWalcz pisze:niczego nowego nie wymyslimy, wiec nie warto ciagnac ten temat

DominoWalcz pisze:tez mam nadzieje, ze nie ma juz korupcji we wloskiej pilce, bo jednak to jedna z najsilniejszych lig. wielkim idiotyzmem byloby teraz sie bawic w korupcje, gdy jest takie wielkie halo we wloszech.

to miala byc zreczna zmiana tematu? czy cos innego? :?
DominoWalcz pisze:nie rzucaj tu wulgaryzmami, bo to ci w niczym nie pomoze.
nie chcialem ale gdybys rozmawial sam ze soba zrozumialbys mnie.

dobra rzeczywiscie powinnismy zakonczyc bo to nie ma sensu.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 29 lut 2008, 23:40

zimana tematu - owszem. jak najbardziej. a co do twoich nerwow, to wiem, ze ciezko sie rozmawia z kims kto ma nieprzychylne zdanie o twojej druzynie. ale nie ma co. nie pisze tu po to, zeby sie z kims wyzywac, bo to troche idiotyczne, mam nadzieje, ze ty tez nie

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 lut 2008, 23:44

DominoWalcz pisze:a co do twoich nerwow, to wiem, ze ciezko sie rozmawia z kims kto ma nieprzychylne zdanie o twojej druzynie
:lol2:

zeby nie bylo ot:

w niedziele nie zagra burdisso. i to byc mzoe dobrze bo nie dozna kontuzji. w ogole na miejscu mancia wystawilbym zdolnych wychowankow w oboronie. przynajmniej ze 2. znajac naszego pecha to z napoli nawet 4 obroncow mzoe zostac skontuzjowanych a przed meczem z the reds lepiej zeby to sie nie stalo. a mamy zdolna mlodziez ktora moglaby ukasic chociaz remis. 9pkt to dosc duzo moze warto zaryzykowac

edyta:
nie ma sie z czego smiac, ktos ma inna opinie niz ty, a ty rzucasz kurwami.
moze najpierw poczytasz swoje posty?
DominoWalcz pisze:przeczytalem, i co mialem zauwazyc?
ich monotonnosc i brak obiektywizmu. dobra moze juz skonczymy bo nawet babel ktory jest modem interista moze sie zerzygac
Ostatnio zmieniony 29 lut 2008, 23:58 przez TS borys IFC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 29 lut 2008, 23:57

przeczytalem, i co mialem zauwazyc?

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 01 mar 2008, 10:28

DominoWalcz pisze:orzeu jesli ktos tu sie nie zna na pilce, to tylko ty. sadzisz, ze nie uwazam materazziego za pilakrza grajacego fair play bo nie strzela 10 goli w sezonie i nie dostaje nagrod? smieszny jestes.

PS. kodeks dla sedziow - :D :D :D nie ma co, popisales sie, z ta teza o kartkach... moze to moratti wprowadza taki kodeks zmieszczany w kopertach, hm?
no może się nie znam na futbolu, ale:
1. a czy ja powiedziałem, że Matrix gra fair play ? NIE ! napisałem, że ze względu na jego umiejętności piłkarskie, a jest piłkarzem co najmniej bardzo dobrym, zakałą futbolu nazwać go nie można, tak samo jak np. Vinniego Johnsa, Paula Gasgoine czy Erica Cantone.

2. Poza tym jaki kodeks co ? Powiedziałem ,że dla mnie nie było tam czerwonej kartki i wyraziłem swoją opinię na temat tego, że za takie faule się z boiska nie wylatuje - wg mnie czerwone kartki dostaje się za wybitnie niesportowe zachowanie, faule taktyczne, czy jako zsumowanie kilku przewinień, a jak mówiłem to były tylko 2 faule przy czym wg mnie w 1szym Matrix nawet nie faulował - nie zgadzacie to nie, ale obejrzyjcie sobie ten faul i powiedzcie czym tam Matrix takim zawinił co ? bo chyba nie zastawianiem się.
chodzilo mi o to, ze ORZEU stwierdzil, iz ja go uwazam za zakale bo nie gra efektownie. dwie zupelnie inne rzeczy
czytanie ze zrozumieniem się kłania: gdzie ja coś takiego napisałem ? Napisalem, że jak dla mnie ZAKAŁĄ nie można nazywać tak dobrego piłkarza, który bądź co bądź obok tych głupich fauli jest też stoperem wybitnym. W Zadnym wypadku nie napisałem ,że uwazasz go za zakałę, bo "nie gra efektownie".
smieszny jestes.
takie komentarze to sobie zostaw dla siebie. Rozumiem, że próbujesz się dowartościować, ale forum nie jest od tego.
ale nikt mi nie powie, ze Zidane nie byl profesjonalista
Jeśli to jest odniesienie do mojej wypowiedzi to: Zizou w ostatnim swoim spotkaniu zachował się wybitnie nieprofesjonalnie, za co dostał zasłuzoną czerwoną kartkę, co nie znaczy, że nie był przzez całą swoją kariere profesjonalistą.
Jak kartka byla taka nieuczciwa, to czemu Inter nie odwolal sie do UEFA o jej anulowanie?
bo wiadomo, że to by nie przeszło, ale mimo to wszyscy w obozie Interu wypowiadali się, ze zostali skrzywdzeni przez sędziego.

i krótka opinia na temat meczu z LFC: Nie uważam i nie uważałem, że bylismy lepsi od LFC w tym meczu. Nie będę po dwumeczu mówił, że przegralismy przez sędziego, ale podtrzymam swoją opinię, że ten miał na wynik dwumeczu wielki wpływ. Najbardziej boli mnie to, ze tą czerwoną dostaliśmy w momencie gdy powoli zaczynalismy łapać swój rytm, no ale cóż trzeba będzie powalczyć w rewanzu. Aaa i oczywiście karny Liverpoolowi się należał.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 01 mar 2008, 10:49

ta... pokaż mi innego zawodnika (nawet nie zakałę, tylko zwykłego piłkarza) grającego na stoperze i potrafiącego sieknąć 10 goli w sezonie i do tego zostać wybranym najlepszym zawodnikiem ligi.
odnosilo sie to do tej felernej "zakały", czyli wg. mnie pilkarza grajacego nie fair. wiec jak mialem zrozumiec twoje slowa? ze nie musi grac efektownie? ale mi wcale nie chodzi o to, ze on nie gra efektownie, jego pozycja w ogole tego nie wymaga. chodzi mi jedynie o te jego totalnie przesadzone faule i prowokacje. dlatego uwazam go ''zakałą'' futbolu, a nie dlatego, ze nie strzela 10 goli w sezonie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 mar 2008, 11:35

orzeu pisze:który bądź co bądź obok tych głupich fauli jest też stoperem wybitnym.
Rozumiem sympatię i po ostatnich MŚ bardzo cenię sobie Matrixa, ale nie oszukujmy się, wybitnym stoperem nie jest. Do historii przejdzie z metką rzeźnika jako ten, który ostatni raz sprowokował Zidana, nie ze względu na umiejętności - dużo większe ma tylko we Włoszech Cannavaro, Nesta czy Barzagli, a mówimy tylko o dniu dzisiejszym, bo karierę kończy Maldini, a skończył Costacurta.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 mar 2008, 11:49

Powiedz mi Wilmore w czym Barzagli jest lepszy od Materaca w formie? W formie takiej jak sezon temu? Acha jak powiedziałes: meczów Interu nie ogladałes, bo wszystko było ustawione juz przed sezonem. Czyli, ze tak powiem pierdolenie o szopenie. Sam przeczysz argumentom, na których oparte sa Twoje smiałe tezy.

Przypominasz strasznie jednego pana, który tez probował być kontrowersyjny na siłe i do tej pory bywa, ale juz tylko na stronie Milanu, bo tu nikt nie traktował go poważnie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 mar 2008, 11:54

Babel pisze:Powiedz mi Wilmore w czym Barzagli jest lepszy od Materaca w formie?
Prezentuje się lepiej szybkościowo i w ustawieniu na boisku, ma lepszą technikę odbioru i spokojniejszą głowę. Jest lepszy od Matrixa, nie ma co tu kryć. Już sam fakt tego, że młodym Włochem interesuje się połowa Europy, a Matrixem najwyżej stadko napalonych Interistów i Donadoni pokazuje, że coś w Andrei musi być.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 01 mar 2008, 12:01

Wilmore pisze:. Już sam fakt tego, że młodym Włochem interesuje się połowa Europy
materazzi ma ponad 30lat. czy znasz juz powod brakiem zainteresowania jego osoba ze strony innych potentatow europejskiej pilki?

w ogole nie widze sensu porownywania obu zawodnikow, bo obaj sa swietnymi obroncami. andrea byc moze jest zdolniejszy i wiecej umie niz marco w jego wieku. poza tym szczerze sobie powiedzmy ze materazzi na ms zlapal swietna forme. wczesniej w interze gral dobrze ale byl okres ze wyzej ceniono umiejetnosci cordoby czy samuela i dopiero po mundialu mancio zobaczyl jak marco potrafi swietnie sie spisywac

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 mar 2008, 12:14

TS borys IFC pisze: materazzi ma ponad 30lat. czy znasz juz powod brakiem zainteresowania jego osoba ze strony innych potentatow europejskiej pilki?
Matrix był kiedyś młodszy. Czy możesz mi powiedzieć, dlaczego wtedy też nie interesował się nim nikt poważny?
Bo raz w życiu trafiła mu się forma życiowa, kiedy to zbliżył się do poziomu czołówki (Canna, Nesta, Barzagli), gdy ci nie mają formy odpowiedniej. Poza tym to dobry obrońca, ale nic ponadto.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 mar 2008, 12:14

Tylko napisałes, że nie oglądałes meczów Interu w tamtym sezonie wiec generalnie jestes troche niewiarygodny.
Wilmore pisze:Prezentuje się lepiej szybkościowo i w ustawieniu na boisku,
OK proste, ze Materazzi nie jest szybkosciowcem, ale ustawienie i twardość w grze to jest to, czym Matrix zasłania braki szybkościowe. Ty przedstwiłes go jakby każdy objeżdzał Marco jak dziecko, a ci co nie objechali to nie mają juz nóg. Tak sie tworzy stereotypy, bo w ubiegłym roku Materazzi był zdecydowanie najlepszym stoperem ligi.

I żeby nie było, nie mam nic do Barzagliego, ale nie jest jeszcze na poziomie Materazziego. Tego z ubiegłego roku. A, że 7 lat młodszy Andrea jest bardziej rozchwytywany niż Materazzi to już nic dziwnego, a na pewno nic co miałoby umniejszyć umiejętności gracza Interu. Bo negowac je próbuja tylko napaleni antyfani Interu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 mar 2008, 12:16

Babel pisze:Ty przedstwiłes go jakby każdy objeżdzał Marco jak dziecko, a ci co nie objechali to nie mają juz nóg. Tak sie tworzy stereotypy,
EoT, żyj dalej w swoim świecie, nie będę próbował zabierać Ci kredek.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 01 mar 2008, 12:18

Wilmore pisze:Matrix był kiedyś młodszy. Czy możesz mi powiedzieć, dlaczego wtedy też nie interesował się nim nikt poważny?

a moze chociaz raz przeczytalbys post do konca?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”