Liverpool (zbiorczy) - Strona 324

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 cze 2011, 19:00

Powiedział kibic drużyny, która gra w środku Carrickiem i Fletcherem.

Nie wiem, czy Raul faktycznie tyle zarabia. Tak czytałem. Wytłumaczysz mi w czym Meireles jest lepszy od Adama i dlaczego Adam jest drewniany?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2011, 19:18

Ty masz Daamianie jakieś problemy z oceną umiejętnosci piłkarskich? Pytałeś czemu uważam Hendersona za drewniaka, teraz pytasz o Adama? Naprawde musze prawić takie banały?

Technicznie MU jest dla Liverpoolu innym światem.Szkoda że nie napisałeś że Giggs grał na środku, ale jak tu podac nazwisko technika którego nigdy w The Red nie było...lepiej Fletchera faceta od czarnej roboty.

LiverpoolForever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LiverpoolForever » 30 cze 2011, 20:29

MGiggs pisze:Ty masz Daamianie jakieś problemy z oceną umiejętnosci piłkarskich? Pytałeś czemu uważam Hendersona za drewniaka, teraz pytasz o Adama? Naprawde musze prawić takie banały?

Technicznie MU jest dla Liverpoolu innym światem.Szkoda że nie napisałeś że Giggs grał na środku, ale jak tu podac nazwisko technika którego nigdy w The Red nie było...lepiej Fletchera faceta od czarnej roboty.
Skoro Adam jest taki drewniany jak sądzisz to jak wyjaśnisz fakt,że jeszcze zimą oprócz Liverpoolu interesowały się też nim Tottenham i United?Nominacja do 11 sezonu PFA,świetne recenzje wielu dziennikarzy i menedżerów nie zostały z dupy wzięte,potrafił w pojedynkę pociągnąć grę Mandarynek,zdobył 20 pkt w kanadyjce w drużynie która toczyła ciężkie boje o utrzymanie i niektóre statystyki miał nawet na wyższym poziomie niż Alonso w swoim ostatnim sezonie w Liverpoolu.
Twoim zdaniem to mało?

Co do technicznie innego świata to może innym razem nawiąże do tego,teraz nie mam już czasu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2011, 20:48

Wiekszość goli Adama to znakomity rzuty wolne, karne a większośc asyst to rożne/wolne. Ma znakomitą lewą noge i i stałe fragmenty ma najlepsze w Prem.Chodzi o sama gre jak technike,poruszanie się po boisku. Przyjęcie takie sobiem,bardzo słaby drybling, sredniutkie operowanie piłką. Czasami da dobre crosa ale to wszystko.To nie jest gracz ktory pogra klepką,minie zawodnika. Black grało radosną piłke w systemie 4-3-3, Adam się tam sprawdzał, dla mnie technicznie jest drwalowaty choc lepszy od Hendersona.

Jesli porownujesz staty Alonso z statami Adama to gratuluje poczucia humory, sa pewne rzeczy ktory w statach nie widac. Adam w Black grał cos jak Gerrard a nie Alonso, poza tym porównać Alonso z Adamem :roll:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 cze 2011, 21:16

Zatkało mnie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2011, 21:17

Ok Adam to genialny technik-koniec tematu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 cze 2011, 21:51

Adam to solidny zawodnik, zdolny do świetnych zagrań. Jak dla mnie jest to jednak uboższa wersja Gerrarda. Być może w Liverpoolu się sprawdzi, gdzie nikomu nie zalezy na tym, żeby pograć dłużej piłką, rozegrać ją mądrze w środku pola, a najbardziej cenione są próby posyłania raz po raz hollywodzkich piłek(dlatego Carrick dla scousersow zawsze będzie be, a Henderson czy Adam miszcz).

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 01 lip 2011, 15:00

MGiggs pisze:Pytałeś czemu uważam Hendersona za drewniaka, teraz pytasz o Adama? Naprawde musze prawić takie banały?
Skoro piszesz bzdury, to mógłbyś je jakoś uargumentować. Henderson - drewno, Adam - drewno, Downing - drewno. Young - niedoceniany zawodnik, który dziwnym trafem bodajże rok temu znalazł się na liście najbardziej przereklamowanych angielskich piłkarzy.
MGiggs pisze:Technicznie MU jest dla Liverpoolu innym światem.
:spoko:
MGiggs pisze:Chodzi o sama gre jak technike,poruszanie się po boisku. Przyjęcie takie sobiem,bardzo słaby drybling, sredniutkie operowanie piłką. Czasami da dobre crosa ale to wszystko.To nie jest gracz ktory pogra klepką,minie zawodnika.
Ja pierdzielę, argument ze słabym dryblingiem totalnie z kosmosu. Jasne, że ma słaby drybling. Alonso też miał słaby drybling i nie przeszkadzało mu to w byciu jednym z lepszych rozgrywających, jakich widzieli kibice Premier League w ostatnich latach. Absurdalne rzeczy wypisujesz. Poruszanie się po boisku, przyjęcie i operowanie piłką to na pewno nie są elementy piłkarskiego rzemiosła, w których Adam jest słaby.
MGigga pisze:Jesli porownujesz staty Alonso z statami Adama to gratuluje poczucia humory, sa pewne rzeczy ktory w statach nie widac.
Joe Barnes napisał jakiś czas temu bardzo fajny artykuł, w którym porównał tych dwóch zawodników. Ja wiem, że ocena Barnesa nie może się równać z Twoją oceną, ale wrzucę tłumaczenie: Czy Adam mógłby być nowym Alonso?
red85 pisze:Być może w Liverpoolu się sprawdzi, gdzie nikomu nie zalezy na tym, żeby pograć dłużej piłką, rozegrać ją mądrze w środku pola (...)
Oglądałeś Liverpool pod wodzą Dalglisha?

Dyskusja zaczęła się od Meirelesa i jego możliwego odejścia. Raul to zawodnik, który z powodzeniem może grać za napastnikami, ale tam LFC ma już Gerrarda, któremu Portugalczyk nie dorasta do pięt. Innej pozycji dla Meirelesa po prostu nie widzę. Raul nie potrafi dyktować tempa gry, jest słaby w rozegraniu, unika gry kontaktowej. Jako rezerwowy byłby ok, ale czy satysfakcjonowałaby go taka opcja?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 lip 2011, 15:30

Wiekszego gówna dawno nie czytałem,mówie o tym tekscie do ktorego dałeś link.Jeśli ktos porownuje Alonso do Adama jest niespełna rozumu. Adam dobry w odbiorze? Mam 100% pewność ze piszący ten tekst nie widział grającego Adama i opiera się jedynie na jakiś tabelkach. Adam w odbiorze jest słaby, popełnia mase fauli( 3 miejsce w lidze,zbiera mase kartek(równiez 3 miejsce w lidze) często przez słaba motoryke spoznia wslizg,popełnia głupie faule.

Tak jak napisał red85, Adam to słabsza lewonożna wersja Gerrarda i to do jego można porownac Adama. Porownanie do Alonso jest tak absurdalne że szkoda pisać cokolwiek więcej.

Alonso nie jest dryblerem ale przyjecie piłki,operowanie jej na małej przestrzeni,gre z klepki,jakosc podan ma nieporownalna do Adama,tylko slepiec nie widzi przepasci jaka dzieli tych zawodników.

O Youngu pisałem bardzo pozytywnie zanim trafil na OT, ba pisałem bardzo pozytywnie kiedy był blisko Liverpoolu, w tym temacie pisałem że Caroll będzie korzystał i będzie to świetny transfer na skrzydło.

Nie chce mi się Damianie robić dłuższego wywodu,tylko się dziwie że wklejasz tak debilne teksty.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 01 lip 2011, 19:45

MGiggs, ja nie neguję tego, że Adama i Alonso dzieli przepaść. Nie mam klapek na oczach, Xabi to geniusz w swoim fachu.

Nie do końca zgodzę się ze stwierdzeniem, że to debilny tekst. Faktem jest jednak, że z tym odbiorem autor się zagalopował. Sam nie pisałem nic o umiejętnościach gry w destrukcji Adama, bo wiem, że w tym elemencie ma sporo do poprawy. Nie mniej jednak, dla mnie Barnes ma sporo racji.

Obrazek

Obrazek
lfc.pl pisze:Kenny Dalglish otrzymał dzisiaj honorowy stopień naukowy – Doktor Nauk Ścisłych – od Uniwersytetu Ulster za swoje osiągnięcia w piłce i działalności charytatywnej.

Boss Liverpoolu odebrał swój doktorat na ceremonii w Waterfront Hall, w Belfaście.

Z dala od boiska, Dalglish niestrudzenie pracował ze swoją żoną – Mariną, zbierając pieniądze na miejscowe organizacje charytatywne związane z rakiem.

Poprzez Marina Dalglish Appeal, para ta pomogła otworzyć ośrodki chemioterapii i radioterapii na Merseyside.
:wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 lip 2011, 19:57

Dla mnie tekst idiotyczny i tyle, porównanie tych 2 piłkarzy wykresami i wmawianie że grają podobnie to debilizm, tak samo nazwanie Adama dobrym odbierającym piłki 8)
Jesli Adam przyjdzie będzie grał obok Gerrarda w środku przed DM.W razie kontuzji SG pomoc będzie wyglądać tak Adam-Henderson-DM.
Jeśli chodzi o technike Adama.., trudno mi nazwać jego technike dobrą gdy widziałem Alonso , nie mówiąc o Scholsie.Jak jego technika ma się np do Essiena? Adam cięzko operuje piłką i tak jak pisałem wyżej ma cholerne braki. Pośle czasem świetnego crosa, świetnie wrzuci uderzy a stałe fragmenty ma genialne. Tak się smiejsz z Carrick a od pod wieloma względami jest lepszy od Adama, taka angielska wersja Alonso.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 01 lip 2011, 20:02

Nie śmieję się z Carricka, bo nie mam ku temu powodów. To dobry zawodnik. Napisałem jedynie, że mając w środku właśnie Carricka i Fletchera nie powinieneś pisać o drewnianym środku Liverpoolu czy ogólnie o drewnianym Liverpoolu.

Czemu piszesz DM? Przecież na tej pozycji będzie grał Lucas - jeden z lepszych zawodników Liverpoolu w poprzednim sezonie. IMO zakup nowego DM'a to zbędna inwestycja i mam wielką nadzieję, że Dalglish i Comolli myślą podobnie.

Carrick angielską wersją Alonso? Przesadziłeś znacznie bardziej, niż autor tamtego artykułu. :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 lip 2011, 20:58

Czemu przesadziłem? Carrick swego czasu był kopią Alonso tylko miał wiecej zadań defensywnych.Oboje mają bardzo dobre długie podanie, mają wysokie iq boiskowe i nie rzucają idiotycznych piłek,strzelali bardzo mało bramek,bardzo mało się zapędzali pod bramke przeciwnika. Ogolnie Hiszpan jest lepszy(technika,operowanie piłka) ale Carrick jest lepszy w odbiorze ale styl gry swego czasu mieli wręcz identyczny, z tym ze jak napisałem Hiszpan był/Jest bardziej kreatywny.Carrick to zawodnik ktory w formie(czyli dawno :mrgreen: ) mogł zastapić Alonso a nie Adam :lol:

Karik z Fletcherem w ostatnim czasie grali bardzo mało razem jesli gralismy 2 w środku, to troche nie fer jeśli pamiętamy że w MU na srodku grał Giggs ze Scholsem. Nazwałem rzeczy po imieniu, Carrol technicznie jest Surowy, Henderson jeszcze bardziej, Kuytowi często na skrzydle brakuje dryblingu/techniki którą powinien mieć skrzydłowy, teraz Adam.
W porównaniu do MU Berbatov Giggs Nani to lekka mizeria jednak.

Naprawde jestem ciekawe jak będziecie grać jesli dojdzie Downing, bo wtedy 4-4-2 ale kto w środku :mrgreen: .Damianie się nie obrażaj, chyba jako jedyny z kibiców MU udzielam się tutaj często i nie idzie mnie posądzić o to że krytykuje The Reds na każdym kroku.

Clichy podobnio poszedł do City, więc dla Was zostaje Enrique, świetny techicznie ale...dziwny w defensywie choć za odpowiednią kase wart sprowadzenia.

Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 01 lip 2011, 22:48

MGiggs pisze:Czemu przesadziłem? Carrick swego czasu był kopią Alonso tylko miał wiecej zadań defensywnych.
Kopie często wiele różnią się od oryginału. "Drewniany Liverpool"- dobre! Co do Clichy'ego kolega fan MC powiedział mi, że raczej nieprzejdzie Francuz do nich bo mają kogoś innego upatrzonego(to są jego słowa, nie moje). Poza tym wolę Enrique od gracza Arsenalu, gdyż ten nie ma dobrych opini u kibiców Kanonierów, ale mimo to jest graczem dobrym.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2011, 0:40

Xabier17 pisze:Co do Clichy'ego kolega fan MC powiedział mi, że raczej nieprzejdzie Francuz do nich bo mają kogoś innego upatrzonego
sam klub pomoć potwierdza, ze jest blisko transferu, wiec podejrzewam, ze jednak przejdzie.
Xabier17 pisze: Poza tym wolę Enrique od gracza Arsenalu, gdyż ten nie ma dobrych opini u kibiców Kanonierów, ale mimo to jest graczem dobrym.
Clichy v Enrique
Shots 11-11,
Goals 0-0,
Assists 1-1,
Chances created 21-30,
Pass% 80%-77%,
Cross % 17%-23%,
Tackles 111-61,
Duels won 58%-50%,
Aerial Duels won 51%-32%,
Blocks 8-9
Clearances 150-61,